📗شهید صدر چه کتابهایی میخواند؟
🔸استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر افزونبر کتابهای فقهی، اصولی، فلسفی، کلامی و دیگر کتابهای تخصصی به مطالعۀ داستان علاقهمند بود و بهطور ویژه قصههای پلیسی را دوست داشت. او ادبیات مصری و لبنانی را بر ادبیات عراق ترجیح میداد و از آنها متأثر بود و خواندن «بینوایان» ویکتور هوگو را دوست داشت؛
🔹به شاگردانش سفارش میکرد که تفسیر «المیزان» علامه محمدحسین طباطبایی را بخوانند. او معتقد بود «#المیزان» از بهترین و برترین کتابهای دوران است و رکودی که تفسیر شیعه پس از #طبرسی با آن مواجه شد، توسط علامه طباطبایی از میان رفت و او تفسیر شیعی را با «المیزان» دوباره احیا کرد؛
🔸شهید صدر دیگران را به مطالعۀ سیره پیامبر صلیاللهعلیهوآله بسیار تشویق میکرد و میگفت: «اسلامِ فرد تنها با مطالعۀ سیرۀ پیامبر صلیاللهعلیهوآله کامل میشود»؛
🔹او همچنین کتابهایی که در ایران چاپ میشد، بهویژه آثار #علامه_طباطبایی و #شهید_مطهری را پیگیری میکرد و مجلۀ «#مکتب_اسلام» را میخواند؛
🔸از کتابهای «حسن البنا» و «سید قطب» خوشش میآمد و برای ارسطو، ابنسینا، جان مینارد کینز و لایب نیتس احترام خاصی قائل بود؛
🔹شیخ نجیب سویدان به یاد دارد که رمان «الحي اللاتيني» را از شهید صدر امانت گرفته است؛
[الحي اللاتينی، رمانی عاشقانه است که ماجرای سفر جوانی لبنانی به فرانسه را روایت میکند؛ جوانی که میخواهد با سفر به غرب، زندگی تازهای را آغاز کند]
🔸شیخ محمد فرحات نیز نقل میکند یک بار شهید صدر از او حال برادر کوچکترش، زید را میپرسد و او شکایت میکند که وی وقت خود را به خواندن کتابهای «آرسن لوپن» میگذراند، اما شهید صدر این اعتراض را نمیپذیرد و پاسخ میدهد: «من خودم هم این کتابها را میخوانم؛ اگر این کتابها را نخوانیم چطور میتوانیم بفهمیم که چهچیزهایی در این کتابها برای فرزندان ما منتشر میکنند؟!»؛
🔹سید حسین موسی از اهالی دیوانیه که همواره تازههای نشر را پیگیری میکرده است به یاد دارد یک بار، دو کتاب جدید را پیدا میکند که گمان میکرده هیچکس آنها را ندیده است. آن دو کتاب را برای شهید صدر میبرد، اما او پاسخ میدهد که آنها را خوانده است و نیازی به دریافت آنها ندارد.
📙 به نقل از: السيرة و المسيرة في حقائق و وثائق، جلد٢، صفحه ۲۹۲
#شهید_سید_محمدباقر_صدر
#شهید_صدر
@darsvareh
🔰حضرت آیت الله جوادی آملی:
▫️ تا نفَس میكشید باید درس بخوانید، آدم میگوید که من فارغ التحصیل شدم؟! همین كه انسان گفت بَس است، این در روایات و كلمات بزرگان دینی ماست كه «أُصِیبَتْ مَقَاتِلُه»؛ همین كه گفت من فارغالتحصیلم، این #مرگگاه او گلوله رسید، او مُرده است! ما تا نَفَس میكشیم #با_قلم و كتاب باید باشیم، یا درس بخوانیم یا درس بگوییم یا بحث بكنیم یا پژوهش انجام بدهیم، وگرنه آنچه خواندیم، از یادمان می رود.
📌 سخنرانی در جمع طلاب ورامین، ۱۳۹۵/۶/۱۳
@darsvareh
13870213_8470_128k.mp3
1.92M
🗓 ۲۰ آذر
▪️ شهادت آیت الله #دستغیب
🔸رهبر انقلاب: شهید بزرگوار مرحوم آیتاللَّه دستغیب مظهر آن معنویت بود، این نورانیت، شخصیتی مثل شهید دستغیب میسازد و میپروراند و نفَس گرم آن شهید عزیز، در این منطقه این همه دل جوان و جوینده را شیدای معنویت میکند؛ دلهای جوانی که از همان روزهای اول به میدانهای جنگ رفتند.
@darsvareh
🌀یکی مثل پنج نفر
📖 میگفت زمان تحصیل بهاندازۀ پنج نفر آدم سختکوش درس خوانده.
وقتی با خانواده به نجف آمدند، پنج سال از عمرش فقط به مطالعه و تفکر گذشت. حتی برای پیادهروی بیرون نمیرفت. از عادتهای علمای آن روز بود که در صحن حیدری بنشینند و باهم حرف بزنند.
اسماعیل گفته بود: «اگر کسی خبر آورد برادر مرا در این جمعها دیده، مژدگانیاش با من.» اما کسی به این فیض نرسید. بیرونرفتن محمدباقر از خانه یا برای زیارت امیرالمؤمنین علیهالسلام بود یا خرید کتاب و مجله و مایحتاج خانه یا سرزدن به کتابخانه.
#شهید_صدر
#شهیدسید_محمدباقرصدر
📙 کتاب نا، صفحه ۹۱
@darsvareh
🔻 تلقیهای نادرست از مفهوم «سنخیت» میان علت و معلول در فلسفه اسلامی
🔸 «سنخیت» یک کلمه غلطانداز است. هیچ وقت فلاسفه در باب سنخیت فرمول بهدست نمیدهند و نمیتوانند به دست دهند که مثلا سنخیت یعنی ماهیتشان باید یکی باشد، یا اگر یکی مجرد شد یکی مادی، اینها سنخیت ندارند و هر دو باید مجرد باشند یا هر دو باید مادی باشند.
🔹 آن مقداری که فلسفه سنخیت را ثابت میکند، یک معنی کلی و مبهمی است به همین اندازه که هر چیزی نمیتواند علت هر چیزی باشد و امری که از نظر وجود در کمال شدت است و امری که از نظر وجود در کمال ضعف است نمیتواننـد علت و معلـول واقع شوند.
🔸 نمیتواند بین مراتب وجود خلأ صورت بگیرد، مخصوصا با بیانی که مرحوم آخوند و دیگران دارند که میان مجرد و مادی فصلی وجود ندارد و همین مادی است که در مراتب خودش تبدیل به مجرد میشود، نه به این معنی که یک شیء مادی یک مرتبه تبدیل میشود به یک چیزی که بین او و این هیچ سنخیتی نیست، بلکه مجرد درجاتی دارد که همسایه مادی است و مادی درجاتی دارد که همسایه مجرد است.
🔹 در باب نفس و بدن همینطور است. نفس انسان چگونه فعالِ در بدن انسان است؟ نفس انسان مرتبه عقلانی دارد، مراتب پایینتر دارد که خود مراتب را ما نمیتوانیم حساب کنیم، تا میرسد به مرتبهای از ماده که همافق با مجرد است و به این جهت است که نفس میتواند در بدن مؤثر باشد.
🔸 در باب افلاک هم عین همین مطلب است. حتی خود مجرد هم نمیتواند علت هر مجردی واقع شود. خود این حکما میگویند ذات باری تعالی نمیتواند علت مثلا عقل فعال واقع شود، یعنی عقـل فعال ایـن شأنیت را ندارد که بلاواسطه از ذات حق صادر شود؛ در حالی که مجرد است و ذات حق هم مجرد است. عمده مطلب مراتب شدت و ضعف است.
🔹 بنا بر مسئله اصالت وجود و این که وجود قابل تشکیک و تضعف است، در مراتب شدت و ضعف هیچ فاصلهای که قابل پر شدن نباشد میان مجرد و مادی وجود ندارد.
📙 استاد مطهری، درسهای اسفار، ج۳، ص۲۲۴
@darsvareh
بی همتایی بوعلی.mp3
1.43M
🌀 واکنش بوعلی سینا بعد از مواجهه با کمکاری شاگردان‼️
🎙آیت الله جوادی آملی:
"از جناب بهمنیار نقل شده است كه می گوید ما روزانه منتظر ورود بوعلی بودیم كه ایشان تدریس كنند و ما تَدَرّس كنیم و فرا بگیریم، روزی استاد آمد و ما در كنار شمع وجودش جمع شدیم و پروانه وار نشستیم كه ایشان تدریس بكنند، وقتی شروع به تدریس كردند از چشمان ما و رخسار ما فهمیدند كه ما درس دیروز را نفهمیدیم....كم كم به عرضش رسید یا برای او معلوم شد که ما دیشب گعده داشتیم...
آنگاه اشك از چشمان بوعلی سرازیر شد، گفت طناب بازهای شهر ـ این سیرك ها ـ می كوشند در رشته شان متخصص بشوند، شما كه در رشته علمی و علوم الهی تلاش و كوشش می كنید تلاش و كوششتان این نیست كه در رشته تان متخصص بشوید؟!"
@darsvareh
#غروبجمعه
▪️تقصیر گریه های غریبانه ی شماست
دنیا غروب جمعه چه دلگیر میشود...
▪️اصلا بیا به خاطر زهرا و محسنش
از روضه های کوچه "حسن" پیر میشود...
#امام_زمان
#فاطمیه
@darsvareh