🏴اَلسَّلامُ عَلَيْكمَ يا بَقِيَّةَ اللهِ اَلاعظم
صدای گریهتان پیر کرده عالم را
بیا که با تو بپوشم لباس ماتم را ...
هزار شکر نمردم که باز ببینم
کتیبههای عزا ، مشکی محرم را ...
#صبحتون_حسینی
@dghjkb
🏴حال و هوای محرم در جبهههای دفاع مقدس
بدون شک تاثیر محرم و قیام اباعبدالله الحسین(علیهالسلام) در جبهههای 8 سال دفاع مقدس تاثیری عمیق بر ایمان و اخلاص رزمندگان اسلام در نبرد با دشمن را داشت.
رزمندگان با تاسی از سالار شهیدان با وجودی که نیروهای رژیم بعث عراق به پشتیبانی استکبار از تمام امکانات و تجهیزات کامل و پیشرفته برخوردار بودند.
رزمندگان شجاع اسلام با دست خالی در مقابل آنها ایستادگی کردند. بازخوانی قیام عاشورا و تجلی جلوههای حماسه و عشق و ایمان در جبهههای نبرد حق علیه باطل نشان دهنده این است که رزمندهها در تمامی لحظات با نیروی برگرفته از نام و یاد و راه اباعبدالله الحسین (علیهالسلام) در مقابل دشمن متجاوز ایستادگی کردند؛ و برای اولین بار یک وجب هم از خاک مقدس ایران اسلامی که با خون هزاران شهید گلگون شده بود را به دشمن ندادند.
در عشق و ارادت رزمندگان اسلام به سیدالشهدا همین بس که در عزیمت به خط مقدم جبههها و انجام عملیات ذکر و نام حسین آرامش جان رزمندگان بود و در مراحل سخت، صبر و استقامت و ایمان حسین (علیهالسلام) قوت دلهای آنان میشد. در طول هشت سال دفاع مقدس بسیاری از عملیاتها و یگانها و مقر رزمندگان اسلام به نام اباعبدالله الحسین(علیهالسلام) مزین میشد.
این نامگذاریها، از سر ارادت، ایمان و معرفت عاشورایی سرچشمه میگرفت و گواه آن بود که نام حسین(علیهالسلام)، عاشورا و کربلایش، الهام بخش، راهنما و پشتوانه روحی و فکری هشت سال دفاع مقدس بوده است. با اینکه عزاداری امام حسین (علیهالسلام) در همه ایام سال در جبههها برگزار میشد و اغلب رزمندهها در مرثیهها و حتی اشعاری که دست جمعی در برنامههای صبحگاه و مذهبی میخواندند ذکر اباعبدالله نیز گفته میشد، اما فرا رسیدن محرم شور و حال خاصی به جبههها میداد.
حال و هوای محرم در جبهه همانند عزاداری در شهرها بود. رزمنده ها سعی می کردند تا عزاداریها را به همان نحو در جبههها اجرا کنند. رزمندگان با پارچههای سیاه چادرها و سنگرها و محلهای عزاداری را سیاهپوش میکردند.
گردانها و لشگرها هر کدام جداگانه دستههای عزاداری مخصوص به خود را تشکیل میدادند. در هر صورت همان سنت و برنامههای عرفی که در شهر انجام میشد در جبهه هم برقرار بود، ابداع نوحه و مرثیه و سبک نوحه خوانی در جبهه خیلی زیاد بود، سبکهای خاصی که حماسی بود و به فضای جبهه میخورد؛ برای مثال شعارهای صبحگاه که بچهها با آن میدویدند متناسب با ایام محرم سروده میشد. و اما درسهایی که ملت عزیز ایران مخصوصآ رزمندگان اسلام از حسین (علیهالسلام) گرفتند از این قرار بود که ای حسین ای امام برحق، تو ما را آموختی كه در هر عصر، زندگی با ستم پیشگان را ننگ و ذلت دانسته و مرگ را جز سعادت و نیل به فلاح نپنداریم.
ما را آموختی كه برای احیای ارزشهای متعالی فراموش شده قیام كنیم، با تحریفها و بدعتها و وارونه جلوه دادنِ حق و حقیقت مبارزه كنیم. از تو آموختیم كه هر گاه در هر زمانه دین محمد (صلواتاللهعلیه) جز با كشته شدنمان باقی نماند خود را به دست مرگ سپاریم و در راه برقراری احكام الهی، خویشتن را فدا سازیم.
یاد همه شهدای عزیزی که با رمز مبارک «یا حسین (علیهالسلام)» به خط دشمن زدند و با سلام بر حسین (علیهالسلام) به شهادت رسیدند گرامی باد.
یادداشت از: محمد فتحی میآبادی
خبرگزاری بسیج از همدان
#دفاع_مقدس #ماه_محرم
@dghjkb
✨☘✨☘✨☘✨
🌱من عقیدهی راسخ دارم بر اینکه یکی از نیازهای اساسی کشور، زنده نگه داشتن نام شهدا است.(۱۳۹۳/۱۱/۲۷ مقام معظم رهبری)
💠💠💠💠
✨ شادی روح شهدای گمنام
و همه شهدا...
#روزانه_یک_صفحه_هدیه_به_شهدا
#صفحه_۱۵
#باشهدا
@dghjkb
وقایع روز #سوم_محرم؛
اشاره امام حسین ع به نحوه شهادت خود
حضرت اباعبدالله ع در سومین روز ماه محرم اشارهای به نحوه شهادت خود و شباهت آن با ماجرای شهادت حضرت یحیی ع داشتند. البته در برخی از منابع نوشته شده که امام زینالعابدین ع فرمودند: «در هیچ منزلی فرود نیامدیم مگر اینکه پدرم شهادت حضرت یحیی ع را یادآور شدند»
نامه ابنزیاد به امام حسین ع
در این روز همچنین عبیدالله بن زیاد نامهای را برای حضرت سیدالشهدا ع فرستاد. او در این نامه نوشته بود:«ای حسین!خبر ورود تو و همراهانت به سرزمین کربلا را دریافت کردم. امیرالمؤمنین یزید به من دستور داده است که سر بر بالین آرامش نگذارم و لقمهای از غذا سیر نخورم، مگر اینکه تو را بکشم یا به فرمان و بیعت من و یزید درآیی»
پیک ابنزیاد پس از ارائه نامه به امام حسین ع، جواب آن را خواست. امام فرمودند:«پاسخ ندارد؛پاسخ او عذاب است»پیک برگشت و جواب امام را به ابنزیاد رساند.
فرستادن عمر سعد به کربلا
عبیدالله بن زیاد، حکم حکومت عمر سعد بر ری و گرگان تا حدود همران امروزی را برای عمر سعد نوشت. در این روز عمر سعد آماده رفتن به ری میشد که ابنزیاد او را به حضور خواست و گفت:«باید قبل از رفتن به ری، به جنگ با حسین ع بروی»
عمر سعد خوش نداشت به این جنگ برود، به همین دلیل تعلل کرد و جواب را بعد موکول کرد. اما ابن زیاد گفت:«فرمان حکومت ری را برگردان که آن در گرو جنگ تو با حسین ع است» عمر سعد تسلیم شد و سفر به کربلا را قبول کرد. در تاریخ نوشته شده که او با همان لشکر چهار هزار نفری که با خودش به ری میرفت، به کربلا رفت. چون تصور میکرد کار به جنگ نمیکشد. در غیر این صورت، نیروهای بیشتری با خودش به کربلا میبرد.
تعداد همراهان عمر سعد با هزار نفر نیروهای حر بن یزید بالغ بر پنج هزار نفر شد. در این سفر، عمر سعد که پسرش حفص را هم به همراه خود داشت، با پیش قراولی خالد بن عرفطه و پرچمداری حبیب بن جماز(حمار) در حدود ظهر روزسوم ماه محرم سال 61 هجری وارد کربلا شد.
پیک عمر سعد
عمر سعد به محض ورود به کربلا نمایندهای را فرستاد تا از امام حسین ع درباره علت ورود ایشان به این سرزمین سؤال کند. عمر سعد که خودش قبلا به امام نامهای نوشته بود، از دیدار با آن حضرت ترس داشت.
در این میان کثیر بن عبدالله شعبی که سوارکاری اهل جنگ بود گفت:«من میروم و اگر بتوانم حسین ع را خواهم کشت» عمر به او گفت:«نمیخواهم او را بکشی. اما از او سؤال کن که چرا به کربلا آمده است»کثیر در حالی که شمشیرش را به همراه داشت به سمت اردوگاه امام حسین ع نزدیک شد. ابوثمامه صائدی با دیدن او به امام حسین ع خبر داد که:«خداوند تو را همواره قرین صلاح کند. خونریزترین و جسورترین فرد روی زمین به سوی تو آمده است»
سپس به کثیر که نزدیک شده بود گفت:«شمشیرت را زمین بگذار تا اجازه بدهم با امام حسین ع صحبت کنی» کثیر گفت:«من مأمورم اگر میخواهید پیام عمر سعد را میرسانم وگرنه برمیگردم» و راضی نشد شمشیر را از خودش جدا کند. ابوثمامه جواب داد:«دسته شمشیرت را میگیرم تا با امام صحبت کنی» او قبول نکرد. گفت:«پیامت را به من بگو تا به امام برسانم اما بدان که اجاز نمیدهم به امام نزدیک شوی» کثیر در حالی که دست خالی و پرخاشگر بود به سمت لشکر عمر سعد برگشت.
این بار عمر سعد، قره بن قیس حنظلی را به سوی امام حسین ع فرستاد امام از یاران خود سؤال کردند که چه کسی او را میشناسد. جناب حبیب بن مظاهر جواب داد:«او از قبیله تمیم و طایفه حنظله است. او را میشناسم. مردی خوشنیت و درستاندیش است و تصور نمیکردم در لشکر عمر سعد باشد»
قره جلوآمد و به امام حسین ع سلام کرد و پیام عمر سعد را گفت. امام فرمودند:«مردم دیارتان نامه نوشتند و من را دعوت کردند. اگر خوش ندارید، برمیگردم»
قره که میخواست برگردد، جناب حبیب بن مظاهر به او گفت:«وای بر تو، به سمت ستمگران برمیگردی؟ اینجا باش و مردی را یاری کن که خداوند همه عزت و اعتبار ما را به شکرانه و به پاس وجود او به ما بخشیده است»
قره جواب داد:«میروم، پیام را میگذار اما برمیگردم و تصمیم میگیرم» سپس به سمت عمر سعد برگشت و جواب امام حسین ع را به او رساند.عمر سعد با شنیدن سخن امام گفت:«امیدوارم خداوند من را از جنگ با او نگاه دارد» بعد از آن نامهای برای عبیدالله بن زیاد نوشت:«من همین که به کربلا رسیدم، پیکی را فرستادم تا با حسین ع مذاکره کرده و از او بپرسد که برای چه به کربلا آمده است.پاسخ او این بود که مردم کوفه نامه نوشته و از من درخواست آمده کردهاند و من به آنها پاسخ دادهام حال اگر تغییر نظر دادهاند و موافق نظر قبلی خود نیستند برمیگردم»
منابع:
نفس المهموم
اعیان الشیعه
الامام حسین ع و صحابه
مقتل الحسین ع خوارزمیانساب الاشراف
آینه در کربلاست؛محمدرضا سنگری
*خبرگزاری تسنیم
@dghjkb
🏴🏴
#امام_رضا علیهالسلام:
كانَ أبي إذا دَخَلَ شَهرُ المُحَرَّمِ لايُرى ضاحِكا... فَإذا كانَ يَومُ العاشِرِ كانَ ذلِكَ اليَومُ يَومَ مُصيبَتِهِ و حُزنِهِ و بُكائِهِ
چون ماه محرّم میرسيد، كسى پدرم را خندان نمی ديد ... چون روز دهم فرامیرسيد آن روز، روز سوگوارى و اندوه و گريه او بود.
وسائل الشيعه: ج ۱۰، ص ۵۰۵
@dghjkb
✨☘✨☘✨☘✨
🌱من عقیدهی راسخ دارم بر اینکه یکی از نیازهای اساسی کشور، زنده نگه داشتن نام شهدا است.(۱۳۹۳/۱۱/۲۷ مقام معظم رهبری)
💠💠💠💠
✨ شادی روح شهدای گمنام
و همه شهدا...
#روزانه_یک_صفحه_هدیه_به_شهدا
#صفحه_۱۶
#باشهدا
@dghjkb
9.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙مداحی #جدید و طوفانی حاج #مهدی_رسولی در واکنش به توهین کنندگان قرآن مجید در سوئد
دلمان برایشان میسوزد که تا کنون «لا تقنطوا من رحمة الله» را نشنیدهاند و از آیات دوستداشتنی قرآن محروم بودهاند. قرآن میخواست قلب آنها را ناز کند؛ اما آنها دستش را سوزاندند. قرآن میخواست آنها را به آسمان برساند؛ ولی آنها زمینش زدند. قرآن میخواست راه نشانشان دهد؛ لکن آنها به بیراهه رفتند.
📌آری دلمان میسوزد؛ ولی قرار نیست دلسوزی ما، فشار دندانهای خشممان بر روی هم را کم کند.
📌دلمان میسوزد؛ ولی با هیچ کس بر سر قرآن شوخی نداریم. قرآن همانقدر که کتاب بشارت است، کتاب انذار هم هست. قرآن همان جور که آیات ثواب دارد، آیات عذاب هم دارد.
📌دلمان میسوزد؛ اما بر سر قرآن با هیچ کس شوخی نداریم. هر کس به کتاب خدا جسارت کند، پاسخِ حسینی و اباالفضلی خواهد دید.
@dghjkb