#حدیث_روز
💠 *«نظم اجتماعی در سایه حقوق شهروندی در سیرۀ علی بن الحسین علیهالسلام»* ۵
✴️ امام سجاد علیهالسلام در عمل نیز پایبندی کامل به مضامین این رساله داشت.
✍🏼 نقل است که آن حضرت با اسب که از شوارع میگذشت، نمیگذاشت مردم را به اطراف کوچه هدایت کنند و میفرمود:
🍃 *«شارع حق عمومی است. تقدمی نیست.»*
📘 مختصر تاریخ دمشق، ج ١٧، ص٢٤٧
🔷 *ادعیۀ آن حضرت در صحیفه منحصر به حالات فردی و معنوی نیست، بلکه دعاها و فقراتی از این کتاب مرتبط با خانواده و اجتماع و مسائل پیرامون آن است.*
✍🏼 *ویلیام چیتیک دانشمند آمریکایی* معاصر مترجم صحیفه سجادیه به انگلیسی در مقدمۀ اثر خود مینگارد:
🍃◻️ *«امامان اهل بیت برای انتقال معارف به دیگران و تبدیل شدن معارف به دارایی مشترک، زبان دعا را بر گزیدهاند.»*
🔷 بیشتر ادعیۀ صحیفه اینگونه میباشد. در در درون یکی از دعاهای صحیفه نیز این نشانه را میتوان یافت. امام در دعای والدین، به گونهای صحبت میکند که گویی والدینش زندهاند در حالیکه چنین چیزی ممکن نیست، مگر در صورتی که تصور کنیم که ایشان این دعا را پیش از واقعۀ کربلا نگاشته است.
✍🏼 *به تعبیر آیتالله سبحانی* *صحیفه یک مدرسۀ الهی است* که همه نوع آموزشهای اخلاقی و اجتماعی و سیاسی در آن هست و به یک معنا مکتب نمونۀ تربیت است که سید ساجدین با الهام الهی آن را پیریزی کرده است.
📚 «حوزه.نت»
🌐 emamraoof.com
🌺
📣📣📣📣
#باز_پخش_کلاس های_هفته اول
◻️ با سلام و احترام
📣 كاربران گرامي:
🍃زمانبندی باز پخش کلاس های جلسه اول به ترتیب ذیل می باشد وهمه کاربران گرامی
می توانندازبازپخش کلاس هایی که ثبت نام کرده اند،در زمان بندی اعلام شده استفاده کنند:
🟥🟥 کلاس های روز دوشنبه ۳/مهرماه(مدیریت بحران واسرار وآداب نماز در تاریخ دوشنبه ۱۰/مهرماه ساعت ۱۳تا۱۵ به ترتیب برگزار می شود.
🟥🟥کلاس مثنوی روز سه شنبه تاریخ ۴/مهرماه در تاریخ سه شنبه ۱۸/مهرماه ساعت ۱۳تا ۱۴/۱۵ دقیقه برگزار می شود((یاد آوری می شود:سه شنبه ۱۱/مهر ماه به مناسبت میلاد پیامبر اکرم (ص) موسسه حضوری ودر فضای مجازی تعطیل است)
🟥🟥کلاس های روز چهارشنبه ۵/مهرماه (زندگی سالم وامام زمان شناسی) در تاریخ چهارشنبه ۱۲/مهر ماه ساعت ۱۳ تا ۱۵ به ترتیب برگزار می شود.
🔗 برای ورود به کلاسها بر روی لینک زیر انگشت بزنید👇:
https://emamraoof.com/?p=19995
📚 «واحدپشتیبانی ثبت نام موسسه علمیه السلطانعلیبنموسیالرضا علیه السلام»
۳۶۵
#آداب_الصلوه
💠 *ادامۀ بحث قنوت*
✍امام خمینی میفرمایند: سعی کنید بعضی فرازهای مناجات شعبانیه را در قنوت بخوانید که بسیار نورانی است و برکت دارد.
🌿امام در ادامه میگویند: در قنوت اگر درخواستی دارید، ابتدا ثناگویی حق و ثناگویی معصومین را بکنید سپس درخواستهای اخروی خود را مطرح کنید.
🌿امام خمینی در بخشی دیگر میفرمایند: *قنوت مثل سجده است همانگونه که انسان در سجده به مقام فنا میرسد، قنوت هم برای مصلی چنین وضعیتی باید داشته باشد که فقط در خودش عجز محض را ببیند.*
💢 البته این مرحله در قنوت برای متوسطین است، در سجده فنای محض است که برای کمّلین صورت میگیرد.
🌿امام میفرمایند: *روح قنوت، توکل است.* یعنی فقط بهسوی تو دست دراز میکنم و فقط کشکول گدایی را نزد حق میبریم و از خلق گریزانیم.
📌ادامه دارد...
📚«برگرفته از بیانات استاد بروجردی»
کلاس شرح آداب الصلوه
۸۲/۲/۸
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
#شکر_از_دیدگاه_قرآن ۴۵
💠 *«سوءاستفاده از نعمت بجای شکر»*
🔆 «وَاتَّبَعُوا مَا تَتْلُو الشَّيَاطِينُ عَلَى مُلْكِ سُلَيْمَانَ وَمَا كَفَرَ سُلَيْمَانُ وَلَكِنَّ الشَّيَاطِينَ كَفَرُوا يُعَلِّمُونَ النَّاسَ السِّحْرَ وَمَا أُنْزِلَ عَلَى الْمَلَكَيْنِ بِبَابِلَ هَارُوتَ وَمَارُوتَ وَمَا يُعَلِّمَانِ مِنْ أَحَدٍ حَتَّی يَقُولَا إِنَّمَا نَحْنُ فِتْنَةٌ فَلَا تَكْفُرْ فَيَتَعَلَّمُونَ مِنْهُمَا مَا يُفَرِّقُونَ بِهِ بَيْنَ الْمَرْءِ وَزَوْجِهِ وَمَا هُمْ بِضَارِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَيَتَعَلَّمُونَ مَا يَضُرُّهُمْ وَلَا يَنْفَعُهُمْ وَلَقَدْ عَلِمُوا لَمَنِ اشْتَرَاهُ مَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍوَلَبِئْسَ مَا شَرَوْا بِهِ أَنْفُسَهُمْ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ»
🔆 «و (يهود) آنچه (از افسون و سحر كه) شياطين (از جنّ وانس) در عصر سليمان مىخواندند، پيروى مىكردند وسليمان هرگز (دست به سحر نيالود و) كافر نشد ولكن شياطين، كفر ورزيدند كه به مردم سحر وجادو مىآموختند و (نيز) از آنچه بر دو فرشته، هاروت وماروت، در شهر بابل نازل شده بود (پيروى نمودند. آنها سحر را (براى آشنايى به طرز ابطال آن) به مردم مىآموختند.) وبه هيچكس چيزى نمىآموختند، مگر اينكه قبلًا به او مىگفتند ما وسيله آزمايش شما هستيم، (با بكار بستن سحر) كافر نشويد (واز اين تعلميات سوء استفاده نكنيد،) ولى آنها از آن دو فرشته مطالبى را مىآموختند كه بتوانند به وسيله آن ميان مرد و همسرش جدايى بيفكنند (نه اينكه از آن براى ابطال سحر استفاده كنند). ولى هيچگاه بدون خواست خدا، نمىتوانند به كسى ضرر برسانند. آنها قسمتهايى را فرا مىگرفتند كه براى آنان زيان داشت و نفعى نداشت، و مسلّماً مىدانستند هركس خريدار اينگونه متاع باشد، بهرهاى در آخرت نخواهد داشت وبه راستى خود را به بد چيزى فروختند، اگر مىفهميدند.»
📗 سوره بقره، آیه ۱۰۲
🔷🔹 در زمانی نزدیک به پیامبری حضرت سلیمان که سحر بسیار رایج شده بود، خداوند دو مَلَک برای آموزش باطلالسحر برای مردم فرستاد. این دومَلَک به مردم گوشزد کردند که این آموزش، ابزار امتحان است تا از آن استفادۀ نابجا نکنند؛
🔹 اما مردم، در مقام شاگردی، از آموختههای خود سوءاستفاده کردند و با ناشکری، نعمت یادگیری باطلالسحر را اسباب تفرقه میان زوجین قرار دادند.
🔹 خدای سبحان استادِ بسیار خوب در خدمت انسان قرار میدهد و نعمت برقراری ارتباط با مَلَک و توفیق شاگردی او را عطا میکند.
⏪️ در مقابل، *انسان باید از یادگیریها استفادۀصحیح داشته و شاکر باشد و از نعمت سوءاستفاده نکند.*
🌀 برای مثال، خدا نعمت مطالعۀ کتب ارزشمند به انسان میدهد تا مطالب صحیحی یاد بگیرد؛ اما سوءبرداشت و یا تحریف و ... از کتاب، ناشکری نعمت است.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com