انسان باید حق مدار و حق محور باشد / روز قیامت روز حساب است نه روز عمل / دنیای کنونی مبتلا به فراموشی است و لذا جریان غزه، بشریت را تکان نمی دهد
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی این هفته پنج شنبه هجدهم آبان 1402 در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار گردید. آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه بیان داشتند: کلمه حکیمانه و نورانی نهج البلاغه جمله 121 این است: «قال علیه السلام: شَتَّانَ مَا بَيْنَ عَمَلَيْنِ عَمَلٍ تَذْهَبُ لَذَّتُهُ وَ تَبْقَى تَبِعَتُهُ وَ عَمَلٍ تَذْهَبُ مَئُونَتُهُ وَ يَبْقَى أَجْرُهُ»؛ فرمود برخی از عمل ها لذتش زودگذر است ولی تبعات تلخ او ماندنی است و برخی از اعمال اند که رنجشان زودگذر است ولی گنجشان و آثارشان می ماند... 🔹 روز قیامت #روز_حساب است نه #روز_عمل، می فرماید به اینکه درست است که عمل ها فرق می کند عامل ها فرق می کند اهداف فرق می کند ولی خطوط کلی حاکم بر عمل یکی است و آن این است که هر عملی را با حق می سنجند. اصلش را فرمود دنیا مزرعه آخرت است، دنیا تجارت خانه است بعضی بهره می برند بعضی زیان می کنند. این سوددهی و زیان بردن این بهره وری و محروم شدن روی میزان و معیاری است. تشخیص آن معیار سخت است. فرمود در قیامت آن میزان و ترازو را ما نصب می کنیم. 🔹 هر چیزی حسابی دارد کتابی دارد. اگر دنیا با این روش کنونی پیش برود، نتیجه اش همین جنگ #غزه است. اصلاً هیچ خبری از #انسانیت نیست. هیچ! یک کمی بوی انسانیت هم در اینها نیست. این است که دین فرمود ما حرف تازه آوردیم که اینها را شما نمی فهمید. فرمود ما یک چیزهایی تازه آوردیم که اصلاً در فکر بشر نیست. چه آوردیم؟ گفتیم در درون شما یک غده بدخیمی است که مزاحم شماست. کدام علم می تواند این را کشف بکند؟ شما یک دشمن درونی دارید و این غده بدخیم است و این می خواهد حیات ما را از بین ببرد، سعادت ما را از بین ببرد، ما را به سوخت و سوز گرفتار کند. فرمود #هوی_و_هوس شما بالاخره شما را به کشتن می دهد به هلاکت می دهد گرفتار این و آن می کند. 🔹 ائمه(علیهم السلام) به ما آموختند که شما #حق_مدار و #حق_محور باشید، عمده آن است که ما اگر حق شناس باشیم علماً، می شویم محقق، عملاً می شویم متحقق، آن وقت در حسابرسی راحت هستیم نه بیراهه می رویم نه راه کسی را می بندیم. دنیای کنونی براساس آیه سوره مبارکه «جاثیه» مبتلا به فراموشی است. کسانی که مانند کفار می گویند ﴿وَ قالُوا ما هِيَ إِلاَّ حَیاتُنَا الدُّنْیا﴾یک؛ ﴿نَمُوتُ وَ نَحْیا﴾دو و ﴿وَ ما يُهْلِكُنا إِلاَّ الدَّهْر﴾ سه؛ دنیا پیش اینها بدون آخرت است، مرگ و حیات است بدون اعطای مرگ و حیات و پایان کارش هم نیستی است! لذا شما ببینید جریان #غزه و امثال غزه اصلاً اینها را تکان نمی دهد. اینها مثل اینکه روی یک مشت خاک توپ می ریزند همین! مطالعه بیشتر: https://news.esra.ir/fa/w/2028135 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 درس اخلاق تاریخ: 1402/08/18 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#شهر_حکمت
رسول خدا صلی الله عليه و آله و سلم به اميرالمؤمنين سلام الله علیه فرمود: «أنا مدينة الحكمة وهى الجنّة وأنت يا على بابها»[۱]
من شهر حكمتم و اين حكمت بهشت است. و ای علی تو درِ اين بهشتی.
[۱]بحار الأنوار ج۴۰ ص۲۰۰
اين جمله به اين معنا نيست كه اطراف شهر ديوار است و فقط گوشه ای از آن دری است؛ بلكه همهی اطراف اين شهر در است و هر كس از هر راه بخواهد به من می رسد، ولی تا از تو نگذرد به من نمی رسد. بايد اول به حضور تو بيايد و بعد به من راه پيدا كند. نظير اينكه خدا سراسر آسمانها را هنگام تشكيل قيامت در مي داند: (وفتحت السّماء فكانت أبواباً) سراسر آسمانها در است تا انسان از آسمانها بگذرد، نه اينكه گوشه معينی از آسمان را به خود اختصاص داده باشد.رسيدن به شهر حكمت، كه خود بهشت است بدون استمداد از ولايت اهل بيت عصمت و طهارت ممكن نيست.
حکمت عبادات ص ۲۵۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اين زبان مادامی كه باز است قبل از احتضار از آن كار بكشيد...»
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«شیطان برای آنکه انسان را به انجام دادن گناه تحریک کند، افزون بر آنکه گناهان را برای او تزیین میکند، در صورتی که وی گناه بودن آن کار را بفهمد به او وعده توبه میدهد؛ یعنی پس از آنکه انسان را به گناه آلوده کرد، برای آنکه انسان از تاریکی گناه نجات نیابد، با امروز و فردا کردن، انسان را همواره در آرزوی توبه قرار میدهد تا آن را به تأخیر اندازد «وَ يُمَنِّيهِ التَّوْبَةَ لِيُسَوِّفَهَا» و تا هنگام مرگ از توبه غافل شود.»
سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی (تحریر نهج البلاغه) ج۴، ص۲۹۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
حضرت امیر مؤمنان سلام الله علیه فرمودند:
أفضَلُ المالِ ما وُقِيَ بهِ العِرضُ و قُضِيَت بهِ الحُقوقُ./بهترین مال و دارایی آن است که بدان آبرو حفظ شود و حقوق پرداخت گردد.
بحار الانوار ج۷۵ ص۷
مفاتیح الحیاة ص ۵۷۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«فرمود: «إِنَّ الْمَرْءَ إِذَا هَلَكَ قَالَ النَّاسُ مَا تَرَكَ وَ قَالَتِ الْمَلاَئِكَةُ مَا قَدَّمَ»[۱]؛ هر كس مُرد مردم حرفی دارند، فرشتگان يك حرف ديگر. مردم حرفشان اين است كه ما تَرَک او چيست چقدر برای ورثه گذاشته... فرشتهها ميگويند چه چيزی فرستاده برای خودش...»
[۱]خطبه ۲۰۳ نهج البلاغه
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
16.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی در شرح نهج البلاغه(حکمت ١٠١)
"لَا يَسْتَقِيمُ قَضَاءُ الْحَوَائِجِ إِلَّا بِثَلَاثٍ بِاسْتِصْغَارِهَا لِتَعْظُمَ وَ بِاسْتِكْتَامِهَا لِتَظْهَرَ وَ بِتَعْجِيلِهَا لِتَهْنُؤَ"
درس اخلاق ٩٨/١٠/۵
کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
...مِن إجلالِ اللّه إجلالُ ذِی الشَّيبَةِ المُسلِمِ.
بزرگ شمردن ریش سفید مسلمان، بزرگ شمردن خداست.
الکافی ج۲ ص ۱۶۵
مفاتیح الحیاة ص ۴۰۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
معرفی کتاب "الخمس" تألیف حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (حفظه الله) با حضور مستمر و جدّی در مباحث فقهی آیات عظام بروجردی، امام خمینی، محقق داماد، و... (رحمهمالله) بحثهای فقهی فراوانی را به بهترین وجه تقریر و عرضه كرده است.
«کتاب الخُمس» تقریرات درس حضرت آیت الله العظمی محقق داماد است كه در یك تمهید (تعریف خمس و تأسیس اصل)، دو باب (چیزهایی كه خمس در آن واجب است، تقسم خمس و شرایط مستحقان خمس) و خاتمه (انفال، حكم تصرف در آنچه متعلق به امام (عليه السلام) است و... تدوین شده است.
#آثار_فقهی
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
9.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی:
«بهمنيار ميگويد ما يك روز نشسته بوديم كه شيخ الرئيس بيايد برای ما تدريس كند، همين كه شروع كرد به درس گفتن ـ از چهره شاگرد استاد ميفهمد كه او مطلب را نفهميد ـ گفت از چهره ماها فهميد كه ما درس ديروز را نفهميديم، بعد به عرضشان رسانديم كه ديشب جلسهای بود، اين «گَعده» معرّب «قَعده» است؛ يعنی ما جلوسی داشتيم كه بالأخره وقت تلف شد. ايشان رو كرد به ما فرمود: اين طناببازها ـ همانها كه سيرک بازی ميكنند ـ که سعی ميكنند در كار خودشان متخصّص شوند، شما با علوم و معارف الهی اينطور رفتار كرديد؟ بهمنيار ميگويد: اشك از چشمان شيخالرئيس ريخت.»
درس اخلاق ۹۳/۵/٢٣
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
مسأله ۱۴۹۳.
اگر در بین نماز جماعت نیت فرادا کند،به احتیاط واجب نباید دوباره نیت جماعت کند؛ ولی چنانچه مردد شود که نیت فرادا کند یا نه، و سپس تصمیم بگیرد نماز را با جماعت تمام کند،نمازش صحیح است.
#توضيح_المسائل
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
خدا اختیار همه کارها را به مؤمن واگذاشته؛ ولی ذلت پذیری را به وی وانگذاشته است. آیا نشنیده ای که خدای متعالی میفرماید : همه عزت از آن خدا و پيامبرش و مؤمنان است؟ آن حضرت در ادامه این حدیث فرمودند:پس مؤمن عزیز است و ذلیل نیست. مؤمن از کوه نفوذناپذیرتر است؛ زیرا کوه با ضربه های کلنگ کاسته میشود؛ اما با هیچ ابزاری نمیتوان از ایمان مؤمن کاست.
تهذیب الاحکام ج۶ص۱۷۹
مفاتیح الحیاة ص ۴۶۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی