#دانستنی_های_حقوقی
🖌مستندات قانونی فرمایش امام خامنه ای در خصوص جرم بودن و لزوم برخورد با مرتکبان خالی کردن دل مردم در مقام ارایه تحلیل:
جرم ترساندن مردم و تشویش اذهان عمومی جرمی است که شخص با گفتار، رفتار و یا نوشتار به صراحت یا به تلویح وکنایه، سبب آشفتگی ذهنی جامعه گردد؛ چه آنچه نسبت داده شده مطابق با واقع باشد و یا آن که دروغ باشد. و فرقی هم نمیکند مرتکب این حرف را از طرف خودش بگوید یا اینکه بگوید این حرف را از کس دیگری شنیده است و منتشر میکند.
البته برای تحقق جرم مذکور باید قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به عنوان سوء نیت خاص وجود داشته باشد.
ماده ۶۹۸ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مقرر میکند:
✅️"هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیلهی نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت راسا یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی تصریحا یا تلویحا نسبت دهد؛ اعم از این که از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا نه، علاوهبر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم شود."
با توجه باینکه راههای نشر اکاذیب و تشویش اذهان عموم مردم، استفاده از رسانهها شامل نوشتاری، صوتی، تصویری یا مجازی برای انتشار مطالب است.
✅️قانون مطبوعات که ناظر بر فعالیتهای رسانهای و مطبوعاتی در کشور است، در ماده ۶ خود، نشریات را به جز موارد مشخصشده در قانون، در انتشار سایر مطالب آزاد دانسته است.
مثل: نشر مطالب الحادی و مخالف موازین اسلامی- اشاعه فحشاء و منکرات - ایجاد اختلاف ما بین اقشار جامعه، به ویژه از طریق طرح مسائل نژادی و قومی - اهانت به دین مبین اسلام و مقدسات آن و...یکی از این موارد که در بند ۱۱ ماده ۶ قانون مطبوعات آمده، عبارت است از «پخش شایعات و مطالب خلاف واقع یا تحریف مطالب دیگران است.
✅️ ماده ٧۴۶ فصل جرایم رایانهای قانون مجازات در این خصوص مقرر کرده است:
"هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سامانه رایانهای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر کند یا رأسا یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد."
✅️ ماده 744 قانون مجازات اسلامی در فصل جرایم رایانهای میگوید:
«هر کس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»
✅️ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی:
“هرکس علیه نظام جمهوری اسلامی ایران یا به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی نماید، به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم میشود.”
✅️ماده 500 مکرر الحاقی 1399/10/24 نیز در باب القائات روانی و ذهنی می فرماید:
'هر کس در قالب فرقه، گروه، جمعیت یا مانند آن و استفاده از شیوه های کنترل ذهن و القائات روانی در فضای واقعی یا مجازی مرتکب اقدامات زیر گردد، چنانچه رفتار وی مشمول حد نباشد، به حبس و جزای نقدی درجه پنج یا یکی از این دو مجازات و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه پنج محکوم می گردد. مجازات سردستگی فرقه یا گروه مزبور مطابق ماده130 (حداکثر مجازات) تعیین گردیده
✅️ماده 509 هم مقرر داشته در صورتیکه در زمان جنگ کسی مرتکب یکی از جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی موضوع این فصل شود به مجازات اشد همان جرم محکوم میگردد.
✅️ماده ۵١٢ همان قانون نیز اغوا و تحریک مردم به قصد بر هم زدن امنیت کشور به جنگ و کشتار با یکدیگر را جرم انگاری نموده و مجازات ۵ سال حبس را برای مرتکب آن مقرر کرده است.
✍️بنابراین با توجه به آنچه که قانون مجازات اسلامی، قانون مطبوعات و فصل جرایم رایانهای قانون مجازات اسلامی آمده است، هرگاه کسی با نوشته، اعلامیه، سخنرانی، صحبت کردن، انتشار مطالب مطبوعاتی، نوشتن در فضای مجازی یا به هر نحو دیگری اقدام به تحریف یا تحریک و تشویش و نشر اکاذیب به قصد ضرر رساندن به دیگری کند، از نظر قانون مجرم بوده و باید پاسخگوی رفتار خود باشد. همچنین اگر اعمال ارتکابی در زمان جنگ یا با باند و سردستگی باشد حداکثر مجازات را در پی خواهد داشت.🖌دکتر عامری
🛑 پادوهای غرب و مدعیان اصلاحات
✍🏼 به قلم استاد بسیجی علیاصغر مجتهدزاده
💯مقام معظم رهبری دام ظله العالی : «یک عدّهای از غربزدهها، از صد سال پیش تبلیغ کردند که اگر میخواهید کشورتان پیشرفته بشود و ایران جلو بیفتد، بایستی بروید در ذیل غرب تعریف بشوید -غربزدگی؛ این فکرِ غلطی بود؛ امروز هم هنوز کسانی از دنبالههای آنها - و باید گفت تفالههای آنها- همین فکرها را ترویج میکنند». 26/7/1396
➖ به نقل از خبرگزاری بهار محمدتقی فاضلمیبدی: "اکنون که آینده اوضاع خاورمیانه تاریک و نامعلوم است و اسرائیل برای به هم ریختن اوضاع دنبال فرصت میگردد، بهترین سرمایه برای حفظ کیان کشور ایجاد وفاق ملی ... است. افکار تند غربستیزی و خشونتگرایی که درغالب جاها نفوذ یافته، باید از ادبیات سیاسی، به ویژه در صدا وسیما، حذف شود. سیاست خارجی ما از رویکرد چندساله که دستاوردی جز زیان برای کشور نداشته و فرصتهای زیادی از دست داده، عدول کند".
➕این سخن از حلقوم کسی بیرون آمده که غاصب لباس مقدس روحانیت است و پرونده فعالیت علیه نظام و انقلاب اسلامی در دادسرای ویژه روحانیت دارد. فردی که عضو مجمع محققین و مدرسین منسوب به حوزه علمیه است که اخیراً اسرائیل را به عنوان یک کشور قانونی به رسمیت شناخته است.
اظهارات فاضل میبدی در ضرورت سازش با ترامپ بعد از انتخابات و سازش با غرب، دارای دو پیام است:
1️⃣ مردم بترسید!
اسرائیل برای به هم ریختن اوضاع کشور دنبال فرصت میگردد بهترین سرمایه و برون رفت از این وضعیت، وفاق ملی یعنی اتحاد با تفکرات لیبرالی و حذف غرب ستیزی، بخوانید: حذف مبارزه با ظلمهای شیطان بزرگ، آمریکا در منطقه و جهان است.
2️⃣ سیاست خارجی قانون اساسی باید تغییر کند.
درس عبرتی که این عضو مجمع محققین از اوضاع سوریه برداشت کرده، ترسیدن و ترساندن مردم از استکبار و در نتیجه درخواست حذف غربستیزی و آشتی با حامی سگِ هار زنجیریِ آمریکا است که تاکنون هرجنایتی توانسته، مرتکب شده است.
🔺دیدگاه این نوع اصلاحطلبان بر خلاف نظر مقام معظم رهبری است که تحلیلگران دنیا پیگیر تحلیلهای صحیح و واقعگرایانه وی هستند. معظم له در تاریخ 21 آذر چنین میفرمایند: «حادثهٔ سوریه برای ما، برای یکایک ما، برای مسئولین ما، هم درس دارد، هم عبرت دارد. باید درس بگیرد. یکی از درسهای اشغال سوریه، مسئلهٔ غفلت است؛ از دشمن نباید غافل شد. دشمن را حقیر هم نباید شمرد، به تبسم دشمن هم نبایستی اعتماد کرد، گاهی دشمن با لحن خوش، با تبسم با انسان حرف میزند، اما خنجر را پشت سرش گرفته منتظر فرصت است تا ضربه بزند». 21/09/1403
➕بنابراین دشمن قصد ضربه زدن دارد، باید هوشیار بود و نباید خود را از کیدش در امان دانست، باید در مقابلش مجهز بود. تجربه نشان داده نباید به قول و قرارها و حرفهای خوش وی توجه کرد، زیرا دست چدنی دشمن در پشت دستکش مخملی مخفی است. دشمن دنبال منافع خود بدون پرداخت هزینه است. اگر تسلیم شدید تا زمانی که منافعی دارید مانند گاو شیرده بهرهبرداری میکند و در غیر این صورت نابودی حتمی است، همان کاری را که با لیبی و سوریه کرد.
➕قانون اساسی مترقی جمهوری اسلامی ایران ثمره خون هزاران شهید گلگون کفن این سرزمین، جهتگیریهای بنیادین سیاست خارجی کشور را برآموزههای اسلامی نظیراستکبارستیزی، سلطهستیزی، استقلالطلبی، عدم تعهد در برابر قدرتهای بزرگ و دفاع بیدریغ از مسلمانان و مستضعفان جهان (به ویژه حمایت ازگروههای مقاومت و نهضتهای آزادیبخش اسلامی) استوار ساخته است. این مفاهیم و مضامین در قسمتهای مختلف قانون اساسی از جمله مقدمه و بند 16 اصل سوم قانون اساسی و اصول یکصد و پنجاه و دوم (۱۵۲) و یکصد و پنجاه و سوم (۱۵۳) به وضوح مشاهده میشود. اصول قانون اساسی و ارزشها، قابل تغییر نیست ضمن آن که قانون اساسی فعلی به اندازهای غنی است که نیاز به بازنگری مجدد ندارد.
💯مقام معظم رهبری مدظله العالی در پردازش معنای سه کلیدواژه «عزت، حکمت و مصلحت» در مقوله سیاست خارجی، فرمودند: «عزت، نفی دیپلماسی التماسی، چه در کلام و چه در محتوا و پرهیز از چشمدوختن به حرف و تصمیم مقامات کشورهای دیگراست. تکیه نکردن بر اصول در سیاست خارجی خلاف عزت و باعث تذبذب است. در همه مسائل جهانی در «حرف و اقدام و مواجهه با اقدام دیگران»، عزتمندانه و متکی بر اصول حرکت میکنیم. معنای حقیقی «حکمت»، رفتار و گفتار «خردمندانه، اندیشیدهشده و محاسبهشده» میباشد.
💢پایان قسمت اول
🛑 پادوهای غرب و مدعیان اصلاحات
✍🏼 به قلم استاد بسیجی علیاصغر مجتهدزاده
👈🏼 قسمت دوم
➕هر حرکتی درسیاست خارجی باید عقلانی و فکرشده باشد و تصمیمات و اقدامات دفعی و بدون حساب در مقاطعی به کشور ضربه زده است. نداشتن اعتماد بیجا به طرفهای مقابل روی دیگر مفهوم «حکمت» است، البته نباید هر حرفی را در عالم سیاست دروغ دانست؛ چرا که حرفهای صادقانه و قابل قبول وجود دارد، اما نباید به همه حرفها اعتماد کرد.
کلیدواژه مهم «مصلحت» به مفهوم داشتن انعطاف در موارد لازم برای دور زدن موانع سخت و صخرهای و ادامه دادن مسیر میباشد. حفظ اصول منافاتی با مصلحت به معنای یاد شده ندارد. البته چند سال قبل که مفهوم «نرمش قهرمانانه» مطرح شد، در خارج و برخی در داخل برداشت غلط کردند؛ چرا که مصلحت یعنی یافتن راهی برای گذشتن از کنار موانع دشوار وادامه دادن راه برای رسیدن به هدف».
باید گفت؛ اصرار به تغییر قانون اساسی به منظور جلب رضایت غربیها خودتحقیری بیش نیست. این حرکت نشان میدهد، نحله فکری تقیزاده (طلبه و روحانیزاده غربگرا) امروز هم همان مرعوبیت و همان بیهویتی را حفظ کرده و متأسفانه منشأ تحقیر جامعه ماست؛ یعنی روشنفکری که باید جامعه خود را به پیش ببرد مرتب زمزمه تحقیر را در گوش ملت میخواند.
💯البته خطر نفوذ غربگرایان در بدنه انقلاب از دیدگاه امام به حدی است که ایشان در پاسخ به استعلام وزیر کشور وقت در خصوص ادامه فعالیت جریان غربگرای موسوم به نهضت آزادی در پیامی فرمود: «اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و آنان برای مدتی بیشتر در حکومت موقت باقی مانده بودند، ملتهای مظلوم به ویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران میخورد که قرنها سربلند نمیکرد». 30 بهمن 1366
💯همچنین امام خمینی (ره) در پیام منشور روحانیت، به دلیل عدم همراهی جریان غربگرا و لیبرالها با انقلاب اسلامی، سپردن پستها و امور مهمّه کشور به این گروه را که عقیده واقعی به اسلام ناب محمدی نداشتهاند، اشتباهی تلخ خواند و حتی نسبت به آینده انقلاب در برابر چنین تفکراتی هشدار داده و فرمود: «سخت معتقدم که آنان به چیزی کمتر از انحراف انقلاب از تمامی اصولش و هر حرکت به سوی آمریکای جهانخوار قناعت نمیکنند».
✅خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: آنها به جای اینکه از خدای قادر قاهر بترسند از بشر ضعیف و ناتوان وحشت دارند، بلکه وحشتشان از چنین بشری بیش از خدا است! به چنین افراد باید گفته شود به فرض اینکه با ترک جهاد چند روزی آرام زندگی کنید، بالآخره این زندگی فانی و بی ارزش است، ولی جهان ابدی برای پرهیزکاران با ارزشتر است، به خصوص اینکه پاداش خود را به طور کامل خواهند یافت و کمترین ستمی به آنها نمیشود. ( 📖 نساء/77)
💯در پایان به هشدار رهبر معظم انقلاب اسلامی به مرجفونی مانند عضو مجمع محققین در سخنانی پیرامون تحولات اخیر منطقه اشاره میشود:
«عدهای همتشان این است که تو دل مردم را خالی کنند. این نباید اتفاق بیفتد. بعضی در خارج این کار را میکنند، تلویزیونهای خارجی، رادیوهای خارجی، روزنامههای خارجی به زبان فارسی با مردم حرف میزنند، جوری تصویر میکنند قضایا را که مردم را بترسانند، تو دل مردم را خالی کنند. آن تدبیرش جور دیگر است. با آنها جور دیگری باید برخورد کرد. اما در داخل کسی نباید این کار را بکند. در داخل اگر کسی در تحلیلی، در بیانی جوری حرف بزند که معنایش خالی کردن تو دل مردم باشد، این جرم است، باید دنبال بشود».
۱۴۰۳/۹/۲۱
💢پایان
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#یه_سؤال
1⃣ بخش اول
✓ ببخشید، در ایران چند نوع زندان داریم؟
✍🏻 پاسخ
طبق تبصره یک ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری:
«زندانها به زندان بسته، نیمهباز، مراکز حرفهآموزی و اشتغال و مراکز اقدامات تأمینی و تربیتی از جمله کانون اصلاح و تربیت برای اطفال و نوجوانان تقسیم میشود».
▪️همچنین طبق آییننامه اجرایی سازمان زندانها مصوب ۱۴۰۰، انواع زندان یا مؤسسه کیفری شامل این موارد میشود:
۱- زندان بسته
۲- زندان نیمهباز
۳- زندان باز (مرکز حرفهآموزی و اشتغال)
۴- بازداشتگاه
۵- اردوگاه کاردرمانی
۶- کانون اصلاح و تربیت اطفال و نوجوانان
🔺در بند (پ) ماده یک آییننامه اجرای سازمان زندانها ندامتگاه عمومی به مکان نگهداری عموم محکومان به تحمل حبس و دیگر الزامات قانونی (شامل زندان بسته، نیمه باز و مرکز حرفهآموزی) به جز مواردی که فرد باید در دیگر مؤسسههای کیفری مانند اردوگاه کاردرمانی و کانون نگهداری شود، گفته میشود.
🔺هر ندامتگاه، اردوگاه و بازداشتگاه، بر اساس ظرفیت اسمی آن، متشکل از یک یا چند اندرزگاه است که حسب مورد، زندانیان یا متهمان، در آن نگهداری و طبقهبندی میشوند.
🌹با حقوق و قوانین کشور خود آشنا شویم🌹
⏪ ادامه دارد....
10.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 شبکه 12 اسرائیل:افسران اطلاعاتی ایران با بکارگیری جاسوس درحال کار بر روی افکار اسرائیلیها هستند.
✍
نکته شو گرفتین !
دیوار نویسی و عکسبرداری
👆 به نام سوریه به کام اسرائیل!
♦️انقلابیونی که در خیابونای سوریه از رفتن اسد خوشحالی میکردن مامورین موساد از آب در اومدن!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ردپای گروه های مسلح سوری در دانشگاههای ترکیه
در دانشگاه استانبول عده ای از دانشجویان به گروهی که درخت کریسمس تزئین کرده بودند، حمله کردند، پلیس هم فقط مانع برخورد شد.
شعار مهاجمین بی شباهت به شعار اعضای تحریرالشام نبود: "ترکیه ملت مسلمان است کریسمس را جشن نمیگیرد"
┅┅┅┅🍃🇵🇸❤🇮🇷🍃┅┅┅┅┄