فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️برافراشتن پرچم عزای سیدالشهدا در پایتخت کویت علیرغم محدودیتهای سختگیرانه دولت
🔻همزمان با آغاز ماه محرم، مراسم برافراشتن پرچم عزای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در یکی از مساجد اصلی پایتخت کویت برگزار شد.
🔻دولت کویت که با به قدرت رسیدن شیخ مشعل الصباح، رویکردی جنجالی و بیسابقه در پیش گرفته است؛ اینبار -چند روز پیش- در ابلاغیهای هشدارآمیز به مسئولان حسینیههای سراسر کشور، برافراشتن هرگونه پرچم و پارچهنوشته با هرگونه شعار را ممنوع اعلام کرد؛ و تنها پرچم کویت از این مقررات استثنا شد.
🔻با این حال، و علیرغم این محدودیتها، مراسم برافراشتن پرچم عزا در پایتخت این کشور، باحضور گسترده کویتیها انجام شد؛ و بنابه برخی گزارشها، برخی شهروندان بر فراز خانههای خود نیز پرچم عزا برافراشتهاند؛ رویدادهایی که از سوی برخی، حرکتی اعتراضی و واکنشی به ممنوعیتها تفسیر شده است.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ عزاداری مردم بحرین در شب اول محرم امسال
@dolatedin
⭕️ طرح اقدام برای تقویت ارزشهای معنوی و اخلاقی سنتی روسیه تصویب شد.
دولت روسیه برنامه عملی برای اجرای اصول سیاست دولتی در سالهای 2026-2024 برای حفظ و تقویت ارزشهای معنوی و اخلاقی سنتی روسیه را تصویب کرد.
این طرح شامل اجرای پروژه «تاریخ من» با هدف تقویت ارزشهای سنتی خانواده، حمایت از فیلمنامه فیلمهای وفاداری زناشویی و تشویق به تشکیل خانوادههای پرجمعیت و انجام فعالیتهایی برای کاهش استفاده از واژگان خارجی در فضای عمومی و فرهنگ است.
برنامه اقدام توسط وزارت فرهنگ همراه با دستگاه شورای امنیت و بدنه دولت بر اساس پیشنهادات مقامات اجرایی فدرال، سازمانهای عمومی و مذهبی ذیربط تهیه شده و مجریان مسئول این طرح نیز این نهادها هستند.
وزارت فرهنگ اعلام کرد: این طرح شامل 14 بخش موضوعی است که شامل 138 رویداد است که در سالهای 2024 تا 2026 برگزار خواهند شد.
گفتنی است رئیس جمهور فدراسیون روسیه ولادیمیر پوتین، اصول سیاست دولتی برای حفظ و تقویت ارزشهای معنوی و اخلاقی سنتی روسیه را در نوامبر 2022 تصویب کرد./پایگاه جامعه و فرهنگ ملل
@dolatedin
⭕️ لایحه دولت اندونزی برای مقابله با انتشار محتوای LGBTQIA در فضای مجازی
پیشنویس لایحه دولت اندونزی، محدودیتهای جدیدی را بر محتوایی اعمال میکند که رفتار LGBTQIA را به تصویر میکشد. همچنین این لایحه هر محتوایی که «رفتار یا شیوههای زندگی منفی را نشان میدهد که به طور بالقوه میتواند توسط عموم تقلید شود را محدود خواهد کرد.»
قانون جدید برای رسانههای اجتماعی و دیگر پلتفرمهای دیجیتال و همچنین شبکههای تلویزیونی اعمال میشود که نقض آن منجر به جریمه و لغو مجوز میشود. انتظار میرود این لایحه، که پخش روزنامهنگاری تحقیقی را نیز محدود میکند، پیش از پایان دوران ریاست جمهوری جوکو ویدودو، در سال جاری به تصویب برسد.
🔗ادامه مطلب:
syaaq.com/33578
🏷 #اندونزی #همجنسگرایی
@dolatedin
⭕️ شرق آسیا میزبان طولانیترین و پیچیدهترین سفر خارجی پاپ خواهد بود
پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک رومی، قرار است در اوایل سپتامبر ۲۰۲۴ برای شرکت در یک نشست با رهبران دینی این کشور به اندونزی سفر کند.
قرار است پاپ از ۲ تا ۶ سپتامبر (۱۲ تا ۱۶ شهریور) به اندونزی سفر کند. او در ۵ سپتامبر از مسجد استقلال بازدید خواهد کرد.
سفر پاپ فرانسیس به اندونزی بخشی از سفر آسیایی وی به چند کشور از جمله پاپوآ گینه نو، تیمور شرقی و سنگاپور خواهد بود. پاپ فرانسیس قرار است در ۴ سپتامبر (۱۴ شهریور) از کلیسای جامع اندونزی و روز بعد از مسجد استقلال بازدید کند.
سفر پاپ به این چهار کشور آسیایی طولانیترین و پیچیدهترین سفر خارجی او خواهد بود. بنابر اعلام واتیکان یک جلسه گفتوگو بین رهبران ادیان در مسجد استقلال به ریاست پاپ برگزار خواهد شد.
در جاکارتا، او ریاست یک جلسه بین ادیان در مسجد استقلال در پایتخت این کشور را بر عهده خواهد داشت که انتظار میرود رهبران شش دین در اندونزی که رسماً به رسمیت شناخته شدهاند یعنی اسلام، پروتستان، کاتولیک، بودیسم، هندوئیسم و کنفوسیوس در آن حضور داشته باشند.
همچنین انتظار میرود فرانسیس از تونلی به نام تونل دوستی عبور کند، که مسجد بزرگ استقلال را به کلیسای جامع اندونزی که در سال ۲۰۲۰ ساخته شد، متصل میکند.
پاپ در سفر خود بر همزیستی و تساهل بین ادیان تأکید میکند؛ موضوعی که او در بسیاری از سفرهای خارجی خود، به ویژه به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای دارای اکثریت مسلمان به آن پرداخته است.
فرانسیس سومین پاپی خواهد بود که پس از پاپ پل ششم در سال ۱۹۷۰ و پاپ ژان پل دوم در سال ۱۹۸۹ به اندونزی سفر میکند. حدود ۸۷ درصد از جمعیت ۲۷۷ میلیونی اندونزی مسلمان هستند، اما این کشور همچنین دارای دومین جمعیت مسیحی جنوب شرقی آسیا پس از فیلیپین است.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️جمعآوری پرچمهای محرم از سطح شهرهای کویت!
🔻تصاویر و ویدئوهای منتشرشده از کویت از برخورد دولت این کشور با هرگونه نماد و پرچمهای محرم بر سر در منازل، حسینیهها و مساجد حکایت دارد.
🔻ویدئوهایی که کاربران در شبکههای اجتماعی همرسانی کردهاند نشان میدهد نیروهای شهرداری درحال برچیدن پرچمها از خانهها از سطح شهر و یا درحالت آمادهباش هستند.
🔻ابلاغیه چند روز پیش دولت کویت مبنی بر ممنوعیت برافراشتن هرگونه پرچم و نماد همزمان با آغاز ماه محرم، به شدت جنجالبرانگیز شد؛ و برخی شهروندان با نصب پرچم روی خانه یا بر سر در منزل خود، و همچنین دیوارنوشته، به این محدودیتها واکنش نشان دادند.
🔻بسیاری این تحولات کویت که با انحلال پارلمان و تعلیق برخی اصول قانون اساسی کلید خورد، و با برخورد تند با منتقدان ادامه یافت را رویکردی با چراغ سبز و حمایت سعودی و امارات میدانند.
#کویت
🟩مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
⭕️ ماجرای جمعآوری پرچمهای عزای حسینی در غرب کابل
بنا بر برخی گزارشات مردمی در برچی غرب کابل، در روزهای گذشته پرچمهای عزاداری امام حسین(ع) و دروازههای سیاهپوش از سوی طالبان جمعآوری شده است.
مولوی شمسالله حماد، فرمانده پلیس در غرب کابل به خبرنگار آوا گفت که جمعآوری برخی از سقاخانهها، دروازههای سیاهپوش و پرچم های حسینی طبق توافق کمیسیون فرهنگی که متشکل از نمایندگان وزارت اطلاعات و فرهنگ، امر به معروف و نهی المنکر و علمای اهل تشیع میباشد، صورت گرفته است.
وی افزود: براساس توافق انجام شده ایجاد مرکب باید با اطلاع امام مسجد باشد و مهمتر اینکه برای مردم ایجاد مزاحمت نکند.
شورای عالی تنظیم امور دینی افغانستان در واکنش به جمعآوری پرچمهای عزاداری امام حسین(ع)در برخی از نقاط غرب کابل، این اقدامات را کار افراد پایین رتبه حکومت طالبان دانسته و میگویند که برای رفع این محدودیتها مذاکرات با مقامات حکومت جریان دارد.
این شورا همچنین افزود: خواست حکومت این است که پرچمها و دیگر نمادهای عزاداری صرفا در مکانهایی نصب شوند که مساجد و حسینیهها قرار دارند.
در همین راستا ارگ افغانستان در اطلاعیهای از دیدار معاون شورای علمای شیعه افغانستان و شماری دیگری از اعضای آن با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخستوزیر طالبان خبر داد.
در گزارش ارگ آمده است: در این دیدار علماء و متنفذین اهل تشیع در مورد برگزاری بهتر مراسم عاشورا و تأمین امنیت آن صحبت کرده و در این خصوص پیشنهاداتشان را با معاون سیاسی نخستوزیر مطرح کردند.
مولوی عبدالکبیر اظهارداشت: به خاطر تأمین امنیت قابل اطمینان مراسم عاشورا، ادارات امنیتی دست به کار شدهاند و هموطنان در این رابطه هیچگونه نگرانی نداشته باشند.
سال گذشته نیز نیروهای امنیتی در ایام محرم، چنین اقدام مشابهی را در شهرهای کابل و غزنی انجام داده بودند که خشم و عصبانیت مردم را در پی داشت.
شورای علمای شیعه پیش از این در بیانیهای به مناسبت ایام محرم و عاشورای حسینی از امارت اسلامی خواسته که از انجام رفتارهای حساسیتبرانگیز توسط نیروهای امنیتی در ایام عزاداری حسینی، جلوگیری کند.
@dolatedin
⭕️ همسر ابوبکر البغدادی به اعدام محکوم شد
دادگاه «کرخ» عراق حکم اعدام اسماء محمد، همسر ابوبکر البغدادی، خلیفهٔ خودخوانده داعش را بهجرم همکاری با این گروه تروریستی صادر کرد.
مرکز اطلاعرسانی شورایعالیِ قضایی عراق در بیانیهای اعلام کرده این تروریست زنان ایزدی و کسانی را که ازسوی گروهکهای تروریستی زیر نظر داعش در شهرستان سنجار در غرب استان نینوا ربوده میشدند، در منزلش نگه میداشت./تسنیم
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ والی بامیان: قیام عاشورا و اهداف آن الگویی برای جهان بشریت است 🔹«عبدالله سرحدی» والی بامیان شنبه
5.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ «تکیهخانه»؛ بزرگترین برنامه اسلامی تاریخ افغانستان روی آنتن رفت
تلویزیون تمدن از مدتها قبل به دنبال تدارکات برنامهای برای ایام عزاداری ماه محرمالحرام بود و حالا به گفته مدیران این شبکه تلویزیونی، مراحل ساخت این برنامه به اتمام رسیده و از شب گذشته پخش آن آغاز شده است.
«تکیهخانه» که در زبان محلی مردم افغانستان به معنای «حسینیه» است در دکوری به مساحت ۱۰۰۰ متر مربع، آیین عزاداری اقوام مختلف افغانستان و چهرههای برتر قرآنی این کشور را در فضایی جدید که در تاریخ برنامهسازی افغانستان بینظیر است، به نمایش میگذارد.
✍️لازم به ذکر است خردادماه گذشته هیأتی از وزارت عدلیه طالبان با ورود به ساختمان تلویزیون تمدن خواستار توقف فعالیت این تلویزیون شدند اما با اعتراض مردم و علمای شیعه به ویژه در ولایتهای قندهار، کابل و هرات، تعطیلی این رسانه متوقف شد. برخی شنیدهها حاکی از آن است که ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، در این موضوع ورود کرده و موقتا مانع آن شده است.
تلویزیون تمدن از رسانههای مطرح شیعیان در افغانستان است. این تلویزیون را مرحوم آية الله محمد آصف محسنی از علمای شناختهشده شیعه تاسیس کرد.
@dolatedin
⭕️ لغو کنفرانس عادی سازی در مراکش به دلیل ترس از اعتراضات مردمی
وب سایت عبری «timesofisrael» از به تعویق افتادن کنفرانس عادیسازی روابط با اسرائیل در مراکش خبر داد.
قرار بود این کنفرانس با حضور روحانیون یهودی و مسلمان در دارالبیضاء در مراکش برگزار شود و رئیس پارلمان هم در آن شرکت داشته باشد.
پس از لغو این کنفرانس زمان جدیدی برای برگزاری آن اعلام نشده است.
علت لغو این کنفرانس نگرانی از اعتراضات مردمی اعلام شده است که پس از گذشت 9 ماه از تجاوز رژیم صهیونسیتی به غزه همچنان در خیابانهای مراکش ادامه دارد.
این کنفرانس قرار بود طی سه روز، ۲۲ تا ۲۴ مه برگزار شود، اما تداوم حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه باعث شد تا تصمیم به لغو آن گرفته شود.
در همین رابطه به مدعوین این کنفرانس اعلام شد که به دلیل برخی مشکلات مربوط به هماهنگی، زمان برگزاری کنفرانس به ۲۴ ژوئن موکول شده است و با نزدیک شدن به این زمان، بار دیگر به این افراد اعلام شد که این کنفرانس تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است.
دو هفته پیش روزنامه «گلوبز» در خبری اعلام کرد کشتی جدید ارتش اسرائیل به نام «آچی کومیت» در مسیر طولانی از آمریکا تا پایگاه دریایی حیفا با تأیید مقامات به طور موقت در بندر طنجه پهلو گرفت. تظاهرکنندگان مراکشی با حضور در این بندر با سر دادن شعار خواستار خروج این کشتی از بندر طنجه شدند.
با این حال، صهیونیستها مدعیاند که به رغم تعویق برگزاری این کنفرانس و ادامه تظاهرات مردمی طرفداران فلسطین در مراکش، آسیب چندانی به روابط مستحکم بین رباط و تلآویو وارد نخواهد شد. به گزارش «گلوبز»، اسرائیل سومین منبع واردات دفاعی مراکش است.
@dolatedin