⭕️ "سودهای شما به نسلکشی دامن میزند"؛ مسلمانان روهینگیا از فیسبوک 150 میلیارد دلار جریمه میخواهند
🔹رویترز: پناهجویان روهینگیایی میانمار درحال شکایت 150 میلیارد دلاری از شرکت پلتفرم متا (فیسبوک سابق) به دلیل عدم واکنش این شرکت در برابر انتشار اظهارات ضد روهینگیایی خشونت بار هستند.
🔹این شکایت که روز دوشنبه در کالیفرنیا ثبت شد از فیسبوک به دلیل ناتوانی در حذف محتویاتی که در نهایت باعث رفتار خشونت بار علیه جامعه روهینگیایی شد، ادعای غرامت کرده است.
🔹فیسبوک هنوز حاضر به اظهار نظر درباره این شکایت نشده و اعلام کرده "در جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست و تنفر آمیز" در میانمار عملکرد سریعی نداشته و از آن زمان به بعد اقداماتی را برای مقابله با چنین رفتاری در منطقه ازجمله ممنوعیت فعالیت حساب کاربری ارتش در اینستاگرام از 1 فوریه (آغاز کودتا) انجام داده است.
🔹بیش از 730 هزار نفر از مسلمانان روهینگیایی در آگوست 2017 و پس از سرکوب ارتش و کشتار گسترده مردم از ایالت راخینه متواری شدند.
🔹درحالیکه نهادهای حقوق بشری کشتار غیرنظامیان و آتش زدن روستاها را محکوم کردهاند مقامات میانمار مدعی هستند که صرفا درحال نبرد با شورشیان بوده و هرگونه جنایت سیستماتیک را رد می کنند.
🔹در سال 2018 بازرسان حقوق بشر سازمان ملل اعلام کردند که استفاده از فیسبوک نقش مهمی در گسترش نفرت پراکنی داشته که در نهایت به خشونت دامن زده است.
🔹فیسبوک در سال ۲۰۱۸ پس از بررسی مستقلی که به سفارش خودش انجام گرفت، پذیرفت در آن زمان اقدام کافی نکرده است و گفت رسانههای این شرکت نقض گسترده حقوق بشر را "مقدور" کرده بودند.
🔹طبق قوانین آمریکا، فیسبوک تا حد زیادی از مسئولیت در مورد محتوای پست کاربرانش مبراست. اما در شکایت جدید استدلال شده است که چنین مصونیتی در قوانین میانمار نیست و قوانین این کشور باید در این پرونده حاکم و جاری باشد.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻 حجت الاسلام و المسلمین شیخ حسین معتوق به کویت بازگشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ لحظه خروج شیخ حسین معتوق از دادستانی کویت پس مبرا شدن از اتهام تامین مالی حزب الله
🔹ارم نیوز: دادستان عمومی #کویت شیخ #حسین_المعتوق دبیرکل ائتلاف اسلامی را پس از احضار وی برای رسیدگی به پرونده «تامین مالی #حزب_الله لبنان» از اتهامات وارده مبرا کرد. شیخ حسین معتوق صبح روز سهشنبه برای بازجویی در این پرونده که تعداد متهمان آن به 23 نفر رسیده است، به دادستانی احضار شده بود.
@dolatedin
⭕️ نشانهگیری دولت افراطی «مودی» به سمت بازیگران مسلمان بالیوود
🔹ایندیپندنت: ملیگرایان افراطی هندو برای ساکت کردن صدای شخصیتهای سینمای #بالیوود هند و تعقیب آنها تلاش میکنند. داستان از آنجا آغاز شد که آریان خان، پسر #شاهرخ_خان هنرپیشه مشهور و #مسلمان بالیوود، در یک پرونده اتهام خرید و فروش مواد مخدر دستگیر و با قید وثیقه از زندان آزاد شد.
🔹دوم اکتبر زمانی که آریان ۲۴ ساله به همراه هفت نفر دیگر در یک کشتی تفریحی در یک سفر موسیقی دو روزه بود، مردان لباس شخصی از واحد مبارزه با مواد مخدر به کشتی آنها یورش بردند و او را دستگیر کردند. پس از این یورش، اداره کنترل مواد مخدر مدعی شد که مواد غیرقانونی و 130 هزار روپیه از این کشتی لوکس مصادره کرده است. پس از آن، آریان به مشارکت در استفاده، خرید و فروش مواد ممنوعه متهم شد. تصویر شاهرخ خان در همه شبکهها و رسانههای هند منتشر شد که آغاز نگرانی بود.
🔹طرفداران بالیوود براین باورند که دولت ملیگرای افراطی #هندو برای کنترل صنعت سینما قدرت خود را به نمایش می گذارد. این پرونده به این صنعت هشدار میدهد که هیچ کس از نظارت دولت دور نیست.
🔹«رنجانی مزومدار» استاد مطالعات سینما در دانشگاه جواهر لعل نهرو در دهلی نو میگوید: «وقتی که یک نماد قدرتمند مانند شاهرخ خان به این وضعیت دچار شود، این پیام فرستاده میشود که ما میتوانستیم دنبال مردان قوی و قدرتمند برویم. با این اقدامات رعب و وحشتی را که در این کشور گسترش خواهد یافت، تصور کنید.»
🔹روهینی رامناتان، گوینده رادیو بمبئی میگوید: «یک افتاق بزرگ در جریان است . آنها در روز سال نو 2021 میلادی منور فاروقی، کمدین مسلمان هندی را بازداشت کردند. وی 37 روز در بازداشت بود تا اینکه دیوان عالی کشور تصمیم گرفت تا با قرار وثیقه موقت آزادی وی را تایید کند.»
🔹همه این رویدادها حاکی از آن است که دولت افراطی «نارندرا مودی» بازیگران مسلمان هند را نشانه گرفته است. شاید این هدفگیری در چارچوب اهداف سیاست پاکسازی قومی است، زیرا بازیگران مسلمانی مانند شاهرخ خان و عامر خان (امیر خان) و سلمان خان از محبوبیت بسیاری برخوردارند و سخنان آنها بر مردم تاثیرگذار خواهد بود.
🔹شاهرخ خان پس از پیروزی حزب مودی گفت تعصب مذهبی هند را به قرون وسطی باز میگرداند و راهی به پیش رو نیست. پس از این سخنان، فرماندار اوتار پرداش و طرفدار سرسخت ایده #هندوتوا (ملیگرایی هندو در هند)، شاهرخ خان را با یک #تروریست مقایسه کرد.
🔹عامر خان نیز در سال 2016 میلادی درمورد افزایش نابرابری در #هند ابزار نگرانی کرد و مورد حملات مشابهی قرار گرفت.
🔹شاهرخ خان، عامرخان و سلمان خان از موفقترین بازیگران بالیوود هستند که در عکس دسته جمعی نارندرا مودی که با بازیگران بالیوود در سال 2019 میلادی قبل از انتخابات گرفت، غایب بودند.
🔹دولت کنونی هند قدرت نرمی که بالیوود از آن برخوردار است را به خوبی درک میکند و علت تلاش دولت برای کنترل بالیوود همین است. اگرچه دولت مودی با همه سیاستها و راهکارهایی که برای کنترل سینمای پرسود بالیوود اتخاذ کرده است، هنوز نتوانسته به هدف خود دست یابد و همچنان خانهای سینمای بالیوود و از جمله شاهرخ خان از حمایت گسترده مردمی برخوردارند.
@dolatedin
⭕️ اخوان خطاب به اردوغان: ما از نزدیکی شما با مصر به شرط عدم استرداد افراد تحت تعقیب حمایت میکنیم
🔹العربیة: در تحولی چشمگیر، #اخوان المسلمین رسماً از طریق یکی از رهبران بزرگ خود اعلام کرد که از ابتکار عمل رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور #ترکیه برای نزدیک شدن به #مصر به شرط عدم استرداد افراد تحت تعقیب استقبال میکند.
🔹#یوسف_ندا، مسئول سابق شبکه بینالملل اخوان، پیامی به اردوغان ارسال کرد و در آن تاکید کرد که اخوان المسلمین از هرگونه تلاش برای نزدیکی ترکیه و مصر، فارغ از آنکه چه کسی بر آن حکومت کند، حمایت میکند. وی تاکید کرد که دلیل این پیام، رساندن نظر رسمی این گروه است، زیرا نه تنها هرگونه تلاش برای نزدیکی ترکیه و مصر تایید میکند، بلکه از آن حمایت و برای آن تلاش میکند و اخوان المسلمین خواهان منافع کشور و مردم است نه فقط منافع خود.
🔹ندا در نامه خود گفت: «فراموش نمیکنیم که ترکیه در دوران اردوغان درهای خود را به روی "مظلومان جهان" باز کرد... ما در اخوان به حق مشروع خود بر برادرانمان تمسک میکنیم و میخواهیم کسانی که وطن خود را ترک کردهاند مورد ظلم قرار نگیرند یا به کسانی که به آنها ظلم کردهاند تسلیم نشوند.»
🔹اردوغان، رئیسجمهور ترکیه هفته گذشته اعلام کرد که ترکیه اقداماتی مشابه گامهایی که با #امارات برداشته است، برای نزدیک شدن به مصر انجام خواهد داد و تاکید کرد که کشورش در موقعیتی قرار خواهد گرفت که ظرف مدت معینی سفیر خود را در مصر تعیین کند.
🔹دیدارهایی بین دو هیئت وزارت امور خارجه مصر و ترکیه برگزار شد و گفتوگوهایی برای حل اختلافات باقیمانده و امکان نزدیک شدن و عادی سازی روابط بین دو کشور انجام گرفت.
🔹دولت ترکیه پیشتر نیز اقداماتی را برای حمایت از این نزدیکی انجام داده است که مهمترین آنها توقف تعدادی از فعالیتهای رسانهای اخوان المسلمین در ترکیه و ممانعت از انتقاد تعدادی از رسانههای ماهوارهای و اینترنتی این گروه از مصر و دولت مصر بود. ترکیه از رهبران این گروه خواست تا به این دستورالعملها پایبند باشند و موضعی اتخاذ نکنند که روابطش با مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس را مختل کند.
@dolatedin
⭕️ «خوجههای اسماعیلی»* در کانادا و آمریکا
📓 محل نشر: دائرةالمعارف «دین» آکسفورد
✍️ نویسنده: کریم ح. کریم، استاد مطالعات اسلامی در دانشگاه کارلتون
📅 تاریخ انتشار آنلاین: ۲۹ نوامبر ۲۰۲۱
🔹#خوجهها گروه غالب را در #شیعیان #نزاری #اسماعیلی در سطح جهان و در آمریکای شمالی تشکیل میدهند. آنها از قومیتهای جنوب آسیا هستند و به سنت ۷۰۰ ساله «ساتپنت (Satpanth)» تعلق دارند. سایر گروههای وابسته به اسماعیلیهای نزاری بومی سوریه، ایران، افغانستان، تاجیکستان و چین هستند. خوجهها این گروهها را در شکلدهی جوامع اقلیت دور از وطن (دیاسپورا) در آسیا، آفریقا، اروپا، آمریکای شمالی و استرالیا رهبری کردهاند. این مجموعه مذهبی فراملی، #آقاخان چهارم را که در سال ۱۹۵۷ به رهبری رسید، به عنوان «امام» خود از نسب علی بن ابی طالب(ع) و فاطمه(س)، دختر حضرت محمد(ص) میداند. او در لیسبون پرتغال یک «مرکز امامت» (که «دیوان» نیز نامیده میشود) تأسیس کرده و در فرانسه اقامت دارد و از آنجا به پیروان در سراسر جهان راهنماییهای دینی و دنیوی ارائه میکند. امام رهبران شوراهایی را که جماعتها را در کشورهای مختلف اداره میکنند، تعیین میکند. شبکه توسعه فرافرقهای آقاخان (AKDN) که برنامههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را اجرا میکند، به یکی از بزرگترین سازمانهای غیردولتی (NGO) در جهان تبدیل شده است.
🔹خانوادههای نخبه خوجه، بهویژه خانوادههایی که زادگاهشان آفریقای شرقی است، تمایل دارند بر رهبری نهادهای وابسته به #امام تسلط داشته باشند. آنها همچنین بر ساختارهای خودگردان کانادا و آمریکا هژمونی دارند. به عنوان یک گروه، خوجهها ثروتمندترین و تحصیلکردهترین افراد در جنبش هستند و بودجه قابل توجه و همچنین خدمات حرفهای و داوطلبانه را به زیرساختهای نهادی آقاخان ارائه میکنند. جایگاههای آنها در آمریکای شمالی جریان ثابتی از منابع مالی، فیزیکی و فکری را برای برنامههای فراملی امام فراهم میکند.
🔹با این حال، یک پارادوکس در قلب جنبش نهفته است؛ سنت ساتپنت و هویت فرهنگی خوجه از اوایل قرن بیستم در روند به حاشیه رانده شدن قرار داشته است. تلاش مستمری به دنبال حذف جنبههای «هندویی» میراث مذهبی و فرهنگی خوجهها بوده است. نهادهای پژوهشی، آموزشی و فرهنگی جنبش کمترین توجه را به ساتپنت میکنند.
[* خوجهها به دو گروه اسماعیلی و اثنیعشری تقسیم میشوند.]
#چکیده_مقاله
@dolatedin
⭕️ آذری دیلی: مارک اشنایر، رییس سازمان صهیونیستی “بنیاد تفاهم قومی” آمریکا در دیدار با الهام علیاف:
«#آذربایجان نه تنها در بین کشورهای مسلمان، بلکه در سراسر جهان پیشرو است. بسیاری از کشورها میتوانند الگوی #تسامح موجود در آذربایجان را مبنا قرار دهند. کشور شما دارای بزرگترین جامعه #یهودی در بین 57 کشور مسلمان است و این البته باعث میشود #اسرائیل و #یهودیان آمریکایی بیش از پیش نظر مساعدی نسبت به آذربایجان داشته باشند.»
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ حضرت زینب (سلام الله علیها) در کلام کشیش مسیحی، خانم بانی ایوانز هیلز
@dolatedin
♨️مفتی سعودی: عمل جراحی زیبایی حرام است!
🔺عبدالله المنیع یکی از مفتیهای سرشناس و عضو هیئت کبار علمای سعودی در برنامهای تلویزیونی روز جمعه در پاسخ به پرسشی راجع به انجام عمل زیبایی گفت، این پدیده که متاسفانه به شدت بین زنان عربستانی رواج پیدا کرده از افعال شیطانی محسوب میشود زیرا شیطان است که به بندگان خدا دستور میدهد در خلقت خدا دست ببرند. او در همین راستا نسبت به تغییر خلقت خداوند بدون دلیل یا ضرورت هشدار داد.
🔺این مفتی سعودی درباره موارد مجاز برای انجام اینگونه جراحی ها افزود، حکم شرعی در رابطه با عملهای جراحی زیبایی فقط در مواردی مجاز است که این عمل زیبایی برای برطرف کردن مشکلات ایجادشده در چهره بر اثر تصادف و حوادث مختلف انجام گیرد.
✍️عربستان بالاترین آمار عمل زیبایی در میان کشورهای عربی را دارد و عملهای زیبایی در این کشور به حدی گسترش یافته که در هفته گذشته 40 شتر به دلیل بوتاکس و دیگر اعمال جراحی مشابه از شرکت در مسابقه زیباترین شتر عربستان بازماندند!
✍️برخلاف بسیاری از کشورها که داوطلبان چنین جراحیهایی را عمدتا «زنان» تشکیل میدهند، در عربستان «مردان» نیز در رقابتی تنگاتنگ با زنان قرار دارند. الخلیج اونلاین در آگوست گذشته در گزارشی در اینباره آورده بود که آمار Euromonitor International نشان می دهد 58 درصد از مردان عربستانی در حال بررسی جراحیهای پلاستیک مختلف بر روی خود هستند.
✍️چنین فتواهایی در حالی صادر میشود که در برنامههایی همچون فستیوالهای ریاض و جده احکام صریح دین مورد بیاعتنایی قرار میگیرد و تاکنون مفتیان هیئت کبار علمای سعودی از اظهار نظر درباره آن کاملا خودداری کردهاند.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies