🕊💐🕊 ﷽ 🕊🍀🕊
📖 دعایی که در زمان غیبت باید هر روز خوانده شود👇🏻
📿 اللهُمَّ عَرِّفنیِ نَفْسَکَ،
🍃فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفنی نَفْسَکَ لَمْ اَعرِفْ رَسُولَکَ،
📿 اَللهُمَّ عَرِّفنی رَسُولَکَ،
🍃 فاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنی رَسُولَکَ لَمْ اَعرِّفْ حُجَّتَکَ،
📿 اللهُمَّ عَرِّفنی حُجَّتکَ
🍃 فَاِنَّکَ اِنْ لَْم تُعَرِّفنی حُجَّتکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینیِ .
♻️ دعای غریق ♻️
♡🌸 دعای تثبیت ایمان در آخرالزمان 🌸♡
💠 یا اَللَّهُ یا رَحْمن یا رَحِیمُ یا مُقَلِّبَ القُلُوبِ
ثَبِّتْ قَلْبِیِ عَلی دِینک 💠
❤️💛 اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ 💚🧡
#تفسیر_قرآن
#دین_شناسی
🌷 نکته تفسیری صفحه۳۱۳🌷
ابزار رهبری:
پس از آنکه حضرت موسی از سوی خدا مأمور شد که به سوی فرعونِ طغیانگر برود و او را از کفر و ستم بازدارد و بنی اسرائیل را از چنگال او برهاند، آن حضرت نه تنها از چنین مأموریّت سختی نترسید، بلکه با آغوش باز از آن استقبال کرد؛ البتّه با درک عمیق و بینش وسیع خود، وسایلِ پیروزی در این مأموریت را از خدا چنین تقاضا کرد:
۱ـ صبر و استقامت (رَبِّ اشرَح لیّْ صَدری): بدون شک نخستین وسیله ی پیروزی، روح بزرگ و عقل تواناست که بدون صبر و استقامت زیاد به دست نمی آید. رهبر موفّق، کسی است که در برابر سختی ها مضطرب و پریشان نشود و با صبر و حوصله ی فراوان، تصمیم درست و منطقی بگیرد. از این رو در روایتی از امیر مؤمنان علی ميخوانيم: «ابزار رياست، صبر و تحمّل زیاد است.»
۲ـ هموار شدن راه (وَ يَسِّر لي اَمري): دومين تقاضاي موسي از خدا اين بود که این مأموریتِ دشوار را در نظر او آسان کند.
نکته ی جالب توجّه این است که موسی از خدا نخواست که مشکلاتِ راه را برطرف کند؛ زیرا می دانست که وظیفه ی او از اوّل تا به آخر، با سختی ها و مشکلات آمیخته است؛ بلکه او از خدا خواست که سختی ها را در چشم او کوچک و راه رسالتش را در نظرش هموار کند؛ زیرا مهم تر از اینکه در جهانِ خارج چه اتّفاقی می افتد، این است که حوادث و مشکلات در نظر انسان چگونه باشد. بسیاری از اوقات، مشکلات کوچک در چشم افرادِ سست اراده، بزرگ و کمرشکن می نماید، و به عکس، مشکلات بزرگ در چشم افراد قویدل، خوار و کوچک است.
۳ـ سخن گفتن روان و شیوا (وَ احلُل عُقدَةً مِن لِسانی): یکی از ابزار مهم رهبری، سخن گفتن شیواست. تاریخ به خوبی گواهی می دهد که رهبران بزرگ، معمولاً افراد سخنور و خوشگفتاری بوده اند؛ و بر مخاطبان خود به خوبی اثر می گذاشته اند. پیشوایان دین ما همچون امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام نیز سخنورترین افرادِ زمان خود بوده اند. همچنین سخنرانی های شجاعانه و بی مانند حضرت زهرا و حضرت زینب در حضور فرمانروایان ستمگرِ عصرشان برای همیشه در تاریخ ثبت شده است.
۴ـ داشتن یاور و جانشین شایسته (وَاجعَل لیّْ وَزیرًا ...): آخرین تقاضایی که این آیات از قول حضرت موسی نقل می کند، داشتن یاور و جانشین شایسته است؛ چراکه هیچ رهبری بدون داشتن یاور امین، درست کار، فهمیده و شجاع نمی تواند وظیفه ی رهبری جامعه را به درستی انجام دهد؛ یاوری که در حضور رهبر، او را در وظایفش یاری کند، و در نبود او، راهش را به دقّت ادامه دهد. به همین سبب، حضرت موسی از خدا خواست که برادر بزرگ ترش هارون را یاور و جانشین او قرار دهد.
در روایات می خوانیم که پیامبر گرامی اسلام نیز برای انجام وظیفه ی رسالتش، آنچه را که موسی خواسته بود، از خدا تقاضا کرد و سپس فرمود: «خدایا، برای من یاوری از خاندانم قرار ده؛ برادرم علی را. خدایا، پشتم را با او گرم کن و او را در عمل به وظایفم شرکت ده...»
#نماز
✍ویژگی های یک نماز سازنده
🔰 لازم به ذکر است که بدانیم هر نمازی، مقبول درگاه خداوند قرار نمی گیرد. فقط نمازی بازدارنده از گناه است و خاصیت سازندگی دارد که مطابق آموزه های جامع و کامل اسلام برپا شود. در اینجا به برخی از ویژگی های یک نماز سازنده اشاره می کنیم:
اخلاص
یکی از ویژگیهای مهم نماز، اخلاص است. خداوند درقرآن کریم میفرماید: «قُلْ إنَّ صَلاتی وَ نُسُکی وَ مَحْیای وَ مَماتی لِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ»؛[۱۶] بگو که نماز و تمام عبادات من و زندگى و مرگ من، همه براى خداوند پروردگار جهانیان است. امام علی علیه السلام درباره اخلاص در نماز فرمود: «نماز، فقط ایستادن و نشستن و خم و راست شدن نیست، بلکه حقیقت آن، اخلاص و توجه به مقام ربوبیت خدای یگانه است.»[۱۷]
نقطه مقابل اخلاص، ریاست. نمازی که به آفت ریا آمیخته شده باشد، بهجای رهنمون شدن به رضوان الله، نمازگزار را راهی دوزخ مینماید. خداوند برای کسانی که نماز را به ریا و تظاهر آلوده می کنند، وعده دوزخ داده است؛[۱۸]
خالی از لطف نیست که در اینجا به ذکر خاطرهای دربارۀ «شهید صیاد شیرازی» بپردازیم: «هوا بسیار سرد بود. برای وضو که بیرون می آمدیم، بعدش دست هایمان را زیر اگزوز کامیون می گرفتیم تا گرم شوند. یک روز صبح که برای وضو از سنگر بیرون آمدم، دیدم کسی در دور دستها، وسط بیابان مشغول نماز است. خیلی متعجب شدم. در آن سرما چگونه نماز می خواند؟ جلوتر رفتم تا ببینم کیست. دیدم شهید صیاد شیرازی است که در تنهایی و اخلاص، بدون اینکه سوز سرمایی احساس کند، گرم مناجات و راز و نیاز با خدای خویش است.»
✍ ویژگی های نماز سازنده
🔰نشاط و شوق در نماز
ویژگی دیگری که برای یک نماز مطلوب و سازنده ذکر شده است، شادابی و نشاط در نماز است. قرآن کریم در جایگاه نکوهش منافقان و توصیف احوال آنها، از کسالت و رخوت آنان به هنگام اقامه نماز سخن گفته است و افراد با ایمان را از سستی و کسالت در برپایی نماز منع فرموده است: «إذا قامُوا إلَى الصَّلاهِ قامُوا کُسالى»[۳۰] هنگامی که به نماز میایستند، با کسالت میایستند.
و در مقابل منافقان و مذمت نماز آنان، رسول خدا صلوات الله قرار دارد که همیشه با اشتیاق فراوان، منتظر داخل شدن وقت نماز بودند و به محض فرا رسیدن وقت نماز، از بلال حبشی، مؤذن خود می خواستند تا اذان گفته و راحت جان مشتاق ایشان باشد.
کانال دختران بهشتی
بسم الله الرحمن الرحیم کلاس #دین_شناسی ۱۳_ اعتقاد به ولایت فقیه #دختران_بهشتی https://eitaa.com
بسم الله الرحمن الرحیم
کلاس #دین_شناسی
۱۴_ دروغ نگوییم
#دختران_بهشتی
یاأَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَ كونوا مَعَ الصّادِقينَ؛
[سوره توبه ، آيه ۱۱۹]
اى كسانى كه ايمان آورده ايد ، تقواى الهى پيشه كنيد و همواره با راستگويان باشيد .
اِنَّ اللّه َ لا يَهْدى مَنْ هُوَ مُسْرِفٌ كَذّابٌ؛
[ سوره مؤمن، آيه ۲۸ ]
به راستى كه خداوند اسرافكار دروغگو را هدايت نمى كند.
۱_ امام صادق عليه السلام:إِنَّ اللّه َ عَزَّوَجَلَّ لَمْ يَبْعَثْ نَبيّا إِلاّ بِصِدْقِ الْحَديثِ وَأَداءِ الأَْمانَةِ إِلَىالْبَرِّ وَالْفاجِرِ؛
خداى عزوجل هيچ پيامبرى را نفرستاد، مگر با راستگويى، و برگرداندن امانت به نيكوكار و يا بدكار.
[كافى، ج ۲، ص ۱۰۴، ح ۱]
۲_ پيامبر صلي الله عليه و آله:إِنَّ رَجُلاً أَتى سَيِّدَنا رَسولَ اللّه ِ صلي الله عليه و آله فَقالَ: يا رَسولَ اللّه ِ عَلِّمْنى خُلْقايَجْمَعُ لى خَيْرَ الدُّنْيا وَالآْخِرَةِ فَقالَ صلي الله عليه و آله: لاتَكْذِبْ؛
مردى به رسول خدا صلي الله عليه و آله عرض كرد: به من اخلاقى بياموزيد كه خير دنيا و آخرت درآن جمع باشد، حضرت فرمودند: دروغ نگو.
[بحارالأنوار، ج ۷۲، ص ۲۶۲، ح ۴۳]
۳_ امام صادق عليه السلام:إِنَّ الصّادِقَ أَوَّلُ مَنْ يُصَدِّقُهُ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ يَعْلَمُ أَنَّهُ صادِقٌ وَتُصَدِّقُهُنَفْسُهُ تَعْلَمُ أَنَّهُ صادِقٌ؛
راستگو را نخستين كسى كه تصديق مى كند، خداى عزوجل است كه مى داند اوراستگوست و نيز نفس او تصديقش مى كند كه مى داند راستگوست.
[كافى، ج ۲، ص ۱۰۴، ح۶]
۴ _امام على عليه السلام:لَيْسَ الْكَذِبُ مِنْ خَلائِقِ الإِسلامِ؛
دروغگويى از اخلاق اسلام نيست.
[غررالحكم، ج ۵، ص ۷۴، ح ۷۴۶۰]
۵_ پيامبر صلي الله عليه و آله:يا عَلىُّ اصْدِقْ وَإِنْ ضَرَّكَ فِى الْعاجِلِ فَإِنَّهُ يَنْفَعُكَ فِى الآجِلِ وَلاتَكْذِبْ وَإِنْ يَنْفَعْكَ فِى الْعاجِلِ فَإِنَّهُ يَضُرُّكَ فِى الآجِلِ؛
اى على راست بگو اگر چه در حال حاضر به ضرر تو باشد ولى در آينده به نفع توستو دروغ نگو اگر چه در حال حاضر به نفع تو باشد ولى در آينده به ضرر توست.
[ميراث حديث شيعه، ج۲، ص۲۷، ح۶۵]
۶ _امام على عليه السلام:(علامة) اَلإْيمانُ أَنْ تُؤْثِرَ الصِّدْقَ حَيْثُ يَضُرُّكَ عَلَى الْكَذِبِ حَيْثُيَنْفَعُكَ؛
(نشانه) ايمان، اين است كه راستگويى را هر چند به زيان تو باشد بر دروغگويى،گرچه به سود تو باشد، ترجيح دهى.
[نهج البلاغه، حكمت ۴۵۸]
۷_ امام على عليه السلام:أَرْبَعٌ مَنْ أُعْطيَهُنَّ فَقَدْ أُعْطىَ خَيْرَ الدُّنْيا وَالآْخِرَةِ صِدْقُ حَديثٍ وَأَداءُأَمانَةٍ وَعِفَّةُ بَطْنٍ وَحُسْنُ خُلْقٍ؛
چهار چيز است كه به هر كس داده شود خير دنيا و آخرت به او داده شده است:راستگويى، اداء امانت، حلال خورى و خوش اخلاقى.
[غررالحكم، ج۲، ص ۱۵۱، ح ۲۱۴۲]
۸_ پيامبر صلي الله عليه و آله:أَنَا زَعيمٌ بِبَيتٍ فى رَبَضِ الْجَنَّةِ ، وَبَيْتٍ فى وَسَطِ الْجَنَّةِ ، وَبَيْتٍ فى أَعْلَىالْجَنَّةِ لِمَنْ تَرَكَ الْمِراءَ وَإنْ كانَ مُحِقّا ، وَلِمَنْ تَرَكَ الْكَذِبَ وَإِنْ كانَ هازِلاً ، وَلِمَنْحَسُنَ خُلْقُهُ؛
من بر كسى كه مجادله را رها كند، هر چند حق با او باشد و كسى كه دروغ نگويد، هرچند به شوخى باشد و كسى كه اخلاقش را نيكو گرداند، خانه اى در حومه بهشت وخانه اى در مركز بهشت و خانه اى در بالاى بهشت ضمانت مى كنم.
[خصال، ص ۱۴۴]
۹ _امام على عليه السلام:اَلصّادِقُ عَلى شَفا مَنْجاةٍ وَكَرامَةٍ وَالْكاذِبُ عَلى شُرُفِ مَهْواةٍ وَمَهانَةٍ؛
راستگو در آستانه نجات و بزرگوارى است و دروغگو در لبه پرتگاه و خوارى.
[نهج البلاغه، خطبه ۸۶]
۱۰_ امام سجاد عليه السلام:اِتَّقُوا الْكَذِبَ الصَّغيرَ مِنْهُ وَالْكَبيرَ، فى كُلِّ جِدٍّ وَهَزْلٍ فَإِنَّ الرَّجُلَ إِذاكَذِبَ فِى الصَّغيرِ اجْتَرَأَ عَلَى الْكَبيرِ؛
از دروغ كوچك و بزرگش، جدّى و شوخيش بپرهيزيد، زيرا انسان هرگاه در چيزكوچك دروغ بگويد، به گفتن دروغ بزرگ نيز جرئت پيدا مى كند.
[تحف العقول، ص ۲۷۸]
۱۱ _امام صادق عليه السلام:لا تَغْتَرّوا بِصَلاتِهِمْ وَلا بِصيامِهِمْ، فَإِنَّ الرَّجُلَ رُبَما لَهِجَ بِالصَّلاةِوَالصَّوْمِ حَتّى لَوْ تَرَكَهُ اسْتَوْحَشَ ، وَلكِنِ اخْتَبِروهُمْ عِنْدَ صِدْقِ الْحَديثِ وَأداءُ الأمانَةِ؛
فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كهاگر آنها را ترك گويد، احساس ترس مى كند، بلكه آنها را به راستگويى و امانتدارى بيازماييد.
[كافى، ج۲، ص ۱۰۴، ح۲]
۱۲ _پيامبر صلي الله عليه و آله:اَلْكَذِبُ يَنْقُصُ الرِّزْقَ؛
دروغ، روزى را كم مى كند.
[الترغيب والترهيب، ج ۳، ص ۵۹۶، ح۲۹]
۱۳_ پيامبر صلي الله عليه و آله:إِذا رَأَيْتَ مِنْ أَخيكَ ثَلاثَ خِصالٍ فَارْجُهُ: اَلْحَياءُ وَالأَْمانَةُ وَالصِّدْقُ؛
هر گاه در برادر (دينى) خود سه صفت ديدى به او اميدوار باش: حيا، امانتدارى وراستگويى.
[نهج الفصاحه، ح ۲۰۵]