ویژهنامه استهلال 2.pdf
6.67M
🔖دانلود ویژهنامه «استهلال» افق حوزه
🌙«استهلال» دومین شماره وِیژه نامه بررسی مبانی فقهی رویت ماه با چشم مسلح یا غیر مسلح و اختلاف افقها در ۸ صفحه از سوی هفته نامه افق حوزه منتشر شد.
🔻فهرست مطالب:
1️⃣ چند نکته مهم درباره رؤیت هلال / آیتالله مکارم شیرازی
2️⃣ رؤیت هلال با چشم مسلح/ نوشتاری از استاد سیفی مازندرانی
3️⃣ وفاقی ممکن، مبارک و بس ضرور / نوشتاری از استاد علیدوست
4️⃣ چشم مسلح و رؤیت هلال / استاد رضا مختاری
5️⃣ رؤیت هلال در گذر تاریخ / رؤیت هلال، ج1، ص۳۸ و ج۵، ص۲۷
6️⃣ فتاوا و احکام رؤیت هلال / برگرفته فتاوا و مبانی مراجع تقلید
7️⃣ ثبوت الهلال في الأماكن المتباعدة / استاد محسن اراکی
8️⃣ رسالة حول مسألة رؤية الهلال/آيتالله سيد محمدحسین حسينى تهرانى
⬅️ و...
@darsvareh
helal-taghrirat.net.pdf
300.4K
📝أسئلة حول رؤیة الهلال مع أجوبتها، وفق ما أفاده سماحة السید السیستانی (مدظله العالی) / ۱۴۳۱ه/ 2010م
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
0f9be987081f4fb8b9040f47cc6c5356.mp3
6.15M
🎙 علامه طباطبایی (ره):
🔷 مرحوم مطهرى #هوش فوق العادهاى داشت و حرف از او #ضایع نمىشد.
🔶 وقتى كه ایشان در جلسه درسم حاضر مىشدند- این عبارت، عبارت خوبى نیست ولى مقصود را بیان مى كند- بنده از #شوق_و_شعف #حالت_رقص پیدا مىكردم. به جهت اینكه مىدانستم هر چه بگویم هدر نمىرود و محفوظ است.
🔷 خودش مبدأ تحصیل دیگران شد و شروع به تألیف كتابها كرد و انصافاً هم #كتابهایش_خیلى_عالى_است.
🔶 در زمانى كه عده اى خواندن #فلسفه را حرام مى دانستند، عمده كارهاى استاد مطهرى فلسفى بود.
🔷 در مقابل احساسات ایشان ، من هم #احساسات_متقابل و علاقه فوق العادهاى به ایشان داشتم ، به جهت خوش فكرى و هوش سرشار و قلم بارز ایشان.
🔶 خواهش مىكنم راجع به #معنویت و روابط معنوىاى كه با ایشان داشتم و مطالبى كه تأثر آور بود و بنده از آنها روحاً #متأثر_شدم، نپرسید. به جهت اینكه من دوام ذكر و بیان آن را ندارم.
〰〰〰〰〰〰〰〰
پ.ن:با وجود این الگوها و نیروی جوانی و امکانات تحصیلی و با توجه به شرایط خاص نظام اسلامی و نعمت جمهوری اسلامی، عدم تلاش علمی لازم کم فروشی در عالم طلبگی و کفران نعمت و گناهی نابخشودنی و موجب تاسف و حسرت و پشیمانی خواهد بود.
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
به مناسبت ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸، شهادت استاد #مرتضی_مطهری
🌀رهبر انقلاب اسلامی:
یکی از واجبات طلبه این است که مطالب مرحوم آقای مطهری را یاد بگیرید.
به عقیده من یکی از #واجبات هر طلبه ای این است که کتاب های آقای مطهری را #یک_دور از اول تا آخر #با_دقت بخواند و #مباحثه کند. چه اصول فلسفه را با حواشی ایشان که حتما حواشی ایشان لازم است، چه بقیه کتابهایی که ایشان نوشته اند. مثل عدل الهی و جبر و اختیار، اسلام و مقتضیات زمان و آقایانی که مسئول برنامه ریزی حوزه اند، زمینه این کار را فراهم کنند. اینها رشد دهنده است.
نمی خواهم بگویم فرمایشهای آقای مطهری در این کتابها صددرصد بیاشکال است، نه شما بخوانید، اشکالش را پیدا کنید! ۸۲/۹/۲۵
#روز_معلم
#شهید_مطهری
@darsvareh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓ از چه راهی بفهمیم که روزههای ما در درگاه الهی مورد قبول واقع شده است؟
#شهید_مطهری
@darsvareh
🌀وقتی #شهید_مطهری از کتابی به ظاهر اسلامی ۳۰۰ غلط کشف میکند!
🔰مبارزات شهید مطهری با #التقاط
▶️ روایت #شهید_محمد_جواد_باهنر از مبارزات شهید آیتالله مطهری
🔸ایشان، بسیار پرحافظه بود . به خوبی مطالب به یادش می ماند، عجیب بود ، عجیب بود هیچ مسئلهای از مسائل فلسفی، اجتماعی وسیاسی ، تاریخی نبود که در محضر ایشان مطرح بشود و ایشان فوری به دنبال همین مسئلهای که گفته شد چند تکه تاریخی، چند تا روایت، يك تكه آیه، يك تكه از فلان نویسنده و فیلسوف، يك قطعه از فلان جامعهشناس به عنوان شاهد این مطلب بیان نکند. گویی يك فرهنگ سیاری است و بعد هم میدیدیم در عین اینکه آن عمق و ژرفای فکری و فلسفی را داشت روان میگفت و روان می نوشت این رواننویسی و سادهنویسی هنری است که برای یك فیلسوف مشکل است.
🔹چون فیلسوف در آن ژرفای فکری عمیق فلسفی که دارد نمو میکند اگر بخواهد حرفش را روان بنویسد که همه بتوانند بفهمند، هنری است، و ایشان این هنر را داشت و عجیب است از #داستان_راستان نوشتن که داستان برای بچههای ۱۰، ۱۱ ساله است تا پاورقی برای #روش_رئالیسم نوشتن که مطالب فلسفی بسیار سنگین است برای کسی که آشناییهای فلسفی و علمی داشته باشد. یعنی این طیف وسیع را در نویسندگی از داستان كودك تا بحثهای فلسفی عمیق، و نقد مثلا بر #ملاصدرا یا دیگران در بحثهای فلسفیاش.
🔸بنابراین این استاد بزرگوار عمدتاً #پاسدار_اسلام بود. و هوشیار در برابر اسلام، یادم نمیرود که يك کتابی را ایشان شنیده بود که این کتاب منتشر شده است. من اسم این کتاب را نمیبرم چون ترويج از يك كتاب #باطل میشود ایشان میگفت این کتاب را از هر جا هست برای من پیدا کنید. ما مأمور شدیم برای اینکه این کتاب را بگردیم و بالاخره برای ایشان پیدا کنیم گشتیم و بالاخره یک نسخه پیدا کردیم آن نسخه به دست ما که رسید منحصر به فرد بود. ۴۰۰ صفحه کتاب بود. من به زحمت ۳، ۴ نسخه از آن را فتوکپی گرفتم و بعد، یک نسخه خدمت ایشان و يك نسخه پیش خود ما بود، شاید، ۲ روز بیشتر نگذشت ایشان فرمودند با آن کتاب چه کردی؟ گفتم : من هنوز گذاشتم ان شا ا... دقت کنم مطالعه کنم. بعد دیدم این کتاب را ایشان تمامش را خوانده است سطر به سطر نظر را روی آن تحریر کرده است نقطههای ضعف آن را در آورده بود و در حدود ۳۰۰، ۳۵۰ مورد علیه اسلام، به نام اسلام نوشته شده است. یعنی کتابی که به عنوان يك بحث تاریخی اسلام بود و دقیقا میخواست بگوید این کتاب، کتاب اسلامی است. ولی بیش از ۳۰۰ مورد ایشان در این کتاب که به اسم اسلام نوشته شده بود علیه اسلام دید مطلب در آن است و در آورد. خوب این هوشیاری و این حضور، حضور همیشه در صحنه علمی و دفاع فكری از اسلام بسیار محترم است.
🔹خوب چه میشود يك وقت دشمن بعد از انقلاب این چنین مغز بزرگ، فیلسوف و نویسنده بزرگ را هدف قرار می دهد؟ چرا این مغز را هدف قرار میدهد؟ شاید ظاهرا هم آنچنان چشمگیر در صحنه سیاسی مرحوم شهید مطهری ظاهرا حاضر نبود در عین اینکه در پشت پرده حاضر بود این را من برای بعضی از برادرها و خواهرهایی که درست حضور ایشان را در مبارزه، شاید اطلاع نداشته باشند عرض کنم.
🔸 دقیقا در تنظیم اعلامیههای ۱۰ سال قبل، ۱۵ سال قبل، در تفسیر آثار امام که از نجف میرسید در تهیه بعضی از پیامهای مخفیانهای که بعدها مردم نمیدانستند از کجا این پیامهای مبارزاتی صادر شد؟ و ظاهرا تصور نمیکردند که مثلا مرحوم مطهری اینطور حضور داشته باشد. اینها پشتپرده توسط ایشان افرادی مثل ایشان تهیه میشود. یا در آن #تنظیم_راهپیماییها و یا انتخاب به عنوان عضو شورای انقلاب و اولین آن توسط امام بزرگوار و تماس با #نجف و تماس با پاریس، در جریان #مسائل_انقلاب، در عین اینکه حضور سیاسی داشت، اما حضور فکری و فلسفی و اسلامشناسی او در انقلاب بیشتر بود و لذا دشمن وقتی دید انقلاب اسلامی شده است و آن مغزهای سیار و متفکری که باید اشباع و تغذیه کند انقلاب را و خط راستین مکتب و خط اصیل را که سعی دارد از چپ و راست رفتن و از هرگونه آمیختگی، #التقاط_انحراف، کج و راست منحرف شدن خودش را حفظ کند اینچنین مغزی را هدف قرار میدهند.
📔ویژه نامه ششمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری،نشریه شماره ۷۴، تهیه و تنظیم حزب جمهوری اسلامی (ص۹۰-۸۲)
بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
#شهید_مطهری
#روز_معلم
@darsvareh
🔰 جهاد نرمافزاری استاد شهید
👈 شهید مطهری هم تولید و هم نشر فکر میکرد
🔻 رهبر انقلاب: روز معلّم در جمهوری اسلامی برابر است با روز شهادت معلّم بزرگ مرحوم شهید مطهّری (رضوان الله تعالی علیه).
🔹️ خصوصیّتی در شهید مطهّری هست که این خصوصیّت را همهی معلّمین -چه معلّمین حوزههای علمیّه، چه معلّمین دانشگاهها، چه معلّمین مدارس و آموزش و پرورش- بایستی واقعاً الگو قرار بدهند و برای آنها باید الگو باشد.
🔸️ خب مرحوم شهید مطهّری، مرد دانشمندی بود، مرد متفکّری بود، واقعاً عالِم بود، فیلسوف بود، فقیه بود، به مسائل فکری تسلّط کامل داشت؛ این خصوصیّات در این بزرگوار بود لکن آن خصوصیّت خیلی مهم و ویژگی ایشان این بود که هم تولید فکر میکرد، هم نشر فکر میکرد؛ نشر فکر خیلی مهم است.
🔹️ این بزرگوار آرام نمینشست، آرام و قرار نداشت؛ ما دیده بودیم؛ ایشان دائم در فکر بود، دائم دغدغه داشت که فکر درست را، فکر متقن و عمقی را بین مخاطبان خود نشر بدهد؛ و یک جهاد نرمافزاریِ به تمام معنا را ایشان در طول سالیان متمادی شروع کرده بود؛ با امواج مهاجم روبهرو میشد و سینهبهسینه میشد و با آنها برخورد میکرد و بر آنها غلبه پیدا میکرد.
🔸️مسئله هم برای او فقط امواج فکری مارکسیستی و شرقی نبود؛ چه شرقی، چه غربی؛ چه تفکّرات مارکسیستی، چه تفکّرات لیبرالیستی رایج در غرب؛ با همهی اینها مواجه میشد. ۱۴۰۰/۲/۱۲
🌷 #روز_معلم
@darsvareh