#تفسیر_قرآن
🌺نکته تفسیری صفحه ۱۰۹ 🌺
مؤمنان باید تنها بر خدا توکّل کنند:
همه ی ما برای انجام یک کار و رسیدن به یک هدف، از علل و اسباب گوناگونی بهره می گیریم. مثلاً برای به دست آوردن نان، وجود آرد، آب، آتش و توانایی برای پختن نان لازم است، و هنگامی که همهی این موارد در کنار هم جمع شوند، نان پخته می شود. در یک نگاه سطحی، موارد ذکرشده، اسباب به وجود آمدن نان هستند؛ ولی با نگاهی عمیق تر در می یابیم که تمام آن موارد، وابسته به علل و اسباب دیگری است. مثلاً وجود آرد، وابسته به گندم، و وجود گندم، وابسته به خاک و آب و نور خورشید است، و این سه منبع مهم انرژی نیز در ید قدرت خداوند هستند.
بنابراین همه چیز در نهایت به خدای بی نیاز می رسد که به هیچ چیزی وابسته نیست. به همین سبب، خداوند به بندگان باایمان خود دستور می دهد که از اسباب و عللی که او در جهان قرار داده، استفاده کنند و در عین حال به یاد داشته باشند که این اسباب و علل در اختیار خداست و او هر طور که صلاح بداند، نظام هستی را اداره می کند. از همین رو باید همراه با تلاش و کوشش و بهره گرفتن از اسباب جهان هستی، کارهایشان را به خدا بسپارند و از او بخواهند که آنان را در رسیدن به اهدافشان یاری کند.
با این توضیح روشن می شود که چرا قرآن کریم و پیشوایان معصوم ما این همه بر داشتن «توکّل» تأکید کرده اند؛ زیرا کسی که تمام تلاش خود را به کار برده و بر خدا نیز توکّل کرده است، از مشکلات و سختی هایی که در راه رسیدن به اهدافش وجود دارد یا پیش می آید، نمی هراسد و یقین دارد که آنچه برایش پیش می آید، به نفع اوست؛ زیرا او کارش را به خدایی سپرده که همهی امور در اختیار اوست و حتّی از مادر و پدرش هم بر او مهربان تر است.
بدون شک در زمان پیامبر صلی الله کسی جنگاورتر، سیاستمدارتر و مدبرتر از آن حضرت نبود. آن انسان حکیم، در تمام لحظات زندگی خود، تمام جوانب امور را می سنجید و از تمام قوای خود و مسلمانان برای پیش برد اهداف مقدّسش استفاده می کرد. در عین حال، هیچ کسی به اندازهی آن حضرت، مردم را به توکّل و سپردن کارها به خدا دعوت نمی کرد.
بنابراین، این تصوّر که معنای توکّل، تنبلی و دست روی دست گذاشتن است، پنداری کاملاً اشتباه است.
هر یک از پیشوایان دیگر ما نیز کوشاترین افرادِ زمان خود بوده اند و این مطلب به ما کمک می کند که با معنای توکّل بیشتر آشنا شویم.
در حدیثی آموزنده می خوانیم که روزی مردی نزد پیامبر صلی الله آمد و پرسید: «ای پیامبر خدا، آیا شترم را رها کنم و بر خدا توکّل کنم؛ یا آن را ببندم و بر خدا نیز توکّل کنم؟» پیامبر صلی الله فرمود: «آن را ببند و بر خدا توکّل کن.»
بر اساس آموزه های دینی، توکّل در کنار تلاش و کوشش، علاوه بر تأثیر روحی و روانی فوق العاده، تأثیراتی در عالم هستی دارد که شاید ما از آن بی خبر باشیم.
خدا در قرآن می فرماید: «هر کس بر خدا توکّل کند، خدا برایش کافی است [و کارهای او را سامان می¬دهد].»
به همین سبب، ما کوچک ترین کارهای خویش را نیز با نام و یاد خدا آغاز می کنیم و در انجام آن ها، از آن نیروی بی پایان کمک می خواهیم
@dokhtaranebeheshtiy
اي یوسف فاطمه!
اي یار سفر کرده!
هزاران هزار دیده در فراق تو یعقوب وار خون میگریند و فقط با تماشای قامت تو بینا میشوند.
ما درکنار دروازه ي دل هایمان، شاخه گل هاي ارادت بـه دست گرفته و هر آدینه منتظریم کـه چونان رسول اعظم«ص» کـه از مکه بـه مدینة النبی هجرت کرد، از مکه طلوع کنی و بـه مدینة المهدی دل ها پا گذاری.
@dokhtaranebeheshtiy
ÓÇÓ ãÚáã | ÈÇ áÇã - www.mplib.ir.mp3
3.04M
🌹 سرود « سپاس معلم » - باکلام
@dokhtaranebeheshtiy
━━━🕊🌺🕊━━
═════════•════•••
🎓 تدابیر روزهای قبل از امتحان و کنکور(۱)
نکات قبل از آزمون ها
➲استفاده از غذاهای خیلی سنگین و غذاهایی که بسیار تریبخش هستند برای ایام امتحانات دانش آموزان و دانشجویان مناسب نیستند زیرا موجب کندی عملکردهای مغزی و خواب آلودگی میشوند و هشیاری را کاهش میدهند. ماست و دوغ و کاهو از این جملهاند.
کله پاچه، ماکارونی چرب، جگر، پیتزا، جزو غذاهای سنگین محسوب میشوند. و در ایام امتحانات مصرف نشوند، همچنین ماست ،دوغ، پنیر، کشک، خامه ، بستنی، قند، شکر، آب یخ، فالوده، برنج، ماهی، فست فودها، کنسروها نوشابه های صنعتی.
➲غذاها و مواد خوراکی خیلی ترش و خیلی شور هم ممنوع هست.
🥱مهمترین عامل خواب آلودگی سر جلسه امتحان کمبود اکسیژن و عدم تهویه مناسبت هست، سعی کنید؛
۱_ هر 20 دقیقه یکبار 5 مرتبه نفس عمیق بکشید و یک کششی به بدنتون بدین
۲_حتما درب و پنجره باز باشه که هوا عوض شود.
۳_شربت گلاب هم خوبه، فقط خیلی شیرین نباشه.
⚠️زعفران و شربتش را استفاده نکنید چون ادرار آور هست.
➲آماده سازی شرایط جسمی و روحی
➲داشتن خواب منظم
➲ماساژ سر و گردن
➲شانه کردن موهای سر
➲خوردن غذا هایی سبک
➲دوش اب گرم
🔺این آیه شریفه رو برای تثبیت آموخته ها و دانسته های خودتون صبح آزمون فقط یکبار قرائت بفرمایید، فوقالعاده موثر هست:
🔅لَهُمۡ دَارُ ٱلسَّلامِ عِندَ رَبِّهِمۡۖ وَهُوَ وَلِيُّهُم بِمَا كَانُواْ يَعۡمَلُونَ [آیه 127 سوره انعام]
📝رو یک کاغذ بنویسید و همراهتون داشته باشید.
✍ادامه دارد...
#سبک_زندگی_اسلامی
@dokhtaranebeheshtiy
منتخب_برنامه صد و نود و دوم.mp3
8.94M
#لالایی_خدا ۱۹۲
#سوره_آل_عمران آیات ۱۲۲ - ۱۲۱
#محسن_عباسی_ولدی
#نمایشنامه
#قصه
«داستان جنگ احد»
منبع قصّه این برنامه👇
📚برگرفته از کتب «فروغ ابدیت، صفحه ۵۲۴» اثر آیت الله سبحانی
@dokhtaranebeheshtiy