#کنترل_ذهن 6
⭕️ در جامعه ما مسائلی هست که کاملا ضد کنترل ذهنه.
1- اوقات فراغت در جوامع شهری افزایش پیدا کرده.
2- ابزار سرگرمی (شیره مالیدن سر آدم ها) زیاد شده.
قدیم که انقدر ابزار بازی و سرگرمی نبود. الان میبینی طرف توی موبایلش هزار جور بازی داره! 📲🕹
کلی اخبار و مطالب سرگرم کننده توی شبکه های اجتماعی وجود داره. انواع نرم افزار ها و...
میگه بیا تا یه چیز جالب بهت نشون بدم!🤓
- چیه میخوای ذهن منو مشغول کنی؟! من چرا باید به اون چیزی که تو میگی فکر کنم؟😒
تو میخوای اراده منو از بین ببری؟
- نه یه چیز جالبه! حرام که نیست!🤓
- خب باشه. مگه من گفتم حرامه؟! همین که سر من رو به یه موضوعی بند میکنه که لازم نیست در موردش فکر کنم پس من نمیخوامش.😒
اگه قرار باشه به هر چیز جالبی توجه کنم ذهن من #هرزه میشه...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مگر نه اینکه اهل بیت هم تو خونشون سگ داشتن!
پس چرا شما مخالفید؟
ساعاتی در وضع درونی خود بیندیش. اگر دیدی آنچه در درون توست، نفس پلید و ناچیزی است که هیچ کمالی در آن نمی بینی، معطل مباش و مسامحه روا مدار؛ برخیز و پیش از آنکه خورشید زندگی به لب بام رسد، به تصفیه و تأدیب روح بپرداز، زیرا آنچه در آن بازار (پس از مرگ) خریداری خواهد شد، روح انسانی است، نه روح شیطانی.
تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی، ج 1، ص 338
✍🏾تأثیر همنشین در افراد انسانی بسیار مهم است. بعضی از اشخاص در این باره می گویند: نفسی انسانی دزد عجیبی است؛ بدون اینکه خود انسان مطلع باشد، از انگیزه ها و پدیده هایی که می بیند، تدریجاً می دزدد و در شخصیت خود جای می دهد. متأسفانه دوران معاصر ما برای این مسئله حیاتی هیچ اهمیتی قائل نمی شود.
تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی، ج 1، ص 335
✍🏾از امام باقر و امام صادق علیهما السلام نقل شده است که فرمودند: «آنچه از نماز برای تو ثمربخش خواهد بود، آن است که به وسیله آن نماز، رو به سوی خدا برده ای، و اگر در نماز توجهی نداشته باشی یا در بعضی از اجزای آن غفلت بورزی، به همان مقدار، [نماز] مردود می گردد.
تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی، ج 1، ص 180
✍🏾✍🏾 آری، اگر از نهال زندگی، میوه ابدیت را چیده ای، و اگر لذایذ هر دو جهان را با غمِ هجرانِ معشوقِ حقیقی سپری کرده ای، چه باک از رفتن روزها؟ بگذار این روزگاران سپری شود؛ عشق و محبتی که روح تو را به ثمر رسانده است، پایدار خواهد ماند.
تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی، جلد 1، ص 27 و 28
✍🏾✍🏾✍🏾 تاريخ بايد اين صفحات خود را طى كند و براى مردم خودخواه خود ثابت كند كه انسانسازى و مديريت انسان كار هيچ يك از آنان نيست، تا يك انسان الهى به نام حضرت حجةبن الحسن (عج) را كه نسخه ديگرى از پدر بزرگوارش اميرالمؤمنين علىبن ابىطالب (ع) است، وارد عرصه حيات انسانها نمايد و طعم حق و عدالت را به آنان بچشاند.
تفسير نهجالبلاغه، ج 17
✍🏾✍🏾✍🏾 امام على (ع) می فرماید: «شنواترين گوشها، گوشى است كه تذكر درباره خير و كمال را بشنود و بپذيرد و عمل كند». با در نظر گرفتن تلاش شديد پيامبران عظام و اوصياء و اولياءالله و حكما در راه ايصال (رساندن) مردم به خير و كمال كه در هدف زندگى آنان وجود دارد، همه گونه سخنان مفيد و سازنده گفته شده است. آنچه موجب عقب ماندگى است، گوش ندادن به آن سخنان سازنده است كه ناشى از گريز از معرفت و اراده خير است.
تفسير نهجالبلاغه، ج 18
✍️✍️✍️✍️✍️✍️
براى بروز سطح عظمت بشر، دو شرط لازم است كه على (ع) در دو جمله براى بشريت متذكر شده است :
شرط يكم ـ توجه به اين كه بشر در هر حالى كه باشد و در هر وضعى كه بهسر برد، مورد آگاهى و اطلاع است، اگرچه در غفلت مرگبار زندگى كند.
شرط دوم ـ بداند كه هر تكليفى را رها كند و به آن عمل نكند، آسيبى بر نفس (شخصيت) خود وارد ساخته، و هر آسيبى كه بر نفس كسى وارد شود، علاوه بر از دست دادن ثمره عالىِ حياتِ هدفدار، مسئوليتى درباره همان تكليف، دامنگير او خواهد بود.
تفسير نهجالبلاغه، ج 27