❇️مروري بر مقاطع تاريخي جمهوري اسلامي
🔸بخش اول: #دولت_موقت و #بازرگان
▪️6 از 8
💠خط مشی دولت موقت و جریان استعفا
🔺از ابتدای پیروزی انقلاب به تدریج معلوم شده بود که سران دولت موقت از تحولات سیای ایران وحشت داشتند و معتقد بودند که میتوان با آمریکا از راه مذاکره سیاسی به توافق رسید.
🔺امام معتقد بود که مردم باید همچنان در صحنه انقلاب باقی بمانند و تنها با تکیه بر نیروی بیپایان مردمی که انقلاب را به پیروزی رساندهاند میتوان انقلاب را حفظ کرد. اما سران دولت موقت حضور مردم را نمیپسندیدند و دخالت و مزاحمت در کار دولت تلقی میکردند.
🔺 نظرشان این بود که با رفتن شاه، رأس رژیم طاغوت از بین رفته و لازم نیست در اعضای اصلی بدنه رژیم تغییرات بنیادی داده شود.
🔺نتیجه این بینش باقی ماندن عناصر بیاعتقاد به اسلام و انقلاب در مراکز حساس کشور بود که میتوانست به ناامیدی و دلسردی مردم انقلابی منجر شود. آنان صریحاً اعلام یکردند که مراکز انقلابی باید تعطیل شود؛ از جمله مهمترین درخواستهای آنها انحلال سپاه پاسداران بود.
🔺این اختلاف بینش در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی به اوج خود رسید. هنگامی که مهندس مهدی بازرگان و دولت موقت در 13 آبان 1358 با تصرف سفارت آمریکا در تهران از سوی گروهی از دانشجویان پیرو خط امام رو به رو شدند، بلافاصله خود را از صحنه کنار کشیدند.
🔺بازرگان در روز 14 آبان 1358، در استعفا نامهای به حضور محترم «حضرت آیتالله العظمی امام الخمینی» نوشت: «با کمال احترام معروض میدارد پیرو توضیحات مکرر گذشته و نظر به این که دخالتها، مزاحمتها، مخالفت و اختلاف نظرها، انجام وظایف محوله و ادامه مسئولیت را برای همکاران و اینجانب مدتی است غیر ممکن ساخته و در شرایط تاریخی حساس حاضر، نجات مملکت و به ثمر رساندن انقلاب بدون وحدت کلمه و وحدت مدیریت میسر نیست. بدین وسیله استعفای خود را تقدیم میدارد تا به نحوی که مقتضی میدانند کلیه امور را در فرمان رهبری بگیرند یا داوطلبانی را که با آنها هماهنگی وجود داشته باشد مأمور تشکیل دولت فرمایند.»
🆔 @difqom
♦️طیف بندی قدرتهای جهانی و نقش ايران در جهان
محمد علي رنجبر
🌐نظم موجود جهانی، با سه طیف قدرت جهانی ایجاد شده است:
🌀طیف نخست، طرفداران حفظ نظم موجود به رهبری آمریکاست که پیشران تمدن غرب قلمداد می شود؛ چراکه برای هر تمدنی، یک پیشران وجود دارد که قبل از جنگ جهانی دوم، از آن بریتانیا و پس از آن، آمریکا به عنوان ناظم نظم جهانی مطرح شدند. همچنان که پیشران تمدن اسلامی، امپراطوی عثمانی بود که با فروپاشی آن تمدن اسلامی نیز فرو پاشید و امروز ایران اسلامی به عنوان پیشران تمدن نوین اسلامی است و با برداشتن گام های پنجگانه(قیام، نظام، دولت، جامعه و تمدن)، در حال شکل دادن نظم جدیدی بر عالم است.
🌀طیف دومِ قدرت جهانی، منتقدین سهم خواهِ نظم موجود به رهبری بریکس است. بریکس کشورهایی متشکل از برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی است. این پنج کشور به دلیل افزایش تولید ناخالص ملی و رشد اقتصادی، در آینده ای نزدیک (سال 2030 بنابر پیش بینی ها)، نیمی از تولید ناخالص ملی جهان را در اختیار خواهند گرفت. این کشورها، منتقد اما سهم خواه هستند. نمی خواهند نظم را بر هم بزنند، چون به لحاظ داشته های ایدئولوژیک که یکی از عناصر مهم تشکیل نظم نوین جهانی است، چیزی ندارند. نه کمونیست جذابیت اعتقادی دارد، و نه کشورهای دیگر آورده و گفتمان جدیدی ارائه داده اند. از قضا، سه کشور روسیه، چین و هند، سه کشور همسایه ما نیز محسوب می شوند.
🌀طیف سومِ قدرت جهانی، منتقدین بر هم زننده نظم موجود به رهبری ایران اسلامی است؛ که به عنوان پیشران نظم و تمدن نوین جهانی مطرح است.
🔸در واقع دو سر طیف یعنی آمریکا به عنوان پیشران تمدن غرب و حفظ نظم نوین جهانی، و ایران اسلامی به عنوان منتقد برهم زننده نظم موجود، در طول 43 سال گذشته با یکدیگر رقابت و درگیری دارند.
🌐اگر جنگ سرد ایران و آمریکا را یک ابرنظریه در نظر بگیریم، آنگاه اتفاقاتی که در دنیا می افتد به خوبی قابل تحلیل هستند. در این نگاه، آمریکا و ایران به عنوان دو سر طیف، تلاش می کنند طیف وسط (بریکس) را به سمت خود بکشانند. که طی سالهای گذشته(از 2000 به این سو) آمریکایی ها چین و روسیه را از دست داده اند؛ و الان با معادله چند وجهی مواجه اند که بر کدام موضوع تمرکز کنند؟ درگیری با ایران در موضوع اسرائیل، درگیری با چین در موضوع تایوان، یا درگیری با روسیه در موضوع اوکراین.
🌐 از آنجا که قابلیت و قدرت تمرکز بر هر سه موضوع را ندارند، این تصور می رود که بر هر کدام متمرکز شوند، دو مورد دیگر را از دست می دهند. آنها خود اعتراف کرده اند که در نبرد یارگیری، جمهوری اسلامی موفق تر از ما عمل کرد و تفاهم نامه راهبردی 25 ساله با چین و 20 ساله با روسیه را از جمله دستاوردهای ایران می دانند. همچنین در ارتباط با هند، با مذاکراتی که صورت گرفته، بندر چابهار به عنوان مبدا انتقال کالا به روسیه و اروپا و بالعکس توافق شده است. در واقع راه جدیدی را جمهوری اسلامی ایران به هند پیشنهاد داده که مورد استقبال نیز واقع شده است.
🌐در واقع با جذب سه کشور روسيه، چين و هند _ که بیش از نیمی از جمعیت دنیا را دارند _، ایران اسلامی قدرتمنایی خوبی در عرصه بین الملل صورت داده است.
#تحليل
#جنگ_سرد
#ايران_و_آمريكا
🆔 @difqom
22.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️مجموعه مباحث تعبد و عقلانيت
🔸قسمت هشتم
🔈حجت الاسلام و المسلمين دكتر جعفري
🆔 @difqom
♻️اهمیت ژئوپولیتیکی شیعه و نقش آن در نظم نوین جهانی
🔺بخش ششم
↙️ج. بازار مصرف
🔸جمعیت قریب یکصد میلیونی حوزة خلیج فارس، که مشمول درآمدهای نفتی میشود، بازار مصرفی کشورهای صنعتی غرب هستند. در نتیجه، بر سر تصرف این بازار و جذب دلارهای نفتی آن، بین قدرتهای اقتصادی غرب، همچون آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و اخیراً روسها رقابتهایی وجود دارد.
🔸سالیانه میلیاردها دلار پولهای بادآوردة نفتی خرج سلاحهای جنگی غربی میشود و به دلیل کمبود نیروی انسانی ماهر و متخصص در زمینة تولیدات نظامی و صنایع مربوط به آن، این منطقه از مهمترین بازار فروش این گونه خدمات به شمار میآید.
↙️د. نقش فرهنگی و اهمیت ایدئولوژیکی
🔸به گواه تاریخ، منطقه خلیج فارس همواره گهواره تمدنهای درخشان بشری بوده و اقوام بسیاری همچون ایلامیها، سومریها، کلدانیها، آشوریها و بابلیها فرهنگ خویش را از راه خلیج فارس به دیگر نقاط جهان صادر میکردهاند. علاوه بر این، منطقة مزبور نه تنها جایگاه تمدنهای بزرگ بوده، بلکه خاستگاه پیامبران بزرگ الهی نیز بوده است، به ویژه زادگاه پیامبر اکرم(ص) آخرین پیامبر الهی.
🔸دین اسلام در قرن هفتم میلادی با ظهور پیامبر بزرگ آن، حضرت محمد بن عبدالله(ص) در شبه جزیرة عربستان و در حقیقت، در سرزمینی که تا آن زمان بستر حوادث و درگیریهای بزرگی بود، به وجود آمد.
🔸 این تفکر الهی به سرعت گسترش یافت و قلمرو عظیمی را از اقیانوس اطلس تا کرانههای غربی اقیانوس آرام دربر گرفت. در حال حاضر، مجموعه عظیم جغرافیای جهان اسلام سرزمینی را به طول 1 هزار کیلومتر و به عرض بیش از 5 هزار کیلومتر، با ترکیبی بسیار متنوع از نظر انسانی و طبیعی شامل میشود.
🔸همة این مجموعه عظیم تحت رهبری ایدئولوژی مرکز آن یعنی خلیج فارس قرار دارد، به گونهای که این منطقه امروز به عنوان قلب جهان اسلام، هدایت تمام جریانهای اسلامی را بر عهده گرفته است و خط دهندة تمامی حرکتهای سیاسی، مذهبی و اسلامی سراسر جهان به شمار میآید.
🔸از سوی دیگر، با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 م، الگویی عینی برای حرکتهای اسلامی، به ویژه جنبشهای شیعی، شکل گرفته و باور مبارزه با غرب در ذهن مسلمانان تقویت شده و ایران را به عنوان خط دهندة حرکتهای اسلامی به جهان اسلام معرفی نموده است.
🔸همچنین نگاه جهان اسلام به عربستان دوخته شده است؛ از آن رو که زادگاه پیامبر و مکانهای مقدسی همچون مکه و مدینه در آن قرار دارد و داعیهدار رهبری جهان اسلام، به ویژه جهان عرب، به شمار میآید.
🔸از این رو، تحولاتی که در این منطقه رخ میدهد ـ هر چند کوچک و جزئی ـ تأثیری ژرف بر جهان اسلام خواهد داشت و شاید به همین دلیل است که کشورهای غربی به رویدادهای منطقه حساس هستند و همواره از خود واکنش نشان میدهند.
🆔 @difqom
20.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #جلسه_بصیرتی
🔺قسمت ششم
🔺حجت الاسلام و المسلمين دكتر قاسم روانبخش
🔸 موضوع: جریان شناسی مبتنی بر مبنای اندیشه اسلامی
پ.ن: اين جلسه براي شركت كنندكان و فارغالتحصيلان دوره طرح ولايت ضبط شده است، اما به دليل اهميت موضوع و مباحث ارائه شده، ديدن و شنيدن آن را به فعالان سياسي و فرهنگي كشور توصيه مي كنيم.
🆔 @difqom
خوش چشم. تحليل مسائل جديد آمريكا و ايران هسته اي 21 خرداد جهان آرا.mp3
15.86M
↙️پیشنهاد دانلود mp3
زمان: 64 دقیقه
حجم: 15 مگ
🔰تحليل مسائل جديد آمريكا و ايران هسته اي
🔸استاد سید مصطفی خوش چشم(کارشناس مسائل منطقه)
21 خرداد 1401 ـ برنامه جهان آرا
👌ویژه فعالین فرهنگی و سیاسی
❇️مروري بر مقاطع تاريخي جمهوري اسلامي
🔸بخش اول: #دولت_موقت و #بازرگان
▪️7 از 8
💠قبول استعفا توسط رهبر کبیر انقلاب
🔺لذا بعد از استعفا بازرگان امام خمینی(ره) مورخ 15 آبان 1358 در شهر قم نامهای در زمینه قبول استعفای نخست وزیر و بیان مأموریتهای شورای انقلاب تنظیم فرمودند:
شورای انقلاب جمهوری اسلامی: چون جناب آقای مهندس مهدی بازرگان با ذکر دلایلی برای معذور بودن از ادامه خدمت در تاریخ 14/8/1358 از مقام نخست وزیری استعفا نمودند ضمن قدردانی از زحمات و خدمات طاقت فرسای ایشان در دوره انتقال و با اعتماد به دیانت و امانت و حسن نیت مشارالیه، استعفا را قبول نمودم.
🔺شورای انقلاب را مأمور نمودم برای رسیدگی و اداره امور کشور در حال انتقال و نیز شورا در اجرای امور زیر بدون مجال مأموریت دارد:
1. تهیه مقدمات همه پرسی قانون اساسی
2. تهیه مقدمات انتخابات مجلس شورای اسلامی
3. تهیه مقدمات انتخابات ریاست جمهوری
🔺لازم به ذکر است که با اتکال به خداوند متعال و اعتماد به قدرت ملت عظیمالشأن باید امور محوله را خصوصاً آنچه مربوط به پاکسازی دستگاههای اداری و رفاه حال طبقات مستضعف بيخانمان به طور انقلابی و قاطع عمل نمایند.»
💠نهضت آزادی از دیدگاه حضرت امام(ره)
🔺با کنارهگیری دولت موقت، نهضت آزادی فاصله خود را از انقلاب امام و مردم بیشتر کرد و با حمایت از جبهه ملی که علیه حکم قطعی قرآن (قصاص) اعلام راهپیمایی کرده بودند ماهیت خود را آشکار کرد. حضرت امام با موضعگیری از آنها خواست توبه کنند اما حرکت جدی از سوی آنها اتفاق نیفتاد.
🔺بعد از آن حضرت امام طی سخنانی فرمودند: «من با اینها کار دارم که شمایی که متدین هستید و مدعی تدین چه توجیهی از این معنا دارید؟ آیا تکلیف شرعی فقط این است که در مقابل مجلس و دولت اعلامیه صادر کنید! در تمام تکلیفهای شرعی که شما احساس کردید همین تکلیف شرعی را دارید که مردم را دعوت کنید به شورش در مقابل دولت اسلامی، در مقابل مجلس شورای اسلامی؟! نهی از منکر و امر به معروف فقط منحصر است به همین که دولت اسلامی را نهی و امر بکنید؛ آن هم با آن کوبندگی؟ و آن هم دعوت به قیام؟ آن هم دعوت به شورش؟! در مقابل این اعلامیه جبهه ملی که مخالف نص قرآن مجید است در مقابل این که مردم را دعوت کرده است به راهپیمایی در مقابل قانون الهی تکلیف دیگر ندارید شما؟ آقایان تمام تکلیفها را به جا آوردند و عمل کردند فقط یک تکلیف مانده و آن جمهوری اسلامی را به هم زدن؟»
🆔 @difqom
♻️اهمیت ژئوپولیتیکی شیعه و نقش آن در نظم نوین جهانی
🔺بخش هفتم
↙️حضور قدرتهای بزرگ در منطقه خلیج فارس
🔸به لحاظ تاریخی، تسلط قدرتهای خارجی در این منطقه، به سالهای حدود 1506 م برمیگردد که پرتغالیها با کشف دماغة «امیدنیک»، به آبهای اقیانوس هند و پس از آن به آبهای دریای عمان و خلیج فارس راه یافتند، و این نخستین حضور یک قدرت خارجی در این منطقه بود. پس از آن، هلندیها و سپس فرانسه، بریتانیا و روسیه به این منطقه گام نهادند. به تدریج و به ویژه پس از جنگ اول جهانی و با کشف نفت، حرص قدرتهای خارجی در چنگ انداختن بر خلیج فارس افزایش یافت.
🔸با شروع جنگ جهانی دوم، انگلستان همچنان به سلطة بیچون و چرای خود در منطقه ادامه داد. اما جریانات جنگ جهانی دوم، بخصوص ضعف نظامی و اقتصادی شدید متفقین، و وابستگی مطلق آنها در این زمینهها به کمک آمریکا، موجب برتری قدرت و نفوذ آمریکا در صحنة بین المللی شد و بدینسان، آمریکا جای پای خویش را در منطقه محکم ساخت.
🔸آنچه مسلم است اینکه ایالات متحدة آمریکا همانند سایر قدرتهای جهانی، در جستوجوی بهرهگیری از امکانات خلیج فارس و به ویژه «نفت» پا به منطقه گذاشت؛ منطقهای که هم به لحاظ ژئوپلیتیکی و هم ژئواکونومیکی اهمیت دارد. در این زمینه، حوادث دو جنگ خلیج فارس یعنی تجاوز عراق به ایران و کویت، موجب گردید آمریکا بیشترین قدرت نظامی خود را در منطقه متمرکز کند. همچنین به بهانة خلع سلاح عراق در سال 2003 و با لشکرکشی به این کشور و سرنگونی رژیم حاکم بر آن، تسلط خویش را در منطقه تثبیت نمود.
🆔 @difqom
📌علل صدور قطعنامه هاي عليه ايران
🌀تنش زدايي با غرب همواره جزو مسائلي بوده كه جريان هاي سياسي ايران آن را به شدت دنبال مي كردند و آن را كليد برون رفت از مشكلات كشور معرفي كردند.
🌀نمونه هاي مهم اين تنش زدايي و گرفتن بهانه از دست غربي ها به دوران اصلاحات باز مي گردد. زماني كه طيف دولت محمد خاتمي به سوي همكاري با اروپا و آمريكا گام برداشت و از يك طرف پس از همكاري هاي گسترده با آمريكا بر سر مساله افغانستان توسط جرج بوش لقب محور شرارت را گرفت و از سوي ديگر بعد از چندين دور مذاكره با اروپاييها بر سر مساله انرزي هسته اي و دادن امتيازات فراوان به بهانه تنش زدايي سه موافقت نامه سعد آباد، پاريس و بروكسل را امضا كرد كه بر مبناي تئوري عقب نشيني و واگذاري تيم مذاكره كننده براي جلب رضايت طرف غربي، ايران تحت عنوان اقدامات داوطلبانه، امتيازات عجيب و غريبي را به طرف غريبي مي داد.
🌀نتيجه نهايي آن بهانه زدايي ها، تعطيلي و پلمپ تاسيسات هسته اي ايران بود. نكته جالب آنكه عليرغم اينهمه تنش زدايي و دادن دور و گرفتن آبنبات طي سالهاي 82 تا 84، هفت قطعنامه شوراي حكام عليه ايران امضا شد و دولت خاتمي كه در خوشبيني افراطي به غرب زبانزد بود هم، از خلف وعده ها و وقاحت اروپايي ها بي نصيب نماند.
🌀نگاه به غرب البته مختص دوران اصلاحات نبود و در دوران روحاني كه معتقد بود زبان تعامل با دنيا را مي شناسد، بازهم مسئولان كشور بدون توجه به تجربه قبلي به سمت آشتي با غربي كه سر آشتي با ما نداشت حركت كردند.
🌀حالا ما برجامي داشتيم كه بر سر آن قسم جلاله خورده شده بود و قرار بود درآمد سرشاري را براي ملت حاصل كند و چرخ صنعت هسته اي و اقتصاد كشور را همزمان باهم به گردش درآورد.
🌀روند چالشي اعتماد به غرب براي كاهش فشار بر كشور حصول نتيجه عكس و افزايش فشارها، بار ديگر در سال 1397 عملياتي شد و با خروج آمريكا از برجام, اروپايي ها هر روز با يك واژه سازي جديد، ضمن وقت كشي هر چه بيشتر براي شانه خالي كردن از زير بار تعهدات خود، مرتب ما را و نه آمريكا را به عدم پاي بندي به برجام متهم مي كردند.
🌀حالا هم كه در روزهاي اخير كشور تصميم گرفته تا روند عقب نشيني مداوم دولت قبل را اصلاح كند، بازهم اروپايي ها در شوراي حكام فعالانه براي تصويب قطعنامه ضد ايراني تلاش كردند و وقيحانه بيانيه دادند كه ايران بايد به برجام بازگردد.
🌀در تغيير ناپذيري ماهيت آمريكا و اروپايي ها در مقابله با ايران، بازخواني چنين تجاربي اهميت فراوان دارد. مهمتر از اينها البته آنكه ما بايد بفهميم كه آنچه كه باعث مي شود عليه ما قطعنامه هاي متعددي نوشته و امضا شود، در وهلهه اول پا پس كشيدن از مواضعمان است. اين قطعنامه ها نه حاصل تندروي است، و نه حاصل بلد نبودن زبان دنيا؛ بلكه نتيجه باج دادن هاي دولت هاي غرب گرا در اتوبان يكطرفه غرب است.
🆔 @difqom
26.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️مجموعه مباحث تعبد و عقلانيت
🔸قسمت هشتم
📌تعبد و شبهه عدم رشد عقلاني(1)
🔈حجت الاسلام و المسلمين دكتر جعفري
🆔 @difqom
❇️توصيه هاي ده گانه دکتر منوچهر محمدي در تحليل انقلاب اسلامي
📌دانش سیاست همه چیز در درون خود دارد: جامعهشناسی، مدیریت، اقتصاد، بینالملل، فرهنگ و ...؛ امام ره میفرمود: والله اسلام همهاش سیاست است، نفرمود که اسلام همهاش اقتصاد است. به همین دلیل هر اتفاقی میافتد معمولا به سراغ دانشآموختگان و سیاسمتداران میآیند که علت چیست؟ برای اینکه تحلیلگر خوبی در این عرصه باشید باید به نکاتی توجه کنید:
🔻1.خودتان اتفاقات را رصد کنید و بهروز باشید؛ اولین مسئله، دادهها و دیتاها است.
🔻2. رابطهی حوادث و اتفاقات را برقرار کنید؛ هیچ حادثه سیاسی در خلأ به وجود نمیآید، در جامعه مجموعهای از وقایع رخ میدهد که بههم مربوطاند و زمنیههایی، حوادث و پدیدهها را به وجود میآورند.
🔻3. هر حادثه و پدیدهای را در درون چارچوب کلان ببینید؛ دو روش استقرایی و قیاسی وجود دارد؛ روش استقرایی از جزء به کل و قیاسی از کل به جزء تحلیل میکند؛ تجربه و واقعیتهای موجود نشان میدهد روش قیاسی درستتر و به حقیقت نزدیکتر است.
🔻4. به عصر و زمانی که در آن زندگی میکنید توجه کنید؛ بهویژه توجه به این نکته که ما در دوران بعد از انقلاب زندگی میکنیم و این مسئولیتهای ما را مضاعف میکند. مخصوصا که ما دشمنان قسمخوردهای داریم که می خواهند سر به تن انقلاب نباشد.
🔻5. بازخوانی تاریخ انقلاب؛ 43 سال از انقلاب گذشته و این خود تاریخی گسترده و وسیع است. باید این تاریخ را بشناسیم که بر سر انقلاب چه گذشته است و با توجه به آن، نسبت به آینده پیشبینی داشته باشیم.
🔻6. نگاهتان به آینده، بدبینانه نباشد؛ دشمنان ما از ابتدای انقلاب میگفتند دو ماه، شش ماه و ... انقلاب تمام میشود و امروز بعد از 43 سال ایران اسلامی هر روز قویتر و پیشرفتهتر از دیروز شده است و این درخت هر روز تناورتر میشود و دشمنان آن ضعیفتر. در این شرایط خود را بسیج کنید تا بتوانید از عهده این رسالت برآیید، انقلاب را در منبر و کلاسها به شکل درست و مطلوب بیان کنید. اشکالات در همه جا هست ولی حرکت رو به پیشرفت است.
🔻7. به مسائل بینالمللی توجه کنید؛ بسیاری از وقایعی که در حوزههای مختلف در کشور ما رخ میدهد تابعی از تحولاتی است که در عرصه بینالملل رخ میدهد.
🔻8. توجه کنید بین نظام و انقلاب تفاوت است؛ اینها دو مقولهی متفاوت هستند. انقلاب یک حرکت و جنبش است که اساس آن به سه رکن رهبری، مردم و مکتب است. نظام یک ساختار و چارچوب است که مبتنی بر قانون اساسی شکل گرفته است و البته چه بسا اشکالاتی هم داشته باشد که این ربطی به انقلاب ندارد. تا زمانی که مکتب، رهبری و مردم هستند، انقلاب هم هست. بیشتر اشکالاتی که به انقلاب نسبت میدهند، اشکالاتی است که به نظام است و نظام تشکیل شده از قوای گوناگون است. بنابراین باید اشکال را در جای خود دید و بررسی کرد. دولتها میآیند و میروند و اشکالاتی هم بر آنها وارد میشود، اما انقلاب همچنان پابرجا خواهد بود.
🔻9. در تحلیلها انقلاب را با انقلابهای دیگر مقایسه کنید؛ به جرأت میگویم انقلاب ما یک انقلاب استثنایی و یک معجزه الهی بود. این انقلاب در عین توجه به پیشرفتهای مادی، ندای حاکمیت معنویت در جهان را سر داده است و در این مسیر گامهای بلندی برداشته است.
🔻10. سعی کنید به صورت محتوایی انقلاب را خوب بررسی کنید؛ تحلیل انقلاب باید در چارچوب اسلامیـالهی باشد. به جای اینکه از منظری سکولاریستی انقلاب را تحلیل کنیم باید حتما از دید اسلامی بنگریم تا شناختی واقعی به دست آوریم.
📚بیانات دکتر منوچهر محمدی مدیر گوره علوم سیاسی در جمع اساتید و دانشپژوهان گروه علوم سیاسی موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)- 1401/03/30 - https://iki.ac.ir/node/5175
#سیاست
#انقلاب
🆔 @difqom
🔰آيا سود بالاي بانكي موجب كاهش تورم مي شود؟
🔹کاهش قدرت خرید، کاهش ارزش پول، افزایش قیمت کالاها و خدمات، كه همگي #آثار تورم محسوب مي شوند، علل مختلفي دارد كه براي آن راهكارهاي زيادي مي توان ارائه داد.
🔹برخي كارشناسان اقتصادي معتقدند #سود_بالاي_بانكي موجب مي شود نقدينگي از جامعه جمع شده و در نهايت منجر به كاهش تورم شود.
🔹اما نبايد غافل بود كه همين امر موجب كاهش و تعطيلي روند #توليد مي شود. علاوه بر آنكه بانك ها براي پرداخت سودها، بايد اقداماتي مانند دادن #تسهيلات و گرفتن سود كلان از مردم و نيز #دلالي سكه و طلا و ارز و ملك انجام دهند؛ كه خود اين اقدامات منجر به آسيب هاي فراوان ديگري نيز مي شود.
🔹كارشناسان اقتصادي معتقدند براي حل مشكلات اقتصادي كشور، بايد ابتدا آن مشكلات را دقيق #شناسايي نمود و سپس با توجه به #موقعيت و #شرايط ايران اسلامي، #نسخه_بومی براي آن راهكار ارائه داد.
🔹#علل_تورم، محدود به يكي دو قلم نيست كه بتوان با نسخه هاي اينچنيني آن را كنترل نمود؛ بلکه براي تورم، علل و عوامل گوناگوني برشمرده اند كه عمده آنها به #هشت_عامل بازمي گردد:
يك: عرضه پول نقدينگي بالا
دو: نرخ بالاي ارزي خارجي
سه: الگوي مصرف غلط
چهار: هزينه بالاي توليد
پنج: انتظارات تورمي
شش: كسري بودجه دولت
هفت: افزايش واردات
هشت: تحريم
🔸مسائلي مانند افزايش دفعي هزينه جاري دولت مانند حوادث طبيعي و سياسي، يا استقراض دولت از بانك مركزي و.... نيز ذيل همان كسري بودجه دولت مي گنجد. در واقع هر یک از این عوامل، خود دارای ریز موضوعات دیگری هم هستند که تا پنجاه مورد عامل تورمی می رسد.
🔹اينكه كدام عامل در اولويت است و دولت و مجلس چه اقدامي عاجلي بايد انجام دهند، بسته به شرايط #زماني و #مكاني و نيز ميزان #اطلاعات و آگاهي كارشناسان و متخصصان اقتصادي مي تواند متفاوت باشد.
🔹با اين مقدمات مي توان گفت دولت آقاي رئيسي در اصلاح اقتصادي، اصلاح نرخ ارزي را در شرایط فعلی و قحطی جهانی، عامل مهمتري در ايجاد تورم دانسته و آن را در #اولويت قرار داده است و از همين رو با پذيرش تبعات آن سعي مي كند مشكلات اقتصادي كشور را حل و فصل نمايد. هر چند به نظر مي رسد بدون توجه به ساير عوامل، اين اقدام نيز تاثيري در ايجاد رفاه مردم و عدالت اقتصادي نخواهد داشت.
#اقتصادی
#تورم
🆔 @difqom