سیاه پوشی در سوگ ائمه علیهم السلام.PDF
5.93M
📗 سیاهپوشی در سوگ ائمه نور علیهم السلام
✍️نویسنده: علی ابوالحسنی منذر
🔺زبان: فارسی
📖صفحات: ۳۹۵
✂️این کتاب علمی با انبوهی از اسناد تاریخی و حدیثی محکم، از مبانی سیاهپوشی در عزای اهل بیت علیهم السلام به دفاع بر می خیزد و یک دور تاریخ عزاداری در اسلام را نشان می دهد. طبق تحقیقات استاد منذر، شایعاتی که سیاهپوشی در مصائب آل الله علیهم السلام را از اساس، سنت بنی عباس قلمداد می کند، فاقد وزانت علمی است.
🌐کتابخانه شیعه
@darsvareh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله جوادی آملی:
«سیدنا الاستاد مرحوم علامه طباطبایی گویا از مرحوم آقای قاضی(رضوان الله علیه) نقل میکرد که وجود مبارک سیّدالشهداء سالی یکبار برای اهل بهشت تجلّی میکند. مگر میشود هر وقتی او را دید؟ در آن سجده زیارت «عاشورا»، آدم حشر با او را میخواهد. توده بهشتیها سالی یکبار وجود مبارک سیّدالشهداء برای آنها تجلّی میکند...»
درس تفسیر ٩۶/٧/٣٠
@darsvareh
▪️وقتی به یاد سیدالشهداء میافتیم، چه بگوییم❓
🔻..عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ ثُوَیْرٍ قَالَ: کُنْتُ أَنَا وَ یُونُسُ بْنُ ظَبْیَانَ وَ الْمُفَضَّلُ بْنُ عُمَرَ وَ أَبُو سَلَمَهَ السَّرَّاجُ جُلُوساً عِنْدَ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلامُ، وَ کَانَ الْمُتَکَلِّمُ مِنَّا یُونُسَ وَ کَانَ أَکْبَرَنَا سِنّاً. فَقَالَ لَهُ: جُعِلْتُ فِدَاکَ، إِنِّی کَثِیراً مَا أَذْکُرُ الْحُسَیْنَ عَلَیهِ السَّلامُ، فَأَیَّ شَیْءٍ أَقُولُ؟ فَقَالَ: «قُلْ: «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ» تُعِیدُ ذَلِکَ ثَلَاثاً، فَإِنَّ السَّلَامَ یَصِلُ إِلَیْهِ مِنْ قَرِیبٍ وَ مِنْ بَعِید.»
📙الكافي، ج۴، ص۵۷۵
🔻از «حسین بن ثُوَیر» نقل شده است:
من و «یونس بن ظَبیان» و «مفضّل بن عمر» و «ابو سلمه سرّاج» نزد امام صادق (علیهالسلام) نشسته بودیم. از بین ما، یونس که از همه ما بزرگتر بود، سخن میگفت.
🔷یونس به امام صادق (علیهالسلام) عرض کرد:
فدایتان شوم، من خیلی یاد امام حسین (علیهالسلام) میافتم. (در چنین حالتی) چه بگویم؟
🔶حضرت فرمودند:
«بگو: «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ» این را سه بار تکرار کن؛ چراکه سلام، به ایشان میرسد، چه از نزدیک و چه از دور.»
@darsvareh
🔰 یاران ویژهی امام زمان(عج)
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
مرحوم والد میفرمودند که مرحوم آیتالله شیخ مرتضی حائری در درس سطح مکاسب فرمود امام زمان(عج) در حوزههای علمیه افرادی دارند که مواظب کارهای طلبهها هستند که چه کار میکنند و اینها را گزارش میدهند. این هم یکی از طُرقی است که حضرت قرار دادهاند. مرحوم والد میفرمود که بعد از درس رفتم خدمت ایشان و سؤال کردم که در لباس روحانی هستند یا شخصیاند؟ فرمودند روحانی نیستند.
ایمان باعث میشود که در زندگی انسان تحول ایجاد شود. اگر ما ایمان پیدا کنیم که در محضر خدای متعال هستیم، آیا شرم و حیای حضور نباید مانع شود که گرد معاصی نگردیم؟
ایمان وقتی تقویت شد، حیا پیدا میشود؛ حیا که پیدا شد، اعمال انسان پیراسته میشود. در باب حیا نکتههای دیگری هم هست که باید به آنها توجه کنیم.
📙کتاب #پندهای_سعادت ، جلد دوم ص۴۶
#امام_زمان_عج
#جمعه
@darsvareh
▪️رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله :
أفضَلُ النّاسِ مَن عَشِقَ العِبادَةَ فَعانَقَها، وأحَبَّها بقَلبِهِ، وباشَرَها بِجَسَدِهِ، وتَفرَّغَ لَها، فَهُو لا يُبالي عَلى ما أصبَحَ مِنَ الدُّنيا : عَلى عُسرٍ أم عَلى يُسرٍ .
▪️پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
برترين مردم كسى است كه عاشق عبادت شود؛ پس، دست در گردن آن آويزد و از صميم دل دوستش بدارد و با پيكر خود با آن در آميزد و خويشتن را وقف آن گرداند؛ پس چنين شخصى را باكى نباشد كه دنيايش به سختى گذرد يا به آسانى.
📙الكافي : 2/83/3.
#رسول_اکرم_صلی_الله_علیه
#امام_حسن
@darsvareh
▪️عنه عليه السلام:
مَن زارَنِي عَلَى بُعدِ دارِي ، أتَيتُهُ يَومَ القِيامَةِ في ثلاثِ مَواطِنَ حتّى اُخَلِّصَهُ مِن أهوالِها ; إذا تَطايَرَتِ الكُتُبُ يَمينا و شِمالاً ، و عِندَ الصِّراطِ و عِندَ المِيزانِ .;
▪️امام رضا عليه السلام:
هر كه مرا در ديار غربت زيارت كند ، روز قيامت در سه جا به داد او مى رسم و از هراسها و سختيهاى آنها نجاتش مى دهم ; وقتى كه نامه هاى اعمال از راست و چپ پراكنده شوند و هنگام گذشتن از صراط و موقع سنجيدن ميزان [اعمال] .;
📙عيون أخبار الرِّضا : 2/255/2
#امام_رضا
@darsvareh
🔻 اثرات منفی بگو مگو
◽️امام هادى عليه السلام:
اَلْمِراءُ يُفْسِدُ الصَّداقَةَ الْقَديمةَ وَ يُحِلُّ الْعُقْدَةَ الْوَ ثيقَةَ وَ اَقَلُّ مافيهِ اَنْتَـكونَ فيهِ الْمُغالَبَةُ وَ الْمُغالَبَةُ أمتَنُ اَسْبابِ الْقَطيعَةِ
🔹 بگو مگو، دوستى طولانى را از بين میبَرد و رابطه محكم را به جدايى میكشاند وكمترين اثر بگومگو اين است كه هر كدام از دو طرف، میخواهد بر ديگرى پيروز شود و همين در پى پيروزى بودن، مهمترين عامل قطع رابطه است.
📙 نزهة الناظر، ص ۱۳۹، ح ۱۱
@darsvareh
▪️الإمام العسكريّ عليه السلام :
نَحنُ كَهفٌ لِمَنِ التَجَأَ إلَينا ، ونورٌ لِمَنِ استَضاءَ بِنا ، وعِصمَةٌ لِمَنِ اعتَصَمَ بِنا، مَن أحَبَّنا كانَ مَعَنا فِي السَّنامِ الأَعلى ، ومَنِ انحَرَفَ عَنّا فَإِلَى النّارِ
▪️امام عسكرى عليه السلام :
ما پناهگاهى هستيم براى كسى كه به ما پناه آورَد و نورى هستيم براى آن كه از ما پرتو طلبد و موجب مصونيت كسى هستيم كه از ما پناه جويد. هر كه ما را دوست بدارد در مراتب بالا با ما خواهد بود و هر كه از راه ما كج گردد به سوى آتش ره خواهد برد.
📙رجال الكشّيّ : 2 / 814 / 1018 ، المناقب لابن شهرآشوب : 4 / 435 ، الخرائج والجرائح : 2 / 740/ 54 ، كشف الغمّة : 3 / 211 كلّها عن محمّد بن الحسن بن ميمون .
#شهادت_امام_حسن_عسکری
@darsvareh
#پرسش_و_پاسخ
#نصایح
❗️طاعت و معصیت
❓پرسش: مدت طولانی است که بین طاعت و معصیت در رفت و آمدم و به این خاطر در اذیت هستم. این حالت تا چه زمانی ادامه پیدا میکند و من چه کنم و از کجا بدانم عاقبت به خیر میشوم یا نه؟
✅ پاسخ استاد الهی:
▫️اگر معصیت در حدی است که طاعت را تحت الشعاع قرار میدهد، معلوم میشود که طاعت هم انجام نمیشود!؛ زیرا طاعت، معصیت را دفع میکند: «الطاعة بعد الطاعة قبول العمل».
▫️خدا میخواهد عملت را قبول کند و معلوم میشود که عملی انجام نمیشود. «المعصیة بعد الطاعة ردّ العمل»؛ این وضعیت نشان میدهد که طاعتی صورت نمیگیرد؛ زیرا معاصی بعد از طاعات، آن طاعات را از بین برده است.
▫️این فرمایش امام رضا-علیهالسلام- است: «الطاعة بعد الطاعة قبول العمل؛ الطاعة بعد المعصیة غفران العبد؛ المعصیة بعد الطاعة ردّ العمل؛ المعصیة بعد المعصیة خذلان العبد».[۱]
▫️راه حل این مشکل این است که نماز جعفر طیار بخوانید، این نماز حالت ایمانی را به گونهای تقویت میکند که میل فرد به معصیت کم و به طاعت زیاد میشود.
▫️نماز جعفر به دو روش نقل شده؛ یک روشی است که در مفاتیح نقل شده. روش دیگر که آن هم از معصوم-علیهالسلام- به ما رسیده این است که دو تا دو رکعت مانند نماز صبح بخوانید و بعد از آن، سیصد بار تسبیحات اربعه را بگویید.
▫️به خصوص به دوستان طلبه عرض میکنم که اگر میخواهید خداوند مراحل بالای علم را بیحساب به شما بدهد، حتما انماز جعفر را بخوانید.
.......
[۱] ترجمه این حدیث: اگر طاعت پشت طاعت انجام شود دلیلی بر مورد قبول قرار گرفتن طاعت و اعمال است، معصیت پس از طاعت نشانه رد شدن عمل است، طاعت پس از گناه نشانه آمرزش بنده است و گناه پشت گناه نشانه خواری و ذلت بنده است.
▪️ostadelahi
@darsvareh