آیت الله العظمی جوادی آملی:
«وقتی امام به دنیا می آید، زاد روز او آن چنان منشأ برکت است که وجود مبارک امام زمان (ارواحنا فداه) به همه ما دستور می دهد که تا روز قیامت وقتی ماه رجب شد این دعا را بخوانیم؛ خدا را قَسَم بدهیم به #میلاد_امام_جواد «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِالْمَوْلُودَینِ فِی رَجَبٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی الثَّانِی وَ ابْنِهِ عَلِی بْنِ مُحَمَّدٍ الْمُنْتَجَبِ». این چه مقامی است! روزی که #امام_جواد سلام الله علیه در ماه رجب به دنیا می آید از ناحیه مبارکه امام زمان (ارواحنا فداه) به ما دستوری می رسد که در ماه رجب تا ظهور آن حضرت و تا دامنه قیامت این دعا و زیارت مستحب است که خدا را در ماه رجب قَسَم به امام جواد میدهیم قَسَم به امام هادی میدهیم، این چه عظمتی است! اینها چه کسانی هستند! «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِالْمَوْلُودَینِ فِی رَجَبٍ»، این دعا از ناحیه مقدسه وجود مبارک ولی عصر است! در ماه رجب مستحب است و «إِلی یوْمِ الْقِیامَةِ» بنابراین انسان کامل چنین مقامی دارد، این اختصاصی به وجود مبارک امام جواد (سلام الله علیه) ندارد، همه ائمه (علیهم السلام) همین طورند؛ زیرا نام پسر امام جواد، امام هادی (سلام الله علیهما) هم در همان دعا آمده است «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِالْمَوْلُودَینِ فِی رَجَبٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی الثَّانِی وَ ابْنِهِ عَلِی بْنِ مُحَمَّدٍ الْمُنْتَجَبِ»، این چه عظمتی است.»
درس اخلاق ۸۵/۹/۳۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
j-4253 1403-10-19 akhlagh ss.mp3
7.41M
🎙درس اخلاق آیت الله العظمی جوادی آملی
🔹 تاریخ: 1403/10/19
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#اطلاعیه
🔹به اطلاع طلاب و فضلای گرامی می رساند،درس خارج فقه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی فردا شنبه ٢٢دی ماه برگزار نمی گردد.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله جوادی آملی .mp3
1.76M
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
اگر شما بزرگواران توفیق به اعتکاف پیدا کردید که «طوبی لکم و حسن مآب»، نشد اگر مقدورتان بود به هر حال روزه این سه روز را فراموش نکنید. درس خواندن گوشهای از کارهاست، قسمت مهم فیض و توفیق مخصوصاً در ماه پُربرکت رجب همین در روزه گرفتن هاست.این اعتکاف را که خدا به برکت تلاش و کوشش امام و شهدا و جانبازان و ایثارگران نصیب این امت کرده است، این اعتکاف چه پایگاهی دارد خدا میداند...
درس تفسیر ۹۶/۱/۲۶
#اعتکاف
#ماه_رجب
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
اعتماد به نفس يا توكّل بر خدا؟
آیت الله العظمی جوادی آملی:
يكی از افكاری كه از مغرب زمين به حريم انديشه ناب توحيدی مسلمانان و موحدان نفوذ كرده، اين است كه اعتماد به نفس از فضايل است و بايد ديگران را به آن ترغيب كرد؛ در حالی كه اسلام هرگز اعتماد به نفس را تأييد نكرده است؛ زيرا انسانی كه مالك هيچ شأنی از شئون خود نيست: «لا يملك لنفسه نفعاً ولا ضرا ولا موتاً ولا حياةً ولا نشوراً»[۱] چگونه می تواند بر خود تكيه كند؟
آنچه از نظر اسلام فضيلت به شمار مي رود و دين به آن بها مي دهد اعتماد و توكل بر خداست،چنانكه حضرت #امام_جواد (سلام الله علیه) فرمودند: «الثقة بالله تعالی ثمن لكل غال وسُلَّم إلی كل عال»[۲] ؛ اعتماد به خدا بهای هر كالای گرانبها و نردبان صعود به هر درجه بلندی است. تكيه گاه مؤمن، قدرت بی كران و مستقل خدای سبحان است، نه قدرت خودش و نه قدرت ديگران.
انسانی كه در برابر خدا عاجز است و مالك چيزی نيست، بايد بر خدا توكل كند نه بر نفس خود. امام سجاد (سلام الله علیه) در ابتدای دعای ابوحمزه به خدای سبحان عرض مي كند:«من أين لي الخير يا ربّ ولا يوجد إلاّ من عندك ومن أين لي النجاة ولا تُستطاع إلّا بك. لا الذي أحسن استغني عن عونك ورحمتك ولا الذي أساء واجترء عليك ولم يُرضِك خرج عن قدرتك... ولولا أنت لم أدر ما انت»؛ از كجا خيری توانم يافت؟ در صورتی كه خير جز نزد تو نيست و از كجا راه نجاتی خواهم جُست و حال آن كه جز به لطف تو نجات ميسر نيست...نه نيكوكاران از ياری و لطف و رحمتت بی نيازند و نه تبهكارانِ بی باك، از سلطه و قدرت تو بيرونند... اگر بر اثر هدايت تو نبود، نمی دانستم تو كيستی.
[۱]مفاتیح الجنان، تعقیب نماز عصر
[۲]بحارالانوار ج۷۵،ص۳۶۴
مراحل اخلاق در قرآن ص۳۶۷،۳۶۸
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
12.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شرح_حدیث
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
اگر شاگردی يا مستمعی، بدان! «مَن اَصغي الي نَاطِقٍ فَقَد عَبَدَه، فَان كَانَ النَّاطِقُ يَنطِقُ عَنِ اللهِ فَقَد عَبَدَ اللهَ وَ اِن كَان النَّاطِقُ يَنطِقُ عَن ابلِيسَ فَقَد عَبَدَ ابلِيسَ»[۱]
#امام_جواد (سلام الله علیه) فرمود: اگر پای سخن كسی نشسته ای، كتاب كسی را ميخوانی، درس استاد را گوش ميدهی، بدان كه داری آن مطلب را عبادت ميكني! اگر آن گوينده، حق ميگويد، از طرف خدا ميگويد، بيان قرآن و عترت(عليهم السلام) دارد، تو خدا را عبادت ميكنی، چون جلسه علمی، جلسه عبادت است، هم تعليم «مدارسته حسنه» هم تعلم حسنه است. فرمود اگر حرف حق گوش ميدهی، خدا را عبادت ميكنی، اگر آن گوينده، از هوی و هوس خود سخن ميگويد، نه از قرآن و عترت و عقل، آن از ابليس حرف ميزند، تو هم داری شيطان را عبادت میکنی.
درس اخلاق ۹۳/٧/٣
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
21.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی:
ايام اعتکاف که جزء برکات انقلاب اسلامی و نظام اسلامی هست.
اين انقلاب برکات فراوانی داشت؛ نماز جمعه را احيا کرد، فرهنگ شهادت را احيا کرد، ايثار را احيا کرد، استقلال را احيا کرد، صدها برکات را به همراه آورد، مسئله اعتکاف را هم به همراه آورد. جريان اعتکاف برای رسيدن به اخلاص سهم تعيين کننده ای دارد...
درس فقه ۹۵/۲/۱
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
اگر کسی خدايی ناکرده ازدواج او بر اين باشد که اين شخص زيباست يا سرمايه دار است يا پدرش سرمايه دار است، اين «وُكِّلَ إِلَی ذَلِكَ» خدا او را به همين واگذار ميکند.
«وَ إِذَا تَزَوَّجَهَا لِدِينِهَا رَزَقَهُ اللَّهُ الْمَالَ وَ الْجَمَالَ»؛[۱] اگر کسی یک همسری را انتخاب کند برای اينکه او #متديّنه است، خدا هم جمال را تأمين ميکند و هم مال را تأمين ميکند.»
[۱]وسائل الشيعة، ج۲۰، ص۴۹ و ۵۰:
«إِذَا تَزَوَّجَ الرَّجُلُ الْمَرْأَةَ لِجَمَالِهَا أَوْ لِمَالِهَا وُكِّلَ إِلَی ذَلِكَ وَ إِذَا تَزَوَّجَهَا لِدِينِهَا رَزَقَهُ اللَّهُ الْمَالَ وَ الْجَمَالَ»
درس خارج فقه ۹۴/٧/١١
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«محاسبه بدون مراقبه که نميشود، آدم بخواهد شب حساب بکند که سود و زيانش چيست؟ اين بايد دفتر منظمی داشته باشد که هم #زيان را نوشته باشد و هم #سود را، اول بايد مراقب باشد بعد محاسب؛ اگر اول مراقب نباشد فقط سودها را بنويسد در موقع محاسبه که حسابگر دقيقی نيست.
سرکشی بکند ببيند چه کار ميکند؟ تمام کارهای سود و زيان آور را بايد تحت رقابت خود داشته باشد و همه را ثبت بکند؛ اگر سود را ثبت ميکند، ضرر را هم ثبت بکند، اين تقوای در مراقبت است. وقتی که اين کارها را کرد، تقوای دوم تقوای محاسبت است، حالا که ميخواهد حسابرسی بکند هر دو را حسابرسی بکند، نه اينکه سودها را حساب بکند؛ ولی ضرر را حساب نکند، بلكه هر دو را حساب بکند، بسنجد، بعد ببيند که کم دارد يا زياد؟ اگر کم دارد جبران کند، اگر زياد دارد که شکر بکند.»
درس خارج فقه ۹۴/۱۰/۹
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
عامل نورانيت
ابوذر (رضوان الله عليه) از رسول اكرم (صلی الله عليه و آله و سلم) درخواست نصيحت كرد.
آن حضرت فرمودند: تو را به تقوای الهی كه سرآمد همه امور است سفارش مي كنم.ابوذر گفت: بيش از اين مرا نصيحت كنيد. آن حضرت فرمودند: بر تو باد به تلاوت قرآن و كثرت ياد خدا؛ زيرا تلاوت قرآن، عامل ياد تو در ملكوت و مايه نورانی شدن تو در زمين است: «أوصيك بتقوي الله فإنّه رأس الأمر كلّه». قلت: زدنى. قال: «عليك بتلاوة القرآن وذكر الله كثيراً فإنّه ذكر لك فى السماء ونور لك فى الأرض»[۱] . قرآن كه خود ذكر خداست و يكی از القاب آن نيز «ذكر» است پيروان خود را در ملكوت بلندآوازه و در زمين نورانی میکند.
مطلوبيت تلاوت قرآن محدود به پنجاه آيه در روز نيست و آنچه در برخی روايات آمده كه در هر روز پنجاه آيه تلاوت كنيد بيان حدّ نهايی نيست؛ زيرا دست كم قرائت پنجاه آيه پس از نماز صبح مطلوب است؛چنانكه حضرت امام رضا (سلام الله علیه) مي فرمايد: «ينبغى للرجل إذا أصبح أن يقرأ بعد التعقيب خمسين آية»[۲].
[۱]و[۲]جامع احادیث الشیعه ج۱۵ ص۱۹،ص۲۰
تسنیم ج۱ ص۲۴۸،۲۴۹
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله جوادی آملی .mp3
769.3K
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اين #اعتكاف، مهمان خدا شدن، سه روز از خانه خدا بيرون نيامدن، با صاحب خانه گفتگو كردن، با صاحب خانه درددِل كردن، مناجات كردن، مشكلات دنيا و آخرتِ جامعه اسلامی را با او زمزمه كردن و از او حلّش را خواستن، آن قدر مهم است كه روزه با آن جلال و شكوه تازه شرط آن است: «لا اعتكاف إلا بصوم» ! اينها از بركات انقلاب اسلامی است، اينها محصول خون های شهداست؛ اوّلين ثواب را كه معتكفان دارند در نامه اعمال امام و شهدا(رضوان الله عليهم اجمعين) مینویسند، بعد درباره خود معتكفان و كسانی كه ستاد اعتكاف تشكيل دادند كه اجر همه اينها با ذات اقدس اله باشد.»
۸۴/۵/٢۸
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
25.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
یکی از علما:
استاد شهریار به جای «برو ای گدای مسکین، در خانه علی زن» باید می گفت:
«مرو ای گدای مسکین تو در سرای مولا ، که علی همیشه می زد در خانه گدا را»...
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی