هدایت شده از پس کوچههای انقلاب (محمد صادق کوشکی)
⭕️ آزمونی برای شورای نگهبان
🔹 فلسفه وجودی شورای نگهبان ، حراست از احکام الهی و قانون اساسی است و حمایتهای گسترده و بی دریغ حضرت امام و رهبرانقلاب از این نهاد، به دلیل همین ماموریت مهم صورت گرفته است.
🔹مغایرت مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی، گاه صریح و آشکار و گاه به صورت مضمر و محتوایی است ( و البته این مغایرت بیشتر محصول عدم دقت یا ضعف دانش فقهی و حقوقی برخی نمایندگان مجلس است تا عداوت یا مخالفت آنان با شرع و قانون اساسی).
🔹 و اتفاقا دانش و دقت شورا در خصوص مصوباتی نمایان می شود که مغایرتی محتوایی و مضمر با شرع و قانون اساسی داشته باشند و مصوبه اخیر مجلس در باب حجاب و عفاف ، از مصادیق این نوع از مغایرت محسوب می شود.
❇️ و به همین علت از فقهای عظام شورای نگهبان به عنوان پاسداران حریم دیانت و شریعت، انتظار می رود با دقت و ظرافت برآمده از سالها تدریس و تحقیق در معارف اهل بیت و فقه جعفری،مصوبه مذکور را تا زمان رفع کامل موارد غیر شرعی، متوقف و مرجوع نموده و موجبات رفع نگرانی قاطبه مومنان و متشرعان جامعه را فراهم آورند.
❇️ از ناحیه مقدسه امام عصر( عج ) موفقیت شاگردان مکتب امام صادق (ع) در پاسداری از حکم الهی حجاب (در این مقطع حساس) را مسئلت نموده و رجاء واثق داریم که اعضای شورای نگهبان(بویژه فقهای محترم) اجازه تصویب نهایی مصوبه مذکور را نخواهند داد. مصوبه ای که در صورت تبدیل به قانون،موجبات شادی اعداء شریعت و هرزه گان بی عفت را فراهم و بساط بی حجابی را در مملکت امام زمان (ع) گسترده تر خواهد کرد.
@pas_kouchehaie_enghelab
هدایت شده از کافه سیاسی
نامه پر غصه رهبری درباره انحلال جهاد سازندگی
🔴خیانت نمایندگان مجلس ششم به آبادانی کشور
🔰 ویراست و توئیت #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت سالروز #بسیج_سازندگی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از کافه سیاسی
برائت از «نصیری» دیگر دیر شده است!
🔺شما اصلاحطلبان به صد دلیل روشن و آشکار از «فرصت نصیری» استفاده کردید. او را به دیدار خصوصی خاتمی بردید. تاجزاده در مرخصی، او را به شماها سفارش کرد. به او تریبون دادید. او را «استاد و متفکر و نواندیش دینی» نامیدید. نمیتوانید اکنون او را چنین بیرحمانه و خصمانه از خود برانید. او «ذات عینیتیافته» شماست. گمان میکرد نزد شما میتواند ارج و اجری پیدا کند. نصیری از برخی شبهاتی که اصلاحطلبان در دل او افکندهاند، نظریه «اتحاد اصلاحطلبان با شاهزاده» را در خارج از کشور داده است. این را حل کنید و اینقدر فکر و خیال نبافید. نگویید که او نامتعادل است که کسی از شما نمیپذیرد وقتی با نامتعادلها فالوده میخورید! او نامتعادل نیست، دقیقاً ترازوی شناختشناسی اصلاحطلبان است. یک افراطی اعوجاجی و ریاکار که نمیتوان از روی نوشتهها و گفتهها واقعیت او را شناخت، که یا بر سر دیوار سفارت است یا برای سفارت یقه میدرد و آینده او نیز نامعلوم است و مشخص نیست که باز بر سر دیوار میرود یا از آن سوی دیوار میپرد!
ادامه 👇👇👇
https://www.javanonline.ir/fa/news/1227790/%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%B5%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از کافه سیاسی
.
اصلاح طلبان در انتخابات
با مردم صادق نبودند
🔹صداقت، پایه و اساس تعامل جریان های سیاسی با مردم است. بخش مهمی از مدعیان اعتدال و اصلاحات، در انتخابات اخیر ادعا کردند به خاطر عملکرد شورای نگهبان نمی توانند لیست بدهند و رقابت کنند.
♦️اما روزنامه اعتماد دیروز خبر داد که این طیف در مرحله اول انتخابات، ۱۰۰ کرسی را در مجلس دوازدهم کسب کرده اند و در فکر رقابت برای ریاست مجلس هستند.
🔹اعتماد، هر چند بعد از انتخابات، به قلم عباس عبدی مدعی شد "انتخابات، مثل مسابقات محلی بود و نه ملی"، اما دو روز قبل از انتخابات، فهرست ۱۶۵ نفره نامزدها را ارائه کرده و تیتر زده بود: «نه به تندروی/ معرفی نامزدهای توسعه گرا».
♦️روزنامه شرق هم، صفحه اول را به انتشار اسامی ۱۶۵ نامزد با عنوان «علیه تندروی» اختصاص داده بود. تیتر روزنامه سازندگی هم، «میانهروها علیه وضع موجود» بود. رقم ۱۶۵ نامزد، میزان رسما اعلام شده بود و برخی نامزد های دیگر هم با این طیف همسویی داشتند.
🔹افرادی مانند برادر الیاس حضرتی مدیر روزنامه اعتماد، علی مطهری، خانم داد اندیش (همسر واعظی رئیس دفتر روحانی) و چند وزیر و استاندار دولت مدعی اعتدال و اصلاحات در انتخابات تهران رقابت می کردند. نوبخت سخنگوی دولت سابق هم در حوزه انتخابیه رشت حضور داشت.
💢درباره خلاف گویی افراطیون، به قضاوت دو نفر از فعالان اصلاح طلب بسنده می کنیم:
🔹 حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران:
🔻"از ۱۰ کرسی استان کرمان، ۹ کرسی رقابتی داریم؛ همه نامزد های ما تایید شدند. در ۱۰ دوره مجلس، همیشه یک کف داشتیم که ۳ کرسی بود و یک سقفِ ۷ کرسی. در دوره پیش برای اولین بار به یک کرسی تن دادیم، چرا که منفعل بودیم.
🔻نقد اصلی، به اصلاح طلبان، به خاطر نیامدن در انتخابات مجلس یازدهم بود.لیستی که برای تهران آماده شد، از لیستی که برای مجلس دهم آماده شد، قوی تر بود؛ اما تصمیم گرفته شد به دروغ به مردم بگوییم که کاندیدا نداریم".
🔹محمد جواد روح، سردبیر هم میهن:
🔻"در انتخابات اخیر، وضعیت از مجالس دهم و یازدهم بهتر است. این ۱۱۰ نفری که در شهرستانها مطرحند و تعدادی که در تهران هستند، از مجلس دهم خیلی شناخته شده ترند.
🔻اکثریت قریب به اتفاق نامزدهای اصلاحطلب، خودشان به صحنه نیامدند. ردصلاحیت اصلی، توسط جبهه اصلاحات انجام شد: با تصمیمی که گرفت، بخش عمدهای از نامزدها منفعل و دلسرد شدند.
🔻آقای مرعشی میگوید ما برای هر ۱۰ کرسی استان کرمان، کاندیدای شناخته شده داریم. چهرهای در حد نوبخت تایید شده؛ آیا او قابلیت مطرح شدن برای ریاست مجلس را ندارد؟ ریشه موضع جبهه اصلاحات، ترس از شکست است. هیچ توجیه دیگری ندارد".
#جریان_شناسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از کافه سیاسی
8.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چرا نوبخت، باهنر و آیتالله آملی لاریجانی در شهرهای خود رای نیاوردند؟
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از کافه سیاسی
🔰 تشکیل فراکسیون اعتدال با نامزدهایی که نداشتند!
مدعیان اصلاحات که در انتخابات مجلس دروغ نامزد نداریم را مطرح میکردند و به نظام اسلامی تهمت خالصسازی میزدند، اکنون با نامزدهایی که نداشتند! میخواهند در مجلس دوازدهم فراکسیون تشکیل دهند!
🔸نشانه دیگر از عدم صداقت و فریبکاریِ پیش از انتخابات مدعیان اصلاحات را غلامرضا نوری قزلجه، رئیس فراکسیون مستقلین مجلس یازدهم به تازگی در گفتوگو با روزنامه دنیای اقتصاد عیان کرده و گفته است:
🔻با توجه به اینکه تکلیف ۲۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس دوازدهم در مرحله اول انتخابات مشخص شده و بر اساس گرایشهای سیاسی و حضوری که نامزدها در انتخابات مجلس دوازدهم داشتند، مجموع نمایندگانی که به صورت مستقل در انتخابات حضور پیدا کردند و نامزد شدند و آنهائی که مورد حمایت احزاب معتدل و برخی از احزاب اصلاحطلب فعال بودند، در این مرحله حدود ۸۰ نفر میشود و ما امیدواریم که با برگزاری مرحله دوم انتخابات در حوزههای باقیمانده این عدد نزدیک به ۱۰۰ نفر برسد.
🔸روزنامه اعتماد هم نوشته است که شنيدههاي اعتماد همچنين حاكي از اين است كه منتخبين مستقلين و اعتداليها مدعي داشتن حدود ۱۰۰ كرسي در مجلس دوازدهم هستند.
🔸روزنامه هممیهن نیز که تا اواخر سعی در القای یکدستسازی و فقدان رقابت داشت، چند روز مانده به انتخابات، گزارشهایی با این عناوین منتشر کرد: «میانهروها با یک لیست آمدند؛ جناح راست با ۳ لیست در تهران» و «۱۰۳ نامزد میانهرو در سراسر کشور.»
#جریان_شناسی
#دروغ_انتخاباتی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از کافه سیاسی
✅نماینده مجلس: خاتمی و روحانی میگفتند نباید مردم را به زور به بهشت فرستاد میخواستند به زور به جهنم بفرستند/ با بیحجابهایی که از جایی خط نمیگیرند مشکل نداریم
🔸علیرضا عباسی، نماینده کرج میگوید: امروز نیروی انتظامی به خاطر مقابله با بیحجابی و به واسطه کوتاهیهای گذشته، «بد» ماجرا شد. اکنون وضع به نقطهای رسیده که بیماری رشد کرده و باید جراحی صورت بگیرد. به طور مثال در این شرایط به فرد نمیتوان گفت تو بهداشت خود را رعایت کن و این توصیه برای قبل بیماری است که در دوره اصلاحات و اعتدال رها شده بود.
🔸در دورههای اصلاحات و اعتدال، رییسجمهورهایی داشتیم که میگفتند ما نباید به زور مردم را بهشت بفرستیم، ولی میخواستند به زور به جهنم بفرستند. با این تفکر، مجموعههایی که سر کار بودند اعتقادی به کار سلبی و ایجابی نداشتند. هرچند در گذشته فعالیت در موضوع عفاف و حجاب رها شده بود، ولی در این دو سه سالی که دولت جدید بر سر کار آمده، مسئولانی تصمیمگیر هستند که آن اعتقادات مدیران دولتهای اصلاحات و اعتدال را ندارند.
#جریان_شناسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از کافه سیاسی
🌐 روزنامه اصلاحطلب: هرچه درآمد بیشتر؛ نارضایتی بیشتر
بر اساس نظرسنجیای که روزنامه هممیهن منتشر کرده است، میزان نارضایتی افراد با درآمدشان در جامعه ما رابطه مستقیمی دارد.
روزنامه هممیهن مینویسد: "درحالیکه ۷۱/۲ درصد از افراد با درآمد بالای ۱۸ میلیون تومان معتقد بودند که وضعیت سیاسی کشور در پنج سال گذشته بدتر شده است، این درصد برای افراد با درآمد بین ۹ تا ۱۸ میلیون تومان ۶۱/۹ درصد و برای افراد بین ۳ تا کمتر از ۹ میلیون تومان ۵۴/۸ درصد بوده است."
به نوشته این روزنامه اصلاحطلب، "در واقع با افزایش درآمد از سقف ۹ میلیون تومان به بالا، نگرش شرکتکنندگان نسبت به وضعیت سیاسی کشور به صورت معناداری متفاوت شده است. بر همین اساس، ۱۴/۳ درصد از کسانی که درآمد بیش از ۱۸ میلیون تومان دارند، معتقدند که وضعیت سیاسی فرقی نکرده است، این عدد در بین افراد با درآمد بین ۳ تا ۱۸ میلیون تومان ۱۶/۹ درصد و برای افرادی که درآمد بین ۳ تا ۹ میلیون تومان دارند ۲۰/۵ درصد بوده است."
هممیهن میافزاید: "در همین راستا، ۲۴/۷ درصد افراد با درآمد ۳ تا ۹ میلیون تومان، ۲۱/۲ درصد افراد با درآمد ۹ تا ۱۸ میلیون تومان و ۱۴/۵ درصد افراد با درآمد بیشتر از ۱۸ میلیون تومان معتقدند که این وضعیت بهتر شده است."
#تحلیل_اقتصادی
#رضایتمندی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
هدایت شده از مهدوی زادگان
🔶 سنجش اعتماد ملی در وعده صادق
جامعه شناسان سرمایه اجتماعی را از جمله پشتوانه های مهم دولت ها می دانند. هر اندازه سرمایه اجتماعی غنی تر و قوی تر باشد، دولت با اقتدار و اطمینان بیشتر عمل می کند. اما مهم ترین شاخص سرمایه اجتماعی اعتماد ملی است.
وقتی باور ملت به تصمیمات و اقدامات دولت در سطح بالایی باشد و سطح نگرانی و اضطراب ملی در وضع پایینی باشد، نشانه ی وجود اعتماد ملی به حاکمیت است. این مساله خصوصاً در شرایط منازعه آمیز و جنگی بیش از هر وضعیت دیگری خود را نشان می دهد. چون احساس نگرانی و اضطراب عمومی در وضعیت مخاصمات امنیتی و مرزی فراگیرتر و سریعتر از شرایط دیگر مانند بحران اقتصادی است.
به همین خاطر، جبهه معارض سالها است که در مصاف با انقلاب و نظام اسلامی روی مسأله سرمایه اجتماعی متمرکز شده است و پروژه سیاه نمایی گسترده ای را به راه انداخته است تا در ذهنیت عمومی چنین القا کند که حکمرانی دینی در حال از دست دادن سرمایه اجتماعی است. بطوری که اعتماد ملی به حاکمیت در وضعیت ضعیفی قرار دارد.
اما این ادعای واهی ( بی اعتمادی ملی ) را چگونه میتوان اثبات یا رد کرد؟ طبعاً باید به موقعیت های اضطراب خیز مانند شرایط بحران زای اقتصادی یا منازعات نظامی و امنیتی رجوع کرد. چنانکه جبهه معارض روی فشارهای اقتصادی بر مردم خیلی سرمایه گذاری کرده است. فشارهایی که خود این جبهه در پدید آمدن آن نقش بسزایی داشته است.
این جماعت خیلی سعی کردند که بی اعتمادی ملی را از طریق افزایش نگرانی ها و اضطراب عمومی در شرایط فرضی تخاصمات امنیتی با دشمن خارجی، القا کنند. بطوری که شرایط برای حاکمیت در اتخاذ تصمیمات راهبردی علیه اقدامات گستاخانه و خصومت ورزانه دشمن ملت خیلی سخت و مخاطره آمیز کرده بود.
عملیات وعده صادق در موشکباران پایگاههای نظامی و جاسوسی رژیم صهیونیستی که پاسخ تنبیهی جمهوری اسلامی به حمله موشکی صهیونیست ها به کنسولگری ایران در سوریه بود، نشان داد که اعتماد ملی به نظام اسلامی در بالاترین سطح خود قرار دارد.
زیرا این عملیات نه فقط موجب نگرانی و افزایش اضطراب عمومی نشد بلکه برای مردم شعف انگیز و غرور آفرین بود و خللی در زندگی عادی مردم پدیدار نگشت. بطوری که ملت پاسخ تنبیهی جمهوری اسلامی را حق طبیعی خود می دانستند.
عملیات وعده صادق آشکارا ثابت کرد که مردم در مساله مقابله با رفتارهای مخاصمه گرانه دشمن اعتماد کاملی به حاکمیت دارد. مردم می دانستند که حاکمیت اهل ماجراجویی و جنگ طلبی نیست و تامین مصالح ملی را توأم با حفظ عزت و غرور ملی در نظر دارد و به آنچه که می گوید صادق است و از قدرت عملیاتی بالایی برخوردار است و اهل لاف زنی نیست.
ملت با ملاحظه این دلایل بود که از عملیات وعده صادق احساس نگرانی و اضطراب نکرد و حق را به حاکمیت داد. بی تردید، اگر چنین اعتماد عمومی در میان نبود، جامعه در شرایط غیر عادی قرار می گرفت.
اما پرسش مهم آن است که آیا عملیات وعده صادق کاشف واقعیت اعتماد ملی است یا پدید آورنده آن؟ احتمال اول بیشتر به ذهن می آید؛ یعنی وعده صادق این واقعیت را آشکار کرد که اعتماد ملی به حاکمیت برخلاف القائات دشمنان ملت در سطح مطلوبی قرار دارد و تاثیر عملیات وعده صادق در افزایش اعتماد ملی بوده است و نه در احیا و بازسازی آن.
✍ داود مهدوی زادگان
@mahdavizadegan
هدایت شده از روزنه
سنجش اعتماد ملی در وعده صادق
حجت الاسلام داود مهدوی زادگان
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
جامعه شناسان سرمایه اجتماعی را از جمله پشتوانه های مهم دولت ها می دانند. هر اندازه سرمایه اجتماعی غنی تر و قوی تر باشد، دولت با اقتدار و اطمینان بیشتر عمل می کند. اما مهم ترین شاخص سرمایه اجتماعی اعتماد ملی است.
وقتی باور ملت به تصمیمات و اقدامات دولت در سطح بالایی باشد و سطح نگرانی و اضطراب ملی در وضع پایینی باشد، نشانه ی وجود اعتماد ملی به حاکمیت است. این مساله خصوصاً در شرایط منازعه آمیز و جنگی بیش از هر وضعیت دیگری خود را نشان می دهد. چون احساس نگرانی و اضطراب عمومی در وضعیت مخاصمات امنیتی و مرزی فراگیرتر و سریعتر از شرایط دیگر مانند بحران اقتصادی است.
به همین خاطر، جبهه معارض سالها است که در مصاف با انقلاب و نظام اسلامی روی مسأله سرمایه اجتماعی متمرکز شده است و پروژه سیاه نمایی گسترده ای را به راه انداخته است تا در ذهنیت عمومی چنین القا کند که حکمرانی دینی در حال از دست دادن سرمایه اجتماعی است. بطوری که اعتماد ملی به حاکمیت در وضعیت ضعیفی قرار دارد.
اما این ادعای واهی ( بی اعتمادی ملی ) را چگونه میتوان اثبات یا رد کرد؟ طبعاً باید به موقعیت های اضطراب خیز مانند شرایط بحران زای اقتصادی یا منازعات نظامی و امنیتی رجوع کرد. چنانکه جبهه معارض روی فشارهای اقتصادی بر مردم خیلی سرمایه گذاری کرده است. فشارهایی که خود این جبهه در پدید آمدن آن نقش بسزایی داشته است.
این جماعت خیلی سعی کردند که بی اعتمادی ملی را از طریق افزایش نگرانی ها و اضطراب عمومی در شرایط فرضی تخاصمات امنیتی با دشمن خارجی، القا کنند. بطوری که شرایط برای حاکمیت در اتخاذ تصمیمات راهبردی علیه اقدامات گستاخانه و خصومت ورزانه دشمن ملت خیلی سخت و مخاطره آمیز کرده بود.
عملیات وعده صادق در موشکباران پایگاههای نظامی و جاسوسی رژیم صهیونیستی که پاسخ تنبیهی جمهوری اسلامی به حمله موشکی صهیونیست ها به کنسولگری ایران در سوریه بود، نشان داد که اعتماد ملی به نظام اسلامی در بالاترین سطح خود قرار دارد.
زیرا این عملیات نه فقط موجب نگرانی و افزایش اضطراب عمومی نشد بلکه برای مردم شعف انگیز و غرور آفرین بود و خللی در زندگی عادی مردم پدیدار نگشت. بطوری که ملت پاسخ تنبیهی جمهوری اسلامی را حق طبیعی خود می دانستند.
عملیات وعده صادق آشکارا ثابت کرد که مردم در مساله مقابله با رفتارهای مخاصمه گرانه دشمن اعتماد کاملی به حاکمیت دارد. مردم می دانستند که حاکمیت اهل ماجراجویی و جنگ طلبی نیست و تامین مصالح ملی را توأم با حفظ عزت و غرور ملی در نظر دارد و به آنچه که می گوید صادق است و از قدرت عملیاتی بالایی برخوردار است و اهل لاف زنی نیست.
ملت با ملاحظه این دلایل بود که از عملیات وعده صادق احساس نگرانی و اضطراب نکرد و حق را به حاکمیت داد. بی تردید، اگر چنین اعتماد عمومی در میان نبود، جامعه در شرایط غیر عادی قرار می گرفت.
اما پرسش مهم آن است که آیا عملیات وعده صادق کاشف واقعیت اعتماد ملی است یا پدید آورنده آن؟ احتمال اول بیشتر به ذهن می آید؛ یعنی وعده صادق این واقعیت را آشکار کرد که اعتماد ملی به حاکمیت برخلاف القائات دشمنان ملت در سطح مطلوبی قرار دارد و تاثیر عملیات وعده صادق در افزایش اعتماد ملی بوده است و نه در احیا و بازسازی آن.
@rozaneebefarda
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
▫️پاسخ قابل تأمل رسایی به شبهه تابعیت فرزندانش
eitaa.com/rasaee/13110
▫️اصلیترین کارم در مجلس دوازدهم
eitaa.com/rasaee/13063
▫️تحلیل شنیدنی دکتر زرشناس از ترکیب آرای انتخابات تهران
eitaa.com/rasaee/13034
▫️پاسخ رسایی به این سؤال: آیا کاندیدای ریاست مجلس میشوید
eitaa.com/rasaee/13017
▫️شش دقیقه طوفانی که تخریبگران را عصبانی کرد
eitaa.com/rasaee/13011
▫️چرا رسایی را تخریب کردند
eitaa.com/rasaee/13007
▫️دیدگاه رسایی درباره شبکههای مجازی
eitaa.com/rasaee/12984
▫️نطق طوفانی و ماندگار رسایی درباره جونیور
eitaa.com/rasaee/12919
▫️انتخابات این دوره انقلاب پاجوشها علیه چنارهای
eitaa.com/rasaee/12873
هدایت شده از حمید رسایی ✔️
.
♻️ چه کسی رییس مجلس خواهد شد؟
🔰 حمید رسایی: انتخابات مجلس دوازدهم بر خلاف تصور بسیاری از رجال سیاسی کشور، نتایج دیگری را رقم زد. برخی چهرههای سرشناس در کرمان، تبریز، رشت و ... علی رغم اینکه حضور خود در مجلس دوازدهم را قطعی میدانستند، اما با اقبال مردم مواجه نشدند. تهران هم نتایج عجیبی داشت. لیست انتخاباتی شورای ائتلاف نیروهای اصولگرا (شانا) که خود را پیروز مطلق میدانست، شکست سختی خورد و برخی از کاندیداهای خاص آن که جزو گزینههای تحمیلی رییس مجلس در این لیست به حساب میآمدند، رای لازم را کسب نکردند.
سرلیست این ائتلاف که علیرغم اینکه سالها فرماندهی نظامی، فرماندهی نیروی انتظامی، 12 سال شهرداری تهران و چهار سال نمایندگی تهران و ریاست مجلس را به عهده داشت و چهار سال قبل بیش از 1/200/000 رأی از مردم تهران گرفته بود و برخی مشاورانش میگفتند کُت او با 29 چوب خشک در تهران رأی خواهد آورد، بهتزده علیرغم میزان مشارکت واحد، با کاهش دو سوم آرا مواجه شد و سبدش به 400/000 رأی تقلیل پیدا کرد و نفر چهارم تهران شد!
همه اینها حکایت از یک واقعیت دارد، مردم تغییر و تحول را میخواهند. طبیعی است که نماد این تغییر و تحول، باید در ویترین و مدیریت مجلس خود را نشان دهد. مردم انتظار دارند که این نهی معنادار آنها شنیده شود. از مجلس آینده باید صدای عدالت و مبارزه با فساد به گوش برسد. مردم رای به تغییر دادهاند. روشن است که با وجود کاهش دو سومی آرای رییس مجلس یازدهم، اگر مجددا همان قاب تصاویر در هیأت رییسه مجلس نصب شود، خروجی و نتیجهای جز ناامیدی و دوری بیشتر مردم از صندوق آرای آینده نخواهد داشت.
اکنون افکار عمومی به دنبال این پاسخ است که چه کسی رییس مجلس دوازدهم خواهد شد. در دورههای گذشته، رییس مجلس معمولا با رایزنی و گاه تاثیرگذاری کانونهای غیررسمی قدرت در بیرون از مجلس و از میان یکی از نمایندگان سرشناس همسو با آن مراکز مشخص میشد. چهارسال قبل در همین ایام و در آستانه شروع به کار مجلس یازدهم، آقای قالیباف با اتحاد کانون های بیرونی، رییس بلامنازع مجلس معرفی شده بود. این دوره اما وضعیت متفاوت است!
در دوره دوازدهم با توجه به عدم اقبال مردم به این جریان و کاهش شدید آرای رییس فعلی مجلس، اساسا در بیرون از مجلس، توافقی روی استمرار ریاست قالیباف وجود ندارد بلکه برخی متحدان دیروز، امروز در صف فعالان پنهانی و علنی تغییرش قرار گرفتهاند. شورای ائتلاف اصولگرایان عملا به دلیل زیاده خواهیهای شخص قالیباف، در همان مرحله اول انتخابات دچار فروپاشی شد و با اعلام نتایج دور اول انتخابات از هم پاشید. برخی افراد ذی نفوذ که چهار سال قبل در پیروزی لیست ائتلاف و ریاست قالیباف نقش پنهانی و مؤثری داشتند، این بار به دلیل جابجایی و عزل از آن جایگاه، اساسا در رأس کار نیستند تا امداد برسانند. معمولا یکی از شیوههای ساکت کردن دیگران در این تیم، طرح شایعه حمایت رهبری معظم انقلاب یا اعضای دفتر ایشان از کاندیداتوری یا ریاست یک گزینه خاص است که در این دوره، راه سوءاستفاده از این شایعات بی اساس و تاثیرگذاری روی ذهن نمایندگان نیز بسته شده و همانطور که بارها از سوی مقامات رسمی اعلام شده، تعیین این امور طبق ساز و کارهای درون مجلس است و اساسا روش رهبر انقلاب یا دفتر ایشان، دخالت در این امور نیست.
اکنون با عدم تحقق وحدت کانونهای بیرونی مجلس، تمام امید قالیباف به اختلافات درون مجلس است که خوشبختانه در خصوص تغییر و تحول در مدیریت مجلس، بین عناصر برجسته و با سابقه مجلس نه تنها اختلافی نیست که طیفها و سلایق مختلف مجلس روی یک نقطه توافق دارند: مجلس باید صحنمحور باشد نه شخصمحور؛ مجلس شورای اسلامی همانطور که از نام آن پیداست، باید نماد اراده جمعی باشد نه اراده شخصی؛ اکثریت مجلس معتقدند که قدرت باید به صحن علنی برگردد، در حالی که مدیریت چهار سال گذشته نشان داده که عملا یک شخص، سلیقه خود را در مواقع مختلف بر نمایندگان مردم تحمیل کرده است.
بنابر این بر خلاف شایعات روزهای اخیر مبنی بر اینکه وضع موجود در اداره مجلس ادامه خواهد یافت و اکثریت مجلس تمایلی به تغییر و تحول ندارد، قطعا با اراده نمایندگان مجلس دوازدهم و در چارچوب آیین نامه داخلی، مجلس آینده شاهد مدیریتی جدید و مبتنی بر محوریت عقل جمعی و همه نمایندگان خواهد بود و منتقدان وضع موجود، در یک وحدت گفتمانی به گزینه واحد در ریاست و یک تیم منسجم در هیأت رئیسه خواهند رسید.
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1