✅چند نفر «مسکنملی» میخواهند؟
🔸طرح ساخت «مسکن ملی» که به «مسکن میلیونی» شهرت پیدا کرده است، ۲ ساله شد. و در این مدت، به جای ۲ میلیون نفر، یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، برای خرید این خانهها ثبت نام کردند.
🔸اما صحنه واقعی «مسکن دولتی»، به اینجا ختم نمیشود؛ از یک میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار واجدشرایط این خانههای دولتیساز، فقط حدود ۶۵۰ هزار نفر، «توانستند سوار ماشین مسکنملی» شوند.
🔸این ۶۵۰ هزار خانوار، کسانی هستند که «توان پرداخت آوردهنقدی» را داشتهاند.
🔸مسکنملی، حداقل یک میلیارد تومان تمام میشود و افراد باید حداقل ۴۵۰ میلیون تومان، «نقدی» و علاوه بر وام، پرداخت کنند.
🔸این در حالی است که توان پرداخت، زیر ۲۰۰ میلیون تومان است.
🔸اگر همه چیز خوب پیش رفته بود، طی ۲ سالی که از عمر مسکنملی میگذرد باید ۲ میلیون واحد مسکونی ساخته شده بود و ۲ میلیون خانوار، این واحدها را خریداری کرده بودند./دنیای اقتصاد
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅بیتوجهی برخی اعضای شورای عالی کار به معیشت کارگران و بازنشستگان
داوود میرزایی (دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه و زرندیه):
🔸مقرر بود اگر چنانچه تورم مهار نشد و قیمتها افزایش پیدا کرد، حقوق جامعه کارگری افزایش یابد. به رغم اینکه تورم کنترل نشد، دستمزد هم افزایش نیافت پس میتوان نتیجه گرفت که توجهی به معیشت جامعه کارگری و بازنشستگان نشده است.
🔸برخی اعضای شورای عالی کار نه تنها به قانون پایبند نماندند حتی ماده ۴۱ و تبصرههای زیرمجموعه آن را رعایت نکردند، یک عددی روی میز گذاشتند و بدون در نظر گرفتن سبد معیشت آن را نهایی کردند.
🔸 آقای وزیر کار عنوان میکند که «با تمام توان در کنار کارگر ایستاده است» اما باید گفت شما از مطالبهگری جامعه کارگری دفاع نمیکنید و نتوانستهاید مطالبات کارگران را از دولت بگیرید.
🔸نیمی از جامعه کشور که تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار دارند، بازنشستگان و مستمریبگیران هستند و به تبع حکم شورای عالی کار و حقوق جامعه کارگری، مورد ظلم قرار گرفتهاند. قدرت خرید جامعه کارگری و بازنشستگان بسیار کاهش پیدا کرده و از خواستههای خود چشمپوشی کردهاند./ایلنا
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅مردم سبد غذاییشان را با کالاهای ارزانتری پر میکنند
حسین راغفر (اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا):
🔸افت نرخ تورم به معنی کاهش قیمت کالاها نیست و به این معنی است که قیمتها با سرعت کمتری رشد داشته است. بنابراین قدرت خرید مردم مرتبا افت کرده و مردم هم به تهیه مواد غذایی ارزانتری روی آوردهاند.
🔸 کاهش قدرت خرید مردم بیشتر به لحاظ اجتماعی حایز اهمیت است؛ چراکه با کاهش قدرت خرید، میزان تقاضای کالاها هم کمتر از قبل شده و نارضایتیها افزایش پیدا کرده و رکود هم در جامعه عمیقتر شده است. این مشکلات از سیاستگذاریهای غلط نشأت میگیرد، در صورتی که سیاستگذاریها به درستی انجام میشد جامعه هم امروز در این شرایط قرار نمیگرفت.
🔸همچنین افزایش دستمزدها باعث رشد تورم در جامعه نخواهند شد، چراکه سهم دستمزدها در تولید ناخالص داخلی کشور زیر ۱۵ درصد است به خصوص در بخش تولیدی کشور، بنابراین باید نگاهی به سیاستگذاریهای اشتباه مسوولان کرد که منجر به تورمهای بالا شده و اینکه در نهایت مردم هستند که باید هزینههای این تورم را بدهند و انتظار افزایش دستمزدها را هم نداشته باشند./اعتماد
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
#قیمت_طلا_ارز | ۲۱ آبان ۱۴۰۲
💰قیمت طلای ۱۸ عیار: ۲.۴۱۷.۴۰۰ تومان
🪙 قیمت سکه طرح جدید: ۲۸.۹۰۰.۰۰۰ تومان
قیمت سکه طرح قدیم: ۲۵.۵۰۰.۰۰۰ تومان
💵 قیمت دلار آزاد :۵۱.۳۸۰ تومان
قیمت دلار صرافی ملی: ۴۲.۳۵۷ تومان
💴 قیمت یورو آزاد: ۵۵.۰۰۰ تومان
قیمت یورو صرافی ملی: ۴۶.۰۰۴ تومان
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅ آغاز فعالیت مجدد سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی
علیرضا عسگریان ( معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی):
🔸سامانه بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی با همکاری مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی به آدرس bimekar. mcls. gov. ir مجدداً بازنویسی شده است.
🔸در حال حاضر همه کارگران ساختمانی متقاضی میتوانند در سامانه ثبتنام کرده و با طی مراحل فرآیند شناسایی و تائید شعب تأمین اجتماعی از مزایای پوشش بیمهای بهرهمند شوند.
🔸کاربران دستگاههای اجرایی سامانه (ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها، شعب سازمان تأمین اجتماعی و بازرسین و سربازرسان انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی) نیز میتوانند مراحل بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی را از طریق این سامانه انجام داده و به اعتراض آنها رسیدگی کنند./ایلنا
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅ حقوق فقط ۴۰ درصد از سبد معیشت را پوشش میدهد
🔸در حالی که نرخ دستمزد کارگران حدود هشت میلیون تومان تعیین شده و هنوز هم انتقادات به آن باقیست، هزینه سبد معیشت به ۲۰ میلیون تومان رسیده است، این یعنی دستمزد ۴۰ درصد از هزینه سبد معیشت را پوشش میدهد. در عین حال انتظار میرود این هفته نشست دستمزد با حضور شرکای اجتماعی به همین موضوع اختصاص یابد.
🔸جزئیات گزارش مرکز آمار ایران که اینبار هم با تاخیر منتشر شده، نشان میدهد که در مهر ماه ۱۴۰۲، تورم نقطه به نقطه خوراکیها، ۳۵.۷ درصد بوده و بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به گروه گوشت قرمز و گوشت ماکیان با ۸۲ درصد است./تجارت نیوز
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅ مردم دیگر توانی برای گرفتن وام مسکن ندارند
محمدباقر قالیباف (رئیس مجلس شورای اسلامی):
🔸طبق پیگیری های ما، بانک ها به هر کسی که برای دریافت تسهیلات مسکن مراجعه می کند، وام مسکن پرداخت می کنند منتها مردم دیگر بیش از این توان گرفتن وام و پرداخت اقساط را ندارند و به همین دلیل به بانک ها مراجعه نمی کنند؛ این یک مشکل دیگری است که باید برای آن در مجلس چاره اندیشی شود./ایسنا
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅ ابلاغ قانون هم قفل بیمه کارگران ساختمانی را باز نکرد
🔸فعالان کارگران ساختمانی معتقدند هستند که با صدور بخشنامه جدیدی از سوی سازمان تأمین اجتماعی، وضعیت کارگران ساختمانی برای قرار گرفتن در لیست بیمه بدتر شده است. در این بخشنامه آمده کارگران ساختمانی باید در ساختمانی کار کنند که پروانه ساخت داشته باشد یا آنها ملزم به فعالیت در رشتهای هستند که در آن پروانه مهارت دارند، در غیر این صورت مشمول بیمه اجتماعی نمیشوند.
🔸این بخشنامه کارگران بسیاری را از بیمه محروم میکند. ممکن است یک کارگر ساختمانی به عنوان سنگکار در پروژهها حاضر شود و مدرک فنی و حرفهای هم در این زمینه داشته باشد، اما خیلی اوقات هم پیش میآید که در رشته تخصصی خود کار پیدا نکند و مجبور شود کار دیگری در ساختمان برعهده بگیرد. این اتفاق در کار ساختمانی کاملا طبیعی است و بارها برای هر کارگر اتفاق افتاده است. همه اینها مشاغل ساختمانی هستند و در کارگاه ساختمانی کار میکنند پس چرا باید چنین بخشنامهای گذاشت؟ آیا غیر از این است که تأمین اجتماعی رویه صدور بخشنامههای نامربوط خود را آغاز کرده است؟/تسنیم
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
#اخبار_کارگری_بین_الملل
✅ تشدید درگیری ها بین پلیس بنگلادش و کارگران
🔸تولیدکنندگان پوشاک بنگلادشی ۱۵۰ کارخانه را «به طور نامحدود» تعطیل کردند. زیرا پلیس ۱۱ هزار کارگر را در ارتباط با اعتراضات خشونت آمیز که خواستار افزایش حداقل دستمزد بودند، تهدید به دستگیری کرده است.
🔸این ۱۵۰ کارخانه در شهرهای صنعتی مهم آشولیا و گازیپور، واقع در شمال داکا، پایتخت کشور تعطیل شده اند. تولیدکنندگان نگران اعتصابات بیشتر با شروع هفته کاری بنگلادش در روز شنبه بودند.
🔸اما شرایط برای بسیاری از چهار میلیون کارگر این بخش وخیم است که اکثریت قریب به اتفاق آنها زنانی هستند که حقوق ماهانه آنها تا همین اواخر از ۷۵ دلار (۸۳۰۰ تاکا) شروع می شد.
🔸هیئت منصوب شده از سوی دولت دستمزد این بخش را ۵۶.۲۵ درصد در روز سه شنبه افزایش داد و به ۱۲۵۰۰ تاکا رساند، اما کارگران صنعت پوشاک این افزایش را رد کردند و خواستار حداقل دستمزد ۲۳۰۰۰ تاکا شدند./ایرنا
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
#اخبار_کارگری_استانها
✅ حذف پیمانکاران از پتروشیمی تبریز
ناصر چمنی (فعال کارگری و بازنشسته پتروشیمی تبریز):
🔸روند حذف پیمانکاران از حدود شش ماه پیش آغاز شده و تا ماه آینده تمام پیمانکاران این شرکت حذف و همهی کارگران این مجموعه قرارداد مستقیم خواهند شد.
🔸حدود۶۰۰ نفر در سال۹۲ وبراساس مصوبه دولت آقای احمدینژاد قرارداد مستقیم شده بودند و حدود ۱۲۰۰ نفر با پیمانکار کار میکردند که خوشبختانه این تعداد هم قرارداد مستقیم میشوند.
🔸 طرح ساماندهی کارکنان دولت و حذف پیمانکاران هنوز بین مجلس و شورای دست به دست میشود و به نتیجه نرسیده است. امیدواریم اتفاقی که در پتروشیمی تبریز افتاده است، به سایر مجموعهها هم تسری پیدا کند و کارفرمایان مطمئن باشند با حذف پیمانکاران بهرهوری مجموعه افزایش پیدا خواهد کرد و دسترنج کارگر مستقیم به جیبِ او میرود.
🔸پیمانکاران در واقع واسطه هستند هیچ کاری جز رد کردنِ حق بیمه و پرداخت حقوق ماهیانه کارگر ندارند و البته این واسطه خیلی اوقات به ضرر کارگران است و علاوه بر اینکه امنیتِ شغلیشان را بسیار کمتر میکند سبب ضایع شدنِ حقوق کارگران میشود./ایلنا
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
@dastranj
✅ احیای صنایع تعطیل و نیمهتعطیل مطالبه مهم جامعه کارگری است
فرهاد زیویار (استاندار لرستان):
🔸تأثیر زحمات کارگران بر معاش مردم، اقتصاد، مقاومت، رونق تولید و مهار تورم کاملاً مشهود و مستقیم است.
🔸 احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد از رویکردهای مهم دولت سیزدهم است که اقدامات خوبی نیز در این راستا انجام شده است.
🔸 واگذاری برخی صنایع مهم استان از جمله «پارسیلون» خرمآباد را بهعنوان یکی از چالشهای مهم در مسیر احیای واحدهای تولیدی است؛ نحوه واگذاریها و نرخهای واگذاری تعیین شده باید بهگونهای باشد که منافع استان بهویژه جامعه کارگری لرستان در آن بهخوبی دیده شود./مهر
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅ ترمیم حقوق مطالبه جدی جامعه کارگری است
عیدعلی کریمی (دبیراجرایی خانه کارگر قزوین):
🔸سن و سابقه، تجمیع صندوقها و نظام استاد‑شاگردی معضلی بزرگ برای مجموعه کارگری خواهد بود؛ با طرح جدیدی که ارائه شده سازمان تامین اجتماعی که صندوقی مستقل و مردمی است زیرمجموعه خزانه دولت و اقتصاد و دارایی قرار خواهد گرفت، به نظر میرسد در برنامه هفتم پیشنهاد جامعه کارگری لحاظ نشده است.
🔸 در ترمیم حقوق انتظار داشتیم بعد از هشت ماه تجدید نظر صورت میگرفت، اما شاهد تناقضگوییهایی هستیم و کارگران به حاشیه رفتهاند.
🔸 افزایش حقوق ۲۱ درصدی پاسخگوی تورم نیست و بیشتر حقوق صرف مسکن میشود و نیازهای جامعه کارگری برطرف نمیشود؛ کارگران جزء اقشار مهم اما مظلوم جامعه هستند، بارها نیازهای کارگران را گفتهایم اما گوش شنوایی وجود نداشته است./ایلنا
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
#اخبار_کارگری_استانها
✅ خطر بیکاری بیخ گوش کارگران نساجی بروجرد!
منوچهر گودرزی (مدیرکل تامین اجتماعی لرستان):
🔸 شهریور گذشته تعداد افرادی که بیمه بیکاری دریافت کردند ۱۸۶۱ نفر بود ، در حالی که شهریور امسال این عدد به ۱۷۷۷ کاهش پیدا کرد، یعنی تعداد افرادی که بیمه بیکاری دریافت میکنند در استان ۴ و نیم درصد کاهش داشته است.
🔸 اگر مشکلات این کارگران نساجی بروجرد رفع نشود با اخراج چند صد نفری کارگران مواجه خواهیم شد و این موضوع به یک چالش جدی تبدیل میشود.
🔸 سال گذشته ۲۳۰ هزار بیمه شده اصلی داشتیم این رقم امسال به ۲۳۵ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش پیدا کرده است، تعداد افراد تحت پوشش تامین اجتماعی نیز ۷۵۸ هزار نفر است./فارس
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅ یارانه پرداخت نشده به برخی خانوارها تا پایان هفته واریز میشود
🔸یارانه کمک معیشتی مرحله ۱۵۳ بر اساس دهکبندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید بیستم آبان به حساب سرپرستان خانوار واریز میشد و ساعت ۱۲ بامداد قابل برداشت میبود. این در حالی است که برخی بانکها مانند ملت یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی را صبح روز یکشنبه واریز کرده و ۳ بانک سپه، رفاه و پست بانک هنوز مبلغی را واریز نکردهاند.
طیبه حسینی (سخنگو سازمان هدفمندی یارانهها):
🔸به جهت یک سری هماهنگیهای بین دستگاهی افرادی که تا کنون موفق به دریافت یارانه خود نشدهاند تا پایان هفته یارانه خود را دریافت خواهند کرد.
🔸چنانچه سرپرست خانوار تا پایان هفته موفق به دریافت یارانه نشدند برای مشاهده وضعیت به پنجره واحد «خدمات هوشمند- سامانه رفاهی پنجره ملی» مراجعه کرده و از وضعیت خود اطلاع کسب کنند./مهر
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خلاصه_اخبار_کارگری | یکشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۲
✅ بیتوجهی برخی اعضای شورای عالی کار به معیشت کارگران و بازنشستگان
✅ مردم سبد غذاییشان را با کالاهای ارزانتری پر میکنند
✅ مردم دیگر توانی برای گرفتن وام مسکن ندارند
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
🗓 #تقویم امروز | دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
افزایش آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی
🌤از امروز تا سهشنبه در اکثر مناطق کشور جو آرامی حاکم است و با توجه به پایداری و سکون هوا، غلظت آلایندههای جو در شهرهای صنعتی و پرجمعیت افزایش مییابد.
💨در استانهای ساحلی دریای خزر از امروز تا چهارشنبه افزایش دما و در ارتفاعات با وزش باد گرم گاهی بهنسبت شدید پیشبینی میشود.
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅ بازی با کلمات،مضحک ترین رفتار وزارت کار در قبال کارگران است!
نادر مرادی( فعال کارگری):
🔸مفهوم عدالت مزدی،سالهاست به علت نبود رسانه و تریبون، به معنای حقیقی خود اجرا نشدهاست.
🔸 عدالت مزدی عالی است؛ اما در راستای چنین مفهومی باید قانون درست انجام شود نه اینکه دیدگاه سرمایه داری و فریز دستمزد را به معنای عدالت مزدی قرار دهیم! کجای قانون گفته شده ندادن حق و دستمزد واقعی عدالت مزدی است کجای عدالت مزدی گفته شده کارگر باید شرمنده سفره خانواده باشد؟!
🔸عدالت مزدی که شما دم آن میزنید فقر مطلقی بیش نیست؛کجا دیده شده ملاک قیمت اجناس به دلار باشد و محاسبه دستمزدها به ریال! وقتی از قانون اطلاعی نداریم دم از عدالت نزنیم و تخصص خود را دنبال کنیم! بازی با کلمات،مضحکترین رفتار وزادت کار و دولت در قبال کارگران است!/دسترنجنیوز
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 همسان سازی حقوق بازنشستگان مورد انتظار جامعه است
صباغیان (نماینده مردم مهریز )در تذکری با اشاره به موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان گفت:
🔸«بهار و خزان رفت، دی می رسد/ ندانم همسان سازی حقوق کی می رسد»
🔸موضوع همسان سازی حقوق مورد انتظار جامعه است./خانه ملت
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅ دولت برای کارگران شرط گذاشت/ اینگونه میتوانید منتظر افزایش دوباره دستمزد در نیمه دوم سال باشید!
🔸در سیصد و چهاردهمین جلسه شورایعالی کار مقرر شد چنانچه مزد کارمندان دولت در سال ۱۴۰۲ دوباره افزایش یابد، حداقل مزد مشمولان قانون کار نیز متناسب با آن افزایش یابد.
🔸براساس تاکید وزارت کار، مهمترین خواسته کارگران در زمینه مزد، حفظ قدرت خرید و افزایش مزد واقعی آنان است، حفظ قدرت خرید کارگران از طریق افزایش مزد و کاهش نرخ تورم امکانپذیر است. با توجه به اینکه حداقل مزد از متغیرهای اقتصاد کلان است.
🔸افزایش آن بدون توسل به دیگر روشهای تکمیلی-حمایتی و اتخاذ سیاستهای کلان اقتصادی به منظور مهار و کاهش تورم، نمیتواند به خودی خود سبب افزایش سطح درآمد واقعی و بهبود معیشت کارگران شود./خبرآنلاین
تلگرام: https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj
✅ابتدا بپذیرید که مفهوم مزد منطقهای رقمی بالاتر از خط فقر است؛ سپس در پی اجرای آن باشید!
اکبر شوکت( دبیر اجرایی خانه کارگر قم):
🔸در مفهوم دستمزد منطقهای، نرخ خط فقر به رسمیت شناخته شده است؛ به این معنا که حداقل حقوق پایه که تصویب میشود، بر حسب مناطق پرخرج و یا کمخرج در سطح کشور، اقدام به منطقهای کردن دستمزد میکنند. به عبارت بهتر دستمزد منطقهای برای مزد بالاتر از خط فقر است.
🔸پر واضح است که منظور تمامی کسانی که مفهوم مزد منطقهای را بیان میکنند، مورد فوقالذکر نیست! پس آقایانی که این موضوع از اساس اشتباه را مدام مطرح میکنید و قصد سرگرم کردن کارگران را دارید؛ باید آگاه باشید که دورنمای اعمال و تصمیمات شما، فقیرتر کردن این مردم است!
🔸اما هر زمان که مفهوم چنین مزدی را طبق قانون و شواهد اجرایی در سایر کشورها، به رسمیت شناختید و دریافتید که باید رقم دستمزد بالاتر از خط فقر باشد، آن زمان با ایجاد ساختارهای لازم، حتما و قطعا دستمزدها را منطقهای کنید!/دسترنجنیوز
تلگرام:https://t.me/dastranjnews_ir
اینستاگرام: https://Instagram.com/dastranjnews
@dastranj