در این برنامه استاد محمدرضا پورزرگری به آموزش وقف و وقف سجاوندی می پردازد. ضمن اینکه در این جلسه دوره درس های قبل و تمریناتی نیز مطرح می شود. وقف سجاوندی : مراتب وقف از نظر ابوجعفر طیفور سجاوندی علاّمه شیخ عبدالله ابو جعفر محمدبن ابییزید طیفور سجاوندی (م۵۰۶ ق) ملقب به شمسالدین از قاریان قرآن، و نخستین کسی بود که نشانههای وقف را برای راهنمایی درست خواندن قرآن بکار برد. این نشانهها را به نام او سجاوندی، و قرآنی را که این نشانهها در آن بکار رود «قرآن سجاوندی» خوانند. وی برای وقف ۵ مرتبه قائل است: ۱. وقف لازم: در مواردی وقف را لازم گویند که اگر وقف نشود، خلاف مقصود به ذهن شنونده القا میشود؛ مثل وصل کردنِ: «وَمَا هُم بِمُؤْمِنِینَ» (بقره//۸) به فراز بعد از آن، یعنی: «یُخَادِعُونَ اللّهَ» (بقره//۹) که توهم میشود قسمت اخیر، صفت برای مؤمنین است. ۲. وقف مطلق: مواردی که ابتدای به عبارت بعدی امری نیکو است، مثل اسمی که مبتدا واقع شده در: «کَبُرَ عَلَی الْمُشْرِکِینَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَیْهِ اللَّهُ یَجْتَبِی إِلَیْهِ مَن یَشَاء...» (شوری//۱۳) ، و فعل مستأنف (یَعْبُدُونَنِی) در «وَلَیُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا یَعْبُدُونَنِی لَا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئًا» (نور//۵۵) ، و مفعولِ فعل محذوف در: «وَعْدَ اللّهِ حَقًّا» (نساء//۱۲۲) ، و شرط در: «صُمٌّ وَبُکْمٌ فِی الظُّلُمَاتِ مَن یَشَإِ اللّهُ یُضْلِلْهُ» (انعام//۳۹) ، و استفهام در: «وَاللّهُ أَرْکَسَهُم بِمَا کَسَبُواْ أَتُرِیدُونَ أَن تَهْدُواْ مَنْ أَضَلَّ اللّهُ» (نساء//۸۸) ، و نفی در: «وَرَبُّکَ یَخْلُقُ مَا یَشَاء وَیَخْتَارُ مَا کَانَ لَهُمُ الْخِیَرَةُ» (قصص//۶۸) . ۳. وقف جایز: مواردی که برای هر یک از وقف و وصل، وجه رجحانی موجود است، مثل: «والَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْکَ وَمَا أُنزِلَ مِن قَبْلِکَ وَبِالآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ» (بقره//۴) که واو عطف در: + «وَبِالآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ» اقتضای وصل دارد، و تقدیم مفعول بر فعل مقتضی وقف است. ۴. وقف مجوَّز: مواردی که عامل و مقتضی وصل قوی تر است اما وجهی برای وقف هم موجود است، مثل: «أُولَئِکَ الَّذِینَ اشْتَرَوُاْ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا بِالآَخِرَةِ فَلاَ یُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذَابُ وَلاَ هُمْ یُنصَرُونَ» (بقره//۸۶) که فاء سببیت و جزاء در: «فَلاَ یُخَفَّفُ عَنْهُمُ» مقتضی وصل است اما نظم کلام بر سیاق استیناف، مجوِّز وقف است. ۵. وقف مرخَّص: مواردی که عبارت بعدی، مستغنی از ماقبل نیست اما به سبب طول کلام و انقطاع نفس، رخصت در وقف داده میشود و لازم نیست که دوباره برگردد و وصل کند؛ زیرا جمله مابعد، قابل فهم است، مثل: «الَّذِی جَعَلَ لَکُمُ الأَرْضَ فِرَاشاً وَالسَّمَاء بِنَاء وَأَنزَلَ مِنَ السَّمَاء مَاء» (بقره//۲۲) که عبارت: «وَأَنزَلَ مِنَ السَّمَاء مَاء» به دلیل عود ضمیر به ماقبل، مستغنی از سیاق کلام نیست اما خود جمله به تنهایی قابل فهم است.
در این برنامه استاد محمدرضا پورزرگری به آموزش حروف مقطعه می پردازد. ضمن اینکه در این جلسه دوره درس های قبل و تمریناتی نیز مطرح می شود. برخی از ویژگی های حروف مقطعه ۱ - حروف مقطعه از مختصات قرآن است و در سایر کتاب های آسمانی مانند تورات و انجیل سابقه ندارد. ۲ - این حروف اختصاص به سوره های مکی یا مدنی ندارد، زیرا در ۲۷ سوره مکی و در دو سوره مدنی آمده است. ۳ - حروف مقطعه اوایل سوره ها ، برخی یک حرفی است ، مانند : "ن" و "ق" و برخی دو حرفی مانند : "طس" ، "یس" ، "طه" و "حم" و برخی سه حرفی، مانند : "الم"، "الر" و "طسم" و برخی چهار حرفی مانند : "المص" و برخی پنج حرفی، مانند: "کهیعص" و "حم عسق". ۴ - برخی از این حروف اصلا تکرار نشده است، مانند "ن" و "ق" ؛ بعضی دوبار تکرار شده ، مانند "ص" که در سوره "ص" به طور مستقل ذکر شده و در سوره اعراف جزو "المص" قرار گرفته ؛ برخی از آنها شش بار تکرار شده، مانند "الم" و بعضی از آنها هفت بار تکرار شده، مانند "حم" و آن سوره های هفتگانه به "حوا میم سبعه" موسوم است. ۵ - حروف مقطعه پس از حذف مکررات آن ها چهارده حرف است. ۶ - در ۲۹ سوره ای که حروف مقطعه دارد، در آغاز یا متن آنها سخنی از وحی، نبوت و قرآن است و این یک مطلب مشترک بین این سوره ها می باشد. ۷ - بین حروف مقطعه هر سوره با محتوای آن سوره ارتباط خاصی است. بر این اساس ، همه سوره هایی که با حروف مقطعه همگون آغاز می شود، در خطوط کلی مضامین نیز همگون است.
🌺💐 بسم الله الرحمن الرحیم 💐🌺
🔸 اپلیکیشن اندرویدی
🔷«آشنایی با قرآن کریم» را در مایکت نصب کنید: 👇
https://myket.ir/app/quran.rashed.org
🔹 با قابلیت دانلود فایل های صوتی و ارسال آنها به شبکه های اجتماعی
🔸 شامل:
1⃣ آشنایی اجمالی با سوره های قرآن
2⃣ آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم
3⃣ متن عربی و ترجمه فارسی قرآن کریم به تفکیک سوره همراه با ترتیل استاد منشاوی
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
May 11
هدایت شده از درک مهندسی خلقت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📜 دعای عهد
✅ با صدای فوق العاده استاد فرهمند
💠 امام صادق علیهالسلام :
هر كس چهل روز صبح اين #دعایعهد را بخواند، از يـاوران #قائم ما باشد و اگـر قبل از ظهور آن حـضـرت از دنــيا برود خدا او را از قــبـر بيرون آورده و جزو #رجعتکنندگان در خدمت آن حضرت قرار میدهد.
هدایت شده از درک مهندسی خلقت
019_Mohandesi_Khelghat_Nezame_Taskhiri_aminikhaah.ir.mp3
6.9M
🔷️ تاثیر درک مهندسی خلقت بر معنویت
🔶️ نظام تسخیر
🔶️ جلسه نوزدهم
📌 نسبت جامعه و فرد
📌 وحدت اعضای بدن ذیل روح
📌 کمال روح ...
📌 روح متصف به کمال می شود نه جسم
📌 روح به واسطه جسم کمال را بدست می آورد
💠 رابطه روح و جسم
💠💠💠💠💠💠
کانال درک مهندسی خلقت
حرف خاص (9).mp3
20.02M
#حرف_خاص۷۹ #استاد_شجاعی
√ میخوای امام زمان علیهالسلام مستقیماً معلّمت بشن؟
منبع: استغاثه | #حرف_خاص
4_5839074112688886617.mp3
4.81M
#صحیفه_سجادیه_جامعه
🎧قرائت استدیویی دعای ۶۰
در تنگدستی و سخت حالی
※ دعایی برای وقتهای گرفتاری و درماندگی
• با صدای محمود معماری
هدایت شده از درک مهندسی خلقت
01-2 Az Gha`em Ta Ghiyamat (1402-10-28) Hoze Honari Sazman Tablighat Eslami_Tehran(1).mp3
24.73M
🔉#سیر_عوالم_از_قائم_تا_قیامت
🔰 بخش دوم
⚜ بررسی حقیقت و ویژگیهای زمانه ظهور
1⃣ امام زمان (علیهالسلام)؛ خورشید حقیقیِ این عالم [00:12]
* تفاوت خورشید در بهشت و جهنم؛ در جهنم خورشید فقط سوزاندن بدون روشنی دارد [01:30]
2⃣ عالم ظهور؛ عالمِ ظهورِ حقیقتِ امام است [01:51]
3⃣ مستغنی شدن مردم از دنیا و امور دنیوی [02:44]
4⃣ تابش نورِ حقیقت منجر به از بین رفتن 'زمینه ظلم' میگردد [08:08]
* جلوهگری نور امام حسین (علیهالسلام) در پیادهروی اربعین [09:15]
5⃣ جایگاههای توهمی از بین رفته و جایگاه واقعی هر فرد 'در نسبتش با حقیقت' روشن میشود [12:00]
* روز عاشورا؛ روز دوری برخی نزدیکان و نزدیکی دورافتادگان از خورشید حقیقت [14:13]
* رهاکننده یتیم => تکذیبکننده دین در منطقِ قرآن [15:04]
* خائنی که به خدا و رسول او (صلاللهعلیهوآله) خیانت کرده است => لقب فردی که با وجود توانایی، احتیاج برادر مؤمنش را رفع نکرده است [17:36]
* درک حقیقت قیامت؛ راه اتصال به امام زمان (علیهالسلام) [21:06]
* خداوند متعال: به عزت و جلالم سوگند از ظالم انتقام میگیرم و همینطور کسی که فریاد مظلوم را شنید ولی به کمکش نرفت [23:30]
* سوال: پرونده اعمال در قیامت بسته میشود، آیا در زمانه ظهور نیز به تناظر قیامت، چنین اتفاقی رخ میدهد؟ [26:04]
6⃣ تمایز خبیث از طیب در زمانه ظهور
* معنای شب در برزخ چیست؟ [28:11]
* 'مؤمن' که حقوق زیادی بر گردن ما دارد به چه معناست؟ [32:23]
* آیا 'تجربیات نزدیک به مرگ' منحصر به عصر رسانه است؟ [37:25]
⏰ مدت زمان: ۵۴:۵۷
📆 ١۴٠٢/۱۰/۲۸
#ظهور
#تهران
یاد خدا 71 (2).mp3
9.75M
مجموعه #یاد_خدا ۷۱
#استاد_شجاعی | #دکتر_رفیعی
√ مادران و پدرانِ عابد و زاهدی که
اهل خانوادهشان به فساد کشیده میشوند!
هدایت شده از آقای تحلیلگر 🇮🇷✌️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وحشت تمام نشده
چیزهای بیشتری برای سلاخ ها در راه خواهد بود
آتٍ لا محالة…
الرعب لم ينتهي وهناك المزيد ..
הזוועה לא נגמרה, יש עוד...
پرچم بالاست 🇮🇷✌️
@mrtahlilgar1