✍️پدیدهگی اجتماعی سلام فرمانده
🔹 #سلام_فرمانده را من یک «پدیده» میدانم آنهم از نوع اجتماعیاش. معنای «فنومنولوژیک!» پدیده اجتماعی را هم میدانم، اما این یک پدیده است چون توانسته تمامی شابلونهای #انقلابی، غیرانقلابی، ضدانقلابی! مذهبی، غیر مذهبی، ضد مذهبی، هیأتی، غیرهیأتی، ضدهیأتی و... را زیر سوال ببرد. مرزهای میان این قشربندیها را نیز به هم ریخته است. اصولا هر کنش اجتماعی که شگفتانههایی برای تحلیلگران اجتماعی موافق و مخالف داشته و بتواند آنها را غافلگیر کرده و به تحیر و بهت بیاندازد یک #پدیده_اجتماعی است. مطلب به این روشنی که دیگر تفلسف نمیخواهد!!
🔸اصلا درصدد آن نیستم که این اثر فاخر را نقد کنم و هیچگاه هم نمیخواهم عیبها و نقصهایش را پنهان کنم. به خوبی میدانم اثری که بتواند «خیزش»، «نشاط» و «پویش اجتماعی» ایجاد کند باید شاخصها و مؤلفههای گوناگونی را در حد مقبول داشته باشد تا «هر کسی از ظن خود یارم شود»… این اثر یک «بسته» است که مؤلفهها و شاخصهای گوناگونی را با نمره قابل قبول و نه عالی پاس کرده است. تقریبا در هیچکدام از مؤلفههای لازم جهت ساختن یک «پویش اجتماعی»، بخشیدن یک «نشاط اجتماعی» و فراهم آوردن یک «فنآوری اجتماعی» کم نگذاشته است.
🔹سلام فرمانده این قوم (تینیجرهایمان) را به رسمیت شناخت. «استقلالاش» را! «قیامگر و شورشی بودناش» را! با قد کوچک«نوآفرین»، «غیور» و «تمام کننده بودن»اش را! «اسطورهها»یش را! «عهد بستن»اش را و از همه مهمتر « #جامانده بودن»اش را!
🖊عبدالحسین مشکانی
مشروح یادداشت:
v-o-h.ir/?p=43655
@sedayehowzeh
@daghdagheha
🌀 مدیون خمینی
🖋 علی مهدوی
یک. حوزههای علمیه، قبل و بعد از خمینی کبیر
اگر خمینی نبود، معلوم نبود وضع حوزههای علمیه با آن نفوذ متحجرین به کجا میکشید.
متحجرینی که فلسفه را حرام و فلسفهخوان را نجس میدانستند!
متحجرینی که شاه را سایه خدا معرفی میکردند و در برابر ظلم و ستمی که نه فقط به مردم بلکه بر دین روا میداشت لال بودند.
متحجرینی که معتقد بودند ظلم و ستم به قدری باید فراگیر شود تا موجب فرا رسیدن ظهور شود!! لذا برای تعجیل فرج، معنای انتظارشان، چیزی شبیه خوابآلودگی بود تا انتظار عالمانه به معنای زمینهسازی ظهور.
دو. خطر تعطیلی بسیاری از آیات و احکام
اگر خمینی نبود عدهای مقدسمآب دین را به صرف احکام نجاسات و طهارات و نماز و روزه خلاصه میکردند و دیگر اثری از اسلام ناب باقی نمانده بود. لذا در عمل همه آیاتی که مرتبط با قیام بود، تعطیل میشد!
«قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ: أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى» (سبأ: ۴۶)
«لَقَد أَرسَلنَا رُسُلَنَا بِالبَيِّنَاتِ وَأَنزَلنَا مَعَهُمُ ٱلكِتَابَ وَ ٱلمِيزَانَ لِيَقُومَ ٱلنَّاسُ بالقِسطِ» (حدید: ۲۵)
و حتی بسیاری از احکام و حدود نیز کاملا تعطیل میشد.
سه. غیرت دینی و روح مقاومت و مبارزه
خمینی آمد تا دنیا بفهمد اسلام همچنان زنده و جاری است. تا جهانیان و مخصوصا امم اسلامی بفهمند در دوران غیبت کبری هنوز هم علمای ربانی هستند؛ علمایی که غیرت دینی آنها اجازه نمیدهد، دین به دست یهود و نصاری و ایادی داخلی آنها محو شود.
این خمینی بود که روح ظلمستیزی در جان ایران دمید و با احیای روحیهی شهادت حتی به فلسطینِ زیر چکمهی یهود امید آزادی و رهایی بخشید.
و براستی اگر خمینی نبود امروز رؤیای خباثتآلود از نیل تا فرات محقق نبود؟
چهار. سکولارهای حوزوی، مدیون خمینی
به خمینی مدیونیم همه؛
به خمینی مدیونند حتی آن عده معمم سکولار که هرکجا مینشینند یا در اصل انقلاب و نهضتی که امام آغاز کرد یا در شکل و امتداد آن تشکیک میکنند.
مدیونند چون اگر خمینی نبود، امروز حوزهای نبود تا آنها بخواهند حتی معمم باشند و جرأت ابراز لحیه پیدا کنند؛ چه رسد به تلاش و دست و پازدن برای #سودای_مرجعیت.
چه میشود کرد وقتی این جماعت، تاریخ را -به عمد یا به سهو- به فراموشی سپردهاند؛ یادشان رفته است که حتی روضهخوانی برای اباعبدالله الحسین علیه السلام جرم بود. یادشان رفته معممبودن نیز جرم بود.
پنج. عصر خمینی، عصر اسلام
جز این نیست که خمینی کبیر، بزرگترین مرد الهی عصر ماست. برای همین هم عصر خمینی عصر اسلام شد. عصر پایان یافتن سلطه جهانی مستکبرین؛ عصر تضعیف و عقبنشینی استکبار جهانی. عصر جوانهزدن امید در دل مستضعفین. عصر روحیهی مبارزه و مقاومت تا پای جان و شهادت.
شش. امنیت
در عصر خمینی نه تنها یک وجب خاک ایران اسلامی خود را به چنگال ظالمین ندادیم، بلکه یاور مستضعفین منطقه هم بودیم تا مقابل ظلم محکم بایستند. عصر خمینی عصر تغییر معادلات شد.
عصر خمینی عصر پایان مرزهای جغرافیایی و اتحاد مرزهای اسلامی است.
اگر خمینی نبود، حتی امنیت ناموس شیعه معلوم نبود در چنگال کثیف صهیونیست بود یا آمریکا یا داعش...
هفت. رسالت و تکلیف امروز ما
گرچه تا اسلام صددرصدی فاصله بسیار است؛ اما ریلی که امام امت، به نام جمهوری اسلامی بنیان نهاد؛ زمینه را برای رشد و ترقی تا تمدن اسلامی مهیا ساخته است.
و امروز بیش از هرزمان دیگری به «طلبهی فقیه، مهذب و مجاهد» در مسیر احیای حداکثری اسلام محتاجیم.
و یقینا فرزندان خمینی و خامنهای میتوانند ادامهدهندهی راه امام باشند.
@Manahejj
@daghdagheha
✅آیتالله اعرافی در حوزه علمیه هامبورگ: برای پیشرفتهای علمی غرب احترام قائل هستیم/ اصول ما با هرمنوتیک و مباحثی که واقعا غرب روی آن کار کرده برابری میکند
🔹مدیر حوزههای علمیه کشور خاطر نشان ساخت: در غربی که در گذشته فلسفه یونان را تولید کرد و در حال حاضر کانتها و دکارت ها را پرورانده باید امثال آیتالله جوادیآملی ها را داشته باشیم که بومی خود غرب باشد و اندیشه عقلی اسلامی را در اینجا نمایندگی کند، اما متاسفانه فعلا نداریم
https://fa.shafaqna.com/?p=1384633
@daghdagheha
6.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 | دیدار مدیر حوزه با پاپ از زبان آیتالله اعرافی
◀️ دریافت با کیفیت بالاتر
@HawzahNews| حوزهنیوز
نظام مسائل بنیادین فضای مجازی.pdf
1.03M
💠گزارش «نظام مسائل بنیادین فضای مجازی» منتشر شد
✅ فضای مجازی تمامی شئون زندگی انسان معاصر را تحت تأثیر قرار داده و متحول کرده است. حیات انسان معاصر با اینترنت، بازیهای کامپیوتری و شبکههای اجتماعی گره خورده است و به یک معنا میتوان گفت که تفکر، ادراک، عمل و روابط انسانی تحت تأثیر عمیق فضای مجازی و فناوریهای نوظهور آن قرار گرفته است. روند روبهرشد فضای مجازی نیز حاکی از گسترش نفوذ آن در آینده دارد. از این رو جای تعجبی ندارد که مسائل بنیادین و فلسفی فراوانی حول فضای مجازی و نسبت آن با انسان و جهان شکل گرفته است.
🔸این گزارش که در گروه مطالعات بنیادین پژوهشگاه فضای مجازی تهیه شده است میتواند راهنمایی برای کسانی باشد که میخواهند تصویر کلی از مهمترین سؤالات بنیادین حول فضای مجازی به دست آورند و قدمهای نخست برای پژوهش حول این مسائل را بردارند.
🔸مواجهه آگاهانه و فعالانه با این مسائل و اتخاذ سیاستها و خطمشیهای مؤثرتر و جامعتر در برابر آنها می تواند موجب کاهش آسیبها و چالشهای این فضا و استفاده حداکثری از فرصتهای آن باشد.
➖➖➖➖➖➖➖
@daghdagheha
🔰جانا سخن از زبان ما میگویی...!
1. قبلتر از این هم، هر وقت که با دوستان دغدغهمند عشقِ سیاستگذاری و نگاه راهبردی و کلان و چه و چه، صحبت میکردم، غیر از تعدادی کلیدواژهی پراکنده و مخلوطی از توضیحات دینی و غیردینی و ضددینی و دهانپرکن و البته سلیقهای، حرف متقنی نصیبم نمیشد؛ راهبری نرم، طراحی، معماری، برنامهریزی راهبردی، حکمرانی نرم، راهبری اجتماعی، جریانسازی، نظامسازی، تمرکززدایی و... واژههایی بود که وقتی با چند سؤال ساده و کلیدی، پیاش را در ذهن دوستان انقلابیمان میگرفتی، صرفاً به تعدادی دغدغه و چند کلمهی بدون امتداد و نهایتاً قدری اطلاعات از آنور آب و چاشنی خلاقیت و پروردگی ذهنی میرسیدی و بس.
2. آنها که کمی بیشتر ادعا دارند، اتاق فکر را هیئت اندیشهورز میخوانند، به جای استراتژی میگویند راهبرد، پیشرفت را سردست میگیرند و لفظ کثیف توسعه را لعن میفرستند و... و دیگر خیالشان راحت است که کار را تمام کردهاند؛ البته میدانیم این دقتها را نیز مدیون ولیّامر(حفظهالله) هستیم و خدا را شکر چند کلامی برایمان خلق کردند که درنمانیم.
3. آنها که قدری باهوشتر هستند و نگاه روبهجلو دارند و حرفها را شنیده و چندباری تجربه اندیشهورزی دارند، سعی میکنند ورودیهای مختلفی مثل دین، علوم انسانی، دانش مدیریت راهبردی و... را ترکیب کنند بلکه دیگر مو لای درز کار نرود؛ غافل از اینکه فقط نقش قیف را بازی کردهاند و چند ورودی را به زور، درهم چپانده و به یک خروجی رساندهاند! فاجعهبار است؛ احتمالاً تجربهاش را دارید یا به این موارد برخوردهاید. مدیرانِ بالادستی -که نوعاً خودشان دستی بر آتش ندارند- نیز با این تیپ کار خیلی کیف میکنند و به خیالشان، همهی نگاهها تأمین شده است و توپ تکانش نمیدهد!
4. کمی جلوتر که برویم، به افراد باهوشتری برمیخوریم که حوصلهی امتداد نه، بلکه توان سرهمبندی/جمعبندی و توجیهشان بالاست. معمولاً بنا به برخی ویژگیهای عمدتاً شخصیتی که دارند، جزو عناصر پیشرو و اثرگذار جریان انسانی ما هستند. این عزیزان میتوانند چندکلامی نیز برایت صحبت کنند و تصویر بسازند و تو را غرق در رؤیاهاشان کنند؛ تصورم این است که این لایهی فکری ما، دچار آفت #انگارهی_اینهمانی هستند. فراگیرشدن کلیدواژههایی نظیر #زیستبوم، #پلتفرم و #شبکه، محصول رواج این نگاه است.
5. فیالواقع آنچه شاهد هستیم، ملغمهای از تصور «شرایط حساس کنونی»، تصور «دیربازده بودن کوشش نظری دینبنیان»، گزارهی «آقا خودش گفته ما از یادگیری و تقلید ابایی نداریم ولی نمیخوایم مقلد بمونیم!»، «خلاقیت»، «دغدغه» و... است.
6. آنچه ما اسمش را برنامهریزی و از آن مهمتر طراحی میگذاریم و پُزش را میدهیم، معمولاً یکجور بارش فکری + همهجانبهنگری + دیدن تجربیات + خوشفکری و سلیقه است و بس. بنده تفکر #نظاممسائلمحور و شروع طراحی از #لایهی_تکنیک را نیز محصول همین تیپ محاسباتی و پردازشی میبینم.
طراحی راهبردی ما، لایهی دانشی نیز اگر داشته باشد، معمولاً مُشتی بافتههای بشری است و ربطی به آن بستر یکپارچهی معناییِ مبنایی شما، که بتوانی لایههای روبنایی را به آن عرضه، در آن هضم و روی آن سوار کنی، ندارد. در نتیجه بدیهی است که هیچوقت نمیتوانیم روی خروجیهای اندیشهورزیِ راهبردیمان، دعوا کنیم بر سر حجیت و قطع؛ چرا که از اول نیز چنین رویکردی -نه در نظر، به دلیل تنک بودن جریان اجتهادی در نقاط راهبردنگاری و نه در عمل، به دلیل عدم لوازمی مثل سرمایهی معنوی یا صبر و حوصله و پذیرش سعی و خطا- نبوده است.
به گمان بنده:
#طراحی، مجرای رفت و برگشت و نقطه پیوند علم و عمل است؛ ما باید روی نقطهی طراحی -با این تقریر- بایستیم و مبتنی بر مؤلفههایی از جمله خط تمدنی (انشاءالله توضیحش باشد برای مجالی دیگر) پاسخهای عمقی کوتاهمدت و بلندمدت تولید کنیم.
باید اولاً روی عمق و جنس اثرگذاری لایه فکری، تأمل کنیم. برد لایهای که ما به آن مجهز هستیم، چقدر است؟ ما چقدر توان امتداد آن را داریم؟
ثانیاً به گرهخوردن آن به لایهی علم فکر کنیم وگرنه به زودی خواهیم لنگید.
#حکمرانی_فرهنگی
#سیاستگذاری
@Cultural_governance
➖➖➖➖➖➖➖
@daghdagheha
🕯️بیایید شمعی روشن کنیم! 🕯️
۵ خدمت مهم سامانهٔ «شمع» به مبلغان کشور
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
▫️معرفی بسترهای تبلیغی در سراسرِ کشور
▫️معرفی مبلغان به هیئات و مسـاجد کشور
▫️نمایش نقشهٔ فعالیتهای مبلغان در کشور
▫️امکان ثبت و دریافت گـواهی آنلاین تبلیغ
▫️ارائهی محتوای جذاب منبر در مناسبتها
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همهٔ این خدمات در سامانهٔ شمع در دسترس شماست. برایِ ثبتنام اینجا کلیک کنید. منتظرتان هستیم.
ــــــــــــــــــــــــ
شمع
شبکهٔ مبلغان و عملیاتهای تبلیغی
ShabakeTabligh.ir
eitaa.com/ShabakeTabligh