▪️فرزند آیتالله تبریزی در #دیدار با مسئولین مرکز بسیج اساتید مدیران و نخبگان حوزه علمیه قم:
🌀#حفظ و #دفاع از این نظام را تلکیف خود میدانیم
🔹حجتالاسلام والمسلمین جعفر تبریزی فرزند مرحوم آیتالله تبریزی در دیدار مسئولین مرکز بسیج اساتید مدیران و نخبگان حوزه علمیه قم ضمن #تقدیر و #تشکر از مسئولین این مرکز با اشاره به سیره پدر گرانقدرش اظهار داشتند: یک جملهای که مرحوم پدرم بر آن تأکید داشتند این بود که #تضعیف_نظام را #حرام میدانستند و میگفتند که این مملکت، مملکت امام زمان (عج) است و تضعیف آن جایز نیست.
🔸فرزند آیتالله تبریزی در ادامه با بیان اینکه #تکلیف فعلی بیت آیتالله تبریزی حفظ و دفاع از نظامی که تلاش میکند به #ترویج مکتب اهلبیت بپردازد است، گفت: آیت الله تبریزی شب ها که از خواب بیدار میشد برای #رزمندگان دعا میکرد.
🔹حجتالاسلام والمسلمین تبریزی گفت: محبت پدرم به اهل بیت بسیار زیاد بود، روزی نبود که نام اهل بیت(ع) را نیاورند و بغض نکرده و گریه نکنند، دو دستمال هم داشتند که با آن ها اشکشان برای #اهل_بیت پاک می کردند و به من هم می گفتند که زمان مرگم همراه من این دو دستمال را دفن کنید. ایشان به من می گفت: ای پسرم اگر در قیامت چیزی به درد من بخورد این دستمالی است که با آن اشکهایی که برای اهل بیت(ع) ریختم را پاک کردم.
🔸وی در ادامه گفت: موقع دفنشان وقتی کفن را برداشتم #دو_دستمال هم بین آن دو بود و فهمیدیم خودشان قبل از بیمارستان آن دو دستمال را کنار کفن گذاشته اند.
🔹فرزند آیتالله تبریزی در این دیدار اظهار داشت: پدرم به #زندگی_طلاب بسیار اهمیت می دادند. مرحوم پدرم #تألیفات بسیار زیادی در زمینه فقه، اصول، رجال و زمینهای مختلف دارد که نتیجه تلاش های فراوان ایشان بود.
🔸حجتالاسلام والمسلمین تبریزی با بیان #خدمات ارزنده آیت الله تبریزی در نقاط مختلف جهان، در پایان خاطرنشان کرد: ساخت چند مدرسه از جمله مدارسی در قم، نجف، #ساخت درمانگاه بقیة الله و ساخت حسینیه ای بین راه کربلا و نجف برای پذیرایی از زوار امام حسین(ع) نیز از جمله خدمات دیگر این بزرگوار است.
@darsvareh
هدایت تحصیلی - جایگاه فقه و اصول در منظومه علوم اسلامی - جلسه 1.mp3
17.11M
🎙 سخنان مهم و کاربردی استاد آیت الله #علیدوست
💎 موضوع: «اهمیت فقه و اصول و روش صحیح تحصیل آن» (دی ماه ۱۳۹۸)
#انگیزشی
🔰 مدرسه عالی فقه و اصول شهیدین قم
@darsvareh
🌹#شهید_حسینعلی_عالی
🔹شهید بشارتی تعریف میکرد:«با حسین برای شناسایی رفتیم. وقت نماز شد. اوّل برادر عالی نماز را با صوتی حزین و دلی شکسته خواند.
بعد ایشان به نگهبانی ایستاد و من به نماز.
من در قنوت از خدا خواستم یقینم را زیاد کند و نمازم را تا به آخر خواندم.
پس از نماز دیدم حسین میخندد.
به من گفت:« میخواهی یقینت زیاد بشه؟»
با تعجّب گفتم: «بله، اما تو از کجا فهمیدی؟»
خندید و گفت: «گوشِت رو بذار روی زمین و گوش کن.»
من همان کار را کردم.
شنیدم که زمین با من حرف میزد!
و من را نصیحت میکرد و میگفت:
«مرتضی! نترس. عالم عبث نیست و کار شما بیهوده نیست، من و تو هر دو عبد خداییم،
اما در دو لباس و دو شکل. سعی کن با رفتار ناپسندت خدا را ناراضی نکنی و...»
زمین مدام برایم حرف میزد. سپس حسین گفت:
«مرتضی! یقینت زیاد شد؟»
مرتضی میگفت:« من فکر میکردم انسان میتواند به خدا خیلی نزدیک شود، اما نه تا این حد.»
📙برگرفته از کتاب پنجاه سال عبادت. اثر گروه شهید هادی
@darsvareh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹جملهای که شهید مطهری درباره شهید مفتح به رهبرمعظم انقلاب گفت
🔸 برخورد شدید شهید مفتح با ضددینهای دانشکده الهیات
🗓سالگرد شهادت شهید مفتح
@darsvareh
📌روش شناسی فقه صاحب جواهر(ره)
🗓 استاد علیدوست (سخنرانی در همایش نکوداشت صاحب جواهر، ۱۳۹۷)
بسم الله الرحمن الرحیم
▪️دوران مرحوم صاحب جواهر دوران باشکوه حوزه علمیه نجف بود، حال در چنین فضایی که علما و مراجع بسیار بزرگی زندگی میکردند جواهرالکلام در کنار ریاض و کشف و مفتاح الکرامه و… نوشته شد.
▪️کتاب صاحب جواهر موقعیت عظیمی در نزد بزرگان شیعه دارد به نحوی که مرحوم آقا بزرگ تهرانی این اثر را اثری بی نظیر در تاریخ اسلام بر میشمرند؛ مرحوم میرزای نوری این کتاب را برترین شگفتی عصر خود میداند.
▪️بیان شده است که جواهر در بین ۲۵ تا ۳۵ سالگی ایشان نگاشته شده است که به نظر میرسد که این کتاب بیش از سی سالگی ایشان تالیف شده است باشد، زیرا تولد ایشان در قرن دوازدهم است و بر اساس اختلافی که در تاریخ تولد ایشان وجود دارد در خصوص سن نگارش این کتاب فاخر نیز مباحثی مطرح است.
▪️ایشان ۹ سال پیش از وفات خود، این کتاب را به اتمام رساندند؛ ایشان فرصت ۹ سالهای داشتند که اگر نکاتی راجع به کتاب وجود داشت با وجود شاگردان سترگ خویش اصلاح کنند؛ کتاب الجهاد آخرین کتاب ایشان است.
▪️صاحب الجواهر را صرفا با این کتاب میشناسند، ولی در کنار خدمات استثنایی ایشان، مرحوم صاحب جواهر سه تراث عظیم به جای گذاشتند که نخستین آن جواهر است و دوم، مرحوم شیخ انصاری است؛ شیخ انصاری شاگردی مرحوم صاحب را نکرده است، ولی در هنگام وفات ایشان، با وجود همه عالمان بزرگ، ملا مرتضی ذزفولی را به جای خود به مسند مرجعیت نهادند که نقش مهمی در توسعه حوزه علمیه نجف و علوم حوزوی داشت.
▪️مرحوم شیخ ۱۵ سال پس از صاحب جواهر زنده ماندند و به روشی که مرحوم صاحب جواهر به ایشان وصیت کرد از نظر استفاده از این روش باعث شد که فقه تشیع به بالندگی استثنایی برسد.
▪️روش و متدی که صاحب جواهر به جای گذاشتند سومین یادگار ارزشمند ایشان بود؛ ایشان بایستههای اجتهاد را در یک مجموعه نظام مند گردآوردند؛ فقه الجواهر و فقه جواهری با هم متفاوت هستند؛ آنچه که خالد و ماندگار و جامع و جهانی و جاودان میکند، فقه جواهری است.
▪️فقه جواهری انضباط فقهی را در عین حفظ اصول را مد نظر قرار میدهد؛ یعنی این فقه هم پویا و هم پایا است؛ در این گونه همایشها حتما نباید به مدح پرداخت بلکه میتوان با نقد برخی نظرات به توسعه و بسط علوم و همین روش شخصیتهای بزرگ نیز کمک کرد.
▪️مرحوم صاحب جواهر در روش شناسی اجتهاد خود روایت ضعیف و شهرت و صفر در نظر نمیگرفتند که سپس بگویند که از این دو، عدد حاصل نمیشود؛ ایشان روش خاصی داشتند تا بتوانند استفادههای روایی و حکمی را به بهترین و دقیق ترین شکل داشته باشند که اگر کسی به نظرات و روش ایشان شناخت دقیق نداشته باشند بر این نظرات حاشیه میزند.
▪️مرحوم صاحب جواهر توجه بسیاری به پیامد فتوا داشتند؛ برخی پس از بررسی تمام جوانب و ادله فتوایی را صادر میکنند، ولی مرحوم صاحب جواهر به پیامد فتوا به عنوان فرایندی در چینش ادله توجه داشتند.
▪️مساله سهله و سمحه در کتاب صاحب جواهر بیان شده است؛ مرحوم صاحب جواهر سهولت و سمحه بودن شریعت را به عنوان یک قاعده نمیپذیرد، ولی آن را به عنوان یک پارادیم و پیشفرض عام و رویکرد به ادله که در فتوای فقیه نیز تاثیرگذار است نگاه میکنند؛ زمانی که محقق اردبیلی بیان میکند که سهولت دین اقتضا میکند که در امر قبله قائل به نظرخاصی بود، مرحوم صاحب جواهر موضع تندی میگیرند و بیان میکنند که سهولت دین به معنی تساهل و بی اعتنا گذشتن از احکام دین نیست.
▪️نصوص دینی ما به نصوص مبین مقاصد و مبین شریعت تقسیم شده است، تکلیف ما با نصوص مبین شریعت مشخص است، ولی حال سوال این است که آیا میتوان از نصوص مبین مقاصد استفاده کرد؛ برخی بر تایید این مساله قائل هستند.
▪️برخی از پژوهشگران نص پسند هستند و بر نصوص مبین مقاصد نقشی قائل نیستند؛ معتقد نیستم که میتوان مستقیما به نصوص مبین مقاصد التزام کرد، بلکه باید نصوص مبین شریعت را در کنار نصوص مبین مقاصد ببینیم.
@darsvareh
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #سخن_نگاشت | بدانید که وجود آقای هاشمی شاهرودی برای ما خیلی عزیز و مغتنم است.
▪️ انتشار به مناسبت سالروز درگذشت آیت الله هاشمی شاهرودی
💻 Farsi.Khamenei.ir
درسواره
🔰 #سخن_نگاشت | بدانید که وجود آقای هاشمی شاهرودی برای ما خیلی عزیز و مغتنم است. ▪️ انتشار به مناس
رحمت و رضوان الهی بر استاد عزیز
انشاالله از دعای خیرشان بهرمند باشیم
▪️حیف است رحمی!
رُویش چه زیباست
▪️اهل زمین نیست
غواص دریاست....
🌹به یاد دست بسته های شهید کربلای ۴
🕊شادی روحشان صلوات
🇮🇷 سالروز عملیات #کربلای_چهار و پرکشیدن دستبستهی ۱۷۵ #شهید_غواص که زنده به گور شدند...
#شهید_محمدهادی_شهامتی
#شهید_علی_ناطقی
@darsvareh
🏴 وصیت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
▪️هذا ما اوصت به فاطمة بنت رسول الله اوصت و هی تشهد أن لا إله إلا الله و أن محمد(صلی الله علیه و آله) عبده و رسوله و ان الجنة حق و النار حق و ان الساعة آتیة لاریب فیها و ان الله یبعث من فی القبور یا علی! انا فاطمة بنت محمد زوجنی الله منک لاکون لک فی الدنیا و الآخرة انت أولی بی من غیری حنطنی و غسلنی و کفنی باللیل و صل علی و ادفنی باللیل و لا تعلم احدا و استودعک الله و اقرء علی ولدی السلام الی یوم القیامة
📙(بحار الانوار، ج ۴۳، ص ۲۱۴).
@darsvareh