🔶پرس لاین شنبه ۸/دی ماه
https://survey.porsline.ir/s/nZZXzcs
سوره مبارکه حشر👆
-----------------
https://survey.porsline.ir/s/rQ5uTWG
تربیت اجتماعی👆
🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶🍃🔶
🔶 *باسلام واحترام*
🍃 *موسسه علمیه السلطان علی بن موسی الرضا علیه السلام هرهفته به نیت سلامتی وتعجیل در فرج وجود مقدس حضرت ولی عصر(عچ) قربانی می کندودر میان افراد کم برخوردار توزیع می نماید*.
🍃 *شما می توانید دراین امر خداپسندانه با موسسه همراه باشید*
💠 *شماره کارت زیر به این امر اختصاص دارد وموسسه برای قربانی جهت سلامتی امام زمان (عج)شماره دیگری ندارد*.👇
5022-2970-0022-9646
#شرح_دعای_کمیل۶۸
🔅 *«بِسُلْطَانِكَ الَّذِي عَلَا كُلَّ شَيْءٍ»*
🔅 *«خدایا تو را به سلطنتت که علوّ و برتری دارد، قسم میدهم.»*
🔰 داعی در شب جمعه تحت آموزش دعای کمیل، سلطنت بر نفس اماره را از خداوند درخواست دارد تا منِ خدایی بر مملکت وجودی او حاکم شود؛ یعنی خدایا! فقط خودت سلطان وجودم شوی.
🔷 در واقع داعی *فقط* نفوذ و سلطانیت خداوند را درخواست دارد و اگر برای خود سلطنتی را طلب میکند؛ گویا میخواهد بیانگر این فراز دعای جوشن کبیر باشد که:
🔶 «لَهُ الحُکمُ وَ القَضاء»، داعی طلب می کند که تبیین حکم الهی را عهدهدار باشد و *برای حکم و نظر خود وجود و نقشی قائل نباشد.*
✨ *امر آنکه تو فرمایی حکم آنچه تو بنمایی*
🔷 در واقع وجودی را از خداوند درخواست دارد که گفتار او گفتار الهی باشد، فعل و نیت او فعل توحیدی باشد و خودمحوری از او نمایان نشود؛ بلکه فقط اوامر مولا را به دیگران دیکته کند.
🔶 *آنچه در سلطانیت داعی مهم است که در دیگران، اضطراب و ترس ایجاد نکند.*
🔷 هر کس سلطنت بخواهد، خداوند این سلطنت را به او عطا میکند؛ پس باید قابلیت خود را در قالب دعا به اجرا در آوریم؛ چرا که فیاضیت حق، انتهایی ندارد.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#حدیث_روز
💠 *«اصول پرورش فضائل اخلاقی در فرزندان برمبنای سیره تربیتی حضرت زهرا علیهاالسلام»۱۴*
🔷🔹 *نتیجهگیری*
🔹 در این پژوهش، اصول پرورش فضائل اخلاقی در فرزندان بر مبنای سیرۀ تربیتی حضرت زهرا علیهاالسلام بررسی شد و سه سطح از اصول به دست آمد که ناظر به سه رکن تربیت یعنی مربی، متربی و تجویزات تربیتی (محتوا و ابزار) است.
🔹 شماری از این اصول از دستورالعملهای جزیی و با الغای خصوصیت از مورد به دست آمد و بعضی با وصف قول و فعل حضرت علیهاالسلام.
🔹 *اصول ناظر به والدین (مربی) عبارتند از: ثبات عاطفی، تربیتشناسی، استعانت از خدا و نقش بیبدیل مادر به منزلۀ عامل مهم در فرایند تربیت.*
🔹 در بخش اصول ناظر به کودک به اصل ظرفیتشناسی کودک دست یافتیم.
🔹 در بخش اصول ناظر به عمل تربیتی نیز مواردی استنباط شد؛ از جمله اینکه استفاده از هنر و نمادهای آن اصل مهمی در القای محتوای تربیتی است و کرامتپروری و حقطلبی نیز از اصول محوری به شمار میروند.
🔹 همچنین، لازم است تعلیم فضائل و آداب با هم انجام شود و تقدّم و تأخّر زمانی در آموزش آنها وجهی ندارد.
🔹 مراقبت و نظارت نیز از دیگر اصول استنباط شده است و بیانگر این است که فرزندان در فرایند تربیت و شکوفایی فضائل اخلاقی به مراقبت و نظارت مستمر نیاز دارند.
🔹 اقدام عملی مربی و ترجیح خردورزی ایمانی بر نازپروری هم از دیگر اصول استنباط شده از سیرۀ حضرت زهراست.
📚 «حوزه.نت»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#تفسیر_سوره_مریم۵۶
🔆 *«وَ اذْكُرْ فِی الْكِتابِ إِسْماعِيلَ إِنَّهُ كانَ صادِقَ الْوَعْدِ وَ كانَ رَسُولًا نَبِيًّا»*
🔆 *«و در اين كتاب از اسماعيل ياد كن كه او همواره در وعدههايش صادق و فرستادهاى پيامبر بود.»*
📗 سوره مريم، آیه ۵۴
🔶🔸 دراین آیه سه خصوصیت برای حضرت اسماعیل ذکر شده است:
🔸 *صادقالوعد بودن:* حضرت اسماعیل به خداوند سبحان وعدۀ اطاعت دائم و ترک معصیت را داده بود و به وعدۀ خود وفا کرد و هیچ خللی بر این وعده وارد نشد. برخی معتقدند: صادقالوعد به این معناست که در هر تعهدی که به خداوند و خلق داده بود، صبوری و استقامت ورزید و به هیچیک از تعهدات کوچکترین اختلالی وارد نشد.
🍃 برخی دیگر معتقدند: صادقالوعد بودن حضرت اسماعیل نمونهای از راضی بودن به قضای الهی است؛ در قضای الهی صبور بود و وعده را کامل انجام میداد، نه اینکه بخشی از وعده را محقق کند.
🔸 *رسول و نبی بودن:* اسماعیل فرستادهای از سوی خداوند به طرف مردم بود که شریعت پدرش را به مردم ابلاغ میکرد. اسماعیل مانند اسحاق و لوط کتابی نداشت؛ اما پیکی بود که فرمایشات حضرت ابراهیم را به مردم ابلاغ میکرد.
🍃 از آنجا که هر رسولی حتماً نبی هست؛ بهدلیل شرافت جایگاه رسالت، در آیه ابتدا به ذکر رسالت پرداخته شده است؛ زیرا طبیعی است که انسان اول خبر را میگیرد و بعد ملزم به خبر دادن میشود. چون رسالت از جهت شرافت بالاتر از مقام نبوت است، ابتدا به مقام رسالت ایشان اشاره میشود.
⏪️ شاید بتوان گفت: علت اینکه خدای سبحان بعد از ذکر مقام رسالت، مقام نبوت را مطرح میکند این است که هیچیک از پیامبران، زمانی که مأمور به ابلاغ پیام حق شدند، نظری از خود را به پیام حق ضمیمه نکردند؛ بلکه همان که خدا گفته بود، بدون هیچ کم و کاستی فرمودند.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
رهبر انقلاب : اگر شما آماده باشید، ملائکهی الهی هم به کمک شما میآیند. ما این کمکها را دیدیم؛ هم در دفاع مقدّس دیدیم، هم قبلش دیدیم، هم بعدش دیدیم، هم در میدان سیاسی دیدیم، هم در میدان جنگ نظامی دیدیم، هم در میدان علمی دیدیم کمکهای الهی را. کمک الهی را کجا میشود دید؟ آن جایی که کاری شما انجام میدهید که به خیال خودتان، به نظر خودتان ناممکن است امّا ممکن میشود، تحقّق پیدا میکند.
۵ آذر ماه
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/6YhKJ3BMblp2H1qNimMe3o
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
ارسال پیامها کمافی السابق در۱۰ گروه واتساب نیز ادامه دارد
١۴٠٣
*#مرحله_اول_ثبتنام_ترم_ دوم_سال_تحصیلی
١٤٠٣-١٤٠٤*
💢 *ویژه بانوان*
💠 با سلام و احترام
به اطلاع میرساند: ثبت نام مرحله اول ترم دوم سال تحصیلی ١٤٠٣-١٤٠٤ *از تاريخ شنبه ۲۴/آذر تا پایان روز جمعه ١٤ دی ماه میباشد.*
🔶 مدت زمان ترم دوم سال تحصیلی از شنبه ۶/بهمن ماه تا چهارشنبه ۷/ خرداد میباشد.
🔹 شنبه
🔸 تفسير بخشي از آيات سوره حشر
🔸 تربیت اجتماعی ( صحيفه سجاديه)
🔹 دوشنبه
🔸 دستاوردهای ماندگار (نهج البلاغه)
🔸 برخی از راهكارهاي امام خميني (كتاب چهل حديث)
🔹 سهشنبه
🔸 شرح مثنوی معنوی
🔹 چهارشنبه
🔸 امام زمان شناسی (وظايف منتظر)
🔸شرح برخي از فرازهاي جوشن كبير
✳️ کلیه کلاسها توسط استاد زهره بروجردی برگزار میشود.
• لینک ثبت نام👇
https://emamraoof.com/store
باتشکر
🌐 «واحدپشتیبانی ثبتنام موسسه علمیه السلطانعلیبنموسیالرضا علیهالسلام»
📣📣📣📣📣
*مراحل ثبت نام کلاس:*
*کاربر گرامی باسلام واحترام
برای ثبت نام آسان تر لطفا مراحل زیر را ملاحظه فرمایید*
🔹 *مرحله اول* : برای انتخاب کلاس های مورد نظر خود ، مربع کنار هر کلاس را علامت بزنید. (در صورتی که می خواهید همه کلاس ها را انتخاب کنید ، می توانید از گزینه انتخاب همه استفاده کنید . با این کار همه کلاس های روزهای زوج و کلاس مثنوی انتخاب می شود .)
🔹 *مرحله دوم* : بر روی دکمه افزودن به سبدخرید انگشت بزنید و منتظر بمانید .
توجه کنید این مرحله چند ثانیه زمان می برد . لطفا صبور باشید و اقدام دیگری انجام ندهید.
🔹 *مرحله سوم* : صفحه سبد خرید باز می شود و شما می توانید کلاس هایی را که انتخاب کرده اید، مشاهده کنید . در پایین صفحه روی دکمه اقدام به پرداخت انگشت بزنید .
🔹 *مرحله چهارم* : با وارد کردن شماره موبایل به پنل کاربری خود وارد می شوید (چنانچه برای اولین بار می خواهیدکلاس ها را ثبت نام کنیدو در پنل کاربری عضویت ندارید بایدبا وارد کردن شماره موبایل عضو شوید تاپنلی مخصوص شما ایجاد شود.)
🔹 *مرحله پنجم* : اطلاعات شخصی خود را وارد کنید و تیک پذیرفتن قوانین را بزنید و دکمه پرداخت را فشار دهید.
🔹 *مرحله ششم* : در نهایت وارد درگاه بانک می شود . از کارتی استفاده کنید که رمز دوم (رمز پویا) آن فعال باشد.
🔺 *توجه داشته باشید* اگر برای کاربر دیگری می خواهید ثبت نام کنید ابتدا از پنل کاربری خود خارج شویدو ثبت نام رابا وارد كردن شماره موبایل آن شخص آغاز کنید.
📞 در صورت هر گونه سوال میتوانید از طریق پیامک يا پیام رسان بله ازشنبه تا چهارشنبه ساعت ٨ تا ١٦ به شماره موبايل 09209208205 پیام نوشتاری ارسال نمایید
همجنين در اين زمان مي توان با شماره تلفن موسسه ٢٢٥٥٧٠٩٢ داخلي ١٠٥ تماس حاصل فرماييد.
باتشکر
واحد پشتیبانی ثبت نام
#زندگی_خردمندانه۲۷
💠 *«همبستگی جمال و جلال الهی»*
❇️ جلال خدا هیچگاه از جمال خدا جدا نمیشود، جمال و جلال دو روی یک سکهاند. لذا هر چند قبول داریم که جلوهگری جمال در عالم دیگر بیش از جلال است؛ اما نمیتوان پذیرفت که در عالم دیگر فقط جمال الهی دیده شود. در اینصورت جلال و عظمت الهی چه میشود؟!
✴️ هرگز نمیتوان گفت که یکی از آنها وجود ندارد! مگر میشود که صفات الهی نابود شود؟! صفات الهی دائمی و همیشگی است و وقتی دائمی و همیشگی است، عالم خاصی ندارد که بگوییم مربوط به این عالم است یا مربوط به عالم دیگر نیست؛ اما جلوهگری جمال در آن عالم بیشتر است و این خود یک نوید است.
⁉️ اکنون ما چقدر از رحمت خدا نسبت به خودمان خبر داریم؟
⏪️ باید بدانیم که میلیادرها برابر آنقدری که خبر داریم را در برزخ میبینیم.
✴️ زمانی که نطفه بودم، خدا به من توجه داشت و ارتزاق من در شکم مادر از بند ناف بود. وقتی که وارد این عالم شدم، مادر را مأمور شیردهی و تغذیه کرد و همچنین در تمام دورۀ زندگیام نسبت به من لطف داشته است. حال میلیاردها برابر این الطاف خداوند در برزخ است.
❇️ *وقتی به برزخ برویم، مشاهده میکنیم که آنچه که در دنیا از جلوۀ جمالی و لطف خداوند نسبت به خود دیدهایم، با این چیزی که در برزخم میبینیم، قابل مقایسه نیست.*
✴️ اما این منطق هرگز باعث گستاخی و جسارت نمیشود، این منطق باعث میشود که مِهر من افزون شود و از روی ترس خدا را بندگی نکنم، بلکه چون دوستش دارم، او را بندگی میکنم.
✅ *وقتی میبینیم که خداوند آنقدر به ما لطف دارد و همۀ لطفش را نثار ما میکند، عاشقانه بندگی میکنیم و نه خائفانه و از روی ترس.*
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#شرح_دعای_بستشیر۸۵
🔅 *«أَنْتَ الْغَنِىُّ و أَنَا الْفَقِيرُ»*
🔅 *«خدایا! تو بینیازی و من محتاج»*
✍🏼 «أَنَا الْفَقِيرُ» یعنی ما ممکنالوجودیم و تمام ذات ممکن الوجود احتیاج است. ممکن، آنبهآن به واجب الوجود نیاز دارد؛ اما خدایا! تو از فیضرسانی به من بینیازی، از کمالرسانی به من بینیازی! او نیازی ندارد به این که از طریق ما خودش را نشان دهد؛ اما ما نیازمند به این هستیم که با پیوست به او دیده شویم، با توجه به او به کمال برسیم.
🔰 در دعای عرفه حضرت اباعبدالله میفرماید:
🔅 *«إلهي أنا الفَقيرُ في غِنايَ فَكَيفَ لاأكونُ فَقيرا في فَقري»*
🔅 *«خدایا! من اگر غنی هم باشم باز هم فقیرم.»*
⏪️ یعنی من اگر جزو اغنیای عالم هم باشم، باز هم فقیرم. محتاجم که حفظم کنی.
❇️ خدایا! تو بینیازی؛ اما من محتاج؛ محتاج به دوست، محتاج به همسر، محتاج به فرزند، محتاج به مال دنیا! اما خدایا! مرا محتاج به خودت قرار بده! خودت را میخواهم، احتیاج من فقط خودت هستی.
🔅 *«مِسْكِينُكَ بِبَابِكَ وَ ضَعِيفُكَ بِبَابِكَ وَ فَقِيرُكَ بِبَابِكَ»*
🔅 *«مسکینی هستم که در خانۀ تو را میکوبم؛ درماندهای هستم که بر در خانهات ایستادهام، مستمندی هستم که به در خانهات روی آوردهام»*
📘 بحارالانوار، ج ۹۲، ص۲۶۷
❇️ خدایا! من از تو خودت را میخواهم. من فقرم به قرب توست، فقرم به حب توست، فقرم به رضای توست. من فقرم به پسند توست؛ خودت را میخواهم.
✨ *هواخواه تو هم جانا و میدانم که میدانی
که هم نادیده میبینی و هم ننوشته میخوانی
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#حدیث_روز
💠 *«سیره تربیتی امام محمد باقر علیه السلام»1*
🟩 *مقدمه*
🔷 تربیت فرزند یکی از مهمترین وظایف والدین و مربیان در عرصۀ زندگی است. تربیت بهمعنای شکوفا کردن استعدادهای درون انسانها و هدایت غرائز نهفتۀ آنان بهسوی قلۀ کمال و رستگاری است.
🔶 تربیت مجموعۀ تلاشهایی است سنجیده و منظم برای نیل به هدفهای مشخص و شکوفاسازی توانهای بالقوه در تمام ابعاد وجودی انسان.
🔷 به عبارت دیگر میتوان تربیت را انتقال میراثهای فرهنگی مطلوب و ارزشمند از نسلی به نسل دیگر دانست.
🔶 به طور کلی، مجموعۀ تلاشها، فرصتها، اقدامات، امکانات و برنامهها از بدو انعقاد نطفه تا واپسین دم حیات، برای رشد و شکوفاسازی توانهای بالقوۀ فرد به طور همهجانبه تا رسیدن به حداکثر ظرفیت را تربیت مینامیم.
🔷 از آنجایی که امامان معصوم شیعه بهترین شیوههای تربیتی فرزند را فرا روی پیروان خود نهادهاند، زندگی پرافتخار آنان میتواند بهعنوان موفقترین الگوهای تربیتی در طول تاریخ بشر مطرح شود .
🔶 در این نوشتار به مناسبت اول ماه رجب، روز ولادت امام محمد باقر علیه السلام روشهای تربیت فرزند را در سیره و سخن آن گرامی، بررسی و برخی نکتههای قابل توجه را ارائه میکنیم.
📚 «حوزه.نت »
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#اشتباهات_زندگی_از_نگاه_نهجالبلاغه31
💢 *«دون همتی»*
🔅 *«قَدْرُ الرَّجُلِ عَلَى قَدْرِ هِمَّتِه»*
🔅 *«مقام و مرتبه مرد بهاندازۀ همّت اوست»*
📗 نهجالبلاغه حکمت ۴۴
💢 انسانی که همت متعالی ندارد، خواستههای او اندک و غیرمتعالی است و در کسب کمالات به حداقلها بسنده میکند، دچار اشتباه شده است.
🛑 وقتی درخواستهای بسیار محدود مانند مقدار اندکی از علم، توفیق عمل، خدمت به مردم، دفع رذایل، کسب فضائل و ... از خدا طلب میکنیم و به آن راضی میشویم، سخت در اشتباهیم.
⏪ مشکل این است که ظرف وجودی خود را اندک میدانیم و به همان اندازه از خدا طلب میکنیم.
💢 اشتباه این است که برای خود محدودیت قائلایم! ظرف خود را کوچک در نظر میگیریم در حالیکه خدای سبحان ظرف وجودی ما را بسیار وسیع قرار داده است.
⏪ بنابراین بایستی بالاترین سطح هرچیز را درخواست کنیم. وقتی درخواست سطح پایین از خدا داریم، گویا به خدا اهانت کردهایم! زیرا دارایی خدا را کوچک و محدود دانستهایم.
🛑 اگر نهایت همتمان کسب دنیاست، سخت در اشتباهیم. دنیا ارزشی ندارد. اگر دنیا قیمتی بود خدا به پیغمبران خود میداد.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
📣📣📣📣📣
🍃 *باسلام واحترام*
*موسسه علمیه السلطان علی بن موسی الرضاعلیه السلام قصد دارد برای حفظ سلامتی وعافیت كامل و طول عمر با عزت مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمى خامنه ای(حفظه الله تعالي ) بیش از گذشته قربانی کندچنانچه شما کاربران گرامی علاقمند به همراهی هستید شماره های زیر به این امر اختصاص دارد*
◻️5022291312675026
◻️ 2238100152926991
◻️IR040570022381015292699101
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
*#مرحله_اول_ثبتنام_ترم_ دوم_سال_تحصیلی
١٤٠٣-١٤٠٤*
💢 *ویژه بانوان*
💠 با سلام و احترام
به اطلاع میرساند: ثبت نام مرحله اول ترم دوم سال تحصیلی ١٤٠٣-١٤٠٤ *از تاريخ شنبه ۲۴/آذر تا پایان روز جمعه ١٤ دی ماه میباشد.*
🔶 مدت زمان ترم دوم سال تحصیلی از شنبه ۶/بهمن ماه تا چهارشنبه ۷/ خرداد میباشد.
🔹 شنبه
🔸 تفسير بخشي از آيات سوره حشر
🔸 تربیت اجتماعی ( صحيفه سجاديه)
🔹 دوشنبه
🔸 دستاوردهای ماندگار (نهج البلاغه)
🔸 برخی از راهكارهاي امام خميني (كتاب چهل حديث)
🔹 سهشنبه
🔸 شرح مثنوی معنوی
🔹 چهارشنبه
🔸 امام زمان شناسی (وظايف منتظر)
🔸شرح برخي از فرازهاي جوشن كبير
✳️ کلیه کلاسها توسط استاد زهره بروجردی برگزار میشود.
• لینک ثبت نام👇
https://emamraoof.com/store
باتشکر
🌐 «واحدپشتیبانی ثبتنام موسسه علمیه السلطانعلیبنموسیالرضا علیهالسلام»
🔷🔹 با پایان یافتن مبحث «درخواستها در صحیفه سجادیه»، با توجه به اهمیت و ارزش خانواده در اسلام، بر آن شدیم تا مبحث «جامعهشناسی خانواده» را خدمت اعضای محترم کانال ارائه کنیم.
#جامعه_شناسی_خانواده1
💠 *«مقدمه»*
✴️ خانواده برای ما کانونی است که همۀ تقرب و کمال انسان از طریق آن صورت میگیرد؛ بنابراین تطهیر و پیرایش و سلامت آن نقش بسزایی در زندگی معنوی و کمالی ما دارد.
✅ *عنصر اصلی زندگی در فضای خانواده عشق است، نه تکلیف، نه اجرای فرمان، نه خدماترسانی. *
✴️ عنصر اصلی خانوادۀ سالم، عشقی است که خدای سبحان بهعنوان یک موهبت، چه در روابط بین زوجین و چه در روابط والدین و فرزندان قرار داده است.
✅ با این نگاه، باور میکنیم که وظیفۀ ما استمرار عشق در خانواده است، نه ایجاد عشق. موجِد عشق در خانواده، خدای سبحان است؛ چه بین زوجین، چه بین والدین و فرزندان و نقش ما در این میانه، بهادادن به اموری است که موجب تداوم این عشق میشود.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
شرح_دعای_کمیل ۶۸
🔅 *«بِسُلْطَانِكَ الَّذِي عَلَا كُلَّ شَيْءٍ»*
🔅 *«خدایا! تو را به سلطنتت که علو و برتری دارد، قسم میدهم»*
🔰 داعی سلطنتی را درخواست دارد که سلطه بر نفس اماره مصداق آن باشد.
🔷 سلطه، تواضع و خشوع کوچکتر در مقابل بزرگتر را بههمراه دارد و انسان را به مقام تسلیم در مقابل خداوند سیر میدهد.
◀️ قابل تأمل آنکه: مخلوقات در عالم ذر به اندازۀ ذره بودند؛ چون خود را در مقابل سلطنت خداوند ناچیز میدانستند.
🔷 ناگفته نماند هر نقش و وجودی که در این عالم به انسان عنایت میشود، باید به این مطلب توجه داشته باشد که در مقابل خداوند، ذرهای ناچیز است * .اما همین ذره، زمانی که احساس بزرگی دارد، اهل ادعا میشود و از سیر و سلوک، باز میماند.*
🔰 داعی تحت سلطۀ خداوند تنها یک ندا از او شنیده میشود:
💥 *امر آنچه تو فرمایی حکم آنچه تو بنمایی*
⏮️ پس در این فراز بیان میکند:
❇️ خدایا! تو را به آن سلطنت بیپایانت قسم میدهم که قابلیت درک سلطنت الهی را بیابم؛ چرا که درک سلطنت، انسان را به مقام عبودیت، یعنی تسلیم محض نائل میکند.
⏮️ سلطانیت خداوند اقتضای سلطه و سلطنت دارد؛ یعنی صاحب امر و نهی است و تخطی از اوامر ونواهی او عقوبت بههمراه دارد.
❇️ خداوند سلطان است؛ یعنی قدرتنمایی دارد که بر محوریت اوامر و نواهی به نمایش گذاشته میشود و تنها وظیفۀ انسان، بندگی و تسلیم است.
🔆 *«رَبَّنا إِنَّنا سَمِعْنا مُنادِياً يُنادي لِلْإيمانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا»
🔆 *«پروردگارا! همانا ما دعوت منادى ايمان را شنيديم كه (مىگفت:) به پروردگارتان ايمان بياوريد، پس ايمان آورديم.»
سوره آل عمران، آیه ۱۹۳ 📗
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#حدیث_روز
💠 *«سیره تربیتی امام محمد باقر علیه السلام»۲*
🟩 *«نقش تربیتی والدین»*
🔷🔹 پدر و مادر بهعنوان دو رکن اساسی خانواده بیشترین نقش را در تربیت فرزندان ایفا میکنند.
🔹 مادر از زمان انعقاد نطفه تا دوران نوجوانی ارتباطی تنگاتنگ با کودک دارد. خصلتها، اندیشهها، افکار و رفتار مادر بیشترین تاثیر را در ساختار شخصیتی یک نوجوان به جای میگذارد.
🔹 مادر همانند یک معلم، مربی و الگوی گفتاری و رفتاری کودک به حساب میآید.
🔹 یکی از عوامل مؤثر تربیتی از نظر محیطی و وراثتی است. به این جهت برای پرورش فرزندان سالم و صالح، باید از زمان ازدواج در اندیشۀ انتخاب مادر شایسته برای فرزندان بود؛ چرا که از منظر حضرت باقر علیهالسلام تربیت کودک از همان مرحله آغاز میشود.
🍃 امام باقر علیه السلام در روایتی به تاثیر شیر مادر در اطفال اشاره میکند و میفرماید:
🔅 *«برای شیر دادن به فرزندت از دایه های خوشرو و زیبا استفاده کن و از زنان بد صورت و قبیح برحذر باش، زیرا شیر گاهی (صفات و ویژگی های روحی مادر را به فرزند) منتقل میکند.»*
📘 الکافی، ج ۶، ص۴۴
🔸 در این گفتار امام پنجم از تاثیر شیر مادر در انتقال زشتیها و زیباییهای ظاهری مادر به فرزند سخن به میان آورده است؛ بنابراین نقش وراثتی و محیطی مادر در تربیت فرزندان نباید مورد غفلت قرار گیرد.
🔸 گذشته از تاثیر مادران در نسل آینده، وجود پدر نیز بهعنوان مدیر خانواده نقش بهسزایی در ساختار شخصیتی کودک دارد. صلاحیت و شایستگیهای پدر از جمله خصلتهایی است که در پرتو آن فرزندان از انحرافات و کجرویها محفوظ میمانند.
📚 «حوزه.نت»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#ضیافت_سلطان۶۳
🔰 در دعای وداع حضرت عرض میکنیم:
🔅 *«بِأَفْضَلِ مَا ینْقَلِبُ بِهِ أَحَدٌ مِنْ زُوَّارِکمْ وَ مَوَالِیکمْ وَ مُحِبِّیکمْ وَ شِیعَتِکمْ»*
🔅 *«به برترین وضعی که یکی از زائران و دوستان و عاشقان و شیعیان شما به آن بازگردد»*
❇️ حضور در فضای زیارت و بهرهمندی از گسترۀ کرم خاندان عصمت زائر را زیادهطلب کرده است. اکنون او بدون هیچ گونه نگرانی نسبت به قابلیت خود، از زیادههای خدای سبحان طلب میکند؛ زیرا:
✨ *داد او را قابلیت شرط نیست
بلکه شرط قابلیت داد اوست*
❇️ هنگام اذن دخول و در طلیعۀ زیارت حضرات معصومین علیهمالسلام، زائر افضلیت را درخواست میکند تا در زمرۀ افضل زائران قرار گیرد، و اکنون در پایان زیارت و هنگام وداع، خواستار این امر است که افضل زیارات برای او ثبت شده باشد.
✍🏼 «افضل» بهمعنای کثرت نیست؛ بلکه کیفیت را در بر میگیرد. زائر میخواهد زیارت او با خمیرمایۀ حبّ شکل گرفته، شوق لازم در وجودش نمایان و معرفت به مقام شامخ امام، در وی ظهور یافته باشد.
❇️ مولایم! از سویدای جان بر این باور هستم که این همه را به برکت حضور در حریم قدسی شما خواستارم و امید است که خدای سبحان با وساطت شما مرا به خواستههایم نائل کند.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام
#بشارتهای_قرآنی۱۴
💠 *«رسیدن به حکمت و خیر کثیر»*
🔆 *«یؤْتىِ الْحِكْمَةَ مَن یشَاءُ وَ مَن یؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتَی خَیرْا كَثِیرًا وَ مَا یذَّكَّرُ إِلَّا أُوْلُواْ الْأَلْبَاب»*
🔆 *«(خدا) دانش و حكمت را به هر كس بخواهد (و شایسته بداند) مىدهد و به هر كس دانش داده شود خیر فراوانى داده شده است»*
📗 سوره بقره، آیه ۲۶۹
✴️ خداوند حکیم است و بندۀ خویش را نیز متصف به این صفت میکند. کسی که از حکمت الهی برخوردار شود به خیر کثیر راه مییابد. این حقیقت تنها برای صاحبان عقل قابل درک است.
✳️ به دلیل آن که آیات قبل و بعد این آیه پیرامون انفاق سخن گفته است؛ برخی از مفسرین بر این باورند که ایتای حکمت از جانب خدای سبحان نتیجۀ انفاق بنده است.
✴️ بندهای که متصف به صفت حکمت باشد به خیر کثیر راه پیدا کرده است.
✳️ البته لازم به یادآوری است با وجود آن که باب فضل و رحمت خداوند گسترده است؛ لکن تنها خواصّ بندگان در اثر انفاق خالصانه به مقام حکمت راه مییابند. آنان تمام موجودی خود را در راه خدا به بهترین شکل انفاق میکنند. شهدای کربلا از جملۀ این خواص هستند.
📚 «از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 موسسه علمیه السلطان علیبنموسیالرضا علیهالسلام در فضای مجازی:
سایت
| بله | ایتا | تلگرام