5.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی
«درباره عمار آمده است که «عَمَّارٌ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَمَّارٍ» و درباره وجود مبارک حضرت امیر سلام الله علیه هم آمده است: «عَلِیٌّ مَعَ الْحَقِّ وَ الْحَقُّ مَعَ عَلِیٍّ»، فرق امیر المؤمنین سلام الله علیه که امام است با عمار که مأموم است چیست؟ فرق در مرجع ضمیر است...»
درس تفسیر ٩۴/٩/٢۵
🔮وَمَنِ اسْتَسْلَمَ لِهَلَکَةِ الدُّنْیَا وَالاْخِرَةِ هَلَکَ فِیهِمَا
🟤کسى که در برابر عوامل هلاکت خویش در دنیا و آخرت تسلیم گردد (و به مبارزه بر ضد اسباب شک و شبهه بر نخیزد) در هر دو جهان هلاک خواهد شد
✍مى دانیم شیاطین جن و انس سعى دارند از طریق شبهه افکنى، افراد را در عقاید دینى خود به شک و تردید بکشانند. اگر انسان در مقابل آنها حالت تهاجم منطقى بگیرد بر آن شبهات غالب مى شود و عقاید حق را مى پذیرد; اما افراد ترسو و بزدل در حالت انفعالى قرار مى گیرند و همچون پر کاهى که در مقابل تندباد قرار گیرد هر روز به سویى کشیده مى شوند و نمى توانند عقیده حق را برگزینند.
📘 نهج البلاغه #حکمت_31
🖌 راه درمان و رفع اختلافات و ایجاد برکت و نزول خیرات در خانه
✍ امام صادق (عليه السلام) : خانه اى كه در آن قرآن خوانده نمى شود و از خدا ياد نمى گردد، سه گرفتاری در آن خانه بوجود می آید :
1️⃣ بركتش كم شده
2️⃣ فرشتگان آن را ترك مى كنند
3️⃣ و شياطين در آن حضور مى يابند.(مجادلات و اختلافها را شیاطین در خانه ها ایجاد میکنند)
📚 اصول كافى ، ج۲ ، ص۴۹۹
🍁مکتب سوسیالیسم وانسان کامل🍁
🍁يکي ديگر از مکتبها در مورد انسان کامل، مکتب سوسياليسم است. در اين مکتب، نقص و کمال انسانيت در دو چيز خلاصه ميشود: نقص در آنجاست که بشر هرچه بيشتر جنبه فرديت داشته باشد و کمال انسانيت در جنبه جمعي است، به اين معني که انسان تا «من» است ناقص است و آن وقت کامل ميشود که «من» از بين برود ولي نه به آن معنا که عرفا «من» را از بين ميبرند. عرفا ميخواهند «من» را براي «او» از بين ببرند يعني «من» به عنوان ضمير اول شخص، منهدم و معدوم ميشود تا او (ضمير سوم شخص) آشکار و پيدا شود و البته منظور آنها از «او» خداست؛ فاني شدن «من» در «او» يعني فاني شدن انسان در خدا.
🍁اين مکتب در اين جهت با مکتب عرفا شرکت دارد که طرفدار منهدم شدن و شکستن «من» است، ولي نه براي اينکه «او» پيدا شود و ظاهر و آشکار گردد، بلکه «من» از بين برود براي اينکه «ما» (ضمير متکلم مع الغير) پيدا شود. از نظر اينها انسان کامل انساني نيست که عارف باشد و بگويدلَيسَ في جُبَّتي الَّا اللَّه، بلکه انسان کامل آن انساني است که «من» خود را در جمع مستهلک کرده باشد. چنين انساني آنچه که حس نميکند «من» است و آنچه که حس ميکند «ما» است.
📚#انسانکامل
✍استادشهید مرتضی مطهری
9.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰درس هایی از "نهج البلاغه"
راه اصلاح جامعه
💠 شرم
🔹 امام باقر(علیه السلام):
طبیعت انسان با شهوت، حرص، ترس و خشم آمیخته شده است، جز آنانکه این کشش طبیعی را با تقوا و حیا مهارکرده اند.
زمانی که نفست، تو را به گناه میخواند به آسمان با عظمت نگاه کن و از خداوند بترس، اگر از خدا نمیترسی به زمین نگاه کن شاید از افکار عمومی شرم کنی و اگر از هیچکدام شرم نداری، خود را در عدد حیوانات به حساب آور
📚 الحدیث/ج1ص7
🪐اولویت عمل بر حسب و نسب
📿مَنْ أَبْطَأَ بِهِ عَمَلُهُ، لَمْ يُسْرِعْ بِهِ [حَسَبُهُ] نَسَبُهُ
🔮کسی که کردارش او را به جایی نرساند، افتخارات خاندانش اورا به جایی نخواهد رسانید.
✍درست است که نسب عالى یکى از مزایاى اجتماعى افراد محسوب مى شود ولى در واقع جنبه تشریفاتى دارد; آنچه به حقیقت و واقعیت مقرون است اعمال خود انسان است و بسیار دیده ایم افرادى که از خانواده هاى پایین بودند به سبب جد و جهد و تلاش و کوشش به مقامات عالى رسیده اند در حالى که افراد دیگرى با نسب هاى عالى بر اثر سستى و تنبلى خوار و بى مقدار شدند.
📚 #حکمت_23
9.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴آخرین جملات امیرالمومنین(علیه السلام) قبل از شهادت
🎙حجتالاسلام #عالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 آیت الله العظمی جوادی آملی:
«چيزی را که شنيديد، تا تحقيق نکرديد باور نکن. مطلبی را که خواستی با قلم و با بنان يا بيان، با زبان يا با قلم بنويسی يا بگويی، تا تحقيق نکردی نگو.»
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
📙نهج البلاغه
33.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🦋👈کلیپ «دلیل انحراف امت ها از زبان امیر المومنین [ علیه السلام ]
و « خطبه ای که ۱۴۰۰ سال است تکرار میشود»🤔
برشی از شرح نهج البلاغه (خطبه قاصعه)
🎙: از زبان شارح نهج البلاغه
مرحوم آیت الله محمد رضا آشتیانی ( رحمة الله علیه)
امام صادق (علیه السلام):
🔹إنَّكَ قَدْ جُعِلْتَ طَبِيبَ نَفْسِكَ وَ بُيِّنَ لَكَ اَلدَّاءُ وَ عُرِّفْتَ آيَةَ اَلصِّحَّةِ وَ دُلِلْتَ عَلَى اَلدَّوَاءِ فَانْظُرْ كَيْفَ قِيَامُكَ عَلَى نَفْسِكَ .
🔸 تو را طبيب خودت قرار دادهاند، و درد را هم برايت گفتهاند و نشانۀ سلامتى را نيز به تو ياد دادهاند، و به دارو نیز تو را راهنمائى كردهاند اكنون بنگر که چگونه با خود رفتار میكنى.
📚 اصول کافی (باب الایمان و الکفر)
جلد ۲ صفحه ۴۵۴
📌پیامبر خدا صل الله علیه و آله فرمودند: درد شما گناه و دوای شما استغفار است.