#زیارت_امین_الله ۲۱۶
🔆 *«عَبْرَةَ مَنْ بَكَى مِنْ خَوْفِكَ مَرْحُومَةٌ»*
🔆 «اشک هر کس که از خوف تو گریه کرد مورد رحم قرار میگیرد.»
🔶🔸 «عبرة» یا اشک به دو معنا بکار میرود:
🔸۱. اشکی که بر گونه عبور میکند؛
🔸۲. اشکی که از قلب بهسوی چشم حرکت میکند اما بر گونه جاری نمیشود.
🍃 دربارۀ اباعبدالله آمده است: «عبرةُ كُلّ مُؤمِن»
*این اشک، اشک خود امام است که آتش جهنم را خاموش میکند.*
◀️ *چشم بدون اشک، ارزش و قیمت ندارد.*
🔆 اللَّهُمَّ إنّي ... أعوذُ بِكَ مِن عَينٍ لا تَدمَعُ»
🔆 «خدايا! ... از چشمى كه نگريد، به تو پناه مىبرم.»
📘 من لا يحضره الفقيه، ج ۱، ص ۳۳۵
💎 *اشک دلیل بر رقت قلب است* و نباریدن آن دلیل بر قساوت قلب که نمادی از بیماری است.
گریه و اشک باید در وجود انسان جهتدار باشد.
◀️ گریه از خوف آنقدر انسان را ارزشمند میکند که خداوند در
آیه ۵۸ سوره مریم میفرماید:
🔆 *«أُولَٰئِكَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِم مِّنَ النَّبِيِّينَ مِن ذُرِّيَّةِ آدَمَ وَمِمَّنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ وَمِن ذُرِّيَّةِ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْرَائِيلَ وَمِمَّنْ هَدَيْنَا وَاجْتَبَيْنَا إِذَا تُتْلَىٰ عَلَيْهِمْ آيَاتُ الرَّحْمَٰنِ خَرُّوا سُجَّدًا وَبُكِيًّا»*
🔆 «ﺍﻳﻨﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺍﺯ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﻌﻤﺖ ﺩﺍﺩ، ﺍﺯ ﻧﺴﻞ ﺁﺩم ﻭ ﺍﺯ ﻧﺴﻞ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻧﻮﺡ ﺩﺭ ﻛﺸﺘﻲ ﺳﻮﺍﺭ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻭ ﺍﺯ ﻧﺴﻞ ﺍﺑﺮﺍﻫﻴﻢ ﻭ ﺍﺳﺮﺍﺋﻴﻞ ﻭ ﺍﺯ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻭ ﺑﺮﮔﺰﻳﺪﻳﻢ؛ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺁﻳﺎﺕ [ ﺧﺪﺍﻱِ ] ﺭﺣﻤﺎﻥ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﻣﻰ ﺷﺪ، ﺳﺠﺪﻩﻛﻨﺎﻥ ﻭ ﮔﺮﻳﺎﻥ ﺑﻪ ﺭﻭ ﻣﻰﺍﻓﺘﺎﺩﻧﺪ.»
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#حدیث_روز
#فلسطین ۱۲
🔷🔹 یکی از مسایل مطرح دربارۀ رژیم صهیونیستی، پیوند این رژیم با بحث تروریسم است. اگر بخواهیم تعریفی از تروریسم ارایه دهیم، باید مؤلفههای آن را بیاوریم.
🔹 نخستین مؤلفۀ تروریسم را از همان مفهوم اولیۀ ترور به دست میآوریم. ترور در فارسی به وحشت افکنی ترجمه شده است. وقتی میگویید اقدام تروریستی اتفاق افتاده است، در پس پردۀ این اقدام تروریستی، ایجاد وحشت و رعب در دل گروهی از مردم یا سازمانها یا گروهی از دولتها یا کسانی است که مورد این حملات قرار میگیرند.
🔹 دومین مؤلفه، خشونت با به کارگیری زور و اقدامات فیزیکی است. ابتداییترین شکل خشونت ممکن است این باشد که با یک تماس تلفنی به سازمانی اعلام شود در این سازمان یا مقر، بمبگذاری شده است، هر چند این بمبگذاری اصلاً انجام نشده باشد. این خشونت ممکن است تا مراحلی نظیر آنچه در حوادث 11 سپتامبر اتفاق افتاد، برسد که آن را به عنوان یک عملیات تروریستی مورد شناسایی قرار میدهیم.
💢 نکتۀ بعدی، ظالمانه بودن آن است. اقداماتی که در مقولۀ تروریستی میگنجد، اقداماتی است که به ناحق انجام میشود. به نظر ما، اقدامی را که ناحق انجام میگیرد، میتوان اقدام تروریستی قلمداد کرد.
💢 مفهوم ظالمانه بودن این است که خلاف قانون یا مقررات باشد یا به صورت کلی بگوییم نامشروع باشد. البته مغایرت آن با معیارها و ملاکهای بشردوستانه نیز نامشروع هست که مؤلفۀ چهارم شمرده میشود.
💢 مغایرت با معیارهای بشردوستانه این است که یک اقدامی اگر در یک جنگ کلاسیک انجام میشود، حتی در آن جنگ کلاسیک هم منع شده باشد، مانند: بمبگذاری در بیمارستان.
🏳️ بیمارستانها در زمان جنگ از تعرض، مصون هستند و طرفین حق ندارند به عمد، به بیمارستانها حمله یا یک بمبی در بیمارستان منفجر کنند.
◀️ *بدین ترتیب، تروریسم به اقدامی گفته میشود که برای ایجاد رعب و وحشت بوده و با به کارگیری خشونت همراه باشد. همچنین غیر حق بوده و در مغایرت با اقدامات بشردوستانه انجام گیرد.*
📚 «حوزه.نت»
🌐 emamraoof.com
#کلاس_روز
امروز در محضر استاد بروجردی در کلاس مدیریت بحران به سوالات زیر پاسخ داده شد:
۱.چرا بعضی از افراد در خوشی و بعضی دیگر دائما با گرفتاری مواجهاند؟
۲.آیا به بهانه عبور از گرفتاری و بحران ، اجازه داریم به دین خود آسیب وارد کنیم؟
۳.چگونه در بحرانها ، خود ما مشکلساز و ایجاد کننده گرفتاری هستیم؟
۴.آیا با از دست ندادن فرصت و زمانها، امکان مقابله با بحرانها وجود دارد؟
۵.به نظر شما خوشی موقت با عقوبت پایدار، بهتر است یا مقابله صحیح با گرفتاریها و بحرانهای موجود با اجر پایدار؟
۶.چگونه برخورد کریمانه موجب برطرف شدن بحرانها میشود؟
۱۴۰۲/۸/۱۵
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
#راهکارها_در_نهجالبلاغه ۵۵
💠 *«راهکار آبادانی دنیا و آخرت»*
🔆 «النّاسُ في الدُّنيا عامِلانِ: عامِلٌ عَمِلَ في الدُّنيا لِلدُّنيا، قَد شَغَلَتهُ دُنياهُ عَن آخِرَتِهِ، يَخشى على مَن يَخلُفُهُ الفَقرَ و يأمَنُهُ على نَفسِهِ، فيُفني عُمرَهُ في مَنفَعَةِ غَيرِهِ، و عامِلٌ عَمِلَ في الدُّنيا لِما بَعدَها، فجاءَهُ الّذي لَهُ مِن الدُّنيا بغَيرِ عَمَلٍ فأحرَز الحَظَّينِ مَعا و مَلَكَ الدّارَينِ جَميعا، فأصبَحَ وَجيها عِندَ اللّه، لا يَسألُ اللّه َ حاجَةً فيَمنَعُهُ»
🔆 «مردم در دنيا دو گونه كار مىكنند: يكى در دنيا براى دنيا كار مىكند. چنين كسى را دنيايش از آخرتش باز داشته، براى بازماندگانش بيم فقر و نادارى دارد؛ اما از تهيدستى خويش آسوده خاطر است. چنين كسى عمر خويش را در راه سود رساندن به ديگران مىگذراند. ديگرى در دنيا براى بعد از دنيا كار مىكند. چنين كسى را روزىِ مقدّر بى هيچ كوششى برسد. پس، از هر دو جهان بهره برگيرد و هر دو سراى را با هم داشته باشد. چنين كسى در پيشگاه خداوند آبرومند است و هيچ حاجتى از خدا نخواهد كه از برآوردن آن دريغ فرمايد. »
📘نهجالبلاغه،حکمت ۲۶۱
✅ در نگاه حضرت گروهی از مردم در دنیا برای بعد دنیا کار میکنند،و طالب عِزَّت و غِنا هستند. عزّتی باقی و ماندگار .شیفتۀ محبوبیّتاند و نوع جاودانۀ آن را خواهانند،محبوبیت موقتی برای آنان کافی نیست.
✅ این بندگان برای زندگی حقیقی کار میکنند و زندگی موقت و مَجاز، آنها را سیراب نمیکند. دنیا خود به سراغ چنین بندگانی میآید، بدون این که خودشان برای دنیا کار کرده باشند.
◀️ *پس دو سهم نصیب این گروه می شود. اینان دنیا و آخرت را باهم دارند و مالک دو عالم می شوند.*
اگر برای آخرت کار کنیم حتماً دنیا به ما اقبال خواهد داشت.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com