🍃🌸🍃🌸🍃
💐 جهاد زن، همراهی با کار خدایی شوهر
فرمودهاند: «جِهادُ المَراَهِ حُسنُ التّبَعُّل؛ جهاد زن نیکو شوهر داری است.» (کافی/کتاب الاجتهاد/باب جهاد الرجل و المراة) حُسنِ تَبَعُّل یعنی چه؟ (۱۳۸۱/۷/۱۸) در دوره رژیم طاغوت، (۱۳۸۱/۷/۱۱) وقتی بنده و امثال بنده در میدان مبارزه بودیم، دستگاه دیر یا زود ماها را شناسایی و پیدا میکرد و مزدورهای خودش را سراغ ما میفرستاد. میآمدند ما را از توی خانههایمان بیرون میکشیدند و جلوی چشم زن و بچه به شکنجهگاههای ساواک میبردند. زندانی را من میکشیدم، شکنجه را من تحمل میکردم، اما میدانستم که رنج بیشتر را خانم میبرد؛ نگرانی، ترس، دلهره، اضطراب و غصه به او مجال لحظهای آرامش نمیدهد؛ این را من میفهمیدم. حتی در زندان و در سلول انفرادی، وقتی فکر میکردم، میدیدم وضع اینها از وضع من دشوارتر است؛ دلم به حال آنها میسوخت. بعد هم که بیرون میآمدم، وقتی سؤال و جستجو میکردم، با اینکه نمیخواستند بگویند، اما میفهمیدم که بر آنها چه گذشته است. آدم چند تا بچه کوچک را تر و خشک کند؛ نه درآمدی، نه پولی، نه یک وسیله تأمین راحتی، نه امنیتی؛ چهار نفر هم دربیایند شماتت کنند که دیگر بدتر، توی خانه تنها، بدون مرد؛ پدر بچهها هم معلوم نیست در چه وضعی است؛ آنها بیشتر زجر میکشیدند. (۱۳۸۳/۷/۲) بعضی زنها به ملاقات زندانیها که میآمدند، شوهر زندانی از آنها میپرسید: خب، چطوری؟ میگفت: خیلی خوبه مشکل مالی نداری؟ میگفت: نه خیلی هم خوب است. بچهها کسالتی، چیزی ندارند؟ چرا نیاوردیشان؟ میگفت: داشتند بازی میکردند، خوش بودند، گفتم اذیتشان نکنم، بعد معلوم میشد که بچه یک ماه ناخوش بوده است. این زن نمیگذاشت شوهر داخل زندان حتی ناخوشی بچه را بفهمید که مبادا نگران شود. شوهر میپرسید: خودت چطوری؟ و زن جواب میداد، خیلی خوب و سر حالم در حالی که خود زن احتیاج به مراقبت داشتند، ما این طوری هم داشتیم. اینها همه کمک است. بعضی زنها این طور نبودند. به ملاقات که میآمدند، بنا میکردند به آه و ناله تو که نیستی، ما پول که نداریم، نان که نداریم، کسی که به ما محل نمیگذارد، بچهها بابایشان را میخواهند، مدرسه اینطور گفته. آن بیچاره خودش هزار تا مشکل داخل زندان داشته، دلش را از قضایای بیرون پر از خون میکردند و طبعاً ارادهاش سست میشد. اگر همانجا هم تصمیم نمیگرفت که به گونهای خودش را با نوشتن توبهنامه از گیر زندان خلاص کند، مطمئناً برای نوبت بعد که میخواست اقدام مهمی بکند، دست و پایش میلرزید. (۱۳۸۷/۷/۱۱)
خانمها، سختیهایی که شما از ناحیه شغل همسرتان متحمل میشوید، یک ذرهاش هدر نمیرود؛ پای خدا حساب کنید و پاداش آن را از خدا بخواهید و خدا پاداش خواهد داد. من همیشه گفتهام؛ در این قضایا، اجر خانمها حداقل نیمی از مجموع اجر است. از من میپرسند چرا میگویید حداقل؛ عادلانه، پنجاه درصد، پنجاه درصد، زن و شوهر اجر خدا را تقسیم کنند، چرا اجر زنها بیشتر باشد؟ من میگویم به خاطر اینکه وقتی مرد کاری انجام میدهد، جلوی چشم قرار دارد و همه آن را میبینند؛ لذا مقداری ستایش و جانبداری و تحسین را از مردم دریافت میکند، این میشود یک مقدار از اجرش، اما خانمی که در خانه است، کسی نمیداند او چه کشیده و چه دارد میکشد. ستایش و کف زدن و هورا کشیدن و صلوات فرستادن، دیگر برای او نیست؛ پس همین اندازه، اجر او بیشتر میشود. (۱۳۸۳/۷/۲) اگر زن در خانه با فعالیت شوهر موافق باشد، شوهر امکان فعالیت و تلاشش چند برابر میشود. (۱۳۶۱/۱۱/۱۴) هر تلاشی که یک مرد در میدانهای مختلف انجام میدهد، به میزان زیادی مرهون همکاری، همراهی، صبر و سازگاری همسر اوست. همیشه همین طور بوده است. (۱۳۸۱/۷/۱۸)
اینکه از پیغمبر نقل شده است که فرمودند: «جِهادُ المَرأةِ حُسنُ التَّبَعُّلِ» جهاد زن این است که خوب شوهرداری کند؛ خوب شوهرداری کردن، یعنی این. یعنی زمینه را طوری فراهم کند که آن آقا بتواند کار خودش را با راحتی انجام دهد، (۱۳۷۲/۱/۱) عدهای خیال میکنند جهاد زن این است که فقط وسایل راحتی مرد را فراهم کند. حُسن تَبعّل فقط این نیست؛ این جهاد نیست؛ جهاد این است که زنان مبارز، مؤمن و فداکار، وقتی شوهرانشان مسئولیتهای سنگینی دارند، بار آن سنگینی به میزان زیادی روی دوش آنها میافتد. وقتی مرد خسته میشود، اثر خستگی او در خانه ظاهر میگردد. وقتی به خانه میآید، خسته، کوفته و گاهی بداخلاق است و این بداخلاقی و خستگی و بیحوصلگی ناشی از محیط کار، به داخل خانواده منعکس میشود. حالا این خانم اگر بخواهد جهاد کند، جهاد او این است که با این زحمتها بسازد و آنها را برای خدا تحمل کند؛ این می شود حُسن تَبعّل.
🌸قسمت ششم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید.
@dokhtaranyazd
#تربیت_فرزند در #اسلام و #غرب
.
جریان تربیت را این روزها در آی سی یو می بینیم!
.
و علت اصلی آن نشناختن صحیح #تربیت_اسلامی و جا زدن #تربیت_غربی به جای تربیت اسلامی است...
.
🌹
کتاب های ترجمه شده ای که تحت عنوان تربیت اسلامی منتشر می شود و اساتید بسیاری که همان روش های غربی ها را واگویه می کنند!
.
پیشنهاد میکنم اگر نسبت به تربیت دینی فرزندانتان دغدغه دارید، این سلسه جزوات را که با قلم حجت الاسلام فاطمی پور است و شماره اول آن به همت کانون تربیتی #دختران _آفتاب منتشر شده، بخوانید👇
تلفن روابط عمومی کانون: 09130999169
.
#پیشنهاد_مطالعه
#جزوه
#علی_فاطمی_پور
#تربیت_کودک
#تربیت_نوجوان
@dokhtaranyazd
🍃🌸🍃🌸🍃
💐 المُومِن کُفوُ المُومِن
«المُومِن کُفوُ المُؤمِن؛ مؤمن همسنگ و همسر مؤمن است. (کافی باب اَنَّ المُومِن کُفوُ المُومِنة) ایمان که در اینها هست، این همه چیز است. اگر ایمانتان از همسرتان کمتر است، خودتان را به او برسانید. اگر ایمان همسرتان از شما کمتر است، او را بالا بکشید، ایمانش را زیاد کنید. اگر نمازش را بلد نیست، یا بلد است، اهمیت نمیدهد ، یا به وضو و غسل و طهارت و اینطور چیزها بیاعتنایی میکند ، یا اهل تجمل زیادی است، اهل اسراف است، یا از لحاظ اخلاق آدم عقبی است، یا آلوده به فلان یا فلان جور فساد است خدای نکرده، شما وظیفه دارید همسرتان را اصلاح کنید، درستش کنید. شما دخترها و پسرها روی همسرتان از همه بیشتر میتوانید اثر بگذارید. یک دختر خوب و سالم و نجیب و مؤمن که به شوهرش محبت دارد، روی شوهرش میتواند اثر بگذارد. این اثر را گاهی این جور میگذارند بعضیها که پول او را سرازیر دکان خرازی فروشی و بزازی و مبل فروشی میکنند ، یا کارهای بیخودی، اما بعضیها هم اثر را اینجوری میگذارند که دل او را به طرف خدا، پول او را به طرف صدقات و انفاقات و کمک به مستمندان و کمک به بینوایان و کمک به وسایل عمومی و جهات عمومی سرازیر میکنند. شما هم یک جوانی هستید که ازدواج کردید، روی زنتان، همسرتان از همه بیشتر میتوانید اثر بگذارید. از پدرش، از مادرش، از خواهرش، از برادرش، از معلمش بیشتر میتوانید اثر بگذارید. (۱۳۶۲/۲/۱۴)
همدیگر را نصیحت و یکدیگر را حفظ کنید. زنان مراقب باشند، چنانچه احساس کردند شوهرانشان از راه صحیح و راه خدا منحرف میشوند، با رفتار، موعظه و اخلاق خوب مانع شوند. مردان هم نسبت به همسرانشان همینطور باشند. (۱۳۸۱/۳/۸) البته حفظ کردن هم، با محبت کردن و با زبان خوش و با منطق صحیح و با برخورد مدبرانه و حکیمانه حاصل میشود نه با بد اخلاقی و قهر و این جور چیزها. (۱۳۷۹/۸/۲۱) همدیگر را در راه خدا حفظ کنید و وصیت به حق و صبر نمایید. (۱۳۸۱/۳/۸) کاری کنی که در محیط خانواده آیه شریفه «وَ تَواصوا بِالحَقَّ وَ تَواصَوا بِالصَّبرِ» (سوره مبارکه عصر/آیه۳) صدق کند. هم مرد را به پیروی از حقیقت و صبر و استقامت در راه خدا سفارش کند، هم زن، مرد را به پیروی از حق و حقیقت و صبر و استقامت در راه خدا توصیه نماید. اگر زنانِ جوانِ مؤمنِ حزب اللهی انقلابیِ پاکدامن مثل شما تصمیم بگیرند که به این آیه شریفه عمل کنند، یعنی شوهرانشان را به تقوا و پیروی نکردن از هوای نفس و رعایت رضای الهی توصیه کنند، یقیناً از هر عامل دیگری بر روی مردان مؤثرتر خواهد بود. این نصیحت، از هر نصیحتی کارآمدتر است، البته با زبان مهر و محبت، روی فرزندان هم اثر میگذارد. (۱۳۷۷/۷/۲۱)
🌸قسمت هفتم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید.
@dokhtaranyazd
از باغ جا نمازم
آهسته پر کشیدم
رفتم به سوی باغی
یک باغ سبز و خرم
دیدم که گل در آن باغ
روییده دسته دسته
دیدم کنار گلها
یک شاپرک نشسته
آن شاپرک مرا دید
پر زد به سویم آمد
او با خودش گل آورد
گل را به چادرم زد
گفتم: به شاپرک جان
این گل چه خوب و ناز است
او شادمان شد و گفت:
این گل، گل نماز است
@dokhtaranyazd
در دوره تربیتی «شمعدانی های خانه ما» آشنا خواهیم شد با:
روش پاسخگویی به سؤالات اعتقادی کودکان
نقش طرحواره های روانشناسی در باورهای ایمانی کودکان
روش های افزایش تفکر در کودکان
آموزش مهمترین مهارت در زندگی
روش رشد و پیشرفت والدین و مربیان در تربیت
تربیت اعتقادی کودکان
روش تثبیت باورهای اعتقادی و خدا در نهاد کودکان
@dokhtaranyazd
قابل توجه شرکت کنددگان در دوره تربیتی شمعدانی های خانه ما، امروز ساعت 17-19:30 برای ثبت نام حضوری و تحویل مدارک ثبت نام به حسینیه ام الائمه (سلام الله علیها) مراجعه نمایید.
❤️وجود مادر گرمابخش خانه❤️
وظایف داخل خانه ی زنان نه اهمیتش کمتر از وظایف بیرونی است، و نه اینکه زحمتش کمتر است. مدیر داخل خانه زنان هستند. خیلی کار پر زحمتی و ظریفی است. فقط هم ظرافت زنانه از عهدهی انجام این کار بر میآید.
#مقام_معظم_رهبری
@dokhtaranyazd