💢 توصیههای راهبردی شورای روابط خارجی آلمان به این کشور درباره جنگ حماس و رژیم (نگاه آلمان)
اکنون زمان تعیین گامهای استراتژیک بعدی برای حرکت رو به جلو فرا رسیده است - گامهایی که باید بر مبنای تحلیل دقیق موقعیت باشد. من استدلال می کنم که سه موضوع محوری هستند .
اول، شواهد قابل توجهی ظاهر شده است که اقدامات حماس به صورت جداگانه انجام نمی شود.رهبری حماس در تماس نزدیک با رهبری روسیه بوده و از سوی ایران نیز حمایت می شود. بنابراین، حوادث اخیر در اسرائیل بیش از یک اقدام تروریستی محلی است. آلمان باید درک کند که امنیت غرب توسط چندین بازیگر دولتی مانند روسیه و ایران که با سازمان های تروریستی مانند حماس برای پیشبرد منافع خود همکاری می کنند، به چالش کشیده شده است. از دیدگاه روسیه، هر گونه درگیری یک دستاورد استراتژیک است زیرا توجه را منحرف می کند و منابع غرب را کم رنگ می کند. ایران نه تنها از تروریستهایی که به اسرائیل حمله میکنند حمایت میکند، بلکه به روسیه نیز سلاح میفرستد. این گونه اقدامات هماهنگ دولت ها و بازیگران غیردولتی نیازمند پاسخی گسترده تر و مصمم تر است. در نتیجه، آلمان باید خود را با وضوح بیشتری در برابر رژیم ایران در عرصه استراتژیک قرار دهد. در 18 اکتبر، تحریمهای سازمان ملل علیه ایران برای محدود کردن صادرات موشکهای بالستیک به دلیل بند غروب لغو میشود. در حالی که کشورهای اتحادیه اروپا اقداماتی را برای مهار این پیامدها اتخاذ کردهاند ، به نظر میرسد تحریمهای سختتر اکنون ضروری است. یقیناً آلمان و اتحادیه اروپا باید در نهایت در مورد چشم انداز «راه حل های دیپلماتیک» واقع بین شوند و رویکرد خود را در قبال ایران سخت تر کنند.
دوم، ایالات متحده در حال حاضر حمایت نظامی مادی را از اسرائیل ارائه می کند، اما ظرفیت های نظامی آن محدود است.مجتمع صنعتی نظامی ایالات متحده نتوانسته است به اندازه کافی تولید مهمات و تسلیحات خود را برای تامین نیازهای اوکراین افزایش دهد. ذخایر در حال کاهش است و ایالات متحده حتی مقداری مهمات از ذخایر اسرائیل به اوکراین فرستاده است. به طور مشابه، تولید مهمات اروپایی به اندازه کافی رشد نکرده است تا بتواند با افزایش تحویل به اوکراین همگام شود. در سناریویی که جنگ علیه اسرائیل گسترش مییابد، ارائه حمایت کافی از اوکراین میتواند به موضوعی مبرمتر تبدیل شود. این فقط یک نقطه لجستیکی نیست، بلکه یک نکته سیاسی نیز هست. برای مثال، پیامدهای سیاسی در ایالات متحده پیرامون برکناری کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان، نشان داد که حمایت ایالات متحده از اوکراین یک اولویت دو حزبی نیست. از سوی دیگر حمایت از اسرائیل در هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات به اشتراک گذاشته شده است. پیامد استراتژیک روشن است: آلمان و اتحادیه اروپا باید اقدام قاطعی برای افزایش تولید داخلی سلاح و مهمات انجام دهند تا مسئولیت بیشتری در این وضعیت استراتژیک جدید بر عهده بگیرند. ما باید برای سناریویی آماده باشیم که در آن بخش عمده ای از حمایت نظامی و مالی از اوکراین باید از اروپا تامین شود. ارائه تضمین های بلندمدت دولتی برای افزایش تقاضا برای صنعت تسلیحات گام مهمی در جهت تضمین عرضه بیشتر است. ما باید برای سناریویی آماده باشیم که در آن بخش عمده ای از حمایت نظامی و مالی از اوکراین باید از اروپا تامین شود. ارائه تضمین های بلندمدت دولتی برای افزایش تقاضا برای صنعت تسلیحات گام مهمی در جهت تضمین عرضه بیشتر است. ما باید برای سناریویی آماده باشیم که در آن بخش عمده ای از حمایت نظامی و مالی از اوکراین باید از اروپا تامین شود. ارائه تضمین های بلندمدت دولتی برای افزایش تقاضا برای صنعت تسلیحات گام مهمی در جهت تضمین عرضه بیشتر است.
سوم، به آلمان توصیه می شود که شرکای اروپایی خود را در یک واکنش مشترک هماهنگ گرد هم آورد.آلمان باید رهبری لازم را برای اروپا فراهم کند تا بار بیشتری را در دفاع از این قاره به دوش بکشد و در نتیجه ظرفیت ایالات متحده را برای اسرائیل و اقیانوس هند و اقیانوس آرام آزاد کند. حتی شرکای دشواری مانند مجارستان درک می کنند که پیروزی روسیه در اوکراین وضعیت امنیتی آنها را به خطر می اندازد. فرانسه و ایتالیا، در حالی که از اوکراین حمایت میکنند، باید برای ایجاد حمایت بیشتر در کوتاهمدت برای تغییر موازنه استراتژیک به خدمت گرفته شوند. گرد هم آوردن شرکای اروپایی کار آسانی نخواهد بود، اما اوکراین به شدت نیاز به اقدام دارد زیرا موقعیت این کشور دشوارتر می شود. اما برای اینکه آلمان شرکای خود را متقاعد کند که به تلاشهای کوتاهمدت لازم بپیوندند، باید برنامههای بلندمدت خود برای دفاع اروپا را با وضوح بیشتری به آنها نشان دهد....ادامه..
...👉آلمان به درستی در مقابل این حمله تروریستی در کنار اسرائیل ایستاده است. اکنون باید با توجه فوری به این سه موضوع عمده در بالاترین سطح سیاسی، بر اساس پیامدهای استراتژیک ناشی از آن عمل کند.
@dideh_baan
https://dgap.org/en/research/publications/germanys-support-israel-needs-lead-strategic-action
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کثرت ظلم یا ادراک ظلم!
#امام_زمان #ظهور
وزیر خارجه چین میگوید که بیعدالتی در حق فلسطینیان علت اصلی شرایط موجود است.
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در اظهار نظر جدید خود در خصوص بمباران غزه گفت: «مسئله فلسطین هسته اصلی کلیه مسائل خاورمیانه است».
این مقام چینی تاکید کرد: «اساس مسئله فلسطین این واقعیت است که برای مردم فلسطین عدالتی برقرار نشده است».
✴️پیش از این و در ماه ژوئن، خرداد گذشته، زمانی که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از پکن بازدید کرد، چین متعهد به استفاده از «قدرت و خرد چینی» برای حل مسئله فلسطین شده بود.
@dideh_baan
جین لیانگ شیانگ، عضو ارشد مطالعات خاورمیانه، مؤسسه مطالعات بینالمللی شانگهای برای شورای روابط خارجی آمریکا چنین نوشته است:
⭕️بازیگران اصلی بین المللی و منطقه ای باید برای تنش زدایی فشار بیاورند
دور جدید مناقشه اسرائیل و فلسطین از بسیاری جهات پیامد خواهد داشت.
نخست، تشدید تنشها، عدم قطعیت جدیدی را به تنش زدایی منطقهای که در دو سال گذشته تجربه شده، اضافه میکند و در سال 2023 به اوج خود میرسد، بهویژه با توافق آبراهام. عدم اطمینان امنیت منطقه را به چالش خواهد کشید.
دوم، مسئله فلسطین در برنامههای منطقهای اهمیت پیدا میکند و ممکن است به هسته اصلی آن تبدیل شود. سایر موضوعات حداقل برای مدتی از اولویت خارج خواهند شد.
ثالثاً، این درگیری می تواند تفکر اسرائیل را در مورد رویکرد طولانی مدت خود در حفظ امنیت از طریق ایجاد مزیت های نظامی و در عین حال کنار گذاشتن راه حل سیاسی برای منشاء مشکلات ایجاد کند. اگر واقعاً بازنگری صورت گیرد، روابط اسرائیل و فلسطین در بلندمدت می تواند به سمت بهتر شدن تغییر کند.
دو سناریو در آینده پیش بینی می شود:
اول، تنش زدایی تدریجی ناشی از محاسبات منطقی طرفین درگیر و فشار خارجی کافی. فاصله آشکار بین این دو در توان نظامی به این معنی است که بعد نظامی درگیری به زودی با اشغال بخش های قابل توجهی از سرزمین های فلسطینی توسط اسرائیل پایان خواهد یافت. مذاکرات در مورد مبادله گروگان ها و اسیران و سایر مسائل حیاتی طولانی تر خواهد بود.
دوم، بحران می تواند تشدید شود و به طور کلی به منطقه سرایت کند. اگر طرفین از تبادل تلافی خودداری نکنند، اگر سایر بازیگران دولتی منطقه درگیر باشند، و اگر بازیگران خارجی برای کاهش تنش یا صلح فشار نیاورند، درگیری جدیتر خواهد شد.
بازیگران اصلی بین المللی و منطقه ای به دلیل نگرانی واقعی برای حقوق بشر و صلح در شرایط واقعی، باید در جهت سناریوی اول تلاش کنند. بازیگران اصلی جهانی میتوانند برای تحت فشار قرار دادن طرفهای مرتبط با یکدیگر همکاری کنند تا از انجام اقداماتی برای تشدید تنش خودداری کنند. خاموش کردن، به جای روغن کاری، آتش باید در اولویت باشد.
ایالات متحده به ویژه می تواند اسرائیل را برای منطقی بودن تحت فشار قرار دهد، در حالی که بازیگران منطقه ای می توانند رفتار بازیگران زیرمنطقه ای را محدود کنند. چین همچنین میتواند نقش بزرگتری در میانجیگری میان طرفهای مختلف ایفا کند.
متأسفانه، درگیری به سمت سناریوی دوم در حال تکامل است زیرا چندین بازیگر اصلی خارجی به جای فشار آوردن برای صلح، این تراژدی را برای منافع ژئوپلیتیکی خود سیاسی می کنند. هیچ مدرک مشخصی وجود ندارد که ایران را با عملیات سیل الاقصی حماس مرتبط کند، حتی اگر ایران از نظر سیاسی از حماس حمایت می کند. چنین پیوند عمدی، نوسانات غیرضروری را به درگیری اضافه خواهد کرد.
@dideh_baan
https://www.cfr.org/councilofcouncils/global-memos/global-perspectives-hamas-attacks-israel
عبدالعزیز ساگر
رئیس مرکز تحقیقات خلیج فارس (عربستان سعودی) در شورای روابط خارجی آمریکا نوشت:
✴️مسئله فلسطین را نمی توان بیش از این در حاشیه قرار داد
حملات حماس و واکنش اسرائیل بر محوریت تداوم مسئله فلسطین برای امنیت کلی خاورمیانه تاکید دارد . این در حالی است که تلاش های بین المللی فراوان برای به حاشیه راندن موضوع و عدم توجه لازم و ضروری به روند صلح صورت می گیرد. با پرداختن به راه حل دو دولت در چند دهه گذشته، بقیه جهان مسئولیت چشم پوشی از زودپز ادامه اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل را بر عهده دارند. هزینه ها و پیامدهای این انفعال اکنون برای همه روشن است.
آنچه در حال حاضر مورد نیاز است یک رویکرد چند وجهی و دو وجهی است.
اولاً، دولتهای ملی و نهادهای بینالمللی باید تلاشهای مشترکی انجام دهند و از همه کانالهای ارتباطی خود استفاده کنند تا اطمینان حاصل کنند که اوضاع تشدید نمیشود یا طرفهای دیگر را درگیر نمیکند. باید از آتش سوزی گسترده خاورمیانه اجتناب شود. علاوه بر این، تمام قابلیتهای میانجیگری باید برای خنثی کردن اوضاع، تضمین آزادی گروگانها و جلوگیری از محاصره کامل نوار غزه فعال شود. در این جبهه، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس آماده ایفای نقش خود هستند.
ثانیاً، باید زمینه مذاکرات واقعی در مورد مسئله فلسطین فراهم شود. این به معنای ترکیبی از تلاشهای مؤثر بینالمللی برای آوردن همه طرفها به میز مذاکره در کنار حمایت گسترده از تلاشها و ابتکارات منطقهای برای پایان دادن به چرخه پایدار خشونت است. در اینجا، ابتکار صلح عربی باید در نهایت به عنوان نقطه شروعی برای هموار کردن مسیر رو به جلو مورد توجه قرار گیرد.
صلح همه جانبه را نمی توان تحمیل کرد بلکه باید در نهایت از درون حاصل شود. ابتکار صلح عربی یک مؤلفه اساسی در این زمینه است و بر تعهد عربستان سعودی به راه حل دو دولتی به عنوان رویکردی معتدل و منطقی به بحران تأکید می کند.
@dideh_baan
https://www.cfr.org/councilofcouncils/global-memos/global-perspectives-hamas-attacks-israel
الشرق الاوسط عربستان
💢غزه و سناریوی خروج از بیروت
نویسنده: عبدالرحمن الراشد، روزنامه نگار و روشنفکر سعودی، سردبیر سابق روزنامه الشرق الاوسط و مجله المجاله و مدیر کل سابق شبکه العربیه. او از دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی فارغ التحصیل شد.
منطقه با بحران بسیار خطرناکی مواجه است که ممکن است رشد و گسترش یابد. علاوه بر غزه، ویرانی ممکن است به کرانه باختری رود اردن، جنگ در لبنان رخ دهد و آتش ممکن است فراتر از آن جغرافیایی و برای مدت طولانی گسترش یابد.
من شباهتی بین این جنگ و جنگ بیروت در سال 1982 می بینم که شارون پس از سوء قصد به ترور سفیر اسرائیل در لندن به آن حمله کرد. آی تی. اما کسی که بهای آن را پرداخت، ساف بود که اسرائیلی ها مجبور به ترک آن به تونس، سودان و یمن شدند. فتح در عمل به عنوان یک جنبش مبارزه مسلحانه پایان یافته است.
عملیات و بیانیه های اسرائیل می گوید که قصد دارد از شر این سازمان و اکثر شبه نظامیان حماس خلاص شود، از جمله آنها را از نوار غزه از طریق مصر خارج کند.
در شمال بعید است که حزب الله در جنگ شرکت کند. زیرا این به معنای بازگشت ارتش اسرائیل به جنوب لبنان است. او میداند که از بین بردن تواناییهایش او را در سوریه تضعیف میکند که از نظر نظامی و سیاسی برای او اهمیت بیشتری پیدا کرده است و ممکن است کنترل کامل خود را بر خود لبنان از دست بدهد.
به عقب برمیگردیم و میپرسیم: چرا حماس این حمله عظیم یا به قول برخی «11 سپتامبر اسرائیل» را انجام داد؟ آیا این یک خودکشی دسته جمعی است یا حل معضل موازنه قوا؟
پس از حملات القاعده، اعضای القاعده از یک سازمان حاکم بر ایالت افغانستان به زندگی در غارها تغییر مکان دادند و در نهایت بن لادن در پاکستان و فرزندانش در ایران پنهان شدند. اما تفاوت القاعده با حماس در این است که پروژه آن خلافت بود، یک فانتزی تاریخی که جایی در دوران مدرن ندارد، در حالی که پروژه فلسطین واقعی است و امید زیادی دارد.
با این حال، همانطور که چرچیل در سازمان ملل پس از ویرانی های جنگ جهانی دوم گفت، ما با فرصتی روبرو هستیم: "نگذارید بحران ها بیهوده باشند."
حماس این راه را انتخاب کرد. اسرائیل تصمیم گرفت به زور واقعیت غزه را تغییر دهد و به حماس پایان دهد. هیچ یک از طرفین مناقشه را حل نخواهد کرد. حماس فلسطین را با گلایه های خود آزاد نخواهد کرد و نتانیاهو عزم فلسطینی ها برای ایجاد کشور خود را از بین نخواهد برد.
@dideh_baan
https://aawsat.com/%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A3%D9%8A/4604121-%D8%BA%D8%B2%D8%A9-%D9%88%D8%B3%D9%8A%D9%86%D8%A7%D8%B1%D9%8A%D9%88-%D8%A7%D9%84%D8%AE%D8%B1%D9%88%D8%AC-%D9%85%D9%86-%D8%A8%D9%8A%D8%B1%D9%88%D8%AA
✴️بسیاری مقامات رژیم با مظلومنمایی حمله حماس را ۱۱سپتامبری دیگر خواندهاند!
با توجه به روند تصمیمات آمریکا پس از ۱۱سپتامبر و نتایج آن، باید منتظر تقویت روز افزون محور مقاومت باشیم!
قطعا نتانیاهو احمقتر از جورج بوش است!
پس نتایجی به مراتب درخشانتر را در پیش خواهیم داشت!
@dideh_baan
مقاله طولانی و البته مهم مارک لینچ در فارن افرز نکات خواندنی دارد!
حمله به غزه برای اسرائیل فاجعه خواهد بود
آمریکا باید بر متحد خود غلبه کند تا از لبه پرتگاه عقب نشینی کند
✴️مارک لینچ، استاد علوم سیاسی و امور بینالملل در دانشگاه جورج واشنگتن است.
اهل فن به خوبی جایگاه مهم این دانشگاه را در ایالات متحده میشناسند!
تهاجم قریب الوقوع غزه یک فاجعه انسانی، اخلاقی و استراتژیک خواهد بود. این نه تنها به شدت به امنیت بلندمدت اسرائیل آسیب می رساند و هزینه های انسانی غیرقابل تصوری را بر فلسطینی ها تحمیل می کند، بلکه منافع اصلی ایالات متحده در خاورمیانه، در اوکراین و در رقابت واشنگتن با چین بر سر نظم هند و اقیانوس آرام را تهدید می کند.
تشدید مستمر غصب زمینهای اسرائیل و حملات شهرکنشینان مورد حمایت ارتش به فلسطینیها در کرانه باختری، مردم خشمگین و بسیج شدهای را ایجاد کرد که به نظر میرسید ایالات متحده - و تشکیلات خودگردان فلسطینی مورد حمایت اسرائیل - قادر و تمایلی به حل آن ندارند. اقدامات بسیار علنی ایالات متحده برای میانجیگری برای یک توافق عادی سازی بین اسرائیل و عربستان نیز ممکن است مانند پنجره بسته شدن فرصت برای حماس به نظر برسد تا قاطعانه عمل کند، قبل از اینکه شرایط منطقه به طور اجتناب ناپذیری بر ضد آن باشد. و، شاید، قیام اسرائیل علیه اصلاحات قضایی نخست وزیر بنیامین نتانیاهو، حماس را به پیش بینی دشمنی متفرق و پریشان سوق داد.
تهاجم به غزه خود با عدم قطعیت همراه خواهد بود. حماس مطمئناً چنین واکنشی از سوی اسرائیل را پیشبینی میکرد و به خوبی برای مبارزه با شورشهای شهری طولانیمدت علیه نیروهای در حال پیشروی اسرائیل آماده است. احتمالاً امیدوار است که تلفات قابل توجهی را علیه ارتشی وارد کند که سالهاست در چنین نبردی شرکت نکرده است. (تجارب نظامی اخیر اسرائیل محدود به عملیات های عمیقاً یک جانبه است، مانند حمله ژوئیه امسال به اردوگاه آوارگان جنین در کرانه باختری). اسرائیل می تواند یک پیروزی سریع کسب کند، اما بعید به نظر می رسد. اقداماتی که ممکن است کارزار کشور را تسریع بخشد، مانند بمباران شهرها و کاهش جمعیت شمال، هزینه های زیادی برای شهرت به همراه خواهد داشت. و هرچه جنگ طولانیتر شود، جهان بیشتر با تصاویر کشتهشدگان و زخمیهای اسرائیلی و فلسطینی بمباران میشود و فرصتهای بیشتری برای رویدادهای مخرب غیرمنتظره وجود خواهد داشت.
بهترین سناریوی اسرائیل یک ضد شورش طولانی مدت در محیطی منحصر به فرد خصمانه است که در آن سابقه شکست دارد و در آن مردم چیزی برای از دست دادن ندارند.
در بدترین سناریو، درگیری به غزه محدود نخواهد شد. و متأسفانه چنین گسترشی محتمل است. تهاجم طولانیمدت به غزه، فشارهای عظیمی را در کرانه باختری ایجاد میکند، که ممکن است تشکیلات خودگردان فلسطینی رئیسجمهور محمود عباس نتواند – یا، شاید، تمایلی به مهار آن نداشته باشد. طی سال گذشته، تجاوز بی امان اسرائیل به اراضی کرانه باختری، و تحریکات خشونت آمیز شهرک نشینان، خشم و ناامیدی فلسطینی ها را به جوش آورده است. تهاجم غزه می تواند فلسطینیان کرانه باختری را از مرز خارج کند.
رهبران عرب ذاتاً واقع گرا هستند و دغدغه بقای خود و منافع ملی خود را دارند. هیچ کس انتظار ندارد که آنها برای فلسطین فداکاری کنند، فرضی که سیاست آمریکا و اسرائیل را در زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق ایالات متحده و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، هدایت کرده است. اما توانایی آنها برای ایستادگی در برابر تودههای مردمی که به شدت بسیج شدهاند، محدودیتهایی دارد، بهویژه وقتی صحبت از فلسطین میشود....👇👇👇
@dideh_baan
.....
فاصله گرفتن اعراب تنها تغییر منطقه ای است که ایالات متحده در صورت ادامه این مسیر با خطر مواجه می شود. و از ترسناک ترین چیز دور است: حزب الله نیز می تواند به راحتی به جنگ کشیده شود. تا کنون، این سازمان به دقت پاسخ خود را برای جلوگیری از تحریک آمیز کالیبره کرده است. اما حمله به غزه ممکن است خط قرمزی باشد که حزب الله را مجبور به اقدام کند. تشدید تنش در کرانه باختری و اورشلیم تقریباً به طور قطع خواهد بود. ایالات متحده و اسرائیل به دنبال این بوده اند که حزب الله را از ورود به نبرد باز دارند، اما چنین تهدیدهایی تنها در صورت تشدید مداوم ارتش اسرائیل تا این حد ادامه خواهند داشت. و اگر حزب الله با زرادخانه موشکی مهیب خود وارد معارضه شود، اسرائیل با اولین جنگ دو جبهه ای خود در نیم قرن گذشته روبرو خواهد شد. چنین وضعیتی نه تنها برای اسرائیل بد خواهد بود. روشن نیست که لبنانی که قبلاً به دلیل انفجار بندرگاه و فروپاشی اقتصادی سال گذشته در وضعیت ضعیفی قرار گرفته بود، بتواند از یک بمباران تلافی جویانه دیگر اسرائیل جان سالم به در ببرد.
به نظر می رسد برخی از سیاستمداران و کارشناسان آمریکایی و اسرائیلی از یک جنگ گسترده تر استقبال می کنند. آنها به ویژه از حمله به ایران دفاع کرده اند. اگرچه بسیاری از کسانی که از بمباران ایران دفاع میکنند سالها چنین موضعی اتخاذ کردهاند، اما ادعای نقش ایران در حمله حماس میتواند ائتلاف کسانی را که مایل به شروع درگیری با تهران هستند، گسترش دهد.
اما گسترش جنگ به ایران خطرات زیادی را به همراه خواهد داشت، نه تنها در قالب انتقامجویی ایران علیه اسرائیل، بلکه در حملات علیه کشتیهای نفتی در خلیجفارس و تشدید بالقوه در سراسر عراق، یمن، و دیگر جبهههایی که متحدان ایرانی در آن تسلط دارند. به رسمیت شناختن این خطرات تاکنون حتی مشتاق ترین شاهین های ایران را نیز مهار کرده است، مانند زمانی که ترامپ از حمله به پالایشگاه های ابقیق عربستان سعودی در سال 2019 انتقام گرفت. حتی امروز، جریان ثابتی از درز اطلاعات از سوی مقامات آمریکایی و اسرائیلی که نقش ایران را کم اهمیت جلوه می دهند، نشان می دهد که علاقه به اجتناب از تشدید اما علیرغم این تلاش ها، پویایی جنگ طولانی عمیقا غیرقابل پیش بینی است. دنیا به ندرت به فاجعه نزدیکتر بوده است.
دولت بایدن به وضوح اعلام کرده است که از اسرائیل در واکنش به حمله حماس حمایت می کند. اما اکنون زمان آن فرا رسیده است که از قدرت این رابطه استفاده کند تا اسرائیل را از ایجاد یک فاجعه قابل توجه باز دارد. رویکرد کنونی واشنگتن، اسرائیل را تشویق میکند تا جنگی عمیقاً نابخردانه را آغاز کند، و با بازدارندگی دیگران از ورود به نبرد و با مسدود کردن هرگونه تلاش برای تحمیل مسئولیت از طریق قوانین بینالمللی، نوید محافظت از عواقب آن را میدهد. اما ایالات متحده این کار را به قیمت جایگاه جهانی خود و منافع منطقه ای خود انجام می دهد. اگر حمله اسرائیل به غزه، با همه کشتار و تشدید آن، محتمل ترین مسیر خود را طی کند، دولت بایدن از انتخاب های خود پشیمان خواهد شد./ پایان قسمت دوم و نهایی.
@dideh_baan
https://www.foreignaffairs.com/middle-east/invasion-gaza-would-be-disaster-israel
دیدهبان
✴️آیا تحلیلگران انقلابی ما در این شرایط حساس باید ساکت بنشینند و تنها با احساسی خوب نظاره گر باشند؟!
📩 رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر علمی:
امروز واکنش در برابر قضیه غزه مسئولیتِ همگانی است / نخبگان و عالمانِ حوزه و دانشگاه بیتفاوت نباشند.
✏️ امروز در قضیهی غزه، این واکنش بر دوش همهی ما وجود دارد. باید واکنش نشان بدهیم. عدهای گرسنهاند، عدهای زیر بمباراناند، عدهای دارند صد تا صد تا به شهادت میرسند. عالم، چه عالم دانشگاه، چه عالم حوزه باید تلاش کند حق را بشناسد، در کنار حق بایستد. نگاه کردن بیتفاوت برای عالم و دانشمند جایز نیست. ۱۴۰۲/۷/۲۵
💻 Farsi.Khamenei.ir
🟣یایر گولان، ژنرال سابق نیروهای دفاعی رژیم صهیونیستی و عضو نظامی در سال 2017 در موسسه واشنگتن نوشت:
سه سناریو ممکن است باعث پاسخ نظامی مستقیم حزب الله شود.
یکی، اگر اسرائیل عملیات گسترده ای را در داخل غزه آغاز کند و حزب الله به این نتیجه برسد که شمال در برابر حمله آسیب پذیرتر است.
دوم، اگر اسرائیل در انتظار حمله بزرگ از شمال، یک حمله پیشگیرانه علیه حزب الله انجام دهد.
سه، اگر ایران خود را با پرتاب موشک از خاک خود یا از عراق، سوریه یا یمن درگیر کند. این سناریوها به نوبه خود دخالت ایالات متحده را شکل خواهد داد.
بنابراین تصمیم گیرندگان باید همه احتمالات و مسیرها را در نظر بگیرند. و اگر اسرائیل تصمیم به بررسی یک حمله پیشگیرانه دارد، باید با ایالات متحده هماهنگ شود. اگرچه تنش بین واشنگتن و اورشلیم قبل از جنگ نسبتاً بالا بود، سیاست خارجی آنها احتمالاً در آینده به ویژه در مورد ایران مطابقت بیشتری خواهد داشت.
@dideh_baan
https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/will-hezbollah-and-iran-expand-war-israels-north
🌕فرزین ندیمی، عضو ارشد موسسه واشنگتن، تحلیلگر مقیم واشنگتن و متخصص در امور امنیتی و دفاعی ایران و منطقه خلیج فارس:
تهران خوشحال است که موضع دفاعی خود را حفظ می کند و به حزب الله اجازه می دهد به تحریکات مرزی خود ادامه دهد. این موضع احتمالاً ادامه خواهد داشت حتی اگر اسرائیل تهاجم زمینی به غزه را آغاز کند. با این حال این احتمال قوی وجود دارد که ایران در نهایت از پهپادها برای هدف قرار دادن کشتی های اسرائیلی در ماموریت های مخفی استفاده کند. احتمال تهدید مستقیم برای دارایی های نظامی آمریکا کمتر است، مگر اینکه حزب الله دارایی های دفاع هوایی ایران را به دست آورد و استفاده از آن را انتخاب کند.
از سوی دیگر، تهران ممکن است جبهه دومی را در بلندیهای جولان باز کند که آن را گزینه امنتری نسبت به مرز لبنان میداند. جولان منطقه عملیاتی مورد علاقه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که گروههای محلی را برای حمایت از فعالیتهای حزبالله در سوریه و در عین حال استقرار پهپادها و قابلیتهای موشکی در اطراف منطقه جذب میکنند.
نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زیرساخت ها و تجربه لازم برای رهبری یک حمله چند حوزه ای به اسرائیل را مانند حماس دارد، بنابراین مرزهای جولان از نزدیک تحت نظر است.
@dideh_baan
https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/will-hezbollah-and-iran-expand-war-israels-north
🟠دیوید شنکر عضو ارشد تاوب در موسسه واشنگتن و مدیر برنامه لیندا و تونی روبین در زمینه سیاست عرب است. او دستیار سابق وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک است. در اندیشکده واشینگتن چنین می نویسد:
گروههای نیابتی ایران مانند حزبالله لبنان، کتائب حزبالله عراق و حوثیهای یمن به ایالات متحده در مورد دخالت نظامی هشدار دادهاند و در حالی که این تهدیدها چیز جدیدی نیستند، پتانسیل تشدید پهنه نبرد را افزایش میدهند.
چنین توسعه ای منابع ایالات متحده را بین اوکراین، اسرائیل و آمادگی در سایر مناطق گسترش می دهد. روسیه و چین مشتاق این هستند که ایالات متحده را منحرف و عمیقاً درگیر این مناقشه کنند، بنابراین واشنگتن باید در برخورد با ایران و نیروهای نیابتی آن مبتکرانه proactive کنشگری کند.
@dideh_baan
https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/will-hezbollah-and-iran-expand-war-israels-north
⛔️جنایت هولناک و ددمنشانه رژیم سفاک صهیونیستی در بیمارستان غزه، مصداق نسل کشی است.
رژیم روبه نابودی صهیونیست، عقده و حقارت خود در هراس و ترس از حمله زمینی را با حمله به بیماران و زنان و کودکان تسکین میدهد!
این جنایت هولناک در کارنامه منحوس این رژیم ثبت و پاسخ قاطعی داده خواهدشد.
حامیان رژیم غاصب به خصوص آمریکا نیز در این جنایت شریک هستند.
آتش خشم ملت های مسلمان جهان و آه مظلومان فلسطین دامن حامیان ظالم رژیم سفاک را نیز خواهد گرفت!
@dideh_baan
کافیست کشورهای اسلامی شیر نفت خود را بر روی حامیان رژیم سفاک ببندند یا کم کنند!
رژیم را هم تحریم انرژی کنند!
خواهند دید چه اتفاقات بزرگی خواهد افتاد!
@dideh_baan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بایدن: در صورت حمله حزبالله به اسرائیل، وارد جنگ نخواهیم شد
🔺جو بایدن در جواب خبرنگاری که گفت برخی منابع (تایمز اسرائیل) اعلام کردهاند آمریکا به رژیم صهیونیستی قول داده در صورت حمله حزبالله به فلسطین اشغالی در این جنگ حاضر خواهد بود، گفت: درست نیست، اصلا چنین حرفی زده نشده است!
...............
✴️این ویدئو به وضوح نشان میدهد که رژیم صهیونسیتی به حمایت گسترده لجستیکی و سیاسی و رسانهای و اقتصادی آمریکا قانع نیست و تلاش دارد آمریکا را نیز مستقیم درگیر جنگ کند و بایدن را در عمل انجام شده قرار دهد..
آمریکا هم که به تازگی از باتلاقهای منطقه نسبتا پا پس کشیده است و اولویت هایی چون چین و روسیه دارد، صریحا پاسخ رد میدهد!
@dideh_baan
درس اخلاق هفتگی 26-07-1402.mp3
17.41M
🎙 #درس_اخلاق_هفتگی
🔹 #قدس(۲)
◽️ با بیان #استاد_عابدینی
🔸موضوعات مطرح شده:
محبت امام به مومنان 3:00
برتری مومنان 8:00
مرگ بیدارکننده 11:06
کار دست خداست 15:45
رشد سریع اهل غزه 18:33
مرز بندی کفر و دین 21:26
🗓 چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲
📍 مدرسهعلمیهثامنالائمه(ع) قم
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedini
............
✴️تمنا دارم نیم ساعت وقت بگذارید و گوش دهید!
اکونومیست چهار گزینه ناخوشایند اسرائیل برای آینده بلندمدت غزه.pdf
628.8K
⭕️اکونومیست: چهار گزینه ناخوشایند اسرائیل برای آینده بلندمدت غزه
27 مهر ماه
تردیدی زیادی در مورد تهاجم قریب الوقوع اسرائیل به نوار غزه نیست.
اما برنامه های اسرائیل پس از جنگ همچنان نامشخص است.
چهار گزینه اصلی دارد که همگی بد هستند....
خلاصه نکات...
@dideh_baan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️اندیشکده آتلانتیک: سفر اسرائیل فقط شروع بود. بایدن در ادامه چه کاری باید انجام دهد؟
فایل را با مرورگر خود باز کنید.
@dideh_baan
✳️بلومبرگ: در صورت گسترش جنگ علیه حماس، گنبد آهنین اسرائیل در خطر است که پاسخگوی این فشار نباشد!
مانند هر سیستم پدافند هوایی، این سیستم به ذخایر کافی از موشک های رهگیر متکی است و اگر حمله وارده به اندازه کافی بزرگ باشد، می تواند مورد تجاوز قرار گیرد.
به گفته پاتریک سالیوان، مدیر آکادمی نظامی مدرن آکادمی نظامی ایالات متحده، حماس، که ایالات متحده و اتحادیه اروپا آن را به عنوان یک گروه تروریستی معرفی کرده اند، در 20 دقیقه ابتدایی حمله غافلگیرانه خود در 7 اکتبر، 3000 راکت شلیک کرد که نسبت به عملیات های قبلی افزایش چشمگیری داشته است.
اکنون مقامات آمریکایی نگران احتمال شلیک موشک های دقیق توسط حزب الله لبنان به سمت شهرهای اسرائیل هستند، در حالی که ارتش این کشور درگیر جنگ شهری در غزه پرجمعیت شده است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت، برای جلوگیری از چنین سناریویی، ایالات متحده دو ناو هواپیمابر را به منطقه فرستاد تا بازدارنده ای برای کسانی باشد که ممکن است به دنبال سوء استفاده از عملیات اسرائیل در غزه باشند.
حتی یک کاهش کوچک در نرخ رهگیری گنبد آهنین به حدود 80 درصد به این معنی است که اگر حماس یا دیگران دور دیگری از حملات شدید را آغاز کنند، راکتهای بیشتری از آن عبور خواهند کرد. با حدود 100000 موشک و راکت تخمین زده می شود که در اختیار حزب الله باشد، چنین تهاجم گسترده و کاهش کارایی گنبد آهنین در میان مقامات خاورمیانه و فراتر از آن قابل قبول است.
@dideh_baan
https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-10-19/israel-s-iron-dome-system-risks-getting-overstretched-if-hamas-war-widens