⭕️ تهدید پاکستان به مسدود کردن «ویکی پدیا» به دلیل محتوای موهن به اسلام
المیادین: پاکستان در چارچوب اهانتهای مستمر غرب به اسلام و مسلمانان، ویکی پدیا را تهدید کرد، درصورت حذف نکردن محتوای موهن به اسلام مسدود می شود.
دولت پاکستان، مسئولان وب سایت ویکی پدیا را تهدید کرد که اگر محتوای توهین آمیز به اسلام را حذف نکند، ویکی پدیا را مسدود خواهد کرد.
مقامات پاکستان پیش از این نیز وب سایت های فیس بوک و یوتیوب را به دلیل محتوای مشابه مسدود کرده بودند.
شرکت مخابرات و خدمات ارتباطی پاکستان به ویکی پدیا تا پایان شب جمعه (14 بهمن 1401) مهلت داده بود تا محتوای موهن به اسلام را حذف کند. در غیر این صورت آن را مسدود میکند.
این هشدار باتوجه به رعایت نکردن عمدی توسط مسئولان ویکی پدیا در نشر محتوای موهن به اسلام انجام شده است.
پس از انتشار ویدئوی توهین آمیز به اسلام و مسلمانان، دولت پاکستان از سال 2012 تا 2016 یوتیوب را مسدود کرد.
@dolatedin
⭕️ پیامهای سفر وزیر اوقاف سوریه به مصر
سفر محمد عبدالستار السید، وزیر اوقاف دولت سوریه به مصر و مشارکت وی در برنامههای دینی و فرهنگی این کشور احتمالها درباره بازگشت قریب الوقوع دمشق به اتحادیه عرب را قوت بخشیده است.
السید سه روز پیش با سفر به قاهره در رأس هیئتی از شخصیتهای دینی کشورش با شماری از علمای دینی مصر از جمله علی جمعه، رئیس کمیته امور دینی در پارلمان مصر و عبدالعزیز الشهاوی، از فقهای ارشد و استاد دانشگاه الازهر دیدار کرد.
وی همچنین روز جمعه خطبههای نماز جمعه را در مسجد ششم اکتبر قاهره قرائت کرد که در آن به مسائل مربوط به افراطگرایی دینی، جنبشهای اسلام سیاسی و اخوان المسلمین پرداخت.
وی در این خطبه تأکید کرد: سوریه و مصر با روابط پیشگامانه اسلامی ـ مسیحی که در طول تاریخ بین مسلمانان از یک سو و مسیحیان شام و قبطیان مصر از سوی دیگر پدید آمد و تقویت شد، متمایز شدند.
این برای نخستین بار نیست که وزیر اوقاف کابینه بشار اسد به قاهره سفر میکند. او پیش از این در ژوئیه ۲۰۲۱ هم به قاهره سفر کرده بود.
مصر طی سالهای اخیر مواضع خود را در حمایت از مخالفان و گروههای تروریستی در سوریه تغییر داده است و هم اینک برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تلاش میکند.
وزارت اوقاف سوریه اعلام نکرده این سفر بنا به دعوت رسمی مصر انجام شده است یا نه اما ناظران از جمله «هانی سلیمان»، مدیر مرکز پژوهشهای عربی معتقدند این سفر دارای پیامهای سیاسی است.
ائتلاف عربی-عربی
هانی سلیمان با بیان اینکه این سفر در راستای حل و فصل جمود موجود در پرونده سوریه انجام شده است، گفت: سفر وزیری که دارای جایگاه دینی است و دادن تریبون نماز جمعه در یکی از مساجد قاهره یقینا بر اساس موضع رسمی دولت مصر بوده است.
وی در گفتوگو با عربی 21 تصریح کرد: این سفر نشانهای از بازگشت سوریه به عمق عربی است، ما اخیرا شاهد نشانههای متعددی نظیر برقراری روابط گسترده امارات با سوریه بودهایم.
مدیر مرکز پژوهشهای عربی با اشاره به ائتلافبندیها در سطح منطقه عربی و پروژه خط لوله عربی میان مصر، سوریه و لبنان، اظهار داشت: معتقدم ما شاهد همگرایی عربی-عربی بیشتری خواهیم بود.
پیامهای مصر به امریکا و عربستان
از سوی دیگر، دکتور باسل المعراوی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی مصری با بیان اینکه استقبال از وزیر اوقاف سوریه در قاهره در چارچوب انتقال پیام به امریکاست، گفت: مصر خواهان اعمال فشار بر امریکاست که مخالف عادیسازی روابط با دولت سوریه است تا از این طریق به واشنگتن بگوید اگر به خواستهها و مطالبات اقتصادی مصر پاسخ ندهد، به سمت عادیسازی روابط با سوریه حرکت خواهد کرد.
المعراوی افزود: همچنین این سفر را در چارچوب کشمکشهای عربستان و مصر هم میتوان ارزیابی کرد چرا که قاهره از خودداری عربستان و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در حمایت و کمک اقتصادی به خود دلخور و ناخرسند است.
@dolatedin
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
📣 بیت شیرازی یا دفتر حافظ منافع اسرائیل در نجف اشرف؟!
👤 نویسنده: حامد دهقانی
🔹«مجلس جهانی امامان (Global Imams Council) حمله تروریستی فلسطینیها را که منجر به کشته شدن حداقل هفت یهودی در خارج از کنیسهای در اورشلیم شد، به شدیدترین وجه ممکن محکوم میکند. این حمله تروریستی شنیع اسلامگرایان، در شبات (شنبه) و در روز جهانی یادبود هولوکاست رخ داد و برادران بیگناه یهودی ما از جمله فرزندان آنها را هدف قرار داد. این شورا عامل این جنایت را تروریست میداند نه شهید. ما در همبستگی با برادران و خواهران یهودی خود میایستیم و همچنان برای قربانیان این حمله تروریستی و خانوادههای آنها دعا میکنیم.»
🔹شاید این نخستین بار باشد که چنین سخنانی را از یک نهاد مستقر در «نجف اشرف» میشنویم، آن هم نهادی علمایی و شیعی که عنوان مسئولانهی «المجلس الإسلامی العالمی لعلماء الدین» را یدک میکشد.
🔹چه کسانی چنین بیانیه بیسابقهای را در حمایت از صهیونیستها از نجف اشرف صادر کردهاند؟ این مجلس علمایی ناشناخته آیا نسبتی با خاندانهای عراقی و بیوت مراجع شیعی دارد؟
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
✅ به جمع همراهان اندیشکده مرصاد در فضای مجازی بپیوندید:
⚜️ کانالهای رسمی اندیشکده
https://t.me/mersadcss
https://ble.ir/mersadcss
https://eitaa.com/mersadcss
🌐 پایگاه اطلاع رسانی اندیشکده
https://mersadcss.com/
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ تداوم اسلام هراسی در اروپا این بار با اهانت به قرآن در استکهلم روز جمعه 20 ژانویه اولا اوسترلینگ
⭕️ سوئد درخواست تجمع برای سوزاندن قرآن را رد کرد
المانیتور: پلیس سوئد درخواست برگزاری تظاهراتی که برای روز پنجشنبه برنامه ریزی شده بود و شامل سوزاندن قرآن می شد، را رد کرد.
این ممنوعیت پس از آن وضع شد که ماه گذشته راسموس پالودان، سیاستمدار راست افراطی در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم به قرآن کریم توهین کرد.
مقامات سوئدی قبلا گفته بودند که این حادثه باعث نگرانیهای امنیتی برای شهروندان سوئدی خارج از کشور شده است.
آتش زدن قرآن در استکهلم روابط دیپلماتیک به ویژه با ترکیه را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پس از این حادثه علناً با درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو مخالفت کرد.
امتناع از اجازه درخواست برگزاری تظاهرات اعتراضی می تواند به تلاش این کشور برای پیوستن به ناتو مرتبط باشد.
به گزارش رویترز، اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد روز سه شنبه گفت که آماده است مذاکرات با ترکیه را در این زمینه از سر بگیرد.
سوئد وقوع زلزله در ترکیه که باعث کشته شدن هزاران نفر شد را به آنکارا تسلیت گفت.
استکهلم همچنین تیمی از امدادگران را برای کمک به امدادرسانی به شرق ترکیه اعزام کرده است.
@dolatedin
⭕️ الریسونی: کسانی که در زلزله از دنیا رفتند شهید هستند
هوية پرس: دکتر احمد الریسونی، رئیس مستعفی الاتحاد العالمی لعلماء المسلمین در بیانیهای با استناد به حدیثی از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله که در آن، حضرت مرگ در برخی حالات غیر از معرکه جهاد مثل غرق شدن در دریا را شهادت عنوان کرده است، نوشت:
در احادیث نبوی موارد دیگری از حالات، بیماریها و حوادث نیز آمده است که مردگان آنها نزد خداوند شهید محسوب میشوند.
پس برادران ما که در این زلزله مهیب جان باختند از سوری و ترک و غیره آنها را شهید می دانیم و معتقدیم اکنون مهمان سفره رحمت الهی هستند.
در مورد بازماندگان مرگ که هنوز زندهاند نیز دعا و امید ما این است که خداوند متعال احسان را در سرنوشتشان قرار دهد و سختی ها را بر ایشان آسان کند و عاقبتشان را به خیر گرداند.
✍️ آگوست 2021 زمانی که بحران کرونا در عربستان سعودی تشدید شد، هیئت کبار علمای سعودی اعلام کرد شخصی که جان خود را بهخاطر ابتلا به ویروس کرونا از دست دهد، شهید محسوب میشود.
در بیان علت صدور این فتوا نیز به روایت پیامبر صلی الله علیه آله در صحیح بخاری و مسلم استناد شده بود که طبق نقل شهدا پنج گروه هستند: طاعونزده (کسی که در اثر وبا بمیرد)، آنکه به درد شکم بمیرد، کسی که در آب غرق شود، کسی که زیر آوار فوت کند و کسی که در راه خدا در میدان جهاد کشته شود.
@dolatedin
⭕️ جنجال بر سر «مرجعیت اسلامی» در اصلاح قانون خانواده در مراکش
هس پرس: اصطلاح «مرجعیت اسلامی» در رابطه با اصلاحات آتی قانون خانواده به موضوعی مناقشه برانگیز در مراکش تبدیل شده است. بسیاری از احزاب و انجمنها بر ضرورت مرجعیت اسلام برای هر گونه تغییر تاکید میکنند، اما برخی دیگر معتقد به لزوم رعایت حقوق بشر و انتخاب دموکراتیک هستند.
در حالی که برخی همچون عبدالله بوانو، عضو پارلمان از حزب عدالت و توسعه، خواستار احترام به «مرجع اسلامی» هستند، سميرة موحيا رئیس فدراسیون لیگ حقوق زنان در مصاحبه با هس پرس گفت «اسلام یک هویت است، نه یک مرجع» و افزود «قانون اساسی کشور همانطور که از اسلام صحبت می کند، از انتخاب دموکراتیک و حقوق بشر نیز صحبت می کند و تصریح می کند: فصل 19 برابری کامل زن و مرد را تاکید می کند و نگفته است که اسلام منبع قانون گذاری است. همچنین کنوانسیونهای بین المللی وجود دارد که به تصویب این کشور رسیده است و خواستار مبارزه با هر گونه تبعیض هستند.
او با اشاره به جمله پادشاه مراکش که در سخنرانی خود گفته بود «لا أحلل حراما ولا أحرم حلالا» من هیچ حرامی را حلال نمی کنم و هیچ حلالی را حرام نخواهم کرد گفت ظلم نمی تواند حلال باشد. مفهوم حلال و حرام در شرایط امروز و حال ما با گذشته متفاوت است، مثلاً در گذشته حضور زنان در بازار کار حرام بوده ولی مفاهیم دستخوش مجموعهای از تحولات شده اند که لازم است مجتهدین ما درمورد این مسائل با توجه به نیاز روز نظر دهند.
@dolatedin
⭕️ احساس خطر یهودیان آمریکا از یهودی ستیزی در این کشور
کمیته یهودیان آمریکا: بر اساس نظرسنجی جدید کمیته یهودیان آمریکا 41 درصد از یهودیان این کشور اعلام کردند که نسبت به سال گذشته احساس امنیت کمتری در ایالات متحده دارند.
این نظرسنجی که از 28 سپتامبر تا 3 نوامبر 2022 انجام شده و 1507 یهودی 18 سال به بالا در آن شرکت کردهاند نشان داد که 41 درصد از یهودیان آمریکایی نسبت به سال گذشته احساس امنیت کمتری دارند. در نظرسنجی سال گذشته(2021) 31 درصد از یهودیان آمریکایی نسبت به امنیت خود ابراز نگرانی کرده بودند یعنی ده درصد کمتر از سال 2022 میلادی.
کمتر از یک چهارم (23٪) از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که مؤسسات یهودی که در آنها حضور داشتند در پنج سال گذشته در معرض یهودستیزی (به شکل تهدید یا حمله) بودهاند و 73 درصد از یهودیان آمریکایی گفتند که از حضور در مؤسسات یهودی احساس امنیت می کنند.
اکثریت قریب به اتفاق یهودیان نیز در محل کار خود احساس امنیت می کنند: 90٪ می گویند که برای برگزاری مراسم خاص یهودیان هیچ مشکلی ندارند و 89٪ نیز اعلام کردند که از پوشیدن لباسهای مختص یهودیان در محل کار احساس بدی ندارند.
این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که 38 درصد از یهودیان آمریکایی در 12 ماه گذشته به دلیل ترس از یهودی ستیزی، رفتار خود را تغییر دادند. (برای مثال پرهیز از حضور در مکان های خاص یا عدم پوشیدن لباس هایی که ممکن است آنها را یهودی معرفی کند.) این رقم از سال 2021 ثابت مانده است.
تقریباً 70 درصد یهودیان آمریکایی یهودی ستیزی را در شبکههای اجتماعی مشاهده می کنند و این تعداد در میان یهودیان جوان آمریکایی 18 تا 29 ساله به 85 درصد می رسد.
توییتر با 45درصد و فیس بوک با 43 درصد به ترتیب بالاترین رتبه را در بین پلتفرم هایی دارند که یهودیان آمریکایی در آنها محتوای یهودی ستیزانه را مشاهده کردهاند.
@dolatedin
◼️انا لله و انا الیه راجعون◼️
(مِنَ المُؤمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُواْ مَا عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ فَمِنۡهُم مَّن قَضَىٰ نَحۡبَهُ وَمِنۡهُم مَّن يَنتَظِرُ)
خبر ارتحال جانگداز صدیق شفیق، فاضل ارجمند و محقق فرهیخته "مرحوم سید مصطفی مدرس مصلی" قلب هر دلداده به گفتمان انقلاب اسلامی را جریحهدار میکند.
او که یکپارچه شور و عزم و اراده بود، عزم خود را برای تحقق آرمان امتداد حکمت اسلامی و بسط عقلانیت اجتماعی انقلاب جزم کرده بود و دل در گرو هم افزایی تمام نیروهای انقلاب حول این عقلانیت داشت.
واینک در روز شهادت امام موسی کاظم (علیه السلام) و در مسیر تشرف به زیارت حریم قدس امام رضا (علیه آلاف والتحیه و الثناء) جان به جان آفرین تسلیم نمود.
بدینوسیله ارتحال این دوست صمیمیمان را خدمت همه دوستان و آشنایان این مرحوم تسلیت عرض میکنیم و از خداوند متعال جبران مصیبت فقدان ایشان را برای دردمندان انقلاب اسلامی مسئلت مینماییم.
▪️▪️@mersadcss▪️▪️
هدایت شده از مطالعات خلیج فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️"مکعب" نجد را در برابر "کعبه" حجاز!
🔺هنوز انتقادات در مورد بی عملی ولیعهد سعودی و اعلام پی در پی طرحهای کلانِ بحث برانگیزی چون نئوم، قدیه، لاین، تروجینا،داونتاون و... نگذشته که بن سلمان اینبار منتقدان خود را با پروژهای جنجالی، مشابه کعبه به نام "مکعب" غافلگیر کرد.
🔺براساس یک ویدئو تبلیغاتی که صندوق سرمایه گذاری سعودی از این پروژه منتشر کرده، این مکعب 400 متر طول و عرض 400 متر و 400 ارتفاع دارد و مساحت آن بیش از 19 کیلومتر مربع است که در تقاطع خیابان ملک سلمان و ملک خالد در شمال غربی پایتخت واقع شده است.
🔺تشابه ظاهر ساختمان پروژه به "کعبه مشرفه" برخی را کاربران را به ابراز تعجب و نگرانی از اهداف و نیات پشت پرده طرح واداشته است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پس از بحرین، امارات دومین کنیسه یهودی در کشورهای حاشیه خلیج فارس را افتتاح کرد
🔺امارات روز گذشته یک کنیسه یهودی را با حضور مقامات رژیم در دبی افتتاح کرد. امارات مدعی شده است که هدف از افتتاح این کنشت، تقویت گفت وگوی ادیان در این کشور حاشیه خلیج فارس است.
🔺محمد خلیفه المبارک رئیس اداره فرهنگ و گردشگری دبی در این باره گفت که مرکزی که افتتاح شده، تریبونی برای گفت وگو و همزیستی خواهد بود.
🔺در کنار این کنیسه یهودی، یک مسجد و کلیسا نیز قرار دارد و ساختمانها همگی مشترک بوده و در ابعاد بیرون و حجم داخلی نیز یکسان هستند.
🔺کاربری در پاسخ به توییت محمد بن زاید رئیس امارات که گفته بود، خانه موسوم به "خانواده ابراهیمی" که دربرگیرنده عبادتگاهها می باشد، کاخی برای گفت وگوی تمدنی و سازندگی است، نوشت زندان های امارات مملو از بی گناهان و زندانیانی است که به دلیل یک توییت یا یک نظر مخالف نظر دولت دستگیر شده اند.
🔺یهودیان ساکن امارات نیز در بیانیهای با تقدیر از این اقدام دولت ابوظبی اعلام کردند که آنها مشتاق به دیدن کنشت یهودی جدید در منطقه خلیج فارس هستند. این دومین کنشت در حاشیه خلیج فارس است، کنشت نخست در بحرین قرار دارد.
🔺تصمیم برای ایجاد این مکان به سال ۲۰۱۹ و پس از سفر احمد الطیب، شیخ الازهر و پاپ فرانسیس دوم به ابوظبی بازمیگردد.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تشرف هزاران نفر از بُهره های هند به حرم مطهر امام حسین(علیه السلام)
هزاران نفر از پیروان طایفه بُهره های هند به همراه «عظمت سلطان سید علی مفضل سیف الدین » رهبر دینی خود از دو حرم مطهر امام حسین و حضرت ابوالفضل العباس(علیهما السلام) در کربلای معلی زیارت کردند.
مرتضی حسینی مسئول روابط عمومی در جمعیت فیض الحسینی با اشاره به این موضوع گفت: تعداد پیروان طایفه بُهره که به کربلا آمده اند به سه هزار نفر می رسد و در سه روز آینده تعدادآنها به پنج هزار نفر خواهند رسید.
وی افزود: پیروان طایفه بهره از پاکستان، کشورهای خلیج فارس، تانزانیا، کنیا، آفریقا، کشورهای اروپایی، آمریکا، استرالیا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان به کربلا خواهند امد.
حسینی اضافه کرد: زیارت طایفه بهره یازده روز طول خواهد کشید که شش روز در کربلا و پنج روز نیز برای زیارت حرم امام علی(ع) به نجف اشرف می روند.
بُهره (یا بُهرهها)، نام جماعتی از اسماعیلیان هند میباشد و از دو گروه شیعی (اکثریت) و سنی (اقلیت) تشکیل شدهاند.جمعیت بهرهها در ۱۳۸۲ش بالغ بر ۱۲۰۰۰۰۰ تن بوده که در هند و پاکستان، و شمار کمتری نیز در کشورهای شرق آفریقا ساکنند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ سفر پاپ به دو کشور آشوبزده آفریقایی رویترز: پاپ فرانسیس امروز سه شنبه 31 ژانویه سفر خود را به
⭕️ در واکنش به سفر پاپ به کنگو و سودان، مسیحیان در تیررس داعش در آفریقا قرار گرفتند
المرجع: گروه تروریستی داعش در تازه ترین شماره هفته نامه خود به نام النباء گزارش هایی منتشر کرد که در آن مسئولیت گروهی از حملات تروریستی به روستاهای مسیحی نشین در قلب آفریقا به ویژه در کنگو و موزامبیک را بر عهده گرفت. این حملات در واکنش به سفر پاپ فرانسیس به تعدادی از کشورهای آفریقایی صورت گرفت.
این گروه تروریستی در شماره 377 مجله النبا که در 18 رجب 1444 هجری قمری منتشر کرد مدعی شد در هفته گذشته عملیات در موزامبیک منجر به کشته شدن حداقل شش مسیحی، زخمی شدن تعدادی دیگر، سوزاندن بیش از 30 خانه و مغازه و همچنین انفجار دو خودرو شد.
این سازمان تروریستی همچنین فاش کرد که حملات مشابهی را در جمهوری دموکراتیک کنگو انجام داده است که در حملات جدید در مناطق (بنی) و (ایتوری) در شرق کنگو، حدود 18 مسیحی را کشته و بسیاری از خانهها و اموال افراد بیگناه را به آتش کشیده است. داعش مدعی شد این حملات در واکنش به دیدار پاپ واتیکان برای پایتخت کنگو، کینشاسا، و تور آفریقایی وی صورت گرفت.
این سازمان تروریستی تأیید کرد که عناصر آن حملات خود را به جاده های اصلی موزامبیک و جمهوری دموکراتیک کنگو از جمله جاده ارتباطی شمال و جنوب (کابو دلگادو) در موزامبیک با هدف ضربه زدن به کاروان های تجاری و ایجاد آسیب های اقتصادی و خسارات انسانی به مسیحیان و دولت های دو کشور تشدید کردهاند.
@dolatedin
⭕️ مراکش فراگرفتن علوم انسانی را به شرایط امامان جماعت و مبلغان دینی اضافه می کند
العرب: مراکش با هدف تداوم دینداری معتدل و مبارزه با افراط گرایی، علوم انسانی و جنسیت شناسی را به نظام آموزش و تربیت امامان جماعت و مبلغان دینی اضافه کرده است.
احمد التوفیق، وزیر اوقاف و امور اسلامی مراکش، طی جلسهای با دانشجویان دانشگاه بین المللی در رباط این هفته توضیح داد که امامان و راهنمایان دینی نیز در حال مطالعه علوم نوظهوری مانند جنسیت شناسی هستند که تا همین اواخر از برنامه های درسی تدریس فقها دور بود.
وزیر اوقاف مراکش گفت: مواد درسی موجود در مؤسسات تربیت ائمه جماعات و راهنمایان دینی شامل کتابی در زمینه جنسیت شناسی است که توسط پزشک زن متخصص در این زمینه تهیه شده است و شامل آنچه که ائمه باید در این زمینه بدانند، می باشد. چرا که این یک مسئله حقوقی و از ضروریات دین است.»
تربیت مبلغان دینی در مراکش از زمان شروع بازسازی حوزه مذهبی پس از بمب گذاری های تروریستی در شهر کازابلانکا در سال 2003، شاهد پیشرفت بزرگی بوده است، زیرا آموزش آنها دیگر محدود به علوم حقوقی نیست، بلکه به علوم انسانی، زبان و حتی جنسیت گسترش یافته است.
التوفیق با اشاره به اینکه در مورد امامان جماعت و مبلغین دینی «خیلی چیزها باید تغییر کند» افزود وزارتخانه اوقاف 14 سال با نظارت بر 50000 امام از طریق دوره هایی که شنبه اول و سوم هر ماه برگزار می شود، بر روی این تغییرات تمرکز کرده است.
ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مراکش، در جریان نشست وزیران ائتلاف بینالمللی علیه داعش در مراکش گفت: علاوه بر سیاست امنیتی که از سال 2002 تاکنون بیش از 210 هسته تروریستی را منهدم کرده است، مراکش با آموزش امامان جماعت و مبلغین و دفاع از ارزشهای صلح و اعتدال در دین اسلام طرحی مبتنی بر مقابله فعالانه با پدیده افراط گرایی را دنبال میکند.
شایان ذکر است که مراکش در یازدهم ماه مه گذشته میزبان «اجلاس ائتلاف بینالمللی برای شکست داعش» بود که شامل 84 کشور و سازمان با حضور وزیر خارجه آمریکا بود. در بیانیه وزارت امور خارجه مراکش آمده است که این رویدار که در شهر مراکش برگزار شد، بخشی از سیاست پیشگیرانه این کشور در مبارزه با تروریسم است.
منتصر حماده، از مسئولین مرکز مطالعات و تحقیقات الاقصی در رباط گفت: الگوی مذهبی مراکش برگرفته از عوامل تاریخی، اجتماعی و تمدنی است که باعث شد مراکش از چندین کشور عربی، آفریقایی و حتی اروپایی درخواست هایی برای بهره مندی از تجربیات این کشور در اداره امور مذهبی و مقابله با پدیده افراط گرایی خشن دریافت کند.
سیاست مراکش در زمینه مذهبی از «مصون سازی در مقابل افراط گرایی» تا آموزش امامان جماعت و مبلغین در چندین کشور آفریقایی از جمله لیبی، مالی، سنگال، گینه، ساحل عاج و گابن گسترش یافت. همچنین فرانسه از مراکش خواست تا «الگوی اسلام معتدل مراکشی» را برای آموزش امامان جماعت و مبلغین این کشور اجرا کند.
@dolatedin
⭕️ واکنش شورای علمای شیعه افغانستان به برخورد اهانت آمیز با «تلویزیون تمدن»
تسنیم: شورای علمای شیعه افغانستان در بیانیهای در واکنش به برخورد اهانت آمیز نیروهای مسلح منسوب به وزارت کشور دولت موقت طالبان با تلویزیون تمدن، از چنین اقدامی ابراز تاسف کرد.
مرکز خبرنگاران افغانستان پیش از این اعلام کرده بود نیروهای وزارت کشور حکومت کنونی افغانستان با هجوم به دفتر تلویزیون خصوصی تمدن در کابل ضمن برخورد خشونت آمیز، کارمندان این رسانه را تهدید کردند.
متن بیانیه شورای علمای شیعه افغانستان از این قرار است:
بسم الله الرحمن الرحیم
طی دو دههٔ گذشته، ما شاهد بروز وظهور دهها رسانهٔ صوتی وتصویری در کشور بودهایم که تعدادی با برنامه و اهداف خاص در راستای ترویج فرهنگ بیگانه وتضعیف ارزشهای اسلامی تأسیس و به فعالیت ادامه دادند. در این میان تعداد معدود رسانههایی هم بودند که پاسداری از ارزشهای دینی و ملی را رسالت خود میدانستند؛ در میان آنها تلویزیون ارزشی تمدن پیشتاز این روند بوده و با برنامههای کاملاً اسلامی، ملی و بیدارگرانه رسالت خود را در راستای پاسداری از ارزشهای دینی و نشر معارف اسلامی به خوبی انجام داده و از حمایت شورای علمای شیعه افغانستان و اکثریت بزرگ جامعه دینمدار کشور، اعم از شیعه و سنی برخوردار بوده و میباشد.
معالوصف در تاریخ 1401/11/25 تعدادی از افراد مسلح، بدون اعلام قبلی وارد ساختمان تلویزیون تمدن شده با برخورد تند با کارمندان آن به بازرسی وتفتیش دفاتر پرداخته است.
شورای علمای شیعه افغانستان ضمن اظهار تأسف از این گونه برخوردها، از مقامات امنیتی امارت اسلامی میخواهد موضوع را به صورت جدی و همهجانبه پیگیری نماید، تا جلو تکرار آن در آینده گرفته شود.
والسلام
شورای علمای شیعه افغانستان
@dolatedin
⭕️ بلومبرگ: «اسلامهراسی» علت مهاجرت مسلمانان نخبه فرانسه
وبسایت بلومبرگ در گزارشی به قلم آلیس کانتور اعلام کرد: تبعیض نژادی مسلمانان فرانسه را مجبور میکند به دنبال جستجوی مکانهای امنتر در خارج، این کشور را ترک کنند.
نویسنده در این گزارش به انجام مصاحبههایی با مسلمانان فرانسوی خارج از این کشور پرداخته است؛ ناتاشا گیتوویچ (۳۸ ساله) یکی از فرانسویهایی است که در سال ۲۰۲۰ پاریس را به امید فرصتهای شغلی بهتربه مقصد لندن ترک کرده است.
وی از نژادپرستیهایی سخن میگوید که در فرانسه در معرض آن قرار گرفته بود و اینکه در محل کار خود به واسطه دین او مورد بیتوجهی قرار میگرفته است.
در بخش دیگری از گزارش بلومبرگ آمده است: در یک مطالعه جدید توسط الیور استیو، استاد دانشگاه لیل، فاش شده است که تعدادی از مسلمانان، به ویژه آنهایی که تحصیلات عالی دارند و کسانی که در شرکتها و بانکها پست دارند، به خاطر محدودیتها مجبور به ترک این کشور میشوند، این درحالی است که فرانسه دومین اقتصاد منطقه یورو را در اختیار دارد.
براساس نظرسنجی که این استاد دانشگاه انجام داده است، از بین ۱۰۷۴ مسلمانی که فرانسه را ترک کردند، دو سوم اعلام کردند تصمیم آنها به ترک فرانسه به خاطر انجام امور دینی بوده است. ضمن اینکه ۷۰ درصد هم اعلام کردند جلوگیری از حملات نژادپرستانه بیشتر، جزو اهداف آنها برای مهاجرت از فرانسه بوده است./ایکنا
@dolatedin
🔻 تأکید بر مشترکات اسلام و مسیحیت ارتدوکس در دیدار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اسقف اعظم روسیه
⭕️ تأکید بر مشترکات اسلام و مسیحیت ارتدوکس در دیدار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اسقف اعظم روسیه
روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی: حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که برای شرکت در دوازدهمین دور گفتوگوهای اسلام و مسیحیت ارتدوکس به روسیه سفر کرده است با پاتریارک کریل، اسقف اعظم روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار کاظم جلالی، سفیر و مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، خانم فاطمه طباطبایی، رئیس انجمن عرفان اسلامی، حمید هادوی، رئیس بنیاد مطالعات اسلامی (ابن سینا) مسکو و مهدی بختآور، رئیس مرکز اسلامی مسکو و نیز اعضای هیأت دینی کلیسای ارتدوکس روسیه حضور داشتند.
پاتریارک کریل در سخنانی، با اشاره به بیست و پنج سالگی گفتوگوهای دینی و گرامیداشت یاد و خاطره آیتالله تسخیری ابراز کرد: مجموعه این گفتوگوها بهترین فرصت برای آشنایی نخبگان، دانشمندان، علمای دینی و مردم روسیه با دین اسلام بود.
اسقف اعظم کلیسای ارتدوکس گفت: ما مشترکات بسیاری در زمینه اصول اخلاقی، معنویتگرایی و اهمیت خانواده با یکدیگر داریم که بر مبنای آنها میتوانیم همکاری مشترک داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با ابلاغ سلام آیتالله دکتر رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: جهان در گردش و یک پیچ تاریخی مهم قرار دارد که آینده جهان را شکل خواهد داد و ایران و روسیه در این دوران تاریخی نقش مهمی در ترسیم آینده دارند.
وی با اشاره به اینکه شاهد حمله به مقدسات از سوی غرب هستیم، گفت: این مسأله نشاندهنده خطری است که هژمونی غرب از احیای جایگاه دین و معنویت در دنیا احساس میکند.
@dolatedin
⭕️ به بهانه پخش سریال معاویه، 5 سریال جنجالی جهان اسلام
اولتراصوت: سریال «معاویه بن ابی سفیان» که قرار بود در ماه مبارک رمضان از شبکه ام بی سی پخش شود، پس از آن که مقتدی صدر، رهبر جنبش صدر، خواستار عدم پخش آن به دلیل جریحه دار کردن احساسات برخی مسلمانان شد، جنجال گسترده ای در شبکه های اجتماعی به راه انداخت.
به گزارش الجزیره، این سریال با پخش قطعاتی از فتنه الکبری یا قتل عثمان (۱۸ ذی الحجه۳۵ قمری) آغاز و جنگ جمل، نبرد صفین، شهادت حضرت علی(ع)، صلح و شهادت امام حسن(ع) و شهادت امام حسین(ع) را به تصویر خواهد کشید.
البته این اولین اثر تاریخی نیست که پخش آن جنجال برانگیخته است. در ادامه 5 سریال تاریخی جنجالی جهان اسلام را مرور می کنیم.
1. القعقاع بن عمرو التميمي
این سریال زندگی صحابی ققاع بن عمرو التمیمی و نقش او در جنگ های مسلمانان علیه مرتدین را که پس از رحلت پیامبر (ص) رخ داد را روایت می کند . همچنین حوادث و درگیریهای سیاسی و نظامی را که حکومت اسلامی در فاصله بین رحلت پیامبر اکرم (ص) و وقوع فتنه بزرگ پس از کشته شدن عثمان بن عفان شاهد بود، مرور میکند. این سریال محصول تلویزیون قطر بود و در ماه رمضان سال 2010 پخش شد و در مورد جواز تشخیص صحابه اختلافاتی را مطرح کرد.
2. الحسن و الحسین
این سریال با روایت زندگی امام حسن و امام حسین (علیهماالسلام) به دوره «فتنه بزرگ» پس از کشته شدن عثمان بن عفان می پردازد. این سریال در ماه رمضان سال 2011 به نمایش درآمد و در آن زمان به دلیل نمایش چهره صحابه به ویژه توسط الازهر مورد انتقاد قرار گرفت. همچنین برخی فقهای شیعه مدعی شدند که این سریال باعث ایجاد اختلافات فرقه ای و تحریف تاریخ شده است.
3. عمر
این سریال حول محور زندگی و شخصیت عمر بن الخطاب و وقایع تعیین کنندهای است که حکومت اسلامی از زمان تأسیس تا زمان مرگ وی شاهد بوده است. همچنین شیوه حکوت عمر در اداره امور و فتوحاتی که در دوران خلافت او رخ داد را به تصویر می کشد.
این سریال محصول مشترک تلویزیون قطر و شبکه ام بی سی است و در ماه رمضان سال 2012 بیشترین بیننده را داشت، اما به دلیل نمایش شخصیت صحابه، مورد انتقادات بسیاری قرار گرفت.
4. المهلب بن ابی صفره
داستان حاکم بنی امیه، المهلب بن ابی صفره ، که فتوحات مسلمانان را در خراسان و هند و ماوراءالنهرین رهبری کرد. این سریال در رمضان 2018 نمایش داده شد و جنجال بزرگی در مورد حقیقت نسب المهلب بین اماراتیها که نسب او را به کشورشان نسبت میدهند و عمانیها که تأیید کردند او در سلطان نشین عمان به دنیا آمده است به راه انداخت.
5. فتح اندلس
این سریال داستان فرمانده نظامی طارق بن زیاد است که رهبری فتح اندلس را بین سالهای 711 تا 718 بر عهده داشت. این سریال در رمضان سال 2022 پخش شد. برخی مدعی شدند این سریال مسائل تاریخی را تحریف کرده است.
@dolatedin
⭕ ساخت سریالی درباره قاتل عمر بن خطاب در شبکه شیرازیها
اندکی پس از اعلام شبکه ام بی سی، وابسته به سعودیها، مبنی بر آغاز فیلمبرداری سریال معاویه بن ابی سفیان و در میانه جنجالهایی که پس از آن به راه افتاده، شبکه عراقی «الشعائر»، وابسته به بیت شیرازی، تبلیغاتی درباره فیلم «شجاعة ابولؤلؤة»، قاتل عمر بن خطاب، در صفحه فیس بوک خود منتشر کرد.
شبکه الشعائر مدعی شده که این «بزرگترین نمایش تاریخی اسلامی» برای امسال خواهد بود.
شبکه «الشعائر» تنها در اطلاعیه خود به حضور بازیگران و هنرمندان زیادی از کشورهای عراق، سوریه، لبنان و ایران در این فیلم اشاره کرده است، بدون اینکه اطلاعات دیگری را در مورد فیلمنامهنویس، کارگردان یا اسامی بازیگران آن منتشر کند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ مفتی عمان برای اولین بار به صورت علنی اعلام کرد: از تحریم مطلق رژیم صهیونیستی حمایت می کنم أحمد
⭕️ واکنش تند مفتی عمان به بازگشایی حریم هوایی این کشور برای پروازهای رژیم صهیونیستی
شیخ احمد بن حمد الخلیلی، مفتی اعظم سلطان نشین عمان، در اولین اظهار نظر از زمان اعلام بازگشایی حریم هوایی این کشور بر روی هوانوردی رژیم صهیونیستی، از تصمیم مقامات کشورش ابراز تعجب کرد و نسبت به انجام اقدامات دیگر با رژیم صهیونیستی هشدار داد.
شیخ احمد بن حمد الخلیلی، مفتی اعظم سلطان نشین عمان در توییتی در حساب رسمی توییتر خود نوشت: «از شنیدن خبر باز شدن حریم هوایی کشور (به گونهای که رژیم صهیونسیتی نیز توان استفاده از آن را خواهد داشت) بسیار شگفت زده شدیم و اصلا این امر به مخیله ما نیز خطور نمیکرد. بلکه انتظار داشتیم موضع کشور سرافراز ما در مخالفت با هرگونه رابطه با آن رژیم تداوم یابد.
ما بسیار به این موضع مفتخر بودیم و از این بیم داریم که این قدم منجر به برداشتن قدم های دیگری نیز گردد چرا که هر کس یک قدم عقب نشینی کند، دیر یا زود قدم های دیگری نیز به سمت عقب خواهد برداشت. از این رو با تمام وجود خواهان بازنگری در محاسبات در این زمینه هستیم و این درخواستی ملی است که تمامی ملت سرافراز عمان پایبند آن هستند.»
✍️ سازمان هوانوردی غیرنظامی عمان، روز پنجشنبه ۲۳ فوریه، اعلام کرد اعلام کرد که به دنبال موافقت عربستان سعودی با عبور پروازهای اسرائیل از حریم هوایی خود، این کشور نیز حریم هواییاش را روی پروازهای اسرائیل باز میکند.
الی کوهن، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از سلطان هیثم بن طارق السعید، سلطان عمان، قدردانی کرد و این اقدام را «تصمیمی تاریخی» خواند که مسیر پروازهای رژیم صهیونیستی به مقصد آسیا را کوتاهتر میکند، هزینهها را کاهش میدهد و به بهبود خطوط هوایی رژیم صهیونیستی کمک میکند.
همچنین پس از این تصمیم دولت عمان هشتگ #عمانيون_ضد_التحليق_الصهيوني در فضای مجازی عمان ترند شد.
✍️ همزمان واتیکان و عمان روز پنجشنبه درمورد برقراری روابط دیپلماتیک به توافق رسیدند. به این ترتیب واتیکان روابط رسمیاش با جهان عرب را بیشتر از پیش گسترش می دهد. واتیکان، یک دولت شهر مستقل در مرکز روم پایتخت ایتالیا، اکنون با همه کشورهای شبه جزیره عرب، به جز عربستان سعودی، روابط دیپلماتیک دارد.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕ ساخت سریالی درباره قاتل عمر بن خطاب در شبکه شیرازیها اندکی پس از اعلام شبکه ام بی سی، وابسته به
⭕️ ادامه واکنشها به پخش سریالهای جنجالی ماه رمضان
وكالة الأنباء العراقية: سازمان رسانه و ارتباطات عراق امروز شنبه(25 فوریه) پخش سریالهای معاویه و ابولولو را ممنوع اعلام کرد.
این سازمان طی بخشنامهای به دو شبکه امبیسی عراق و الشعائر اعلام کرد با توجه به شکایات رسیده و در راستای جلوگیری از اختلافات مذهبی به ویژه در ماه مبارک رمضان، در خواست می شود که از پخش هرگونه اثر هنری که موجب ایجاد اختلافات مذهبی می شود، خودداری کنید.
دو کانال تلویزیونی ام.بی.سی عراق و شعائر عراق هم با صدور بیانیه اعلان کردند بنابر درخواست شورای رسانه و ارتباطات عراق پخش هرگونه سریال تاریخی با محتوای جنجالی را از فهرست برنامه های ماه رمضان خود خارج می کنند.
همچنین مقتدی صدر پس از محکومیت ساخت سریال معاویه، تلاش برای نمایش سریال «ابولولو» در واکنش به سریال «معاویه» را محکوم کرد.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
♨️پس از بحرین، امارات دومین کنیسه یهودی در کشورهای حاشیه خلیج فارس را افتتاح کرد 🔺امارات روز گذشته
⭕️ واکنش تند شیخ سلفی یمنی به افتتاح خانه ابراهیمی در امارات
روز گذشته شيخ عبدالحميد الزعكري از شیوخ سلفی یمن با صدور فتوایی نسبت به افتتاح خانه ابراهیمی در امارات واکنش نشان داد.
در متن فتوای زعکری که در کانال تلگرامی وی منتشر شد، آمده است: نماز در خانه ابراهیمی باطل است و در حکم مسجد ضراری است که پایگاهی بود برای یهود و نصاری و غیر آنها که با خدا و رسولش صلی الله علیه و آله و سلم جنگیدند. دین ابراهیمی دین باطلی است زیرا یهودیت و مسیحیت به هیچ وجه از ابراهیم علیه السلام نیستند (به سوره آل عمران، آیه 67 رجوع کنید). در این خانه چیزی جز اختلاط حق و باطل و آمیختن اسلام با کفر و توحید با شرک وجود ندارد.
✍️ شیخ عبدالحميد الحجوري الزعكري از شیوخ سلفیه یمنی مورد حمایت سعودی است که پس از تکمیل تحصیلات خود در عربستان، در سال 2016 به شهر غیضه در استان المهره یمن بازگشت و در آنجا دارالحدیث سلفیه (مرکزالسنه) را تاسیس کرد و در آنجا به تدریس پرداخت.
@dolatedin
⭕️ بررسی تاثیرات تصمیم پاراگوئه مبنی بر تروریستی اعلام کردن اخوان المسلمین
الشرق الاوسط: کمیته دائمی کنگره پاراگوئه روز پنجشنبه 23 فوریه "اخوان المسلمین" را در لیست "گروههای تروریستی" قرار داد.
در میان دلایل و الزامات تصویب این تصمیم، آمده است: «اخوان که در سال 1928 در مصر تأسیس شد، به کسانی که از خشونت استفاده می کنند و ثبات و امنیت را در شرق و غرب تهدید می کنند، کمک ایدئولوژیک می کند.»
وب سایت روزنامه Última Hora اعلام کرد که پاراگوئه به رهبری ماریو عبده لبنانی الاصل، قبلاً حزب الله، القاعده، داعش و حماس را در لیست گروههای تروریستی قرار داده بود.
منير أديب محقق مصری متخصص جنبشهای افراطی و تروریسم بین المللی می گوید تصمیم پاراگوئه درمورد تروریستی اعلام کردن اخوان، قطعاً بر اعضای سازمان در خارج از کشور تأثیر خواهد گذاشت،زیرا این سازمان ادعا می کند که در بسیاری از کشورهای جهان در حال گسترش است و چنین تصمیمی بر عناصر (اخوان المسلمین) در پاراگوئه و کشورهای همسایه آن تأثیر می گذارد و ممکن است این تصمیم سایر کشورها را به تصمیم مشابه علیه (اخوان المسلمین) سوق دهد.
تصمیم پاراگوئه در زمانی اتخاذ می شود که درگیری بین "رهبران اخوان در خارج از کشور" بر سر سمت مرشد عام سازمان ادامه دارد.
ناظران معتقدند که "تلاش برای آشتی بین جبهه (لندن) و (استانبول) برای حل اختلافات موفق نبوده زیرا در مورد ویژگی های آینده سازمان اتفاق نظر وجود ندارد."
پس از آنکه ابراهیم منیر، مرشد سابق اخوان لندن، دفتر اداری امور تشکیلاتی در ترکیه را منحل کرد و «هيئة عليا» را به جای «مكتب إرشاد الإخوان» تشکیل داد، درگیری بین دو جبهه «لندن» و «استانبول» بر سر مقام مرشد عام، در ماههای گذشته با اختلافات فراوانی همراه بود.
به دنبال آن "جبهه لندن"و "مجلس شورا" تشکیل شد و شش عضو «مجلس شورای استانبول» و محمود حسین (که رهبری «جبهه استانبول» را بر عهده داشت) از مناصب خود برکنار شدند.
@dolatedin
⭕️ شوالیههای مالت و نقش آن در دیپلماسی مخفی واتیکان
اینتلیجنس آنلاین 30 دسامبر 2022 گزارشی را با عنوان "فِرا جان دنلاپ، رهبر نظم نوین مالت، وارث سنت دیپلماسی مخفی" منتشر کرد و به تحولات سازمان «شوالیههای مالت» پرداخت.
تعداد اعضای سازمان حدود چهارده هزار شوالیه است، به علاوه حدود 95000 داوطلب و 52000 کادر پزشکی که اردوگاههای پناهندگان، مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر، برنامههای امدادی و کلینیکها را در 120 کشور جهان اداره میکنند.
اگرچه این سازمان هیچ زمین ثابتی ندارد - به جز یک ساختمان ستاد مرکزی در رم و یک قلعه در مالت - اما طبق قوانین بینالمللی یک نهاد مستقل است و در سازمان ملل متحد به عنوان «عضو ناظر» شناخته شده است که آن را به عنوان یک نهاد غیر دولتی مانند صلیب سرخ طبقهبندی میکند.
این وضعیت به سازمان شوالیههای مالت اجازه میدهد تا به عنوان یک سازمان بیطرف در تلاشهای امدادی در مناطق جنگی عمل کند، همچنین پول و ارز اختصاصی خود را دارد، گذرنامه و تمبر پستی صادر میکند و در مقر اصلی خود در رم از مرزهای سرزمینی برخوردار است.
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
@dolatedin
⭕️ تصویب لغو ممنوعیت حجاب در پارلمان کانادا
ایکنا: مجلس عوام کانادا با اکثریت قاطع به لغو قانونی رأی داد که براساس آن ممنوعیت پوشش حجاب در اماکن عمومی لغو میشود.
این قانون که در سال ۲۰۱۹ از سوی دولت محلی کبک مطرح شده است، مظاهر دینی را برای تمام کارمندان دولتی ممنوع میکند. اما ۱۷۴ نماینده مجلس عوام با این قانون مخالفت کردند. لغو این قانون باید در مجلس سنا نیز به تصویب برسد و پس از آن دادگاه قانون اساسی حکم نهایی را در خصوص آن صادر کند.
وضع این قانون باعث شده بود تا برخی از زنان مسلمان به واسطه پوشیدن حجاب از داشتن شغل معلمی بازبمانند.
قانون ۲۱ برای حمایت از سکولاریسم مورد انتقاد فعالان حقوق بشر است، زیرا زنان مسلمان یکی از بزرگترین گروههایی هستند که تحت تأثیر این قانون قرار گرفتهاند و اگر بخواهند به عنوان معلم، افسر پلیس و یا نگهبان زندان کار کنند، دیگر مجاز به پوشیدن حجاب نیستند.
استیو براون، مدیر شورای ملی مسلمانان کانادا گفت: این قانون شهروندی درجه دو را به کانادا بازگرداند.
او افزود: نسل من اولین کسانی بودند که از برابری برخوردار شدند و به عنوان یک شهروند کانادایی حقوق لازم را به دست آوردند. اما من فکر میکنم ما دیگر نمیتوانیم این وضعیت را برای خود حفظ کنیم.
@dolatedin
⭕️ تغییرات در متون درسی برای افزایش همگرایی بین مسلمانان و یهودیان در مراکش
هس پرس: مؤسسه تحقیقات و سیاست در لندن و تل آویو، (IMPACT-se) که به تحلیل تسامح و همگرایی در آموزش در سراسر جهان می پردازد، با همکاری بنیاد “Jeffrey M. Talpins” گزارشی در مورد موضوعات رو به رشد پذیرش یهودیان در سیستم آموزشی مراکش منتشر کرد.
این موسسه 127 کتاب درسی منتشر شده توسط وزارت آموزش بین سالهای 2013 تا 2022 را مورد ارزیابی قرار داده است.
مؤسسه تحقیقات و سیاست در لندن و تل آویو که بر صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس نظارت می کند، اظهار داشت که «دانش آموزان مراکشی در مراحل مختلف تحصیل با ادیان توحیدی آشنا میشوند. آنها همچنین تساهل دینی و پذیرش تفاوت را از آیات قرآن می آموزند.»
این گزارش همچنین نشان داد که به واسطه تلاشهای دولت برای «حفظ میراث یهودی» از جمله از طریق آموزش در کتابهای درسی کودکان و دانشآموزان، جامعه یهودی مراکش از احترام بالایی برخوردار است، زیرا یهودیان «بخش جداییناپذیر مراکش» محسوب میشوند.
از جمله تصاویر مثبتی که این گزارش به آن اشاره می کند، تصویر یک پسر یهودی است که برای شام شبات از دوستان مسلمان خود میزبانی می کند. و یا بخشی از متن درسی کلاس ششم که بيت الذاكرة(موزهای از میراث یهودیان در الصويرة) را به تصویر کشیده و درمورد آن توضیح داده است.
مارکوس شیف، مدیر اجرایی مؤسسه دیده بان صلح و تساهل فرهنگی در آموزش مدارس، گفت: «ما از حضور بی سابقه مباحث مربوط به یهودیت در برنامه درسی اصلاح شده مدارس مراکش که با حمایت پادشاه مراکش صورت گرفته، شگفت زده شدیم.» وی همچنین افزود: «کتابهای درسی، تاریخ و فرهنگ یهودیان و کمکهای آنها به جامعه مراکش را توصیف میکنند.»
@dolatedin