#تفسیر_قرآن
🌸نکته تفسیری صفحه ۴۷۲ قرآن کریم 🌸
کار خود را به خدا واگذاریم:
از آیات قرآن و روایات استفاده می شود که پس از آن که مؤمنِ آل فرعون ایمان خود را آشکار کرد و به دفاع از موسی برخاست، فرعونیان برای نابودی او توطئه چیدند. آن مردِ باایمان نیز در مقابل توطئه ی قوم خود، یک جمله ی بسیار پرمحتوا به زبان آورد و با اعتقاد واقعی و از صمیم دل گفت: «من کار خود را به خدا می سپارم؛ زیرا او [حال و روز] بندگانش را می بیند.»، و در نتیجه ی توجّه او به خدا و سپردن کار خویش به او، خدا نیز او را از شر توطئه های دشمنانش نگه داشت و عذاب سخت خویش را بر فرعونیان مسلّط کرد. «سپردن کار خویش به خدا»، یکی از درجات بالای ایمان است؛ چراکه انسانِ باایمان، در عین تلاش و کوشش برای رسیدن به هدف خود و استفاده از اسباب و وسایل مورد نیاز برای آن، باور دارد که تمام اسباب و علل جهان، در اختیار خداست و هموست که به آن ها قدرت تأثیر داده است. اوست که به چاقو قدرت برندگی، به آب خاصیت رفع تشنگی و به غذا توان رفع گرسنگی داده است.
بنابراین، انسان مؤمن، در عین تلاش برای یک کار، دست یابی به نتیجه ی آن را به خدا می سپارد و از او می خواهد که چنانچه او خشنود است، آن کار به انجام برسد. بدون شک خدای مهربان نیز هرگز چنین بندگان باایمانی را به حال خود رها نمی کند و آنان را به هدف مورد نظرشان یا هدفی بهتر از آن می رساند.
البته نباید چنین تصوّر کرد که سپردن کار به خدا، همیشه پیروزی ظاهری در پی دارد؛ بلکه همیشه خشنودی خدا را که همان پیروزی حقیقی است، برای انسان ارمغان می آورد؛ هرچند انسان در ظاهر به هدف خود نرسیده باشد؛ مانند امام حسین که هرچند در ظاهر کشته شد، هم خود به پیروزی و سرافرازی حقیقی رسید و هم سنّت و دین پیامبر را حیاتی دوباره بخشید.
در روایات پیشوایان ما، از سپردن کار به خدا بسیار تجلیل شده است.
در حدیثی از امیرالمومنین امام علی علیه السلام می خوانیم:
«ایمان، چهار رکن دارد: توکّل بر خدا، سپردن کار خود به خدا، راضی بودن به خواست خدا، و تسلیم در برابر فرمان خدا.»
در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است:
«کسی که کار خود را به خدا واگذارد، در راحت ابدی و زندگی جاودانه ی پربرکت است، و کسی که واقعاً کار خود را به خدا واگذارد، برتر از آن است که به غیر او بیندیشد.»
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
.#تفسیر_زیارت_عاشورا
⬅️قسمت 3⃣3⃣
🔹در فراز بعدی زیارت عاشورا
می گوید؛ «اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی..» خدایا من را قرار بده «ﻋِﻨْﺪَكَ» در نزدت خودت «وَﺟِﻴﻬﺎ بِاﻟْﺤُﺴَﻴْﻦِ ﻋﻠﻴﻪ اﻟﺴﻼم ﻓِﻲ اﻟﺪُّنْیَا وَ اﻵْﺧِﺮَةِ..» خدایا (باز هم تکرا می کند) من را به وسیله ی امام حسین (علیه السلام) در دنیا و آخرت آبرومند بگردان. هم در دنیا و هم در آخرت. همان دعایی که می گویند خوب است انسان در قنوت نمازهایش بخواند.
⚠️این فراز ۳ نکته دارد:👇👇
1⃣-راه آبرومند شدن پیش خدا و پیش خلق باز است. اینکه انسان تلاش کند پیش خلق خدا آبرومند باشد، پیش خلق خدا یک وجه اجتماعی الهی داشته باشد اصلا چیز بدی نیست (البته بدون قصد ریا) چیز خوبی هم است باطنش را پاک بکند، ظاهرش را هم پاک کند.
2⃣-اینکه می خواهی در خانه ی خدا آبرومند بشوی، راهش از امام حسین (علیه السلام) می گذرد.
3⃣-وقتی می خواهیم که پیش خدای متعال و پیش بنده های خدا عزیز بشویم باید یک برنامه ی تربیتی خاصی داشته باشیم. انسان باید با برنامه پیش برود.
📃روایت داریم خدای متعال می گوید ما عزت را در قیام الیله و نماز شب قرار دادیم.
مردم می آیند پیش مردم دیگر و چاپلوسی می کنند تا عزت به دست بیاورند. کسی که عزت می خواهد نماز شب باید بخواند یکی از راه هایش همین است، خدا آن فرد را پیش دیگران عزیز می کند یا حتی نماز شب نتوانست بخواند، نیت کارهایش الهی باشد نیت کارهایش خدایی باشد، کاری که انجام می دهد برای رضای خدای متعال انجام بدهد آن وقت یقینا خدا آن فرد را پیش دیگران عزیز می کند.
💠یاران امام حسین هم اگر به آبرویی رسیدند به خاطر امام حسین (علیه السلام) رسیدند، الان هم یک نفر بخواهد به آبروی برسد توسل به محضر امام حسین داشته باشد تضرع و ارتباط با امام حسین مثل همین زیارت عاشورا خواندن. که بارها و بارها داستان های فراوانی شنیدیم و خواندیم که فلان شخصی مُرد و در آن دنیا جای خوب و عالی داشت، گفتند چرا❓
گفت من هر روز زیارت عاشورا می خواندم.
👈درست است الان امام حسین زنده نیست ولی می توانیم با یاری امام زمان (عجل الله) پسر ایشان که زنده است و همین ارتباطات و توسلاتی که محضر امام زمان داریم مثل همین زیارت عاشورا خواندن ها و اقسام دیگر می توانیم از راه امام حسین (علیه السلام) خودمان را پیش خدای متعال و هم مردم دنیا آبرومند کنیم.
پس بهترین وسیله تقرب به محضر خدای متعال امام حسین است
ما روایت هم از اهل بیت داریم که همه ی ما اهل بیت کشتی نجات هستیم ولی کشتی امام حسین سریع تر به مقصد می رسد.
◀️توسل از همان صدر اسلام بود از قرن هشتم به بعد بود که ابن تیمیه (بنیان گذار وهابیت بود، وهابیت افکار خودشان را از ابن تیمیه می گیرند، درست است که محمدبن عبد الوهاب مؤسس این فرقه بود ولی افکار مذهبی یشان از ابن تیمیه است یعنی خدای وهابی در حقیقت ابن تیمیه است) آمد و این بحث توسل را خیلی بد جا انداخت که توسل کفر است و شیعیان به خاطر توسلات خودشان کافر هستند.. و الا تا قبل از قرن ۸ چه شیعه چه سنی آن را انجام می دادند و مشکلی هم در این موضوع نبود.
🔹 ادامه دارد ...
استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 33
━━━━━━◈❖🔹🔆🔹❖◈━━━━━
#لبیک_یا_حسین
#لبیک_یا_مهدی
✾•┈┈••📚☆✦❀✦☆📚••┈┈•✾
🔴امروز بالاخره شجاعت به خرج دادم و درِ خونه مو از جا کندم!!✌️
اصلا می دونید چیه؟
میخوام چند نفر کارگر بیارم دیوارا رو هم خراب کنم.
باور کنید!
یعنی چی🧐
پس این همه به خونه رسیدگی می کنم، تمیزش می کنم، خوشگلش می کنم و اسباب اثاثیه ی قشنگ براش می خرم که چی بشه؟
که پشت دیوار قایمش کنم؟؟!🤔
غیر عاقلانه ست؟🤨
نه! کی میگه؟!
چه وضعشه نه نمای بیرون خونه رو درست و حسابی می بینیم، نه راحت می تونیم رفت و آمد کنیم، چقد باید تو خیابون دور بزنیم که بتونیم از در بیایم تو. تو خونه مون نمیتونیم دو قدم راه بریم،
این ور میریم دیواره، اون ور میریم دیواره. اصن آزادی نداریم !
دوستام میگن این چه کاریه می کنی، به ضررته نکن.
حرف زور میزننا.
خونه ی خودمه😒 دلم میخواد دیوار نداشته باشه. دارن تو امور خصوصی زندگی من دخالت می کنن.
اصن اگه خونه شون قشنگ بود اونا هم اینکارو می کردن، حتما خونه شون زشته که نمیکنن😌.
مردم تحریک میشن از خونه م دزدی کنن؟
به من چه خب😐!
خودشونو کنترل کنن تا تحریک نشن!
اصن از لج اونایی که میگن نکن میخوام انجامش بدم.
پیش به سوی #آزادی 😎✌️
#تلنگر
#حجاب_مصونیت_است ...
#انتشار_باشما
✍️دختران چادری