#حدیثروز
قَيلَ «للسَّجادُ» عليه السلام: مَنْ اَعْظَمُ النّاسِ خَطَرا، قالَ: مَنْ لَمْ يَرَىَ الدّنيا خَطَرا لِنَفْسِهِ. حديث
به امـام سـجاد عليه السلام گفتند مهمـترين مـردم كيست؟ فرمود: آنكه دنيا را مايه ارزش خود نداند.
📚كشف الغمه، ج 2، ص 107.
🔳 @daneshgahevelyat
🌙🌑🌍 حماسهای که امام زین العابدین علیه السلام در مجلس یزید آفرید!
▪️در روز جمعهاى در شام نماز جمعه است. ناچار خود یزید باید شرکت کند. اول آن خطیبى که به اصطلاح دستورى بود، رفت و هرچه قبلا به او گفته بودند گفت؛ تجلیل فراوان از یزید و معاویه کرد، هر صفت خوبى در دنیا بود براى اینها ذکر کرد و بعد شروع کرد به سبّ کردن و دشنام دادن على(علیه السلام) و امام حسین(علیه السلام) به عنوان اینکه اینها -العیاذباللَّه- از دین خدا خارج شدند، چنین کردند، چنان کردند.
▪️زین العابدین(علیه السلام) از پاى منبر نهیب زد: «ایهَا الْخَطیبُ! اشْتَرَیتَ مَرْضاةَ الَمخْلوقِ بِسَخَطِ الْخالِق» تو براى رضاى یک مخلوق، سخط پروردگار را براى خودت خریدى.
بعد خطاب کرد به یزید که آیا اجازه مىدهى من بروم بالاى این چوبها دو کلمه حرف بزنم؟ یزید اجازه نداد.
▪️آنهایى که اطراف بودند، از باب اینکه على بن حسین(علیه السلام)، حجازى است، اهل حجاز است و سخن مردم حجاز شیرین و لطیف است، براى اینکه به اصطلاح سخنرانىاش را ببینند، گفتند: اجازه بدهید، مانعى ندارد. ولى یزید امتناع کرد. پسرش آمد و به او گفت: پدرجان! اجازه بدهید، ما مىخواهیم ببینیم این جوان حجازى چگونه سخنرانى مىکند. گفت: من از اینها مىترسم. اینقدر فشار آوردند تا مجبور شد؛ یعنى دید دیگر بیش از این، اظهار عجز و ترس است؛ اجازه داد.
▪️ببینید این زین العابدین(علیه السلام) که در آن وقت از یک طرف بیمار بود (منتها بعدها دیگر بیمارى نداشت، با ائمّه دیگر فرق نمىکرد) و از طرف دیگر اسیر، و به قول معروفِ اهل منبر چهل منزل با آن غُل و زنجیر تا شام آمده بود، وقتى بالاى منبر رفت چه کرد! چه ولولهاى ایجاد کرد! یزید دست و پایش را گم کرد. گفت الآن مردم مىریزند و مرا مىکشند.
▪️دست به حیلهاى زد. ظهر بود، یکدفعه به مؤذّن گفت: اذان! وقت نماز دیر مىشود. صداى مؤذّن بلند شد. زین العابدین(علیه السلام) خاموش شد. مؤذّن گفت: «اللَّهُ اکبَرُ، اللَّهُ اکبَرُ»، امام حکایت کرد: «اللَّهُ اکبَرُ، اللَّهُ اکبَرُ». مؤذّن گفت: «اشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّهُ، اشْهَدُ انْ لا الهَ الَّا اللَّهُ»، باز امام حکایت کرد، تا رسید به شهادت به رسالت پیغمبر اکرم(صل الله علیه و آله و سلم). تا به اینجا رسید، زین العابدین(علیه السلام) فریاد زد: مؤذّن! سکوت کن. رو کرد به یزید و فرمود: یزید! این که اینجا اسمش برده مىشود و گواهى به رسالت او مىدهید کیست؟ ایهاالناس! ما را که به اسارت آوردهاید کیستیم؟ پدر مرا که شهید کردید که بود؟ و این کیست که شما به رسالت او شهادت مىدهید؟ تا آن وقت اصلا مردم درست آگاه نبودند که چه کردهاند.
▪️آنوقت شما مىشنوید که یزید بعدها اهل بیت پیغمبر(صل الله علیه و آله و سلم) را از آن خرابه بیرون آورد و بعد دستور داد که آنها را با احترام ببرند. نعمان بن بشیر را که آدم نرمتر و ملایمترى بود، ملازم قرار داد و گفت: حداکثر مهربانى را با اینها از شام تا مدینه بکن.
▪️این براى چه بود؟ آیا یزید نجیب شده بود؟ روحیه یزید فرق کرد؟ ابداً. دنیا و محیط یزید عوض شد. شما مىشنوید که یزید، بعد دیگر پسر زیاد را لعنت مىکرد و مىگفت: تمام، گناه او بود. اصلا منکر شد و گفت من چنین دستورى ندادم، ابن زیاد از پیش خود چنین کارى کرد. چرا؟ چون زین العابدین(علیه السلام) و زینب(سلام الله علیها) اوضاع و احوال را برگرداندند.
📚 استاد مطهری، حماسه حسینی، ج1، ص294-293 (با تلخیص)
*⭕️حديثى شگفت و عبرت آموز از امام سجّاد عليه السلام*
🔻روزى امام سجاد (سلام اللَّه عليه) عبيد اللَّه بن عباس بن على پسر حضرت ابو الفضل العباس را ديدند؛ نوشتهاند: فَاسْتَعْبَرَ گريه كرد و اشكش جارى شد.
عمويش ابا الفضل و صحنه عاشورا و قضاياى عاشورا به يادش آمد، اشكش جارى شد.
🔻بعد فرمود: چند روز بر پيغمبر بسيار سخت گذشت:
يكى روز احد بود كه عمويش حمزه به آن وضع شهيد شد،
ديگر روز موته بود كه پسرعمويش جعفر شهيد شد.
*هيچ روزى مثل روز حسين بر پيغمبر سخت نگذشت.*
🔻بعد امام فرمود:
*سى هزار نفر در كربلا جمع شدند*
*وَ كُلٌّ يَتَقَرَّبونَ الَى اللَّهِ بِدَمِهِ*
*سى هزار نفر به قصد قربت، فرزند پيغمبر را كشتند.*
🔻اين شهادت( اقرار و اعتراف) امام سجاد است.
*♦️شهید مطهری :*
🔻اگر يك چنين زمينهاى نبود كه پسر سعد در عصر تاسوعا وقتى مىخواست شعار بدهد و مردم را بلند كند نمىگفت: *«يا خَيْلَ اللَّهِ ارْكَبى وَ بِالْجَنَّةِ ابْشِرى»*
لشكر خدا قيام كن، بشارت باد تو را به بهشت.
*🔻وقتى كه مقدس احمق بشود اين جور از آب در مىآيد.*
*يك عده قليل منافق توانستند از تودهاى مسلمان ولى جاهل و احمق لشگرى انبوه عليه فرزند پيغمبر به وجود بياورند.*
▪️مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (مسئله نفاق(پانزده گفتار) *)، ج25، ص: 215-214-با ویرایش جزئی
📌 آمار اسرا و بازماندگان کربلا
اگرچه برخی منابع سعی کرده اند آماری از اسرا و بازماندگان کربلا ارائه کنند، اما گاهی دچار اشتباه شده اند. اما طبق شواهد تاریخی، افراد ذیل بازمانده کربلا هستند:
۱. امام سجاد علیه السلام؛
۲. امام باقر علیه السلام؛
۳. عمر بن حسین بن علی بن ابی طالب؛
۴. محمدبن حسین بن علی؛
۵. زید بن حسن بن علی بن ابی طالب؛
۶. عمرو بن حسن بن علی بن ابی طالب؛
۷. محمدبن عمرو بن حسن بن علی بن ابی طالب؛
۸. دو فرزند جعفر بن ابی طالب؛
۹. عبدالله بن عباس بن علی؛
۱۰. قاسم بن عبدالله بن جعفر؛
۱۱. قاسم بن محمد بن جعفر؛
۱۲. محمد اصغر بن عقیل؛
۱۳. عقبه بن سمعان غلام رباب؛
۱۴. غلام عبدالرحمان بن عبدربه؛
۱۵. مسلم بن رباح، خادم امیرمومنان؛
۱۶. علی بن عثمان مغربی؛
۱۷. دختران امیرمومنان: حضرت زینب، فاطمه، ام کلثوم و....
۱۸. دختران امام حسین: فاطمه و سکینه؛ رقیه هم در شام به شهادت رسید؛
۱۹. رباب همسر امام حسین(علیه السلام)؛
۲۰. ام محمد یا فاطمه دختر امام حسن(علیه السلام)؛
۲۱. خادمه های حضرت زینب؛
حسن بن حسن بن علی(حسن مثنی) نیز مجروح بود و در کوفه برای مداوا ماند و جزو اسرا نبود.
#یاسیدالساجدین
💠صلوات خاصه امام سجاد علیه السلام
🔹اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ سَیِّدِ الْعَابِدِینَ الَّذِی اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِکَ وَ جَعَلْتَ مِنْهُ أَئِمَّةَ الْهُدَی الَّذِینَ یَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَ بِهِ یَعْدِلُونَ اخْتَرْتَهُ لِنَفْسِکَ وَ طَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَ اصْطَفَیْتَهُ وَ جَعَلْتَهُ هَادِیاً مَهْدِیّاً اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَی أَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَّةِ أَنْبِیَائِکَ حَتَّی یَبْلُغَ بِهِ مَا تَقَرُّ بِهِ عَیْنُهُ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ إِنَّکَ عَزِیزٌ حَکِیم؛
🔸پروردگارا! درود فرست بر حضرت علی بن الحسین سید و بزرگ اهل عبادت. آنکس که تو او را برای خود خالص گردانیدی و پیشوایان هدایت را- که آنها خلق را به حق هدایت کنند و به حق باز رجوع کنند- از نسل پاکش قرار دادی. و او را برای خویش اختیار فرمودی و او را از هر پلیدی و ناپاکی، پاک و مطهر ساختی و او را برگزیدی و هادی خلق به سوی خدا و هدایت یافته به حق قرار دادی. پروردگارا! پس درود و رحمتی بر او فرست که بهترین درودهایی باشد که بر ذریه پیغمبرانت فرستادی؛ تا به آن درود در دنیا و آخرت دیدهاش روشن فرمایی که تو ای خدای مقتدرِ کامل و به حقایقِ امور آگاهی.
#التماس_دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
حکومت اسلامی هدف امام سجاد(علیه السلام)
🔹رهبر انقلاب: وظایف اصلی امام سجاد(علیه السلام) عبارت بوده است از روشنگری در زمینه معارف و احکام اسلامی, حفظ اسلام از انحرافها، زمینهسازی برای ایجاد جامعه اسلامی ذیل حکومت علوی و زنده نگه داشتن حادثه عاشورا.
🔹امام سجاد(علیه السلام) بدون هیچ واهمهای تمام اتفاقات حادثه عاشورا را بیان کردند و با خطی محونشدنی در لوحه تاریخ تثبیت کردند. ایشان هدفی داشت که سالها برای آن زحمت کشیدند، اگر از من بپرسید که آن هدف چه بود به طور قاطع و با اتکا به صدها مدرک اطمینانآور عرض میکنم در یک جمله آن هدف «زمینهسازی برای تشکیل حکومت اسلامی» بود.
منبع: کتاب انسان ۲۵۰ ساله، حلقه سوم
ا❀🔹 ﷽ 🔹❀ا
#طرحروزانهانسباقرآن
هر روز ختم یک صفحه از #قرآنکریم
🔰هدیه و توسل به چهارده معصوم (علیهم السلام)
🔰سلامتی قلب آقا صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و تعجیل در ظهورش
🔰سلامتی رهبر عزیزمون ونابودی دشمناش
🔰 هدیه به روح شهدا،امام شهدا،آمرزش اموات و پدران ومادران ازدست رفته
🔰شفای همه بیماران علی الخصوص بیماران کرونایی
🔰آمرزش گناهان ،حاجت روایی و عاقبت بخیریمسلمانان بخصوص عزیزان شرکت کننده دراین ختم
🔹تقبل الله منکم🔹
#سورهمبارکهتوبه_صفحه200