#پرسش_و_پاسخ
#نصایح
❗️طاعت و معصیت
❓پرسش: مدت طولانی است که بین طاعت و معصیت در رفت و آمدم و به این خاطر در اذیت هستم. این حالت تا چه زمانی ادامه پیدا میکند و من چه کنم و از کجا بدانم عاقبت به خیر میشوم یا نه؟
✅ پاسخ استاد الهی:
▫️اگر معصیت در حدی است که طاعت را تحت الشعاع قرار میدهد، معلوم میشود که طاعت هم انجام نمیشود!؛ زیرا طاعت، معصیت را دفع میکند: «الطاعة بعد الطاعة قبول العمل».
▫️خدا میخواهد عملت را قبول کند و معلوم میشود که عملی انجام نمیشود. «المعصیة بعد الطاعة ردّ العمل»؛ این وضعیت نشان میدهد که طاعتی صورت نمیگیرد؛ زیرا معاصی بعد از طاعات، آن طاعات را از بین برده است.
▫️این فرمایش امام رضا-علیهالسلام- است: «الطاعة بعد الطاعة قبول العمل؛ الطاعة بعد المعصیة غفران العبد؛ المعصیة بعد الطاعة ردّ العمل؛ المعصیة بعد المعصیة خذلان العبد».[۱]
▫️راه حل این مشکل این است که نماز جعفر طیار بخوانید، این نماز حالت ایمانی را به گونهای تقویت میکند که میل فرد به معصیت کم و به طاعت زیاد میشود.
▫️نماز جعفر به دو روش نقل شده؛ یک روشی است که در مفاتیح نقل شده. روش دیگر که آن هم از معصوم-علیهالسلام- به ما رسیده این است که دو تا دو رکعت مانند نماز صبح بخوانید و بعد از آن، سیصد بار تسبیحات اربعه را بگویید.
▫️به خصوص به دوستان طلبه عرض میکنم که اگر میخواهید خداوند مراحل بالای علم را بیحساب به شما بدهد، حتما انماز جعفر را بخوانید.
.......
[۱] ترجمه این حدیث: اگر طاعت پشت طاعت انجام شود دلیلی بر مورد قبول قرار گرفتن طاعت و اعمال است، معصیت پس از طاعت نشانه رد شدن عمل است، طاعت پس از گناه نشانه آمرزش بنده است و گناه پشت گناه نشانه خواری و ذلت بنده است.
▪️ostadelahi
@darsvareh
رهبر انقلاب اسلامی (حفظه الله تعالی) :
✅«هر كدام از آقايان معمّمين حفظهماللَّه و اعلىاللَّهذكرهم، هر جا كه هستند، آن كار را در آنجا خوب و درست انجام دهند.
📖كسى كه طلبه است، دُرست درس بخواند، سعى كند باسواد و ملّا شود.
📚كسى كه مدرّس است، سعى كند با دل و جان تدريس كند.
🔅كسى كه شغلى از مشاغل روحانى دارد، سعى كند بىغرضى و بىنظرى و بىاعتنايى خود به زخارف دنيا را عملاً نشان دهد.
🔸همه سعى كنند #وحدت_كلمه را حفظ كنند.
❗️اختلاف و دودستگى و در پوستين يكديگر افتادن و اين چيزها، مناسب شأن اهل علم نيست و مسؤوليتها را سنگين مىكند.زيرا در روحيهى مردم، اثر مىگذارد.»
🗓بیانات در جمع علما و روحانیون «تبریز»-۱۳۷۲/۰۵/۰۵
@darsvareh
◽️عنه عليه السلام :
مَن نَظَرَ إلى أبَويهِ نَظَرَ ماقِتٍ وهُماظالِمانِ لَهُ ، لَم يَقبَلِ اللّه ُ لَهُ صَلاةً .
امام صادق عليه السلام :
هركه به پدر و مادر خود كه به او ستم كرده اند كينه توزانه نگاه كند، خداوند هيچ نمازى از او نپذيرد.
📙بحار الأنوار : 74/61/26
#میلاد_رسول_اکرم صلی الله علیه و آله
#میلاد_امام_صادق علیه السلام
@darsvareh
💢جدیّت در تحصیل؛ در بیانوسیره علماء
🔹آیتالله مشکینی رحمهالله:
«برای دستیابی به قلههای رفیع موفقیت علمی و عملی، نباید کسالت و ضعف و سستی از خود نشان داد، بلکه تا آخرین درجهای که انسان میتواند، به آن برسد، باید با جدّیّت آن را دنبال کند و در این بُعد قناعت نکند.
یکی از علمای بزرگ مشهد، محضر آیت الله العظمی بروجردی رسید، با اینکه آقای بروجردی از لحاظ جسمانی، ضعیف و ناتوان شده بود، خطاب به آن عالم مشهدی فرمود: "از وقتی در بروجرد از منزل به مدرسه میرفتم و کتاب امثله میخواندم، تا کنون که اواخر عمر من است، همان روحیه جدّیّت و پشتکار درس خواندن در من وجود دارد؛ چنانچه حضرت أمیر علیهالسلام فرمودند: صَبَروا أیّاماً قصیرةً أعْقَبَتْهم راحةً طَویلَةً." »
#منش_طلبگی
#سیره_علماء
کارگروه علمی إحیاء
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
🌀دستور العمل توفیق دستیابی به اجتهاد
🗓یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵
📩 سلام علیکم. با آرزوی توفیق و طول عمر برای حضرت استاد آیت الله عابدی
از حضرت استاد تقاضا دارم برای بدست آوردن توفیق در علم آموزی و اجتهاد (علاوه بر تلاش و کوشش و خوب درس خواندن) دستور العمل و ذکری مرحمت بفرمایند.
قبلا فرموده بودید رابطه خودتان را با فرشتگان علم خوب کنید, این را نیز توضیح بفرمایید
📝 سلام علیکم، با احترام
چون حضرت جبرئیل علیه السلام مأمور علم خداوند است انس با او باعث دریافت بهتر علوم و معارف می شود، ثانیا علاوه بر تلاش و خوب درس خواندن قرائت روزی یک جزء قرآن مجید.
@darsvareh
🌀رهبر انقلاب اسلامی :
قضیه فلسطین کلید رمزآلود گشوده شدن درهای فرج به روی امت اسلام است...
#ظهور
#شهید_سید_حسن_نصرالله
@darsvareh
💢هدف از تحصیل در سطوح حوزوی💢
🔹آموختن استدلالها و مبانی، هدفِ تحصیل در سطوح مقدّماتی و عالیه
🔰مقام معظم رهبری (مدّظلّهالعالی):
«ما میخواهیم کاری صورت گیرد که طلبه، وقتی به پای درس خارج _که اوّل شروعِ کار جدّی است؛ و الّا بقیّه، مقدّماتِ درس خارج است_ میرسد، اگر استاد در درس خارج، کلمهای گفت و اشارهای کرد، او گیج و گم نباشد؛ مسئله اصولی را بداند؛...ذهنش با استدلالها آشنا باشد و مبنای شیخ و آخوند را بداند. این، هدفِ آن طلبهای است که سطوح مقدّماتی و عالیه را میخواند.»
[۱۳۷۴/۰۹/۱۴]
#هدایت_تحصیلی
@darsvareh
💠از سخنان حضرت #امام_حسن_مجتبی علیه السلام است که میفرماید:
🌀عجب است از کسانی که درباره مأکولات و خوردنیهای خود فکر میکنند اما درباره معقولات و یاد گرفتنیهای خود هیچ گونه زحمتِ اندیشهای به خود راه نمیدهند.
🎙#استاد_شهید_مرتضی_مطهری :
🌀علت اینکه بشر درباره مأکولات و خوردنیهای خود میاندیشد و تلاش میکند اما درباره معقولات و تحصیل اندیشه صحیح تلاش و کوشش نمیکند همان منتهای جهالت و کم خردی اوست.
اساساً اولین درجه دانش و علم، توجه به فقر علمی و احتیاج علمی است، یعنی اینکه انسان خودش متوجه گردد که کسری و کمبود علم دارد. به هر اندازه که پایه علم و معرفتش بیشتر بالا رود بیشتر جهالت و نادانی خود را احساس میکند، بلکه وقتی که حکیمی آزموده و فیلسوفی پخته و کامل گشت میگوید: «تا بدانجا رسید دانش من- که بدانم همی که نادانم» یا میگوید: «هفتاد و دو سال فکر کردم شب و روز- معلومم شد که هیچ معلوم نشد».
📙حکمت ها و اندرزها ، ج۱ ، ۲۱۴
@darsvareh
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
خدا میداند در دفتر امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف جزو چه کسانی هستیم؟!
🔻 کسی که اعمال بندگان در هر هفته دو روز (روز دوشنبه و پنجشنبه) به او عرضه میشود؛ همین قدر میدانیم آنطوری که باید باشیم، نیستیم.
📙کتاب حضرت حجت(عج)، ص١١٣
مجموعه بیانات آیتالله بهجت پیرامون حضرت ولی عصر(عج)
@darsvareh