#شهادت_امام_جواد_علیهالسلام
💠 *پاسخ کوبنده امام جواد علیه السلام به مأمون در سنین کودکی*
🍃مأمون خلیفه عباسی از مکانی عبور میکرد. گذار او بر امام جواد عليهالسلام افتاد که بین کودکان سرگرم بازی بودند. همهی کودکان با دیدن مأمون گریختند، جز امام جواد علیه السلام.
❓مأمون پرسید: تو چرا فرار نکردی؟
🔹 حضرت پاسخ دادند:« نه خطایی کردهام که بابت آن بگریزم؛ نه راه تنگ بود تا براي تو راه بگشايم. از هر جا ميخواهي عبور کن.»
❓مأمون پرسید: تو کیستی؟
🔹 امام جواد علیه السلام فرمود:« من محمد بن علي بن موسي بن جعفر بن محمد بن علي بن الحسين بن علي بن ابي طالب (عليهم السلام) هستم.»
❓مأمون پرسید: از دانش چه بهرهای داری؟
🔹 فرمودند: «از اخبار آسمانها از من بپرس»
مأمون در اين هنگام، در حالي که يک بازِ ابلق (سفيد و سياه) براي شکار در دست داشت از امام جدا شد و رفت. چون از امام دور شد، باز، به جنبش افتاد، مأمون به اين سو و آن سو نگريست، شکاري نديد، ولي باز همچنان در صدد پرواز بود. مأمون آن را رها ساخت.
باز، به طرف آسمان پريد تا آنکه مدتی از ديدگان پنهان شد و سپس در حالي که ماهی- در بعضی روایات، ماری- شکار کرده بود بازگشت، مأمون آن ماهی را در جعبهاي مخصوص قرار داد، و رو به اطرافيانش کرد و گفت: امروز مرگ اين کودک به دست من فرا رسيده است.
سپس به همان مسیر قبلی بازگشت و حضرت را در ميان کودکان ديد و به امام گفت: از اخبار آسمانها چه ميداني؟
🔹 امام فرمودند:« پدرم از پدرانش از پیامبر خدا و او از جبرئیل و او از خداوند نقل میکرد که میان آسمان و هوا فضایی است که امواجش متلاطم است و در آن ابرهای متراکمی است که بعضی ماهیان با آن بالا رفتهاند و با شکمهایی سبز رنگ در آن زندگی میکنند؛ و پادشاهان با بازهای شکاری آنها را صید میکنند تا علما را آزمایش کنند.»
مامون گفت: تو و پدر و جدّ و پروردگارت راست گفتید.
سپس جواد الائمه علیه السلام را سوار بر مرکبش کرد و از امتیازات ظاهری خاصی حضرت را بهرهمند کرد.
📔 بحارالانوار، ج۵، ص۵۶
🔖 درایت در روایت:
وقتی مامون میگوید: چه میدانی؟
حضرت میفرماید:«سَلْنِي عَنْ أَخْبَارِ السَّمَاوَاتِ»؛ یعنی امور زمینی که رقمی نیست؛ اموری که از چشم ظاهری پنهان است برای ما آشکار است.
وقتی به جواد الائمه علیه السلام سلام میدهیم این نکته را مدّ نظر قرار دهیم که *از حضرت امور متعالی را درخواست کنیم.*
اخبار سماوات کنایه از امور متعالی است. امور مادی و پست و بیارزش را طلب نکنیم.
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
emamraoof.com🌐
#روانشناسی_در_قرآن ۳۸
💠 *گران فروشی ممدوح*
🔆 «وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَادِ»
🔆 «و از مردم كسى است كه براى كسب خشنودى خدا، جان خود را مىفروشد و خداوند نسبت به بندگان مهربان است.»
📔 سوره مبارکه بقره، آیه ٢٠٧
💢 *بعضی از مردم گران فروشی دارند نه ارزان فروشی*؛ يعنی خود را به نرخ بالایی میفروشند؛ چون معتقدند انسان بسيار ارزشمند است.
⭕ اما گاهی افراد خود را بسيار ارزان میفروشند، و گروهی میگویند: *اگر تمام دنیا را به ما بدهید خود را نمیفروشيم، شأن ما بسیار بالاست و قیمت ما بسيار گران است*.
✅ روش اين افراد توسط خدای سبحان امضا و مورد ستایش قرار گرفته است.
🔹 این گران فروشی يعنی خود را به رضای خدا بفروشيم و چون خیلی ارزش داريم قیمت ما فقط رضای خداست.
✍️ در روانشناسی یکی از مصاديق درست اندیشیدن، خود را ارزان نفروختن است. *افرادی که از تفکر صحیح برخوردارند باور دارند خدای سبحان خریدار آنهاست؛ به همین جهت خود را به بهشت هم نمیفروشند*، زیرا میدانند بالاتر از بهشت رضوان الله است. كسی كه خود را به بهشت بفروشد، خود را ارزان فروحته و چوب حراج بر خود زده است.
✳️ این نوع گران فروشی ممدوح است و خدا آنان را بابت اين ويژگی ستوده است. آنها خود را به رضای حق، لذت و اُنس بی کرانۀ او فروختهاند.
🔸 گاهی مشتری واقعی در کار نیست. از صبح كه چشم باز میکنيم مشتری ما شیطان و نفس و انواع شیطانکهای اطراف است که اگهی مزایده راه انداختند.
🔸 نفس، قیمتی پیشنهاد میدهد و شیطان بیرونی قیمت بالاتری ارائه میکند.
✅ *اما صاحب اندیشۀ صحیح وجود خود را به کسی میفروشد که ارزش داشته باشد؛ چون برای خودش ارزش زیادی قائل است و به کمتر از آن رضايت نمیدهد و آن، رضوان حق است.*
🔹 او قدر خود را میداند و برای لحظه لحظۀ عمر خود قیمتگذاری میكند.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
📺 منبرهای یک دقیقه ای
سخنرانی حاج آقا قرائتی
✍️موضوع: عدالت یعنی تقسیم بر اساس نیاز حکیمانه
#ال_یس ۱۸۵
🔆 *«مَوَدَّتِي خَالِصَةٌ لَكُمْ»*
🔹 گاهی ما در گفتگوهايمان باخود میگوییم :خوشا به حال كسانی كه خالصاند، خوشا به سعادت مردان خالص خدا.
✍️ در اين فراز گفته میشود، چرا حسرت آنان را میخوريد، اگر خودتان تلاش كنید میتوانید در شمار اهل اخلاص جای بگيرید.
🔸 شماخود پتانسیل و جوهره خوب شدن و با اخلاص شدن را دارید،
⁉️ اگر سوال شود از کجا بايد شروع شود؟
✅ گفته میشود از محبتی كه نسبت به حضرت داريد، بايد تسليم تسليم باشيد، و در مقابل ايشان هيچ چون و چرايی نداشته باشيد، بگونهای كه اگر امام زمان عجلاللهتعالیفرجه زمان ظهور همه اموالتان را مصادره کنند ، یا فرزندتان در ركاب ايشان به شهادت برسد هيچ اعتراضی نداشته باشيد.
💠 *هر كس بايد خودش را چك کند و ببیند آيا ميزان محبتش نسبت به حضرت تغيير میكند*
✳️ زائر بايد ميزان اخلاص خودرا بسنجد آيا نامش در زمره اهل اخلاص ثبت میشود و اظهار محبتش خالصانه است و از حضرت فقط قرب به ايشان را طلب میكند يا هريك از اين آزمايشات سبب دوری و بعد او از امام زمان عجلاللهتعالیفرجه میشود.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamrsoof.com
💌سادگی ازدواج و مهریه فاطمه زهرا(ع)
در دوران پس از هجرت، در آغاز سنین تکلیف، وقتی فاطمهی زهرا سلام اللّه علیها با علیبن ابیطالب علیه الصّلاة و السّلام، ازدواج میکند، آن مهریه و آن جهیزیهی اوست که همه شاید میدانید که با چهسادگی و وضع فقیرانهای، دختر اول شخص دنیای اسلام، ازدواج خود را برگزار میکند. زندگی فاطمهی زهرا سلام اللّه علیها از همهی ابعاد، زندگیای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است.
(بیانات در دیدار جمعی از زنان 25 آذر 1371)
🌸🌸سالروز ازدواج حضرت زهرا و مولا علی علیه السلام، بر دلدادگانشان تبریک و تهنیت باد🌸🌸
💢 ختمی مجرب به دستور آیتالله بهجت قدسسره برای افزایش رزق و روزی
🔻 دستورالعمل ختم سوره واقعه:
⭕️ این ختم، از ختمهای مأثوره و بسیار مجرب هست که مورد توصیه علما و بزرگان بوده است و حضرت آیتالله بهجت هم مطابق اساتید معظمشان، بدان تأکید داشتهاند.
✅دستورالعمل این ختم، آنچنانکه در روایات وارد شده، بدینصورت استکه: چون اول ماه، دوشنبه باشد؛ شروع کند به خواندن این سورۀ مبارکه، با طهارت و رو به قبله.
روز اول یک مرتبه، روز دوم دو مرتبه، و روز سوم سه مرتبه و همچنین تا چهاردهم چهارده مرتبه بخواند. همچنین هرروز بعد از اتمام تلاوت سورههای مبارکه آنروز، این دعا را بخواند:
يا مُسَبِّبَ الْأَسْبابِ وَ يَا مُفَتِّحَ الْأَبْوابِ، اِفْتَحْ لَنا الْأَبْوابَ وَ يَسِّرْ عَلَيْنَا الْحِسابَ وَ سَهِّلْ عَلَيْنَا الْعِقابَ [الصِّعابَ]، اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ رِزْقِي وَ رِزْقُ عِیالي فِي السَّمَاءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كَانَ فِي الْأَرْضِ بَعِيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كَانَ قَرِيبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ يَسِيرًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ كَثيرًا فَخَلِّدْهُ، وَ إِنْ كانَ مُخَلَّدًا فَطَيِّبْهُ، وَ إِنْ كانَ طَيِّبًا فَبارِكْ لِي فِيهِ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ يَا رَبِّ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ، وَ وَحْدانِيَّتِكَ إِنَّكَ عَلی كُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ، وَ إِنْ كانَ عَلی أَيْدِي شِرارِ خَلْقِكَ فَانْزَعْهُ وَ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ، وَ لَا تَنْقُلْنِي إِلَيهِ حَيْثُ يَكُونُ.
✅در ادامه مرحوم مجلسی رحمهالله از امام سجاد علیهالسلام نقل میفرماید که در روزهای پنجشنبه میان این چهارده روز، به جای دعای فوق، پس از اتمام سورههای شریفه، این دعا را قرائت نماید؛ آن دعا چنین است:
يا واحِدُ يَا ماجِدُ، يَا جَوادُ يَا حَليمُ، يَا حَنّانُ يَا مَنّانُ يَا كَريمُ، أَسْأَلُكَ تُحْفَةً مِنْ تُحَفاتِكَ تَلُمُّ بِها شَعْثي، وَ تَقْضي بِها دَيْني، وَ تُصْلِحُ بِهَا شَأْني، بِرَحْمَتِكَ يَا سَيِّدي. اَللّهُمَّ إِنْ كانَ رِزْقي فِي السَّماءِ فَأَنْزِلْهُ، وَ إِنْ كانَ فِي الأَرْضِ فَأَخْرِجْهُ، وَ إِنْ كانَ بَعيدًا فَقَرِّبْهُ، وَ إِنْ كانَ قَريبًا فَيَسِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ قَليلًا فَكَثِّرْهُ، وَ إِنْ كانَ كَثيرًا فَبارِكْ لي فيهِ، وَ أَرْسِلْهُ عَلَى أَيْدي خِيَارِ خَلْقِكَ، وَ لَا تُحْوِجْني إِلَى شِرارِ خَلْقِكَ، وَ إِنْ لَمْ يَكُنْ فَكَوِّنْهُ بِكَيْنُونِيَّتِكَ [بِكَيْنُونَتِكَ] وَ وَحْدانِيَّتِكَ. اَللّهُمَّ انْقُلْهُ إِلَيَّ حَيْثُ أَكُونُ،وَ لَا تَنْقُلْني إِلَيْهِ حَيْثُ يَكُونُ، إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ، [يا حَيُّ يَا قَيُّومُ يَا واحِدُ يَا مَجيدُ يَا بَرُّ يَا كَريمُ] يَا رَحيمُ يَا غَنِيُّ، صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَمِّمْ عَلَيْنا نِعْمَتَكَ، وَ هَنِّئْنا كَرامَتَكَ وَ أَلْبِسْنا عافِيَتَكَ.
#بهجت_الدعا، ص٣۶٢ـ٣۶۴
✅ البته نکته مهم طبق فرمایشات حضرت آیتالله بهجت آناستکه به قدری این ختم مهم هست که میتوان آنرا حتی در غیر از شرایط ذکر شده به جای آورد؛ به طور مثال حتی میتوان در یک نوبت با تلاوت مجموع سورهها (١٠۵ بار) و خواندن دعاهای آن بجا آورده شود.
💻 مشاهده این مطلب و مطالب مشابه از طریق لینک زیر در سایت رسمی مؤسسه نشر آثار حضرت آیتالله بهجت(ره):
➡️ http://bahjat.ir/fa/content/9187
☑️کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت آیتالله بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir