روز دانشجو گرامی باد
به یاد سه قطره خون. سه دانشجوی شهید که در دانشگاه تهران در 16 آذر 32 جلو پای معاون رئیس جمهور امریکا بدست جلاد پهلوی، ذبح شدند..
📚 @dastanak_ir
روزی به کریم خان زند گفتند، فردی میخواهد شما را ببیند و مدام گریه میکند. کریم خان گفت: "وقتی گریه هایش تمام شد بیاریدش نزد من". پس از ساعت ها گریه کردن شخص ساکت شد و گفت قربان من کور مادر زاد بودم به زیارت قبر پدر بزرگوار شما رفتم و شفایم را از او گرفتم .
کریمخان دستور داد چشم های این فرد را کور کنید! تا برود دوباره شفایش را بگیرد! اطرافیان به شاه گفتند قربان این شفا گرفته پدر شماست. ایشان را به پدرتان ببخشید.
وکیل الرعایا گفت: پدر من تا زنده بود در گردنه بید سرخ دزدی میکرد، من نمیدانم قبرش کجاست و من به زور این شمشیر حکمران شدم. پس از اینکه من به شاهی رسیدم عدهای چاپلوس برایش آرامگاه ساختند و آنجا را ابوالوکیل نامیدند. پدر من چگونه می تواند شفا دهنده باشد؟
اگر متملقین میدان پیدا کنند دین و دنیای مان را به تباهی میکشند!
📚کتاب “کریم خان زند” از پناهی سمنانی
📚 @dastanak_ir
از این جاهای مخوف و ترسناک دوست دارید واستون بزارم ؟😄👀
.
قبرستانی در همجواری دریا، روستای نُگَر ، بندرجاسک
📚 @dastanak_ir
#چه_خبر
آمار کرونا - یکشنبه ۱۶ آذر
مبتلایان جدید: ۱۱۵۶۱ نفر
قربانیان جدید: ۲۹۴ نفر
🔺در حال حاضر هم ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
📚 @dastanak_ir
32.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر به جایی رسیدی که احساس میکنی کم آوردی و بریدی این کلیپ را حتما ببین. فوقالعاده است.👌
خدا هست...
#داناب (داستانکونکاتناب)
👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/4259512332C8857967f1b
گاهی یک شوخی اثرش از چند برهان بیشتر است
🔹 از آن شاهکارهای سیاسی مرحوم سید حسن مدرس نقل میکنند که در همان دوره یک موجی پیدا شده بود - که هر چند وقت یک بار هم پیدا میشود و آن وقت این موج شدیدتر از امروز بود - که ما باید لغات بیگانه (به قول اینها) را از زبان فارسی بیرون بریزیم و اصلًا نباید هیچ لغت عربی در زبان ما وجود داشته باشد.
🔹 این موج در مجلس هم راه پیدا کرده بود و میخواستند آن را به صورت یک قانون در بیاورند. مرحوم مدرس با این فکر مبارزه میکرد.
گاهی یک شوخی، یک متلک، یک هو کردن اثرش از چند برهان بیشتر است. گفته بود بسیار خوب، حالا ببینیم چی میشِد! (به قول خودش؛ اصفهانی بود) و چه از آب در میآید!
🔹 رو کرده بود به رئیس مجلس و گفته بود آقای رئیس مجلس! اسم من حسنِس، اسم جنابعالی هم حسینِس. حالا این اسمها را میخواهند تبدیل کنند به فارسی. پس من میشوم «نیک»، حسین هم که تصغیر حسن است میشود نیکچه، پس بعد از این من نیکم شما نیکچه، مثل دیگ و دیگچه!
🔹 چند تا از اینها را با همدیگر جور کرد، مجلس خندید و لایحه با همین [شوخی] از بین رفت.
📗 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۶، ص۱۹۵
📚 @dastanak_ir
لایحه ضد تجملگرایی در مجلس
لاکچریبازی رو چه کسی به این مملکت آورد؟
📜 ۹۴ سال پیش یعنی ۱۶ آذر سال ۱۳۰۵ شمسی لایحهای در ایران تصویب شد که حکایت از یک تغییر بزرگ در فرهنگ و سبکزندگی ایرانیها داشت؛ تجملگرایی. زنگهای هشدار از همون موقع شنیده شده بود، ولی افسوس که نتیجهای نداشت.
🔸تجملگرایی در حد لاکچریبازی رو اولینبار ناصرالدین قاجار به زندگیاش آورد. هر بار فرنگ میرفت یا با سفرای خارجی دیدار میکرد، سوغاتی فرنگی نصیبش میشد؛ از لباس تا وسایل شخصی و وسایل زندگی و حتی کالاهای مصرفی.
🔸بعدها مظفرالدین قاجار و فرزندانش هم این لاکچریبازیها رو ادامه دادند و تجملگرایی خیلی زود سبک زندگی شاهزادگان قاجار شد.
🔸مردم عادی اما به این سبکزندگی نه عادت داشتند نه علاقه. اصلا به اجناس خارجی و تولیدات اجنبی روی خوش هم نشون نمیدادند. تا اینکه اوایل قرن چهاردهم شمسی با یکهتازی و بعد سلطنت رضاخان تجملگرایی خیلی سریع وارد زندگی مردم عادی هم شد.
🔸مشکل اینجا بود که مدرنسازی ایران در دوره پهلوی با الگوهای غربی انجام میشد نه بر اساس سبکزندگی و فرهنگ و عادات روزمره ایرانیها و با استفاده از کالای ایرانی و بومی. از همان روزگار پهلوی اول مصرف کالای خارجی نشونه تمدن و شخصیت شد و رقابتی شکل گرفت برای هر چه بیشتر خارجیشدن!
🔸نگرانی اصلی، ورشکستگی مملکت به دلیل واردات زیاد بود و ورشکستگی خیلی از کسبه و تجار و مردم عادی به دلیل چشم و همچشمی ناشی از تجملگرایی.
📜 بازخوانی صحبت یکی از نمایندگان در مجلس آن روزگار میتونه تصویری روشنتر از نفوذ تجملگرایی در فرهنگ ساده و بیآلایش ایرانی بده
«بنده خوب در نظر دارم فلان تاجر در یزد یک عمر به یک ترتیبى زندگى میکرد و بالاخره یک قباى قدکى[کرباسی] تهیه میکرد و میپوشید. پول هم داشت و کارشان هم خوب بود ولى از وقتی که قباى قدک به قباى فاستونى و چیزهاى دیگر تبدیل شده هر روز صداى ورشکستگى از همان طبقه بلند است، همین طور مالکین. بالاخره این مالک وقتى قناعتش مخروبه شد و عوائد آن ملک را در سال قبل به مصرف زندگى تجملى رسانده، دیگر هیچچیز پسانداز نکرده، ذخیره نکرده براى روز مبادایش. در تمام طبقات مختلفه این مملکت اگر دقیق بشوید خواهید دید بهواسطه آشناشدن به زندگى تجملى همه دارند ورشکست میشوند...»
ــــــــــــــــ
#داناب (داستانکونکاتناب)
👇👇👇
📚 @dastanak_ir
🔴عاقبت طمع و گدایی،در عین بی نیاز بودن!
📚 @dastanak_ir
اسماعيل بن احمد مي گويد: سر راه امام حسن عسكري (علیه السلام) نشستم، وقتي كه از نزديك عبور مي كرد،از فقر خود شكايت كردم و در خواست كمك نمودم! گفتم: به خدا يك درهم بيشتر ندارم، صبحانه و شام نيز ندارم!آن حضرت علیه السلام فرموند: به اسم خدا،سوگند دروغ مي خوري... چون تو 200 درهم زير خاك پنهان كرده اي. سپس به غلامش فرموند: هر چه همراه داري به اسماعيل بده. غلامش صد دينار به من داد.
سپس امام حسن عسکری علیه السلام به من فرموند: اين را بدان كه هرگاه احتياج بسياري به آن دينارهائي كه در زير خاك نهاده اي پيدا كردي، از آنها محروم خواهي شد. اسماعيل مي گويد: همان گونه كه امام حسن عسگری علیه السلام فرموده بودند، همانطور شد... زيرا ۲۰۰ دينار در زير خاك پنهان نموده بودم، تا براي آينده ام پس انداز باشد. اما مدتي گذشت نياز شديد به آن پيدا نمودم، رفتم تا آن را از زير خاك بيرون آورم، خاك را رد كردم ديدم پولها نيست.
معلوم شد پسرم اطلاع پيدا كرده و آن پولها را از آنجا برداشته و فرار كرده است.. چيزي از آن پولها به دستم نرسيد و طبق فرموده امام حسن علیه السلام در حالت شديد نياز از آن پولها محروم شد
📚 @dastanak_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 علیاصغر زارعی، نماینده پیشین مجلس درگذشت
ویدیوی بالا گریههای او پس از تصویب ۲۰ دقیقهای برجام در مجلس است.
📚 @dastanak_ir