💠آیت الله العظمی #جوادی_آملی در دیدار رئیس #دانشگاه_تهران:
طرزی این عزیزان دانشجو را تربیت کنید که اراده حفظ و آبادانی کشور را داشته باشند
🔷️ سید محمد #مقیمی، رئیس دانشگاه تهران و هیئت همراه با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با معظم له دیدار و گفتگو کردند.
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔹️ سید محمد مقیمی، رئیس #دانشگاه_تهران و هیئت همراه با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با معظم له دیدار و گفتگو کردند.
🔹️حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار در سخنانی بیان داشتند: «عقلانیت» و «معنویت» که از برنامه های مهم شما در #دانشگاه است، سفارشی نیست و با موعظه حل نمی شود! «عقلانیت» را الهیات فلسفه همراهی می کند و از آن تعریف ارائه می دهد.
🔹️ایشان ادامه دادند: ما یک #فلسفه و #حکمت_عملی داریم که با مردم و جامعه سروکار دارد و مردم و افراد را تربیت می کنند، اما الهیات فلسفه یا فلسفه نظری داریم که می خواهد علوم را تربیت کند؛ یعنی برخلاف فلسفه عملی، #طب را تربیت می کند نه #طبیب را، در واقع الهیات فلسفه، علم را تربیت می کند نه عالم را و رهبری علوم را برعهده دارد.
🔹️معظم له خاطرنشان کردند: #الهیات_فلسفه، همه علوم را در قالب اضلاع یک مثلث می بیند؛ قرآن کریم نیز این مسئله را تایید می کند که هر موجود و پدیده ای در این جهان در قالب اضلاع سه گانه قابل بررسی است؛ چه کسی آن را خلق کرد؟ چگونه آن را خلق کرد؟ و چرا آن را خلق کرد؟ اما غرب این مثلث را مثله کرد، علم غربی تنها چیستی و چگونگی اشیاء و پدیده ها را مورد مطالعه قرار می دهد و به مبدأ و غایت آنها کاری ندارد، در نتیجه، غرب علم را به لاشه علم تبدیل کرد، نتیجه این علم مرده می شود آن جنگ های جهانی و این جنگ های نیابتی که هر روزه شاهد آن هستیم.
🔹️آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید داشتند: #دانشگاه را دانش اسلامی می کند و دانش را «معلوم» اسلامی می کند و اسلامی بودن معلوم، وابسته به آن اضلاع سه گانه است، خروجی چنین دانشگاهی می شود دانشجویان عزیزی که پس از خروج از دانشگاه می گویند چه کسی جذب من می شود؟! من قدرت کارآفرینی و تولید و حرکت دارم، نه اینکه چه کسی مرا جذب می کند؟! دانشجویی که خود دنبال جذب دیگران است نه اینکه بخواهد دیگران او را جذب کنند.
🔹️معظم له در بخش پایانی سخنان خود به مساله #مهاجرت_نخبگان_علمی از کشور اشاره کردند و ابراز داشتند: علاقه به #وطن و حفظ کشور یک مساله فطری و دینی است، هر وقت دیدیم عزیزی از این #نخبگان_علمی از کشور مهاجرت کرد بر ما سخت گذشت، باید در دانشگاه ها طرزی این عزیزان دانشجو را تربیت کنید که اراده حفظ کشور و آبادانی کشور را داشته باشند و به جای جذب شدن در سازمان ها یا کشورهای دیگر، خود به دنبال جذب دیگران و شروع یک حرکت در راستای آبادانی کشور باشند.
🔹️در ابتدای این دیدار، رئیس دانشگاه تهران، گزارشی از رویکردها و برنامه های جدید دانشگاه تهران خدمت معظم له ارائه نمود.
منبع:
http://news.esra.ir/home
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#استفتائات
#احکام_نماز
۱. آیا سجده بر کاغذ صحیح است؟
سجده بر کاغذ ساخته از چیزی که سجده بر آن جایز نیست مشکل است.
بعد از نمازی که سجده سهو در آن واجب شده است، به جا آوردن سجده سهو، برای آن نماز مقدّم است یا سجده بر اثر سهو در نمازهای گذشته؟
انجام دادن سجدۀ سهو فوری است. ترتیب واجب نیست و اولی تقدیم سجدۀ سهو نمازی است که به آن اشتغال داشت.
۲. اگر در سجده سهو اشتباهاً ذکری دیگر بگوید، حکمش چیست؟
سجده سهو باطل نمیشود.
💠 واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
☎️ 02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
💻ایمیل :office@esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠💠💠💠💠💠💠
💠💠💠💠💠
🔷️ عيساي مسيح سالك صراط مستقيم:
🔹️خداي سبحان حضرت مسيح را از سالكان صراط مستقيم و از واصلان اين حرم امن قرار داد و تفصيل اين اجمال آن است كه تنها راه بين مبدأ و منتهي كه سبب وصول به مقصد است صراط مستقيم است و اين صراط را خداوند صراط انبيا و مرسلين دانسته، آنها را اصحاب اين صراط مي شمارد.
🔹️استناد اين راه به سالك براي آن است كه در طريقهاي عادي و معمولي، راه، غير از رونده است، ولي در مسيرهاي متعالي راه همان رونده است. انسان در بيرون از خود سير نمي كند، تا سالك از مسلك جدا باشد، زيرا انسان در عقيده و خُلق و عمل سير مي كند كه هر كدام از اينها مربوط به مرحله اي از مراحل سه گانه هستي انسان است. كمال انسان به عقيده و خُلق و عمل است، و اين سه از او جدا نيست، زيرا (و أن ليس للانسان الاّ ما سعي)[1]
.
🔹️رابطه عمل و عامل چنان قوي است كه نه عمل عامل را رها مي كند و نه عامل از عمل مي تواند گريزان باشد: (إن أحسنتم أحسنتم لأنفسكم و إن أسأتم فلها)[2]
🔹️ عمل مخصوص عامل است و عامل در رهن عمل است و اين اختصاص هم وجودي است؛ قهراً سير انسان سالك، در عقيده و خُلق و عمل از حيطه هستي او بيرون نيست، و راه عين رونده است.
🔹️از طرفي خداوند دين را صراط مستقيم معرّفي كرده است: (قل انّني هداني ربّي إلي صراطٍ مستقيم ديناً قيّماً ملّة ابراهيم حنيفاً)[3]
🔹️ ولي پيمودن اين صراط مستقيم مستلزم اين است كه انسان به اصول اعتقادي آن معتقد و به فضايل اخلاقي آن متخّلق شود و به احكام آن عمل كند. پس صراط مستقيم چيزي جدا از حيطه نفس انسان نخواهد بود. قهراً انبيا كه حقايق اعتقادي و اخلاقي و عملي را به خوبي شناخته و به آن معتقد و متخلّق و به آنها عامل بودند، «اصحابُ الصّراط» هستند.
🔹️ عيساي مسيح از برجسته ترين چهره هايي است كه اين راه را طي كرده و به مقام قرب نايل شده است و خداي سبحان قرب او را تأييد كرده است: (اسمه المسيح عيسي ابن مريم وجيهاً في الدّنيا والآخرة ومن المقرّبين)[4].
🔹️[1]ـ سوره نجم، آيه 39.
🔹️[2]ـ سوره إسراء، آيه 7.
🔹️[3]ـ سوره انعام، آيه 161.
🔹️[4]ـ سوره آل عمران، آيه 45.
🔷️{برگرفته از کتاب #سيره_پيامبران_در_قرآن جلد 7، صفحه 371}
💠💠💠💠💠
💠💠💠💠💠💠💠
🆔️ @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#استفتائات
#احکام_نماز
در صورت علم به جهت قبله آیا انحراف عمدی آن تا چند درجه بلا مانع است؟
در صورت علم به قبله انحراف از آن جایز نیست.
💠 واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
☎️ 02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
💻ایمیل :office@esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠💠💠💠💠💠💠💠
💠💠💠💠💠
🔹️#موعظه_حسنه :
🔹️#قرآن_كريم ريشه همه اختلافات عملي را هواهاي نفساني و دوستي ها و دشمني هاي نابه جا و شيطاني مي داند. از اين رو، همراه ريشه يابي تلاش فراوان دارد كه انسان ها را از نظر اخلاقي به كمال نفس برساند تا از چاه #شهوت و #غضب بيرون آمده، به اوج و كمال #حكمت و #معرفت نايل آيند.
🔹️خداي سبحان درباره #اوصاف_بهشتيان مي فرمايد: ما هرگونه كينه و دشمني را از دل هاي آنان زدوديم؛ (ونزعنا ما في صدورهم من غلٍّ... )[2]
.
🔹️#مؤمنان_صدر_اسلام (مهاجر و أنصار) نيز همين صفت وارسته و مقام بلند را در دعاهايشان از خدا مسئلت مي كردند: (...يقولون ربّنا اغفرلنا ولإخواننا الذين سبقونا بالإيمان ولاتجعل في قلوبنا غِلاً للّذين امنوا... )[1] خدايا! ما و برادران ايماني ما را بيامرز و در دل هاي ما هيچ گونه كينه و عداوتي نسبت به آنان قرار مده.
🔹️يعني ديگران با مردن و ديدن #برزخ و تحمّل مشكلاتِ آن و پاك شدن به #بهشت مي روند و به اين صفت وارسته مي رسند كه بينشان اختلافي و كينه اي نيست، ليكن مردان الهي اين نعمت بزرگ بهشتيان را در دنيا از خداوند طلب مي كنند، چون زيباترين و لذّت بخش ترين زندگي در پرتو وحدت و اتحاد امكان پذير است.
🔹️بنابراين، اگر جامعه #حكيم و #عاقل باشند، هميشه در بهشت به سر مي برند، چنان كه پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) حكمت را به بهشت تفسير نمودند: «أنا مدينة الحكمة وهي الجنّة وأنت يا عليّ(عليهالسلام) بابها... »[2]
؛ من شهر حكمتم كه #بهشت است و تو اي علي دَرِ آن شهر هستي. چون گرفتاري ها از اختلافات دروني و داخلي است، وگرنه تلاش بيگانه أثر چنداني ندارد.
🔹️از اين رو، دعاي #مردان_الهي حفظ وحدت است، چنان كه مي گويند: مبادا كينه كسي در دل راه پيدا كند تا به وسيله آن، هم خودمان گرفتار #عذاب شويم و هم آن شخص و مردم را به آتش اختلاف بسوزانيم.
[1]ـ سوره نساء، آيه 35.
[2]ـ سوره اعراف، آيه 43.
🔹️{برگرفته از کتاب #شميم_ولايت، صفحه 707}
💠💠💠💠
💠💠💠💠💠💠💠
🆔️ @daftar_ayatollah_javadi_amoli
17.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ برهانی بر وجود معاد ،
✳ حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی(دام ظله)
http://eitaa.com/joinchat/3022651405Cffcc23207c
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#استفتائات
حکم فراگیری علم تجوید به طور کامل در مورد قرائت قرآن و به طور خاص در مورد قرائت نماز چه میباشد؟
۱ - فراگیری قرائت صحیح برای نماز لازم است.
۲ - رعایت برخی از قواعد تجوید در نماز لازم نیست.
۳ - رعایت قواعد تجوید در قرائت قرآن خوب است.
💠 واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
☎️ 02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
💻ایمیل :office@esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 همه رذایل اخلاقی نتیجه پیروی از نفس اماره است....
🆔️ @daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔷️آیت الله العظمی جوادی آملی:
💠 سواد عمیق قرآنی، روایی و تاریخی و همچنین داشتن #غیرت_دینی_و_ملی، پشتوانه معرفی درست از اسلام و ایران به جهان
🔸 حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانی پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با معظم له دیدار و گفتگو کردند.
👇👇👇👇👇
💠 سواد عمیق قرآنی، روایی و تاریخی و همچنین داشتن #غیرت_دینی_و_ملی، پشتوانه معرفی درست از اسلام و ایران به جهان
🔸 حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با معظم له دیدار و گفتگو کردند.
🔸 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار در سخنانی بیان داشتند: عملی میتواند اثر داشته باشد که هم #حسن_فاعلی داشته باشد و #حسن_فعلی؛ این دو، برای همه امور رکن است. در تبلیغات نیز همینطور است؛ همه کارها و برنامه ها باید جامع بین حُسن فعلی و حُسن فاعلی باشد.
🔸 ایشان ادامه دادند: حُسن، در این است که #نیت_برای_خدا باشد. وقتی نیت الهی بود، کار ماندنی خواهد شد، اما اگر کار برای خدا نباشد، طبق بیان قرآن، این کار، بازی و لهو خواهد بود، و بازی در دستگاه خدا راه ندارد.
🔸 معظم له خاطرنشان کردند: کار باید عمیق باشد تا به مقصد برسد، باید هم اسلام، هم مسلمانان و هم ایرانیان را بر مبنای دو اصل حسن فعلی و حسن فاعلی، به درستی به جهانیان معرفی کنیم و این کار هم یک #سواد_عمیق_قرآنی و #روایی و #تاریخی لازم دارد تا مبلغ بتواند اسلام و ایران را باهم تقویت و معرفی کند، و هم یک غیرت دینی و ملی لازم دارد.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی ابراز داشتند: سه عنصر را باید جمع کنیم تا معنی غیرت روشن شود؛ اول اینکه، #حریم_خود را حفظ کنیم یعنی غیرزدایی داشته باشیم، دوم اینکه #مودب_باشیم و خود به حریم غیر وارد نشویم و سوم اینکه #هویت_خود_را_بشناسیم؛ یعنی هم حریم خود را بشناسیم و حریم دیگران را، تا نه کسی را به حریم خود راه بدهیم و نه وارد حریم دیگران شویم! در این صورت، ایران هراسی و #اسلام_هراسی دیگر هیچ جایگاهی ندارد.
🔸 ایشان تاکید داشتند: مبلغ ایران و اسلام بودن در خارج از کشور، وظیفه بسیار سنگینی است که یک مبلغ طیب و طاهر باسواد و آگاه نیاز دارد تا از این زمینه ای که به برکت انقلاب اسلامی پدید آمده است، به درستی بهره ببرد.
در ابتدای این دیدار، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گزارشی از فعالیت ها و برنامه های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خدمت معظمله ارائه نمود.
منبع:
http://news.esra.ir/
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#رساله_توضیح_المسائل
حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
#استفتائات
#احکام_خمس
🔹️اینجانب مبلغی جهت ساخت حسینیه سیدالشهداء در نظر گرفتهام و قصد دارم در حساب بانکی مجزا نگهداری کنم تا اینکه ساخت و ساز حسینیه شروع شود و هیچگونه دخل و تصرفی در این حساب و مبالغ آن نداشته باشم. آیا به این پول خمس تعلق میگیرد یا خیر؟
در صورتی که سال بر آن مبلغ نگذشته باشد و از ملک شما به عنوان هزینه سال خارج شده باشد، متعلق خمس نخواهد بود.
💠 واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
☎️ 02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
💻ایمیل :office@esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli