کتاب القضاء از تحریر الوسیله(۱).mp3
19.71M
👆مروری بر فقه قضاء؛ کتاب القضا از تحریر الوسیله(۱). از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
recording-20240908-202321.mp3
13.37M
درس اسفار ملاصدرا ، جلد۶، جلسه پنجم برهان امکان ووجوب. از حکیم متاله استاد نیکزاد
#فلسفه
https://eitaa.com/darseostadnikza
کتاب القضا (۲).mp3
12.31M
👆مروری بر فقه قضاء؛ کتاب القضا از تحریر الوسیله(۲). از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
recording-20240909-155913.mp3
21.86M
درس اسفار ملاصدرا ، جلد۶، جلسه ششم. برهان شیخ اشراق بر اثبات واجب و نقد آن از حکیم متاله استاد نیکزاد
#فلسفه
https://eitaa.com/darseostadnikza
مرور کتاب القضا، تحریر الوسیله(۳).mp3
15.28M
👆مروری بر فقه قضاء؛ کتاب القضا از تحریر الوسیله(۳). از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
اسفار ج ۶- (۷).mp3
17.03M
درس اسفار ملاصدرا ، جلد۶، جلسه هفتم. ادامه نقد و بررسی برهان شیخ اشراق در اثبات واجب.از حکیم متاله استاد نیکزاد
#فلسفه
https://eitaa.com/darseostadnikza
بسمه تعالی
انتقادات آقای آقامیری بر حضرت نوح این است که چرا برای قومش درخواست عذاب کرد آیا بهتر نبود که در خواست عذاب نمیکرد به ویژه اینکه با عذاب شدن آنها و فرستادن آنها به جهنم، کار شیطان را راحت کرد که به دنبال به جهنم فرستادن آنها بود از این گذشته چرا بعد از فرا رسیدن عذاب تنها برای فرزندش دلسوزی کرد و از او خواست که سوار کشتی شود؟
پاسخ
اولاً قرآن کریم هم در سوره هود و هم در سوره نوح بیان میکند که حضرت نوح مدت بسیار مدی د و طولانی برای قومش دلسوزی کرد و شبانه روز و آشکار و پنهان آنها را به راه راست یعنی راه هدایت و رحمت و مغفرت الهی دعوت کرد و با انواع ادبیات و استدلال منطقی و خیرخواهانه آنها را ارشاد کرد قرآن کریم میفرماید ۹۵۰ سال اینگونه تلاش کرد اما جز فرار و تکذیب و استهزاء ثمری نداشت.
پس حضرت نوح به اندازه کافی برای قومش دلسوزی کرد. در آیه ۳۲ سوره هود آمده است که قوم نوح به او گفتند خیلی زیاد با ما چانه زنی کردید دیگر بس است اگر راست میگویید آن عذاب موعود را برای ما بیاور.
خداوند در سوره هود میفرماید که ما به نوح وحی کردیم که جز همین عدهای که ایمان آوردند از قوم تو کسی دیگر ایمان نخواهد آورد( آیه ۳۶)
بنابراین ماندن قوم نوح و عذاب نشدن آنها نه تنها سودی به حال آنها نداشت بلکه بر گمراهی و عذاب آنها افزوده میشد. بر این اساس این سخن ایشان که عذاب آنها به نفع شیطان تمام شد نادرست است، چون جهنمی شدن همه آنها قبل از عذاب، حتمیت یافته بود.
و در سوره نوح از قول حضرت نوح خطاب به خداوند آمده است که خدایا اگر اینها در زمین باقی بمانند بندگان تو را گمراه میکنند و جز فاجر کافر زاد و ولد نمیکنند از اینجا نیز استفاده میشود که نفرین حضرت نوح از سر دلسوزی برای دیگران و آیندگان بوده است.
و در حقیقت با این عذاب، زمین از لوث وجود مفسدان و گمراه کنندگان پاک شد و زمینه برای هدایت نسلهای آینده فراهم شد.
از این گذشته از آیات سوره هود استفاده میشود که عذاب قوم نوح مشیت و اراده خداوند بوده است. به دلیل اینکه وقتی قومش از او خواستند عذاب موعود را بیاورد در پاسخ فرمود: «قَالَ إِنَّمَا يَأْتِيكُمْ بِهِ اللَّهُ إِنْ شَاءَ وَمَا أَنْتُمْ بِمُعْجِزِينَ»
یعنی نوح گفت: آن وعده را تنها اگر خدا خواهد به شما میرساند و هیچ از آن مفرّی ندارید..
در آیات بعدی میفرماید: « وَٱصۡنَعِ ٱلۡفُلۡكَ بِأَعۡيُنِنَا وَوَحۡيِنَا وَلَا تُخَٰطِبۡنِي فِي ٱلَّذِينَ ظَلَمُوٓاْ إِنَّهُم مُّغۡرَقُونَ » یعنی خداوند به نوح فرمود: به ساختن کشتی در حضور و مشاهده ما و به دستور ما مشغول شو و درباره ستمکاران که البته باید غرق شوند دیگر ( به عنوان شفاعت ) با من سخن مگوی.
از این گذشته در مورد اقوام و امم دیگر مانند قوم عاد و ثمود و لوط که خداوند بر آنها عذاب فرستاد چه میگویید آیا بر مشیت خداوند هم نقد دارید.
در مورد خطاب حضرت نوح به فرزندش، پاسخ این است که به صورت طبیعی هر پدری به صورت ویژه خواهان خوشبختی و نجات و هدایت فرزندش است به همین خاطر حضرت نوح تا آخرین لحظه احتمال میدهد که شاید فرزند گمراه اوبا ادبیات پدرانه هدایت شود لذا از او میخواهد که از جمع کافران جدا شود و ایمان آورد و به کشتی وارد شود.
نیکزاد
#معارف
https://eitaa.com/darseostadnikzad
کتاب القضا(۴).mp3
3.15M
👆مروری بر فقه قضاء؛ کتاب القضا از تحریر الوسیله(۴). از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
جلد ۶ اسفار، (۸) .mp3
15.82M
درس اسفار ملاصدرا ، جلد۶ فصل۳، جلسه هشتم . نقد وجوه چهارگانه بعض المحققین بر اثبات واجب از حکیم در حکمت متعالیه استاد نیکزاد
#فلسفه
https://eitaa.com/darseostadnikza
🛑فردا؛ نخستین ماهگرفتگی سال ۱۴۰۳ در ایران
🔹بامداد چهارشنبه، نخستین ماهگرفتگی قابل مشاهده سال در ایران رخ میدهد، این ماهگرفتگی جزئی، که تنها بخش کوچکی از ماه را در سایه زمین قرار میدهد، به دلیل نزدیکی به طلوع خورشید، فرصت محدودی برای مشاهده خواهد داشت.
🔹زمان ورود ماه به سایه زمین ساعت ۵:۴۳ بامداد، اوج گرفتگی در ساعت ۶:۱۴ بامداد و پایان آن ساعت ۶:۴۶ بامداد به وقت ایران است.
پ.ن. نماز آیات واجب میشود. فراموش نشه.
تا قبل از باز شدن ماه، نماز با نیت ادا هست. پس از پایان باز شدن، نماز به نیت قضا خوانده شود.
کتاب القضا(۵).mp3
12.18M
👆مروری بر فقه قضاء؛ کتاب القضا از تحریر الوسیله(۵). از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad