❗️ دنیا شناسی در مکتب #علی بن ابی طالب علیه السلام ❗️
✍🏻 روایت شده که در حضور امیر المومنین علیه السلام گروهی مذاکره در پیرامون نسبت دادن #عدل و ظلم به پروردگار می کردند، پس آنحضرت از مکان خود برخاسته و به سوی مسجد آمده و بالای منبر رفت و پس از حمد و ثنای الهی فرمود:
✅ ای مردم! بدانید که خداوند سبحان چون خلق را بیافرید چنان خواست که از نقص به کمال روند و در آداب و فضائل اخلاقی به مقامی شریف و پایه ای بلند و ارجمند رسند،
🔹او می دانست که آنان به کمال مطلوب نرسند جز به آنکه آنچه مفید برای ایشانست و آنچه مضرّ، همه را به آنان بیاموزد،
🔹و آموختن جز به امر و نهی ممکن نباشد، و امر و نهی نیز جز با وعد و وعید راست نیاید،
🔹و وعد و وعید جز با تشویق و تهدید صورت نپذیرد،
🔹و تشویق جز بدانچه دل بدان خواهان است و دیده از آن کامیاب نخواهد بود، و تهدید خلاف آن.
✅ سپس مخلوق را در این جهان منزل داد و پاره ای از لذّات را به آنان بنمود تا بر لذّات پاک آخرت که بهشت است راه یابند، و پاره ای از رنجها و محنتها را در این جهان به ایشان نشان داد تا بدینوسیله بر آلام و ناراحتیها و گرفتاری های آن جهان که عبارت از دوزخ است پی برند و از این عذاب موقّت بر آن عذاب ابدی استدلال کنند،
✅ از این رو است که لذّات این جهان همیشه با سختی و رنج توأم است و خوشی و سرورش با اندوه و غم همعنان.
#امام_شناسی
📚 احتجاج / ترجمه جعفری / ج1 / ص450
@tabyinchannel
@daneshgahevelyat
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
♨️ معنویت و استعمار فرانو
↩️ترویج معنویت بدون دین
🔷استعمارگران پس از پشت سرگذاشتن ادوار کلاسیک و نوین، امروزه در چهره ای فرانو و در قالب پروژه «جهانی سازی» ، به دنبال مصادره منافع ملتها در جهت اهداف خویش هستند. مهم ترین دغدغه سلطهگران در روند جهانیسازی، همسانسازی ارزشهای فرهنگی موجود در جوامع مختلف، در راستای ارزشهای نظام سرمایه داری است، چراکه در صورت پذیرش گفتمان سرمایهداری از سوی تودهها، این ملتها هستند که منبع قدرت نظام سلطه خواهند بود. از جمله مهمترین منابع تعریف و تولید ارزش در جوامع مختلف، ادیان و آموزههای معنوی آنان است، اما همسانسازی باورهای موجود در #ادیان مختلف که در مواردی همچون اسلام، متضمن ارزشهایی چون عدالتخواهی و ظلمستیزی است.
🔶 یکی از نسخههای نظام سلطه برای پاسخگویی به این نیاز، بهره گرفتن از مدل «معنویتِ بدون دین» است. در #معنویتگرایی بدون دین، افراد با عبور از سطح مناسک و بدون در نظرگرفتن چارچوب حقایق دینی و سنجههایی چون وحی و تفسیر عالمانه آموزههای دینی، صرفاً بر ابعاد اخلاقی و معنوی و در مواردی، تجربیات معنوی موهوم، تمرکز میکنند.
/فرهنگ و ادیان
@tabyinchannel
@daneshgahevelyat
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
دانشگاهمدافعانحریمولایت
♨️ معنویت و استعمار فرانو ↩️ترویج معنویت بدون دین 🔷استعمارگران پس از پشت سرگذاشتن ادوار کلاسیک و ن
🌀 «معنویت منهای دین »
برشی از کتاب «راهبرد تربیت اخلاقی در قرآن»، به بهانه ی مناظره با حسن آقامیری
🔺یکی از آسیبهای شایع در زمانه ما، سلیقهورزی در نحوه عمل ایمانی است. در دوران پسامدرن، که انسان جدید پس از یک دوره رهایی و رویگردانی از خدا و معنا و دست و پنجه نرم کردن با پوچی و بیمعنایی دوباره به ایمان و معنویت بازگشته و علاقهمند است فطرت معناگرای خود را بار دیگر به رسمیت شناسد و عطش سرشتی خود به خدا و ایمان و معنا را بار دیگر سیراب کند، این آسیب به گستره وسیعی پدید آمده است.
🔺معنویت جدیدی که انسان بدان رجوع کرده دین نیست؛ بلکه فارغ از عملِ تعریفشده دینی، نوعی قرائت شخصی پدید آورده است.
انسان پستمدرن از سویی آزادی را به عنوان تنها ارزش اخلاقی تقدیس میکند و از هرآنچه هوسهای او را محدود و مقید سازد میگریزد. از سوی دیگر بر اساس ندای فطری خود به ایمان و معنویت روی آورده است. با این ترکیب در میدان معناگرایی و ایمانورزی نیز آزادی را راه داده و علاقهمند است آن گونه که خود میخواهد و میپسندد و لذت میبرد معنویتورزی کند.
🔺سالها پیش در یک محیط دانشگاهی جوانی را دیدم که نماز نمیخواند ولی میگفت با خدا رابطه قلبی عمیق و مؤثری دارد. پرسیدم این رابطه دلی و تأثیرگذار چگونه است؟ گفت نیمههای شب خلوتی را برای ارتباط با خدا برمیگزینم، شمعی برمیافروزم و یک آهنگ دلنواز ملایم پخش میکنم. در آن لحظههای ناب، لذت معنوی بینظیری را تجربه میکنم که در هیچ نماز و دعا و زیارتی مشابه آن برایم حاصل نمیگردد. به این نتیجه رسیدهام که از این طریق ایمان خود را جلوه دهم و معنویت خود را تأمین کنم. میخواهم خودم باشم و به ندای درونم توجه کنم.
🔺این نمونهای از جریان معنویت منهای دین است که متناسب با روحیةه انسان امروز، از مناسکِ تعریف شده دینی کاملا آزاد و سکولار گشته است. این ایده جذاب، سیال، فردی و رهاییبخش در ساحت ایمان و معنویت نوعی فرار از ساختارهای بیرونی دینی و ایجاد انضباط دلخواه درونی است.
🔺لازمه این گونه ایمان و معنویتِ خودمحور تکثر گزینههای مشروع معنویتورزی است. در این شرایط مدعیان معنویت و آرامش، در یک فضای اطلاعرسانی آزاد و با ابزارهای متنوع، تعالیم متعددی را عرضه کرده و بازاری از معنویتورزیهای گونهگون و رنگینکمانی را متناسب با سلایق و علایق مختلف پدید آوردهاند تا به گمان خود هر کس بتواند متناسب با شخصیت و نیازش معنویت مورد علاقهاش را پیدا کند.
آنچه تنور معنویت جدید را گرم میکند و بازار آن را پررونق میسازد اولاً پذیرش این نکته است که هرکس باید اعمال معنوی مختص به خود داشته باشد ثانیاً هرکس باید به طور خودآموز وارد بازار معنویت شده و بر اساس سلیقه و ذائقه خود، آنچه برای دردش مناسب تشخیص میدهد خریداری کند و به کار گیرد.
🔺 عمل کردن در قالبهای مندرآوردی و بر اساس تشخیص و خواسته خود، بندگی خدا نیست. نوعی خودپرستی است. زیرا بندگی خدا، اطاعت امر خدا و در بند فرمان او قرار داشتن است؛ (فَافْعَلُوا ما تُؤْمَرُونَ) و چنین عملی بیشتر نشانی از بندگی خواستهها و در بند هوسها قرار داشتن است. این گونه عملها اشباع کاذب معناگرایی انسان و نوعی تخدیر معنوی است. فرد را ارضا میکند، وجدان معنوی او را تسکین میبخشد، لذت و شیرینی و صفای روحانی را به او میچشاند و برای او ابتهاج معنوی فراهم میآورد؛ اما روح ایمان و بندگی خدا در آن وجود ندارد.
⏺ راهبرد تربیت اخلاقی در قرآن، محمد عالم زاده نوری، ص 200، با اندکی تلخیص
@tabyinchannel
@daneshgahevelyat
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁
🍂 قتل شیطان رجیم :
در بحار از اسحاق بن عمّار آورده که گفت: از آن حضرت پرسیدم: اینکه خداوند به شیطان تا وقت معلوم مهلت داد و در کتاب خود فرموده:« فَإِنَّکَ مــِنَ الْمُنْظَرينَ إِلىٰ يَوْمِ الوَقْتِ الْمَعْلُومِ »( سوره حجر، آیات ۳۷و ۳۸و سوره ص، آیات ۸۰و۸۱) «البتّه تو از مهلت یافتگانی تا روز هنگام معیّن.» چه وقت است؟
🍂 فرمود: وقت معلوم روز قيام قائم آل محمّد «ع» است، هرگاه خداوند او را برانگیزد در مسجد کوفه باشد که ابلیس با خواری و زبونی می آید و می گوید: ای وای از این روزگار! آنگاه از پیشانی اش گرفته و گردنش زده می شود. آن هنگام روز وقت معلوم است که مهلت او به پایان می رسد.
@tabyinchannel
@daneshgahevelyat
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
🍁🌟🍁🌟🍁🌟🍁🌟🍁
🍂عذاب دشمنان آن حضرت«ع»:
از حضرت ابی عبد الله صادق «ع» درباره آیه: «وَ لَئِنْ أَخَّرْنا عَنْهُمُ الْعَذابَ إِلىٰ أُمَّةٍ مَعْدُودَةٍ ؛ » «و چنانچه عذاب را از آنان به تأخیر اندازیم تا به دست گروه معدود.» فرمود:
🍂عذاب، خروج قائم؛ و امّت معدوده، اهل بدر و اصحاب آن حضرت «ع» می باشند.
🍂 علیّ بن ابراهیم در ذیل آیه: «سَأَلَ سٰائِلٌ بِعَذٰابٍ وٰاقِعٍ ؛» «سؤال کننده ای از عذاب حتمی الوقوع پرسید. »گفته است:
🍂 از حضرت ابوجعفر باقر «ع»درباره معنی این آیه سؤال شد، فرمود: آتشی است که از سوی مغرب برمی آید و پادشاهی از پشت سر، آن را بسیج می کند تا این که به خانه بنی سعد بن همام نزد مسجدشان برسد، پس خانه ای برای بنی امیّه باقی نمی گذارد مگر اینکه آن را و اهل آن را می سوزاند، و خانه ای که در آن خونی از آل محمّد (ستمگری نسبت به آل محمد) باشد، رها نمی کند مگر اینکه آن را می سوزاند و او مهدی علی است.
@tabyinchannel
@daneshgahevelyat
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
🔴 #فریاد_فطرت
#دیوید_هیوم (فیلسوف اسکاتلندی):
"پاکدامنی ضامن مقام پدری مردان، برای فرزندانشان می باشد."
✨آری❗️
عفت و پاکدامنی افزون بر اینکه ضامن مقام پدری مردان برای بچه هاشونه؛ بزرگترین سرمایه زن، هم محسوب میشه.
زن عفیف و محجوب، نه تنها قلبا مورد تحسین هر مردی واقع میشه، برای زنان دیگه هم قابل احترامه.
⚡️ولــــــــــــــــــــــــــی❗️
زن بی بند و بار اگه بالاترین مقامات و عالیترین معلومات رو هم داشته باشه، هیچ ارزشی نداره! حتی خود زن ها، برای چنین زنی احترام قایل نیستند!!
به گفته #ماری_کورلی؛ « عشق بسیار پیوسته تر و عاشقانه تر بر یک در بسته می کوبد تا یک در باز.»
📗حریم ریحانه،ج١، ص ۴۳
#پویش_حجاب_فاطمے
🔴اقتصاد ربوی جنگ با خداست و بحران اقتصادی پر سر و صداست. اما بحران فرهنگی مثل خورهی موریانه به جان مردم میافتد و مثل چوب خدا بیصداست. اقتصاد، گرفتاری امروز ماست اما فرهنگ، عرصهی جنگ ما تا روز قیامت است.
#اینستاگرام، خوب یا بد، امروز ذائقهی مردم و جزئی از سبک زندگی آنها شده و برخورد قهری با آن، باعث قهر مردم با حاکمیت میشود.
پدرخواندههای فرهنگ موظفند قبل از آنکه هله هولههای چرب و چیل فرهنگی ذائقه مردم را عادت دهد، این فستفودهای مضر را از پیشخوانهای مجازی بردارند و جیب مردم را با آجیل و کشمشهای مقوی فرهنگی پر کنند. خوراکی خانگی که موجود باشد، مردم بچه نیستند که قهر کنند.
⚠️جنگ نرم، واکنش سخت برنمیتابد. آنجا که با پنبه سر میبرند، تیغ آهن فقط رشتهها را پنبه میکند. قاصدکهای فرهنگیِ دشمن را به زور بازو نمیتوان از خانه به بیرون پرت کرد اما با فوت تدبیر و هوشمندی، میتوان به سمت خاک دشمن برگرداند. اگر اقتصاد "سوتزن" میخواهد، فرهنگ "فوتکُن" میخواهد. وقتی آب در کوزهی فرهنگ ایرانی داریم، #مجلس_انقلابی باید دنبال فوت کوزهگری باشد.
#امیری
#فضای_مجازی
@tabyinchannel
@daneshgahevelyat
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد