🔅راهکاری برای پاکی دل
🔹حضرت آیتالله خامنهای حفظهالله:
صاف کردن #دل فقط از راه #نماز، از راه #توسل، از راه توجه و از راه #ذکر به دست میآید. اگر کسی خیال کند که میتوان دل و روح را بدون اینها صاف کرد، سخت در اشتباه است.
🔸 از راه #گریهی_نیمهشب، از راه خواندن #قرآن با تدبر و با دقت، از راه خواندن ادعیهی صحیفهی سجادیه، دل انسان صاف می شود؛ والّا اینطوری نیست که بگوییم آقا برو دلت را صاف کن؛ هر کاری هم کردی، کردی.
۱۳۸۴/۰۶/۰۸
@darsvareh
#سَݪامٌعَلۍآݪِیٰاســیݩ
مهدیا!
▫️سرعاشقشدنملطفطبیبانهتوست،
ورنهعشقتوکجاایندلبیمارکجا،
▫️کاشدرنافلهاتناممراهمببری،
کهدعایتوکجا،عبدگنهکارکجا
#امام_زمان
#الهم_عجل_لولیک_الفرج
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
🌀 اجتهاد یعنی یادگیری #متد و #طریقه_استنباط
🔸عالم دین میخواهد معارف اسلامی را به دست بیاورد؛ از کجا؟ از کتاب و سنّت و عقل ... خب باید بداند که چه جوری به دست بیاورد؛ این همان اجتهاد است. #اجتهاد یعنی #چگونگی استفاده از منابع؛ یعنی #متُد استفاده از منابع؛ این اجتهاد است.
🔻این اجتهاد را اگر بخواهد انسان دارا بشود، باید #تمرین کند، باید کار کند. این درس فقهی که شما می خوانید و لو طهارت باشد، به شما این #شیوه_استنباط را یاد می دهد ... شما باید بدانید چه جوری استنباط کنید.
🔸اگر این طریقهاستنباط را یاد گرفتید، آن وقت [به جز احکام]، ارزشهای اخلاق ی را هم درست از کتاب و سنت استنباط میکنید، برای فراگیری معارف اسلامی اجتهاد لازم است.
🔻طلبه روشنفکر امروزی حق ندارد بگوید که «آقا، ول کن این حرفها را، [این] درس ها را»؛ نه، باید درس خواند؛ بیمایه [فطیر است]. زمان مبارزات که ما مثلاً مکاسب میگفتیم، کفایه میگفتیم، بعضی از طلبههای پرشور میگفتند «آقا، این چیست؟»؛ من به آنها میگفتم اگر [این بحثها را] نکنید، بعد نمیتوانید به درد #نظام_اسلامی بخورید، نمیتوانید به #مردم چیزی یاد بدهید؛ درس #فقه را جدی بگیرید.
(۱۳۹۸/۲/۱۸)
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
🔻اشتغالات علمی طلاب تعطیل پذیر نیست
آیت الله جعفر سبحانی در درس خارج:
🔹جوانی فرصتی است که خداوند متعال به انسان داده است و عبادت، علم، پیشرفت و تعالی در جوانی است و انسان هر کاری بخواهد باید در جوانی انجام دهد.
🔹اجتهاد باید در دوران جوانی کسب شود، اگر دوران جوانی به خوشگذرانی گذرانده شود بعد از جوانی نمی توان کاری کرد، در دوران تعطیلی نباید فرصت ها را از دست داد بلکه باید اشتغال به مسائل علمی و معنوی داشته باشیم.
🔹تعطیلات به معنای تعطیل قوا و کار نیست، امور رسمی تعطیل می شود اما انسان نباید فعالیت های علمی خود را پیگیری کند و طلبه در هر ۲۴ ساعت حداقل ۸ ساعت باید کار علمی انجام دهد.۱۳۹۸/۷/۱۷
🌐 rasanews.ir/002c9l
@darsvareh
✳️ سیره مقدس اردبیلی در ایام تحصیل
🔻آیتالله نوریهمدانی امروز در ابتدای درس خارج فقه:
🔸 بر ما لازم است که درس بگویم و درس بخوانیم؛ همانطور که در سیره علما بزرگ ما بوده که به هیچ وجه درس را تعطیل نمی کردند، حتی در حالات مقدس اردبیلی آمده که وقتی در ایام تحصیل به سفر کربلا با آن همه ثواب و عظمت می رفت، نماز را جمع می خواند؛ چون شبهه داشت زمانی که وظیفه درس است نباید درس را تعطیل کرد؛ به هرحال اهمیت برقراری درس بسیار مهم است.
🔹 تقریر دروس با ادبیات خوب مهم است.
همه باید نظم داشته باشند و عادت به حضور در درس ها داشته باشند و حوزه قم ان شاءالله به رونق دروس خود مثل گذشته زنده باشد.
@darsvareh
🌀رهبر معظم انقلاب :
یکی از #ویژگی های ممتاز#آثار_شهید_مطهری ، #زنده و تازه بودن آنها می باشد و علت اینکه بعد از گذشت سی سال از شهادت آن استاد و با وجود پیشرفتهای گوناگون، هنوز آثار شهید مطهری پاسخگوی بسیاری از نیازهای امروز است، #اخلاص آن مرد بزرگ بود.
🔻هرگاه یک #فکر_عمیق با اخلاص همراه شود، خداوند برکتی به آن اندیشه می دهد که همچون ذخیره ای تمام نشدنی برای جامعه باقی بماند و آثار شهید مطهری اینگونه هستند.
۸۹/۲/۱۵
#کلام_ولی #شهید_مطهری
@darsvareh
💢 بقیع مدفن کیست؟
💠 در قبرستان بقیع بیش از ده هزار نفر از صحابه پیامبر و بزرگان اسلام مدفون هستند و به همین دلیل مقبره و بارگاههای فراوانی در آن ساخته شده بود، به نحوی که قبل از تخریب ظالمانۀ آن توسط آل سعود، زیارتگاه حجاج بیتاللهالحرام محسوب میشد.
🔶 این قبرستان علاوه بر وجود ائمۀ بقیع، مدفن افرادی همچون «عباس» عموی پیامبر، «فاطمه بنت اسد» مادر امیرالمؤمنین (علیهالسّلام)، حضرت «امالبنین» مادر «حضرت ابالفضل»، «ابراهیم» فرزند پیامبر گرامی اسلام (صلواتاللهعلیهوآله)، «کلثوم»، «رقیه» و «زینب» دختران پیامبر، «عاتکه» عمۀ پیامبر و «حلیمۀ سعدیه» دایۀ پیامبر (علیهمالسّلام) میباشد.
🔷 همسران پیامبر مانند حضرت «خدیجه» (سلام الله علیها)، «امّ سلمه»، «ماریه قبطیه»، «حفصه» و «عایشه» در بقیع مدفون هستند. قبر بسیاری از صحابۀ پیامبر همچون «عقیل بن ابیطالب» برادر امامعلی (علیهالسّلام)، «عبدالله بن جعفر» همسر حضرت زینب (سلاماللهعلیها)، «جابر بن عبدالله انصاری» اولین زائر کربلا، «مقداد بن اسود» از اوّلین پیروان رسول مکرم اسلام، «سعد بن معاذ» رئیس قبیلۀ «اوس»، «عبد الرحمان بن عوف» و «سعد بن ابی وقّاص» از اعضای شش نفرۀ شورای سقیفه نیز در بقیع قرار دارد.
📚 بقيع الغرقد فی دراسة شاملة، ص ۱۴۰_ ۱۴۴.
◾️ #هشتم_شوّال سال ۱۳۴۴هجری قمری سالروز #تخریب_حرم_بقیع و مزارهای بقیع #تسلیت🏴
📚 بحارالانوار، ج ۹۷، ص ۱۲۰
🌐محسنیه
@darsvareh
🔅بِنَفْسی اَنْتَ مِنْ مُغَیِّبٍ لَمْ یَخْلُ مِنّٰا...
به جانم قسم که تو آن حقیقت پنهانی
که دور از ما نیستی...
#اللهمعجللولیڪالفرج
#امام_زمان
#جمعه
@darsvareh
#رسم_آئینگی
🌺 ماجرای استخاره ای که آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره) را راهی حوزه کرد.
مرحوم ميرزا (ره) شنيده بود که شيخ هدايت غروي (ره) از اشخاصي است که استخاره او مجرّب است و در ميان مردم شهر تبريز مشهور بود که مضمون استخاره را شرح مي دهد، به نزد مرحوم شيخ هدايت(ره) رفته و استخاره طلب مي کند، شيخ هدايت(ره) به محض آنکه استخاره را مي گيرد چهره اش برافروخته مي شود، مرحوم ميرزا (ره) مي گويد: يك لحظه با نگاه به چهره شيخ، ترسيدم، ناگهان رو به من كرد و گفت: چکار مي خواهي بکني پسر، مي خواهي نبي (پيامبر) بشوي و پا درجاي انبياء بگذاري، من جايگاه تو را در نزد ائمه(عليهم السلام) مي بينم !! ...
#کجا_بهتر_از_طلبگی
#سربازی_حضرت_حجت_بن_الحسن
#پرواز+15
@darsvareh
✅ کنگره ۴۰۰۰ شهید روحانی
♦️ تعهد سرخ، از حجره تا سنگر
🕟 زمان: خرداد ۱۴۰۱
🔰 مکان: شهر مقدس قم
@darsvareh