#منکرات فراموش شده ۳۷
🔆 «وَ الْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذِي خَبُثَ لا يَخْرُجُ إِلَّا نَكِداً كَذلِكَ نُصَرِّفُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ»
🔆 «و سرزمين پاك (و آماده)، گياهش به اذن پروردگارش بيرون مىآيد. امّازمينى كه خبيث (و شورهزار) است، جز محصولى اندك و بىفايده بيرون نمىدهد. ما اين چنين آيات خويش را براى گروه شكرگزار، گونهگون بيان مىكنيم.»
📗 سوره اعراف، آیه ۵۸
🍃🍀 روییدنیهایِ زمینِ طیب، با اجازۀ مربی خارج میشود.
روییدنی زمین خبیث چه به لحاظ کمیت و چه از نظر کیفیت، اندک است.
🔷🍃 *تمامی رشد و کمال و رویش ما، زیر نظر مربی ماست و خود در آن نقشی نداشتهایم. آغاز همه کارهای ما با اذن خداوند و پایان همه اعمال ما با امضای اوست.*
💢 مطرح کردن خود در نقشهایی که اجرا میکنیم از منکراتی است که بهراحتی قبح آن برایمان از بین رفته است.
⁉️اگر کتاب نویسندهای را با نام خود چاپ کنیم نکوهیده نیست؟
⁉️سند ملک استیجاری را اگر به نام خود بزنیم قبیح نیست؟
⁉️اعمال ما در این عالم اینگونه نیست؟!!
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#عزت_نفس ۱۷
💠 «انجام امور خیر و عزت نفس»
🔆 «وَ سُئِلَ عَنِ الْخَيْرِ مَا هُوَ؟ فَقَالَ لَيْسَ الْخَيْرُ أَنْ يَكْثُرَ مَالُكَ وَ وَلَدُكَ، وَ لَكِنَّ الْخَيْرَ أَنْ يَكْثُرَ عِلْمُكَ وَ أَنْ يَعْظُمَ حِلْمُكَ وَ أَنْ تُبَاهِيَ النَّاسَ بِعِبَادَةِ رَبِّكَ؛ فَإِنْ أَحْسَنْتَ حَمِدْتَ اللَّهَ وَ إِنْ أَسَأْتَ اسْتَغْفَرْتَ اللَّهَ؛ وَ لَا خَيْرَ فِي الدُّنْيَا إِلَّا لِرَجُلَيْنِ، رَجُلٍ أَذْنَبَ ذُنُوباً فَهُوَ يَتَدَارَكُهَا بِالتَّوْبَةِ، وَ رَجُلٍ يُسَارِعُ فِي الْخَيْرَاتِ»
🔆 «دربارۀ خير از حضرت سؤال شد، فرمود: خير، افزون شدن مال و فرزند نيست، خير آن است كه دانشت زياد، و بردباريت بزرگ گردد، و به بندگى پروردگارت به مردم مباهات نمايى، پس اگر خوبى كردى خدا را شكر كنى، و اگر بدى نمودى به طلب مغفرت برخيزى. خيرى در دنيا نيست مگر براى دو نفر: مردى كه مرتكب گناهانى شده و با توبه جبران نمايد، و مردى كه به جانب كارهاى خير مىشتابد»
📘 نهجالبلاغه، حکمت ۹۴
✳️ افزایش علم، گستردگی حلم، افتخار به بندگی خداوند در میان مردم پس از احسان به خلق، انجام ثناگویی خالق به جهت توفیقی که نصیبمان کرده است، طلب استغفار
پس از ارتکاب جسارت و گستاخی، همه از اموری است که موجب عزت نفس است.
🔷🍃 بنابه فرمودۀ حضرت، در دنیا، خیر فقط برای دو گروه است:
🔹۱. افرادی که بلافاصله پس از ارتکاب خطا، بهوسیلۀ توبه آن را جبران میکنند و اجازه نمیدهند آن اشتباه در آنان نهادینه شود و قصدشان هم این است که آن گناه را تکرار نکنند.
🔹۲. افرادی که در انجام خیرات هم میخواهند از دیگران پیشی بگیرند و به انجام بخش کمی از خیرات راضی نمیشوند.
◀️ یکی از ویژگیهای افراد دارای عزت نفس آن است که به میزان حداقل علم راضی نیستند.
◀️ *ویژگی دیگر آنان حلم است.* در واقع حلیم بودن با عزت نفس، سازگار است که جایگاه اجتماعی خاصی را نصیب ما میکند.
◀️ سومین شاخص عزت نفس آن است که بدانیم جمال، ثروت، شهرت، حسب و نسب و... ، معیارهای ارزشمند بودن یک فرد نیست؛ زیرا روزی از ما گرفته میشود.
آنچه مایۀ افتخار است میزان اطاعت از خداوند و عبد بودن است.
💢 اگر جزو کسانی هستیم که پس از انجام کار خیر از خود راضی و خشنود میشویم، عزت نفس نداریم. باید بدانیم که خیراتی که از ما صادر میشود به حول و قوۀ الهی است و بعد از هر عمل صالح باید ثناگوی خداوند باشیم؛ چرا که او توفیق انجام آن اعمال را به ما عطا کرده است.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#پرواز_شمع
🌹«شهید عباس دانشگر»
✴️ عباس دانشگر هیجدهم اردیبهشت سال ۱۳۷۲ در شهرستان سمنان در خانوادهای متدین به دنیا آمد. او در همان کودکی شجاع و نترس بود. پدرش او را به همراه خود به مسجد میبرد.
🔷🍃 حضور او در مسجد و بسیج باعث شد که رفتار و گفتارش با اخلاق اسلامی زینت داده شود. او در همان ابتدا با احکام اولیه و قرآن و تعالیم دینی آشنا شد.
❇️ *از آنجا که همیشه خنده بر لب داشت رابطه صمیمی و عاطفی با دوستانش پیدا کرد.*
آنقدر گرم و صمیمی بود که در اولین برخورد هر کس شیفته او میشد از سن هشت سالگی به بعد مرتب در نماز جماعت شرکت میکرد و با دوستانش هر سال در اعتکاف شرکت میکرد.
🔷🍃حضور او در جلسه دعای کمیل و دعای ندبه چشمگیر بود. او در بیشتر سخنرانی که در مسجد بود شرکت میکرد این حضور فعال او زمینهای برای ساخته شدن شخصیت اجتماعی و معنوی او در سالهای بعد شد.
✨ صدای اذان که در دانشگاه میپیچید، عباس خود را برای رفتن به مسجد مهیا میکرد. از جلوی در هر اتاقی که رد میشد و میدید که افراد در آن هنوز مشغول کارند، با خوشرویی و محترمانه میگفت: «کار تعطیل!»
اگر همکارانش را هم میدید، غیرمستقیم آنها را به نماز دعوت میکرد و میگفت: «ما رفتیم نماز! »
جزو اولین کسانی بود که وارد مسجد میشد.
🍃🍀 *برای خواندن نماز شب به اتاق خودش میرفت تا با خدایش خلوت کند. او دوست داشت که در سکوت و خلوت، نجوایی عاشقانه با خداوند داشته باشد.*
« پایگاه خبری حامیان ولایت»
🌐 emamraoof.com
#ادبستان_کربلا ۳۷
💠 «از قران ناطق بیاموزیم.»
🔷🍃 وقتی پیوند ما با حضرت اباعبدلله افزون شود، در قلعهای امن قرار
میگیریم و از افراد بیاعتقاد آسیب اعتقادی نمیبینیم.
مانند اصحاب اباعبدلله که وقتی در کنار اباعبدلله قرار گرفتند، موج تبلیغات دشمن هیچ صدمهای به اعتقادات حقۀ آنان وارد نکرد.
💢 دشمن بین سیهزار تا صدهزار نفر بود؛ سیهزار نفری که هر کدام برای خود یک رسانه بودند و تمام تلاششان را بکار گرفتند تا در سپاه اباعبدلله نفوذ کنند؛ اما نظراتشان نافذ نبود.
✳️ *هرچقدر پیوست به قرآن ناطق؛ یعنی وجود مقدس حضرت اباعبدلله تقویت شود، خدا مانعی قرار میدهد تا دیگران موجب تخریب اعتقادات ما نشوند* و تأثیر منفی دیگران در زندگی ما مشاهده نشود.
🍃 پیامبر اکرم میفرماید:
🔆 «اگر میخواهید در زندگی دنیوی خوشبخت باشید و از سرمایهگذاریهای معنوی به بهترین شکل استفاده کنید و دائم سود معنوی دریافت کنید و در این عالم از انواع آسیبها محفوظ بمانید. اگر میخواهید مثل شهدا بمیرید؛ یعنی قبل از مرگتان به شهود برسید، کمال الانقطاع داشته باشید و لقاءالله یومالسرور شما باشد.
اگر میخواهید روزی که همه حسرت میخورند، شما در زمرۀ نجاتیافتگان باشید و حسرتی نخورید.
اگر میخواهید در روزی که همه در گرما قرار دارند شما در سایهبان باشید،
آن روز که همه ناراحت هستند، شما میخواهید راحت باشید و هیچ نوع دغدغهای نداشته باشید.
اگر آن روز که گمراهی افراد مشخص و واضح میشود شما میخواهید در زمرۀ راهیافتگان معرفی شوید، نه بیراهه روندگان،
از قرآن بیاموزید.»
🔷🍃 حضرت اباعبدلله الحسین، عِدل قرآن است، قرآن ناطق است. گوشه گوشۀ زندگی اباعبدالله برای ما درس است. باید با این درسها زندگیکنیم و خود را بیازماییم.
🍀🍃 باورمان این است که هرچقدر به اباعبدالله نزدیک شویم، رنگ زندگی عوض میشود.
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#اسرار _حج۲۰
💠 *ادامه بحث نماز طواف*
🕋 نماز طواف به تنهایی و فُرادا اقامه میشود. از كثرت طواف به سوی وحدت نماز.
هركس در طواف چون قطرهای در دريایی است؛ اما در پايان از جمع جدا میشود، كثرات را پشت سر میگذارد و تنها مأموم امام زمانش میشود. در اين نماز سهم هركسی مخصوص خود اوست و او بايد به تنهایی دست به دامن امام زمانش بزند.
🍃◻️ اين نماز، مرحلۀ كماليافتۀ طواف است و محصول و مولود طواف؛ زيرا آن که درطواف هفت آسمان را پشت سرگذاشته و قدرت و عظمت خدای سبحان را مشاهده كرده است، سر تعظيم در مقابل عظمت حق فرود میآورد و كمر به تعظيم خم میكند و سر به سجده میگذارد.
🍃◻️ نماز بعد از هفت شوط طواف، شكرانۀ بقای بعد از فناست؛ اما سهم جسم همچنان در اين نماز محفوظ است؛ زيرا مَركَب جسم، لازمۀ بندگی است، بايد مركب جسم سالم باشد تا بتواند بندگی كند.
💢 اگر به نماز طواف خللی وارد شود در اعمال حج خدشه ايجاد میشود.
بسياری ازحجاج نگران اقامۀ نمازند؛ زيرا شيطان زمان قرائت آن به شدت در وسوسۀ نمازگزار میكوشد و با دغدغههای مختلف او را دچار دلمشغولی و نگرانی میكند.
✅ دراين زمان برای رهابی از خطوات شيطان، پناهندگی و توسل به حضرات معصومين بالاخص وجود مقدس امام زمان، مطمئنترين و امنترين راه حل است زيرا اگر نمازگزار از عنايت خاص امام زمان بهرهمند شود، آرامش وطمأنينۀ خاصی بر او حاكم میشود.
📚«كتاب جرعهای از بيكرانههای حج، اثر استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com