مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی :
از مجلس ذکر خدا و اهلبیت علیهمالسلام هیچگاه قصد رفتن نکنید؛ وقتی وارد شدید، طوری باشید که تا قیامت همانجا خواهید بود؛ اگر هم بیرون میآیید، بدون قصد بروید.
@doolabi
مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی (ره):
هر وقت رزقت کم شد خواستی زیادتر بشود، از همان اندکی که داری انفاق کن! وقت نداری، پول نداری، بدهکاری، اما از همان مختصری که هست به دیگران ببخش، با صدق دل و خدایی.
یکدفعه میبینی در باز شد و روزی سرازیر شد. خدا بیشوکم را کاری ندارد، با انفاق شما رزقت را بیشتر میکند.
@doolabi
مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی (ره):
در عالَم امر همه یگانه هستند؛ همه آیینهی یکدیگر و همه جمال یکدیگر. بلکه همه کَنَفسٍ واحدَهٍ. فرمود المومِنوِنَ اِخوه. آیا در جنبه خَلقی با هم برادرند؟ کجا میشود برادر باشند؟ جنبه خَلق همهاش تفرقه است. من باید خودم را مواظبت کنم. الان به اداره که میروم مرا میگردند. باید هم بگردند، مبادا چیزی در جیبم باشد. هم من ناامنم، هم او ناامن است و از من میترسد.
یکوقت از مکه که میخواستیم بیاییم، وقت سوار شدن به طیّاره چند نفر جوان را فرستاده بودند که جیب افراد را بگردند تا طیّارهها را آتش نزنند و اجنبی نیاید. بدن من را هم از بالا تا پایین، دست کشیدند. حملهدار ما تخممرغ پخته داده بود. یکی را خورده بودم، یکی جیبم بود. همین که دستش به تخممرغ خورد ترسید و عقب رفت و گفت این چیست؟ تخممرغ را در آوردم و نشان دادم. در چنین شهری – ولو از مکه میآمدیم – خیلی ناامنی زیاد است. اهانت هم هست. آیا جیب کسی را گشتن، اهانت نیست؟ یعنی تو حیلهبازی. میگوید آیا اجازه میدهید؟ ببخشید! کار را بدتر میکند. شلوغ در شلوغ میشود. پس هنوز حرف زدن را یاد نگرفتهایم.
➖ آنها که میگردند تقصیر ندارند. شهر خلق، اینطور است. مبادا تصور کنید که به آنها اهانت میکنم. آدمی این چیزها را که میبیند تشویق میشود که کمرش را قرص ببندد و بداند که در این شهر، زندگی کردن خوب نیست. بیخود نیست که امام ما میگوید: اینجا ماندن، ننگ است. حضرت اباعبدالله علیهالسلام در روز عاشورا شهر طبیعت را تعریف میکرد.
منبع: کتاب طوبای محبت، جلد سوم، ص ۱۱۶
@doolabi
مرحوم حاج محمد اسماعیل دولابی:
خدا عبادت وعدهی بعد را نخواسته است، تا مغرب نشده، نماز مغرب بر ما واجب نیست، تا فردا نشده، نمازهای فردا، امروز بر ما واجب نیست، ولی ما روزی سالهای بعد را هم امروز میخواهیم، در حالی که معلوم نیست تا یک وعدهی بعد زنده باشیم.
همانطور که خدا عبادت فردا را امروز از شما نخواسته، شما هم روزی فردا را امروز، از خدا نخواهید.
@doolabi
خداوند صاحب عفو و گذشت را دوست دارد
حاج محمد اسماعیل دولابی: عفو و غفران، انسان را خیلی بزرگ میکند. اگر همسرت بوده، پدرت بوده، خواهر و برادرت بودهاند و اذیت کردهاند گذشت کن. این صفت خدایی است. خداوند صاحب عفو و گذشت را خیلی دوست دارد. چون صفت خدایی است.
خداوند است که خلق را میآمرزد، شما هم اگر گناهکاری را که تو را اذیت و آزار رسانده است یا مالت را خورده است، عفو کنی، این کار، کار خدایی است. شبیه کار خداوند است. خداوند هم صفت و فعل خودش را خیلی دوست دارد.
دیدید که ائمهی ما علیهمالسلام همه عزیز و با ایثار و گذشت بودند و چقدر مورد محبت خدا. ما هم اگر با گذشت بودیم مورد محبت ائمه علیهم السلام واقع میشویم. عفو کنید، گذشت کنید، شب که میخوابید استغفار کنید! هر روز هفتاد مرتبه برای خودتان یا کسانی که شما را اذیت کردهاند استغفار کنید. کسی که برای اذیتکنندگانش استغفار کند، قلبش راحت و بزرگ میشود.
📚 حاج محمد اسماعیل دولابی، کتاب طوبای محبت، جلد یکم، مجلس چهارم، ص ۵۳
@doolabi
مومن گناه را دوست ندارد
مرحوم حاج محمداسماعیل دولابی:
محبّین و دوستان اهل بیت (علیهمالسلام) قلبشان از نور عصمت ساخته شده است؛ لذا محال است دل آنها معصیت را دوست بدارد؛ به همین خاطر است که به محض اینکه زیر فشار شهوات و خواهشهای بدن، مرتکب معصیتی شدند، میگویند آخ، ای کاش مرتکب نشده بودم به همین سبب اصلاً معصیت دوستان اهل بیت را ننوشتهاند؛ ان شاءالله خودت این حقیقت را باور کنی، تا بهرهاش را ببری و الا در دستگاه خدا همهی کارها درست است و گناهی برای دوست اهل بیت نوشته نشده است؛ لیکن برای اینکه بهرهی این حقیقت را ببری باید آن را باور کنی؛ قبول خودت شرط است. به خودت تلقین کن که خدای ما مصنوعش هم خوب است؛ خودت هم که مصنوع خدایی، پس خودت هم خوبی، دائم نگو من بدم.
@doolabi