اگر شاه می ماند علاوه بر بحرین و 22جزیره اش، به احتمال زیاد جزیره کیش و قشم و ابوموسی هم از ایران جدا می شدند چون انگلیس بر روی این سه جزیره نیز نظر داشت.
رضاشاه و از دست دادن بخش هایی از کشور، بدون جنگ!
🔴بزرگترین ننگ تاریخی دوران حکومت رضاشاه و جدایی بخش اعظمی از ایران و دادن مناطق استراتژیک به همسایه های ایران در پیمان سعد آباد
💠رضاشاه پهلوي ارتفاعات آرارات در غرب ايران را به تركيه، قسمتهائي از شرق ايران را به افغانستان و منطقه سوق الجيشي اروند رود (شط العرب) را به عراق بخشيد. 😞😞😞
🔅سرلشكر ارفع كه در سفر رضاشاه به تركيه عضو هيأت همراه وي بود، خاطراتي از اين سفر در زمينه نوع نگرش رضاشاه نسبت به اختلافات مرزي ايران با همسايگان دارد كه خواندني است.
💠ارفع در خاطرات خود ميگويد:«من عضو هيأت تحديد حدود و حل اختلافات بودم. در اين هيئت كساني چون محمدعلي فروغي و رشدي آراس شركت داشتند. يك روز كه من و يك سرهنگ ترك بر سر موضوعي مورد اختلاف با حرارت بسيار بحث ميكرديم رشدي آراس گفت:«ما تركها به نظر اعليحضرت شاهنشاه اطمينان و اعتقاد كامل داريم، سرهنگ ارفع پروندهها و نقشهها را به حضور ايشان ببرد هرچه فرمودند ما قبول داريم».
من نقشهها و كاغذها را جمع كردم و يك راست به كاخ سلطنتي رفتم و به اتاق داخل شدم و گفتم عرايضي دارم. چند دقيقه بعد شاهنشاه وارد شدند در حالي كه من نقشهها را روي ميز پهن كرده بودم. همين كه نقشهها را ديدند فرمودند:«موضوع چيست؟» من شروع كردم به توضيح دادن كه فلان تپه چنين است فلان منطقه چنان است، آنجا سخت مورد نياز ماست، و از اين حرفها... ولي پس از مدتي كه با حرارت عرايضي كردم با كمال تعجب ديدم اعليحضرت چيزي نميفرمايند. وقتي سرم را بلند كردم ديدم شاه با حالت مخصوصي به من نگاه ميكند گويي به حرفهايم چندان توجهي ندارد و تنها چشم به چشم من دوخته است تا ببيند من چه ميگويم. من سكوت كردم. فرمودند: معلوم است منظور مرا نفهميدي... بگو ببينم اين تپه اين جا از آن تپه كه ميگويي بلندتر نيست؟ عرض كردم: «بلي قربان»... فرمودند: «آن را چرا نميخواهي؟ اين يكي چطور؟» عرض كردم «بلي». فرمودند: «منظور اين تپه و آن تپه نيست. منظور من اين است كه دو دستگي و جدايي كه بين ايران و تركيه از چندين صد سال وجود دارد و هميشه به زيان هر دو كشور و به سود دشمنان مشترك ما بوده است از ميان برود. مهم نيست كه اين تپه از آن كه باشد. آنچه مهم است اين است كه ما با هم دوست باشيم.»
من شرمنده شدم و كاغذها و نقشهها را جمع كردم و به وزارت خارجه كه محل تشكيل هيئت بود برگشتم. همه منتظر من بودند تا وارد شدم پرسيدند اعليحضرت چه فرمودند؟ گفتم: « فرمودند ما دوست هستيم اين موضوعات در كار نيست. تقسيم كنيد اين طرف تپه كه رو به «قطور» است مال ما باشد و آن طرف مال تركها». اين واقعاً درس بزرگي بود براي من و دريافتم كه شاهنشاه ايران تا چه اندازه نظر بلند و با گذشت و خواهان دوستي و صلح و صفا هستند.»
به اين ترتيب رضا شاه پهلوي ارتفاعات آرارات را به تركيه و قسمتهائي از شرق ايران را به افغانستان و شط العرب را به عراق بخشيد. در خاطرات سرلشكر ارفع كه عضو كميسيون تحديد حدود مرزي بوده چگونگي اين واگذاري را بيان مينمايد... بنابراين پيمان سعدآباد از هر لحاظ به زيان ايران بوده است.
📚منبع:تاريخ بيست ساله ايران، حسين مكي، نشر ناشر، 1362، جلد 6، ص 153
خسرو معتضد از روزنامه نگاران دوره پهلوی، استاد تاریخ :
در موقعیکه بیگانگان فشار میآوردند احترام متقابل نبود و دستور بود و شاه را هم میترساندند. . الان کتابی هست با عنوان شیر و عقاب که جیمز بیل نوشته است که در آن نوشته چه فشارهایی به شاه وارد میکردیم برای اینکه او را بترسانیم. مشکل شاه، فساد مالی مملکت و حضور والاحضرتها در تمام امور بود. یک کتابی هست با عنوان «14اصل پاولینگ»، این آقا که عضو سفارت بود میگفت شاه باید این کارها را انجام دهد. انگلستان هم به نوبه خودش کار میکرد. این کشور همیشه منفعتش در ایران مهم است.
من نمیخواهم بدگویی کنم. متأسفانه تاریخ بیرحم است. شما شاه عباس را دارید، شاه سلطانحسین را هم دارید. من وقتی روی پهلوی قضاوت میکنم، قضاوتم این نیست که این خانواده 40 سال پیش بودند. قضاوتم همان بود که در زمان صفویه است. شما دوران عظمت صفویه را ببینید که در مقابل کشوری مثل عثمانی شاه اسماعیل با چه غیرتی مقاومت میکند و شاه طهماسب و شاه عباس. بعد متأسفانه یک شاه سلیمان و شاه سلطان حسین میآید که مشغول فساد میشوند. من واقعاً به مردم توصیه میکنم که تاریخ ایران را به دقت بخوانند و احساساتی نشوند.
بخشی از خدمات پدر رضاخان-دست نشانده انگلیس
1⃣در دوران رضاشاه، بخش هایی از کشورمان بدون هیچ جنگ و مشکلی، از کشور جدا شدند. بخشیدن رشته کوههای آرارات به ترکیه، بخشیدن کل اروند رود به عراق و زمینه آغاز جنگ تحمیلی، امضای قرارداد ننگین سعدآباد و جدایی بخش های زیادی از ایران، جدایی دشت ناامید در سیستان به مساحت 3 هزار کیلومتر در سال 1317، جدایی مناطق «بولاغباشی»، «جوزر»، «قوریگل» ایران توسط ترکیه در زمان رضاشاه، جدایی دشت ناامید از ایران و قرار گرفتن سرچشمه رود هیرمند در افغانستان که باعث ریگزار شدن سیستان و بلوچستان گردید..
همه این موارد بدون درگیری بوده است درحالیکه شاهان قاجار پس از ده سال مقاومت، وقتی با خیانت قدرتهای خارجی(انگلیس و فرانسه) و برخی از مسولین مواجه شدند، در جنگ شکست خوردند و بخش هایی از خاک کشور را از دست دادند.
2⃣کشتار و تبعید بیش از 24 هزار نفر از مردم ایران و همچنین نسل کشی در تبریز و ویران کردن آثار باستانی و کتاب های مردم تبریز. همچنین قتل 25 تن از دلیران سران بختیاری و قشقایی و ممسنی و بویر احمدی توسط رضاشاه.
3⃣دستور کشف حجاب با توسل به زور و خشونت به تقلید از آتاتورک همچنین ممنوعیت عزاداری سالار شهیدان در ماه محر و صفر
4⃣لغو تبلیغاتی قرارداد استعماری نفتی دارسی و سپس امضای سی ساله قرارداد آن با انگلیسی ها
5⃣مخالفت با طرح ایرانی راه آهن شرق به غرب برای تجارت ایران با سایر کشورها و موافقت با طرح انگلیسی راه آهن شمال به جنوب برای پیروزی جنگ انگلیس این راه آهن از بیابانهای کشور رد شده و صرفا استفاده نظامی داشت
6⃣غاصب 2167 از روستاهای کشور و صدور این سند این روستاها به نام خود. رضاشاه مالک یک دهم زمین های حاصلخیز کشور بود!
7⃣شهادت روحانیون به نام ایرانی همانند (شهید مدرس به جرم مخالفت با فعالیت های ضد انسانی رضاشاه) کشتن شعرا، روشنفکران و ادیبانی همچون فرخی یزدی، میرزاده عشقی، واعظ قزوینی و بسیاری از نویسندگان ایرانی توسط رضاشاه و تبعید نقاش نامی ایرانی کمال الملک به بیابان های نیشابور
8⃣قتل عام و مجروح شدن بیش از 1500 تن از مردم عادی مشهد در مسجد گوهرشاد به جرم اعتراض به بخشنامهی اجباری شدن کلاهفرنگی برای ایرانیان (کلاهشاپوی فرانسوی)
9⃣کشتن سردار اسعد بختیاری(وزیر جنگ در دوران نخستوزیری محمدعلی فروغی) که پس از اینکه مورد غضب رضاشاه قرار گرفت، به زندان افتاد و سرانجام در سال 1312 در زندان قصر با آمپول پزشک احمدی کشته شد. همچنین به شهادت رساندن مبارزانی همچون علیمردان خان بختیاری
0⃣1⃣قتل علیاکبر داور که معمار دادگستری نوین ایران بود و چند پروژهی مهم مانند تأسیس «ادارهی ثبت احوال»، تدوین «قانون ثبت اسناد»، «قانون ثبت املاک»، «قانون ازدواج و طلاق» وبله تأسیس بیمهی ایران را در کارنامه داشت.
1⃣1⃣اشغال ایران در مدت سه روز توسط متفقین و مقاومت نکردن حتی یک روز در برابر لشکر متفقین که به اشغال چهارساله کشور انجامید و خسارات بزرگی بر کشور تحمیل کرد.
⏪ و اما مورد دیگر، شاید برای بسیاری از هموطنان باور کردنی نباشد. رضاشاه که ادعاهای ناسیونالیستی اش بلند بود و هنوز هم برخی او را یک ملی گرا می دانند، بزرگ ترین خیانت را به آثار باستانی ایران کرده و هویت تاریخی ایران را بر باد داد. ماجرا به «تاراج بزرگ» بر می گردد...
تاراج سر ستونی های تخت جمشید توسط امریکایی ها (هم اکنون در موزه دانشگاه شیکاگو)و ایجاد جعلیات فراوان در تاریخ کشور.
برای مطالعه در موضوع تاراج بزرگ، این منابع مفید هستند:
✅کتاب تاراج بزرگ؛ آمریکا و غارت میراث فرهنگی ایران 1320- 1304 خورشیدی، دکتر قلی مجد، ترجمه ی مصطفی امیری/ گ- مرادی
✅کتاب چهار جلدیِ تاراج میراث ملی نوشته دکتر داودکریملو از انتشارات وزارت امور خارجه
✅کتاب تاریخ مستطاب آمریکا هم مطالبی داشت که مفید بود.
گران شدن نفت در دهه 50
طرفداران شاه و همچنین رسانه های مربوط به استعمارگران، می گویند شاه نفت را چهار برابر کرد و این موجب عصبانیت آمریکا شد!
اما واقعیت آنست كه آمریكا پس از شكست درجنگ ویتنام، دچارركود اقتصادی شده وبه شدت نیاز داشت تا كشورهای تحت سلطهاش قدرت مالی لازم را برای خرید تسلیحات كسب كنند تا بار دیگر صنایع نظامی و تسلیحاتی آمریكا رونق بگیرند و مشكلات اقتصادی این كشور برطرف شوند.
در عمل هم همین طور شد و پول حاصل از مازاد تولید و افزایش قیمت نفت همگی به خرید تسلیحات از آمریكا اختصاص یافت. در این مقطع، شاه و سایر دولتهای وابسته در منطقه، میلیاردها دلار اسلحه از آمریكا خریداری كردند.
همچنین در آن زمان اروپا دلار فراوانی در اختیار داشت ودر قبال آن از آمریكا طلا مطالبه میكرد. واشنگتن كه از این جهت به شدت تحت فشار بود،بایك ضربه نفتی دلارهای اضافی را جمعآوری كرد.
شوهر شاه.pdf
2.37M
کتاب شوهر شاه
بررسی مستندات مربوط به همجنس گرا بودن محمدرضاپهلوی
از کاخ شاه تا اوین - احسان نراقی.pdf
2.58M
ازکاخ شاه تا زندان اوین
10 مصاحبه احسان نراقی باشاه در زمان انقلاب
اردشیر زاهدی، وزیر خارجه شاه، سفیر ایران در آمریکا و داماد شاه است. وی دارای نفوذ بسیاری زیادی در رژیم پهلوی بود و پس از انقلاب اسلامی در آمریکا ماند.
زاهدی اخیرا در مصاحبه با یکی از رسانههای لسآنجلسی با انتقاد از اپوزیسیون خارجنشین پرداخت و گفت: “اپوزیسیون در خارج کشور آب خنک میخورد و زحمتی نمیکشد و خوش گذرانی میکند، اما ژست نگرانی برای وضعیت مردم داخل ایران را به خود میگیرد …”
وی درباره زنان در جمهوری اسلامی گفت: برخلاف گذشته که بسیاری از مردم بیسواد بودند، در سالهای اخیر بسیاری از مردم و جوانان بخصوص دختران تحصیلات دانشگاهی دارند و سطح درکشان بالا رفته است.
وی با اعتراف به وجود دزدی و فساد در دورن پهلوی و عدمتوجه و رسیدگی به آن، گفت: “به ۸۰ میلیون نفر خدمات دادن و آب و برف و گاز رساندن کار آسانی نیست و با وجود همه مشکلات آینده ایران را خوب میبینم. همچنین با وجود آنکه موافق رژیم (جمهوریاسلامی) نیستم، اما مقامات جمهوریاسلامی را خائن به آب و خاک وطن نمیدانم …”
اردشیر زاهدی با دفاع از سیاست منطقی ایران در مقابله با تروریست در منطقه و حضور نظامی در سوریه و عراق و یمن، گفت: “غرب و آمریکا در پی ایجاد اختلاف مذهبی در منطقه هستند و در دنیای ما عدالت وجود ندارد و زنان و کودکان یمنی را میکشند و صدای کسی درنمیآید. اگر کمی شرافت داشته باشیم حداقل باید از این جنایتها ناراحت شویم …”
وی با اشاره سربسته به فعالیتهای گروهک منافقین و سلطنتطلبان و در راس آنها «ربع پهلوی» در خارج از ایران برای مبارزه با حکومت جمهوریاسلامی، از وابستگی آنها به بیگانگان گفت و افزود: “… لازم نیست بعضیها از خارجیها پول بگرند تا به حکومت مبارزه کنند و اینگونه مبارزه فایدهای ندارد … کسانی که از سعودی و آمریکا و اسرائیل پول میگیرند به درد ایران نمیخورند …”
آخرین سفیر شاه در آمریکا، با اذعان به اینکه خیال بازگشت دوباره حکومت پهلوی خیالی خام است، اظهار داشت: “… مانند این است که یک لیوان آب را به زمین بریزی، اما آب دوباره به لیوان برنمیگردد. مردم ایران به گذشته برنمیگردند …”
زاهدی با اذعان به خیانت برخی از عناصر اپوزیسیون به دشمنان ملت ایران برای تشدید تحریم و فشارها، گفت: “… برخی از اپوزیسیون در این وضعیت منطقه به غربیها خط میدهند که به ایران حمله کنید و بمب اتم بیندازید و میخواهند ایران را تجزیه و تکهپاره کنند. قطعا اینها شرف ندارند.”
داماد «محمدرضا پهلوی» با اذعان به اینکه حکومت ایران در برابر فشارهای خارجی ایستاده و باز هم میایستد، ابراز داشت: “برخی میخواهند ایران را مثل سوریه و عراق کنند. اما ناکام میمانند … من کسی را نمیبینم که بتواند با حکومت ایران مقابله کند …”
«اردشیر زاهدی» در پایان سخنانش با اعتراف به اینکه رژیم پهلوی پشتوانه مردمی نداشت، گفت: “خوشمان بیاید یا نیاید، جمهوریاسلامی پشتوانه مردمی دارد و در انتخابات اخیر ۷۵ درصد رای دادند … و ما در دوران پهلوی این را نداشتیم …”
http://www.empireoflies.ir/%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%B4%DB%8C%D8%B1-%D8%B2%D8%A7%D9%87%D8%AF%DB%8C/
زاهدی در گفتگوی دیگری با مجله عصر اندیشه گفت:
برای من شرافت، تاریخ و مملکتم مهم است. مملکت ما امروز 40 درصد جوانها هستند و 30 درصد از آنها زیر 30 سال هستند، دو سوم این افراد خانمها هستند که رئیس دانشگاه شدهاند، وکیل مجلس هستند. کدامیک از این ممالک اطراف ما در خاورمیانه از خانمها اینطور استفاده میکنند؟ امروز در عربستان حتی اجازه نمیدهند خانمها ماشین برانند. حقوق زنان در ایران پیشرفت کرده است. ایران یک مملکت بزرگ است، تاریخ چندین هزار ساله دارد. خارجیها غیرتی که ایران دارد را نمیتوانند قبول کنند.
وی درباره دوران پهلوی گفت: من خودم را بارها مقصر دانستم. منِ اردشیر زاهدی مقصرم. ما بدکردیم. ما مردم را نفهمیدیم. اینها را صراحتاً میگویم. اعلیحضرت میگفت تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها. اینها هست، اما اصل کار حسادت و خودخواهی کشورهای خارجی است که میخواهند ما را بِمکند.
https://donya-e-eqtesad.com منبع: 16 اریبهشت 97.
🔰اتمام بازی با ننگنامه برجام؟
برجام که تنها ابزاری برای اعمال فشار بیشتر برای ایران بود، امشب توسط ترامپ کنار گذاشته شد. قطعا بخش زیادی از مردم در شوک خواهند رفت و شاید هم ترسی در وجودشان بیافتد اما همه میدانیم که برجام هیچ خاصیتی برای کشور نداشت و اتفاقا رهبری هم پیش بینی کرده بود که به ده سال نمی انجامد!
سوال اینست که ما چرا باید بترسیم؟ از تحریم بیشتر یا از جنگ؟
تحریم بیشتر ایران آنهم در شرایطی که از منظر همگان، آمریکا مقصر شناخته می شود امکان ندارد.
جنگ هم که ارتباطی به برجام نداشت و آمریکا و اسرائیل به هیچ وجه توانایی آغاز یک جنگ دامن گیر با ایران را ندارند.
تنها مایه خرسندی آنست که دولت پس از این مشاهده شکست تلاش های پنج ساله خود، کمی به داخل کشور برگردد و در تقویت کشور بکوشد.
متاسفانه از صحبت های امشب روحانی برمیاد که میخواد به برجام بدون آمریکا ادامه بدهد. تمام حرفهای شعاری ایشون دروغ محض هست و ایشون به هیچ وجه عبرت نمی گیرند. بقول یکی از اساتید، وقتی با روحانی حرف میزنی، انگار که با یک بشقاب حرف میزنی!
بنابراین، بازی با برجام هنوز تمام نشده است و دولت به دنبال خواسته قلبی ترامپ(اجرای برجام بدون آمریکا) می باشد.
رهبر انقلاب درباره برجام می گفتند:
خوشبین نیستم
ساده لوحی است
👈سم مهلک
👈 نقطه خیالی
👈 یک تجربه برای ملت
👈خسارت محض و...❗️
ایشان صریحا بیان می کردند که اعتماد به آمریکا ساده لوحانه و احمقانه است. جالب تر اینکه پیش بینی می کردند که برجام به ده سال نمی کشد.
🔰اتمام روحانی با اتمام برجام
امشب برجام تمام شد چون کدخدای برجام رفت اما سوال اینست 👈با دولتی که پنج سال از عمر یک ملت هشتاد میلیونی را برای تقریبا هیچ ضایع کرد چه باید کرد؟ با اعلام خروج آمریکا از برجام امیدوار بودیم که دولت تصمیم به بازگشت به توان داخلی بگیرد اما...
می توان گفت که خروج آمریکا از برجام، بهانه ای برای کشاندن ایران به میز مذاکره جدید است. از صحبت های امشب روحانی هم چنین برداشت می شد که حاضر است با اروپایی ها مذاکراتی داشته باشد!
🔰با چنین دولتی که هرگز عبرت نمیگیرد چه باید کرد؟
تنها راه برای مردم، پیگیری👈 عدم کفایت سیاسی روحانی👉 است.
✅بر اساس بند دهمِ اصل 110 قانون اساسی، 2 راه برای عزل رئیس جمهور، وجود دارد:
1-مجلس
2-دیوان عالی کشور
متن قانون اینه:
عزل رییس جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی، یا رای مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت وی
کاری که مردم می توانند انجام بدهند آنست که از نمایندگان مجلس درخواست تصویب عدم کفایت رئیس جمهور رو کنند. همچنین می تونن به دیوان عالی کشور هم اعتراض کنند که چرا به وظیفه قانونیش عمل نمیکند؟
👈به وظیفه خود، عمل کنیم.