⭕️تحلیل و شرحی بر بیانات رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار با هیئت دولت چهاردهم
👤سیدمحمدمهدی حسینی
▪️رهبری در اوّلین دیدار با هئیت دولت چهاردم در تاریخ 06/06/1403 نکات بسیار مهم و ارزندهای فرمودند. اما یکی از این نکات شاید کمتر مورد توجّه قرار گرفت و آن مسأله «پیوست عدالت و توجّه به تصمیم سازی» است. گزارش خلاصه بیانات ایشان چنین میباشد، البته باید منتظر مشروح بیانات ماند ولی همین مقدار نیز مهم است.
▪️«ایشان با اشاره به تصویب و اجرای برنامهها و قوانین مختلف، تعیین تأثیر آنها در تحقق عدالت را بسیار مهم برشمردند و خاطرنشان کردند: چند سال قبل مسئله پیوست عدالت را مطرح کردیم و گفتیم که برای هر قانون و تصمیم مهم باید پیوست عدالت تهیه شود که مرحوم آقای رئیسی نیز مقداری در این زمینه پیش رفت و کارهای انجام داد اما نیمهکاره ماند.
▪️رهبر انقلاب، پیوست عدالت را نه یک کار اداری و فرم کاغذی و تشریفاتیِ ضمیمه به قوانین بلکه یک امر واقعی و در متن قوانین و برنامهها خواندند و افزودند: پیوست عدالت یعنی مراکزی مانند سازمان برنامه و بودجه که تصمیمسازی یا آمادهسازی لوایح و قوانین را برعهده دارد و یا گروهی از طرف رئیسجمهور موظف شوند که تأثیر برنامهها و قوانین را بر شاخصهای عدالت اجتماعی از جمله فاصله طبقاتی بسنجند و در صورت افزایش شکاف طبقاتی، آن قسمت از برنامه را حذف کنند.
▪️ایشان با اشاره به اطلاع از تولید نرم افزاری به دست گروهی از جوانان دانشگاهی در خصوص انطباق برنامهها و قوانین با پیوست عدالت، مسئولان را به دعوت از این گروه و استفاده از محصول آنها در صورت مفید بودن توصیه و تأکید کردند: عدالت با گفتن و بیان مکرر زبانی محقق نمیشود بلکه انگیزه و ورود در میدان میطلبد که خوشبختانه این انگیزه در رئیسجمهور وجود دارد و باید بهگونهای عمل شود که هیچ مسئولی نتواند از راه منتهی به عدالت، تخلف کند.»
♦️در این محتوای فاخر چند نکتۀ مهم وجود دارد:
1⃣هر تصمیم مهم و هر قانونی محتاج پیوست عدالت است؛
2⃣عدالت فرمالیته مطلوب نیست بلکه باید در متن «برنامهها» موجود باشد؛
3⃣مراکزی وجود دارند که تصمیمسازی میکنند؛
4⃣سازمان برنامه در دیدگاه رهبری یکی از مراکز میباشد؛
5⃣عدالت اجتماعی یا تعریف شده به شکاف طبقاتی یا یکی از اصلی ترین شاخصهای آن شکاف طبقاتی است؛
6⃣برنامهای که شکاف طبقاتی ایجاد میکند «باید» حذف شود؛
7⃣استقبال از نوآوریها و تولیدات دانشگاهیان در این بحث.
▪️توضیح تمامی نکات درون متن فرصتی واسع می خواهد ولی اشاره به این مقدار لازم است که «تصمیمسازی» در کشور از اهمیّت فراوان بلکه حائز بیشترین اهمیّت است و برای تحقّق عدالت باید این مهم در متن برنامههای سازمانهای «تصمیمساز» کشور حضور داشته باشد.
▪️یک نکتۀ دیگر را نیز از جنبۀ مراحل 5 گانه فرآیند انقلاب اسلامی ذکر می کنم. طبق تصریح رهبری ما از مرحله انقلاب اسلامی و نظام اسلامی عبور کردیم و در مرحله «دولتسازی» هستیم. تأکید بر وجود «عدالت» در تمامی قوانین و تصمیمهای مهم این جرقه را در ذهن روشن میکند که یکی از مهمترین ارکان «ایده دولت اسلامی» در نگاه رهبری مسأله «عدالت» است و رهبری از شروع ریاست جمهوری شهید رئیسی تا به امروز و استقرار دولت جدید در حال «راهبری» تحقّق عدالت در متن نظام جمهوری اسلامی و قوانین کشور اند.
▪️در پایان به یک «چالش» هم اشاره کنم و آن مسأله تحقّق عدالت در «تصمیمهای مهم» است. تصمیمهای مهم گاهی از جنس قانون نیستند یا آنچه که در قانون میآید دقیقا تمام آن تصمیم نیست. فرآیند «عدالت محور» کردن تصمیم دقیقا چیست؟ و «چگونه» است؟ این مسأله نیازمند نظریه پردازی طرفداران علوم انسانی دینی یا توحیدی یا حتّی بومی [کمترین ادّعاء] می باشد.
#عدالت #تصمیمسازی #دولتسازی
🆔@dolat_qavi
⭕️ضرورت «گستردگی زبانی» در ارتباطگرفتن با تکثر موجود در ایران
▪️ما انقلابیها فاقد ایده و زبان در نسبت با تکثر موجود در ایران هستیم، حتی اصلاحاتیها نیز در مواجهه با تکثر دین را که مطالبه بخشی از مردم است نادیده میگیرند و صورت مساله را پاک میکنند.
بنابراین در شرایطی به سر میبریم که علاوه بر انسداد فکری که تولید ایده و محتوا را ضروری میکند، با انسداد زبانی نیز مواجهیم که چارهی آن گستردگی و گشودگی زبانی است. نیازمند زبانی گسترده، گشوده و رو به پیش هستیم که بنا بر همگرایی، امکان همدلی و همزبانی را فراهم سازد.
▪️ما علیرغم اینکه عدالتخواه هستیم و نسبت به فساد معترضیم اما هنوز زبان جذابِ ژست معترضبودنمان بر وضعیت موجود حکمرانی، برجسته و فراگیر بین مردم نشده است؛ چون زبان مردمی را به دست نیاوردهایم. زبانی که مسائل و دردهای مردم را بفهمد و به زبان مردم، مردم را اقناع کند. زبانی که تا حدی از مفهومزدگی فاصله بگیرد یا ترجمهی قابل فهمِ همان زبان مفهومی برای طیف وسیع مردم باشد.
▪️البته گستردگی زبانی که یک امری طیفی و ذومراتب است فقط منحصر در زبان مردمی نمیشود و شامل زبان نخبگانی نیز میشود. در شرایطی که هنوز زبان تفصیلیافته و متقن از اسلام و انقلاب اسلامی نیست، باید با بهرهگیری از زبان عقلانیت مدرن و تاریخ واقعی غرب مدرن، به گفتوگو پرداخت و غرب مدرن را نقد کرد و از انقلاب دفاع کرد و نادرستی اندیشهها و ادعاهای مخالفین (غربگرایان و سنتگرایان ایرانی) را برملا کرد. این، سیاست هوشمندانه ای برای مواجهه انتقادی با غرب مدرن است که هم ابّهت غرب مسیطر را در هممیشکند و هم با اقناع نخبگان و آگاهیبخشی و گفتمانسازی، زمینهی تولید بومی را مهیا میکند. این ابزار این توان را دارد که باطلالسحر سحره شود و رقبا را خلع سلاح نماید.
▪️مسیر آیندهی سیاستورزی دینمدارانهی دولتمردان ایران قوی از برطرفکردن این ضعفها و حل این مسائل میگذرد. به اول انقلاب یا حتی پیش از انقلاب برگردیم گستردگی زبانی در شخص آیتالله خامنه ای و آیتالله شهید بهشتی بارز و نمایان است. آیت الله خامنه ای در حال گفتوگو با دکتر شریعتی، اهل مکتب تفکیک و دیگر روشنفکران و هنرمندان است. او حتماً متوجه اشتباهات دکتر شریعتی است و او را بیعیب و نقص نمیداند اما به جای برخورد علمی، برخورد مصلحانه انجام میدهد و با نگاهی کلان هرگز اجازه نمیدهد جریان باطل، شریعتی را که جستجوگر حقیقت بود، به نفع خود مصادره کند. زبان و قلم آیتالله خامنهای فراتر از محدودشدن به منافع حزبی و زبان حزبیشدن و با پرهیز از برچسبزنی، ظرفیت اقناع و همدلی و همزبانی را دارد.
🔗پینوشت: یکی از فقهای انقلابی با برداشت فقیهانه خود از روایات، توانسته است طیف وسیع و گستردهای از انقلابیها را جهتدهی و بروزرسانی کند. این ادبیات توانسته است زبان انقلاب را در مواجهه با برخی متحجرین (لفظ سنتی صحیح نیست) امثال حجتیهایها و شیعه انگلیسی و... به جای برچسبزنی گسترده کند و ارتباط بگیرد و گاه به تفاهم برسد و گاه به اقناع و یا اسکات خصم بهگونهای که معاندین و متعصبین این جریان، این ادبیات از سوی انقلابیها را تهاجم فکری به اندیشه و ادبیات خود میدانند. این زبان توانسته است متحیرین متدین در بین قرائت انقلابیها و متحجرین را از تحیر و انفعال بیرون آورده و جذب ادبیات انقلاب اسلامی کند. این هم نحوه و مصداقی از گستردگی زبانی است که به ذومراتببودن آن اشاره کردم. این که با ادبیات روایی به جریان سیاسی و اجتماعی امتداد پیدا کنیم. البته آفت آن، صرفاً منبریبودن و دوری از استناددهی علمی است.
✍تفرشی
#انسداد_زبانی #گستردگی_زبانی #سیاست #ظرفیت_حداکثری_اقناع #پرهیز_از_آفت_خودبسندگی #دغدغه_اصلاح #شأن_مصلحبودن #سعه_صدر #میداندادن #مطلقگرایینابگرایی_یا_همگرایی
#دولتسازی_خیالیوکاغذی_یا_دولتسازی_واقعی
🆔@dolat_qavi
❓مسأله کنونی جریانهای فکری انقلاب اسلامی این است که مسیر را باید با کدام راهبردها، سیاستها و برنامهها به پیش ببرند؟ عدم توجه به سیاستگذاری و برنامهریزی برای تحقیقات و یا فقدان پاسخ درخور و صحیح، از ریشه های عدم کارآمدیِ دلخواهِ جریانهای فکری در خدمترسانی به جامعه و نظام است. اساساً روش پیگیری مباحث و تحقیقات تا مرحلهی تحقق آنها در اجتماع چگونه باید باشد؟
❓سؤال را از زوایهی دیگری مطرح میکنم، ما با چالشها و مسائل زیادی در همه عرصهها از جمله «سیاست»، «اقتصاد»، «فرهنگ» و... مواجه بوده و هستیم. با اینکه ایدهها و راه حلهای بسیاری برای عبور از مسائل و مشکلات وجود دارد، پس چرا اجرا و عملی نمیشوند؟
♦️حرفها و ایدههای نو نیازمند مؤلفههایی هستند تا از سدّ مخالفین ذینفع و کلیهی موانع بگذرند و در متن جامعه تحقق پیدا کنند. این مؤلفهها عبارتند از:
1⃣«رؤیای اجتماعی»
▪️نخستین گام برای شروع تغییرات و تحولات بزرگ، داشتن یک طرح جدید با افق بلند است که برخاسته از عالَم آرزوهای یک فرد، یک جمع یا یک ملت است و ظرفیت شکستن انسدادها و بنبستها را دارد و با اصلاحات، عقبماندگیها را جبران و کمبودها را تکمیل و خلأها را پر نماید تا انفتاح و گشایش ایجاد کند و مسیر تازه و بهینهای را به سوی آینده و راه حلهای درست بگشاید.
2⃣«طرح کارشناسی»
▪️رؤیای اجتماعی که طرح جدید و اجمالی است، باید با شاکلهای از برنامهها از اجمال به سمت تفصیل سیر کند و مستحکم شود. طرح نوین باید به یک طرح کارشناسی دقیق و فنی تبدیل شود. باید سالها کارهای زیربنایی و پژوهشی گستردهای در همکاری با تیمهای مختلف انجام شود تا طرحی راهگشا نوشته شود که در بدنهی کارشناسی حرفی برای گفتن داشته باشد و قابل دفاع باشد.
▪️در این میان توجه به این نکته مهم ضروری است (چه در انتخاب فرد کارشناس و چه در انتخاب ابزارهای کارشناسی) نباید نظرات غلط یک کارشناس با ادبیات و لباس کارشناسی را پذیرفت. کارنشناسها و کارشناسنماها سعی در تحمیل نظرات غلط خود دارند که مشکل درست میکند. (همینطور کارشناسینماها)
▪️آنچه در یک طرح کارشناسی تعیینکننده است روشِ (متد) آن طرح است. در یک نگاه کلان، یک روش باید ذهن و ایده را از اولین مرحله تا آخرین مرحله که ارائه الگو است (تا تحقق) راهبری کند. مراحلی که به ترتیب عبارتند از: ۱.روایت ۲.مدل ۳.نظریه و معادله ۴.الگو
شاید تاسیس روشی که از صفر ختم به الگو شود در وضعیت کنونی غیرممکن باشد، اما به هرحال تصرف در متدهای جهتدار ضروری است.
3⃣گفتمانسازی تخصصی یا «حمایت خبرگان»
▪️باید با خبرگان در عرصههای مختلف از بدنه کارشناسی، اساتید حوزه و دانشگاه، نمایندگان مجلس، رسانه و... جلسات متعددی پیرامون طرح خود برگزار کرد و با ارائه طرح، تعداد قابل توجهی از خبرگان را اقناع و مجاب کرد که این ایده و طرح، عملی و راه حل دقیق و بینقصی است. از این طریق برخی از خبرگان، هواخواه و همراه ایده ما میشوند.
📖صفحه اول
🔗ادامه دارد...
✍تفرشی
🆔@dolat_qavi
⭕️ جناب پزشکیان! از شما انتظار مصادره به مطلوبکردن رهبری نمیرفت!
▪️دکتر پزشکیان در صحن مجلس اینطور وانمود کرد که همه وزرای پیشنهادی ایشان، با نظر مستقیم رهبری (به عنوان یک شخص صاحب قدرت مادی و معنوی) انتخاب شدهاند. ایشان خطاب به نمایندگان اظهار داشتند: «میخواهم بگویم هماهنگ شدیم آمدم اینجا... چرا مرا وادار میکنید چیزهایی را که نباید بگویم، بگویم؟ من را وادار نکنید که وارد جزئیات قضیه بشوم... همه وزرا هماهنگ شدهاند»! در واقع ایشان با بیان چند مورد جزئی، تلاش کردند تعمیم به کل وزرای پیشنهادی بدهند و به مجلس القاء کنند که آقا همه را تأیید کردند.
▪️همانگونه که رهبر انقلاب بیان فرمودند، دأب ایشان این است که همیشه از همه دولتهایی که منتخب مردم هستند، حمایت کنند. بهعلاوه مروری بر مشی رهبری از ابتدای انقلاب نیز نشان داده که نظرات ایشان به رؤسای جمهور معمولا ارشادی بوده و نه مولوی (مگر در مواقع به شدت خاص) لذا بعید نیست که امر ارشادی (راهنمایی) به امر مولوی(دستوری) تفسیر شده باشد. ضمناً هماهنگی با رهبری در انتخاب وزرای دفاع، امور خارجه و اطلاعات، از وظایف رهبری در قانون اساسی است که در امور سیاست خارجی و دفاعی- امنیتی تعیین شدهاند. در مورد برخی وزارتخانهها مثل علوم، آموزشوپرورش و ارشاد اسلامی، رهبر انقلاب اسلامی وظیفه دارند که مانع انحراف در آنها شوند تا انحراف در حرکت کلان کشور به سمت آرمان ها بهوجود نیاید اما در انتخاب مسئولان این وزارتخانهها، ورود نمیکنند. بنابراین بخشی از مشاوره و نظارت طبیعی است.
▪️اما رهبر انقلاب در نخستین دیدار با هییت دولت چهاردهم در تاریخ ششم شهریور ۴۰۳ در حضور دکتر پزشکیان در ابتدا فرمودند: «آقای رئیسجمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند. برخی را تایید و برخی را هم تاکید کردم». ایشان ضمن تأیید بخشی از اظهار نظر دکتر پزشکیان، در ادامه به صراحت و وضوح تأیید کامل لیست را نفی کردند و فرمودند: «تعداد بیشتری را هم نمیشناختم و نظری نداشتم».
▪️بنابراین یکی از تکنیکهایی که رئیس جمهور (دکتر پزشکیان) برای اقناع نمایندگان مجلس در جلسه رأی اعتماد به کار گرفت، تکنیک Misinterpretation به معنای تفسیر نادرست بود.(خواسته یا ناخواسته) در این روش فرد گفتار و رفتار طرف مقابل را مطابق میل خود تفسیر میکند.
▪️متاسفانه در این میان برخی از نمایندگان، دچار خطای محاسباتی شدند، وظیفه خود را که پرسشگری از رئیس جمهور و ارزیابی صلاحیت وزرای پیشنهادی بود، فراموش کردند و در نهایت، برخی افرادی که شایسته وزارت در دولت جمهوری اسلامی نبودند، از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفتند. بدون شک، در مورد کابینه دولت و نقاط ضعف اعضای آن، کسی که اول از همه باید پاسخگو باشد، شخص رئیس جمهور است و باید مسئولیت انتخاب خود را بپذیرد. البته نمایندگان مجلس نیز باید در برابر رای خود به هر یک از وزرا پاسخگو باشند.
▪️از رئیس جمهور محترم انتظار میرود که همواره حساسیت جایگاهی که در آن قرار گرفته است را مدّ نظر داشته باشد. وقتی ایشان محتوای جلسه خصوصی خود با رهبر انقلاب را به گونهای ناقص و بریده بیان میکنند که به جای حل مسأله، خودش بحران و یا شبهه به وجود میآورد و برای کشور هزینه ایجاد میکند، این نگرانی وجود دارد که در مورد هزار و یک مسأله حساس دیگر باز هم هزینهتراشی کنند! این نوع سخن گفتن موجب برداشتهای غلط برخی مردم و نخبگان و همچنین موجب هجمه دشمنان میشود و در حقیقت، هزینههای بیمورد را به کشور تحمیل میکند. اگر در آینده، هر مشکلی ایجاد شود –از افزایش تورم و مشکلات معیشتی گرفته تا گران شدن مسکن و وضعت بنزین و انرژی و...– ممکن است عده ای بگویند که این، محصول انتخاب رهبری است!
🔗مغالطه توسل به اتوریته
🆔@dolat_qavi
📚 یک ذرّه بیشتر از صفر؛ ناشناختگی خلّاق انقلاب اسلامی
📌 با تأکید بر اندیشه سیاسی آیتالله العظمی خامنهای(حفظه الله)
🔰 «انقلاب کاملِ ناتمام» گویاترین عبارتی است که میتواند مختصات موقعیت فعلی انقلاب اسلامی را به تصویر بکشد. یکی از وجوه ناتمامی این انقلاب کامل، عدم تشکیل «دولت مطلوب اسلامی» و تداوم ساختارهای «دولت مدرن آمرانه» بعد از پیروزی انقلاب است. این نقصان، نه به انقلاب و نظام اسلامی، بلکه به ضعفِ روشیِ «امر سیاسی» ما برای پیشبرد مرحلهی دولتسازی مطلوب اسلامی برمیگردد. کتاب حاضر این خلأ را به تصویر کشیده و چگونگی پرکردن آن را مورد تأمل قرار داده است. محور این تبیین، نشان دادن ناشناختگی روش شناختی خلّاق محفوف در پیدایش و پایایی انقلاب اسلامی بر اساس اندیشه سیاسی آیتالله العظمی خامنهای است.
🔸 اگر مایل به آشنایی عمیق با مبانی «دولت اسلامی» در اندیشه مقام معظم رهبری میباشید؛ جهت تهیه و سفارش کتاب به آیدی @yek_zarreh پیام بدهید.
💳 قیمت:
270000 تومان ❌
230000 تومان ✅
(به مدت محدود) 🌹
🆔@dolat_qavi
♦️حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در خرداد 1387 به کنگرهی بزرگداشت علامه سیدموسی صدر پیامی صادر کردند که در ادامه متن آن تقدیم میگردد. شایان ذکر است که نشر اوصاف و چگونگیهای آیتالله موسی صدر از زبان حضرت آیتالله خامنه ای علاوه بر تمجید و تکریم این دسته از فقها، بیشتر به ذکر شاخصهها و خصوصیات فقهای تراز تأکید دارد. فقهایی که نیاز به آنها در این روزها بیش از پیش احساس میشود.
📜متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
▪️بسمالله الرحمن الرحیم
گرامیداشت عالم فرزانه و اندیشمند پیشرو، علاّمه سیدموسی صدر که اکنون به همت شما حضار محترم صورت میگیرد، اقدامی پسندیده و دیرهنگام است که شاید بتواند قدردانی و سپاس بهجایی محسوب شود از بخشی از خدمات بزرگی که آن عالم مبتکر و پرنشاط در مدتی نزدیک به بیست سال در صحنهی اجتماعی و سیاسی لبنان به شیعه و به لبنان تقدیم کرد.
▪️وحدت و هویتبخشیدن به شیعهی لبنان و ایجاد همزیستی و احترام متقابل میان پیروان ادیان و طوائف سیاسی در آن کشور از سویی و صراحت در معرفی رژیم غاصب صهیونیست بهعنوان «شرّ مطلق» و اعلام حرمت همکاری با آن از سوی دیگر و بالاخره ابراز ارادت و صمیمت نسبت به رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، چه در عرصهی فرهنگی و نوشتاری و چه با همکاری با عناصر مبارز ایرانی در مدتی طولانی، از این عالم بزرگوار که فرزند حوزهی علمیهی قم و بازماندهی یکی از خاندانهای بزرگ علمی در جهان تشیع است، شخصیتی همهجانبه پدید آورده بود و چنین بود که امام راحل بزرگوار ما دلبستگی و تکریم خود به این شخصیت معزّز را از اوائل پیروزی انقلاب با بیانات گوناگون ابراز داشتند.
▪️یقیناً محرومشدن صحنهی لبنان از حضور چنین عنصر ممتاز و ارزشمندی، یک خسارت بزرگ بوده و هست که متأسفانه عکسالعمل مناسب خود را از سوی مدعیان طرفداری از حقوق بشر دریافت نکرده و امیدواریم بیخبریها در این قضیه با همت صاحبان همت و مسؤولیت، پایان یابد.
و السلام علیکم و رحمةالله و برکاته
✍سیّدعلی خامنهای
۷۸/۳/۸
🌐https://khl.ink/f/3693
🔗پینوشت: گذشته از تصریح رهبر معظم انقلاب بر نقش امام موسی صدر در همراهی با انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت که در متن پیام به آن اشاره شد، از زاویهای دیگر به مشی نظری و عملی آيتالله موسی صدر اشاره میکنم که البته خصوصیتی مشترک بین فقهای تراز شیعی است و با مراتب مختلف میتوان در فقهایی مانند حضرت آيتالله خامنهای حفظهالله، آیتالله شهید بهشتی پیدا کرد.
▪️شأن این بزرگواران به خلاف رویهی غالب بین حوزویان کنونی، با وجود استحکام علمی، معنوی و شخصیتی شأن صرفاً علمی نیست، بلکه به قصد اصلاح وضع موجود شأن مصلحان اجتماعی را دارند. از اقتضائات اصلاحگری و مصلحبودن، گستردگی زبانی و داشتن زبان گسترده است که در پیامهای قبلی به آن اشاره شد. از دیگر اقتضائات آن، داشتن سعهی صدر است؛ از این روی فرصت میدهند و میدان میدهند تا اشتباهات را تجربه کرد. هیچگونه اصراری ندارند که جامعه باید و حتماً نظر اینان را بپذیرد. دائماً بین جامعه بر اساس واقعیات موجود، امیدآفرینی میکنند تا امیدزدایی و تزریق و پمپاژ ناامیدی توسط دشمن را مهار کنند. لازمهی دیگر، داشتن نگرش وسیع و وسعت در بینش و نگرش است. شاهدی بر این مدعا به عنوان یک نمونه، مواجهه عالمانه و مصلحانه این بزرگواران با دکتر شریعتی است.
این بزرگواران بر اساس واقعبینی، مبتنی بر مقدورات و ظرفیتهای موجود، اقدام میکنند. اینان مطلقگرا و نابگرا نیستند بلکه همگرا هستند. ایشان خودبسنده نیستند و از همه ظرفیتهای موجود و تجارب بشری با رویکردی انتقادی، دست به زبدهگزینی و استحاله میزنند. نه اهل افراط هستند و نه تفریط.
✍تفرشی
#اصلاح_اجتماعی #اصلاح_جهانی #حوزه #فقاهت #فقهای_تراز #فقهای_معاصر #اندیشه_راهبردی
🆔@dolat_qavi
پدربزرگم در تفرش هر سال روز اول محرم علم امام حسین را - که از پدرش به ارث برده- به تکیه ششناو میبرد و در محل مخصوص نصب میکند و روز آخر ماه صفر آن را به منزل میآورد و قطعات آن را از هم باز میکند و در جای مخصوص قرار میدهد تا سال بعد...
#علم
#تکیه_ششناو
#تفرش
🆔@dolat_qavi
5.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰امامزاده سیدمحمد(تفرش) جدّ حضرت آيتالله خامنهای
📜شجرهنامه رهبر معظم انقلاب از زبان مبارک خودشان
🎞 تصاویر زیارت معظم له از جدّشان در شهرستان تفرش
🆔@dolat_qavi
14021101-mabani-0007-zoom-48k.mp3
22.48M
🔊نقد مبانی تربیتی حجةالاسلام پناهیان
👤حجةالإسلام عباسی ولدی
📅۱۴۰۲/۱۱/۰۱
🔗پینوشت(ادمین): این صوت در کانالها و گروههای بسیاری در مدتها قبل منتشر شد، اما در این روزها که برخی شخصیتها به مرجع فکری تبدیل شدهاند، با پرهیز از محافظهکاری انتشار آن را ضروری دیدم.
شنیدن این صوت، به تمامی کسانی که در عرصهی فکری مشغول فعالیتند توصیه میگردد؛ اعم از ایدهپردازان، مبلغان و مدیرانی که به دنبال ارزیابی بنیههای علمی نیروهای فکری و فرهنگی هستند و نیز مخاطبین عمومی که از شخصیتهای فکری و تریبوندار استفاده میکنند.
امید که به غنا و پختگی علمی کنشگران در عرصه نظری بیفزاید.
#روش_اجتهادی
#اتقان
#تسلط_به_مبانی
🆔@dolat_qavi
برای بقاء، قدرتگرفتن و رسیدن به رفاه و پیشرفت ایران، به ایران مستقل نیاز است. «استقلال»، ایران را حفظ نموده، ایران قوی, پیشرفته و آباد را رقم زده و آن را به آزادی، رفاه و عدالت میرساند.
جریان غربگرای کشور از مفهوم استعمارستیز و استکبارستیز «استقلال» به انزوا تعبیر میکند و روحیه استقلالطلبی را به دعوای کورکورانه و متعصبانه با دنیا تقلیل میدهد.
#غربگرایی
#استقلال
#نفی_سبیل
برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
🆔@dolat_qavi