یعنی این آیات میخواهد بگوید که ای مردم تحت پوشش تذکر پیامبر قرار بگیرید.
گویا در این آیات یک بار خطاب آیات، پیامبر گرامی اسلام بوده است و خدا به پیامبر خود میفرماید:
سَنُقْرِئُکَ فَلا تَنْسَى (۶)إِلا مَا شَاءَ اللَّهُ إِنَّهُ یَعْلَمُ الْجَهْرَ وَمَا یَخْفَى (٧)وَنُیَسِّرُکَ لِلْیُسْرَى (٨)فَذَکِّرْ إِنْ نَفَعَتِ الذِّکْرَى (٩)سَیَذَّکَّرُ مَنْ یَخْشَى (١٠)وَیَتَجَنَّبُهَا الأشْقَى (١١)الَّذِی یَصْلَى النَّارَ الْکُبْرَى (١٢)ثُمَّ لا یَمُوتُ فِیهَا وَلا یَحْیَا (١٣)
حال رو به مردم میفرماید:
ای مردم من به پیامبر خودم میگویم که تو کارت این است که تذکر را به مردم بدهی، اما در قبال عکسالعمل مردم تو مسئولیتی نداری.
حال شما چکار میکنید، هر کس از شما باید راه خودش را انتخاب کند، اساس این انتخاب، دنیاگرایی و آخرت گرایی است، هر کس که آخرت را که خیر و «ابقی» است برگزید، طبیعی است که اراده تزکیه میکند و وقتی تزکیه شد، یاد خدا در وجودش میآید و یاد خدا هم آمد، نمازگزار میشود و به فلاح میرسد، اما شما دنیا را برگزیدید و ترجیح دادید، هر چقدر پیامبر تلاش میکند، بیفایده است.
اگر شما راه دنیا را انتخاب کنید تا تبعات شقاوت به دنبالش باشد، مسئولیت این کار با خودتان است و با پیامبر نیست.
این فرمول که اگر کسی حیات آخرت را برگزیند، راه تزکیه را میرود و یاد خدا در وجود او زنده خواهد شد و نماز خواهد خواند و به فلاح خواهد رسید و اگر کسی حیات دنیا را خواهد گزید، غفلت وجودش را خواهد گرفت و بینماز خواهد شد و به جهنم واصل خواهد شد و راه شقاوت هم این است؛ این فرمول تازه و در زمان پیامبر ابداع نشده است، إِنَّ هَذَا لَفِی الصُّحُفِ الأولَى (١٨)
چرا که لبّ دین از همان ابتدا و همان صحف اولی و اولین صحیفههای آسمانی که از طرف خدا نازل شده است، همین است، و از میان صحیفههای اولی دو مورد را مثال میزند:
صُحُفِ إِبْرَاهِیمَ وَمُوسَى (١٩)
#نکات_قرانی
🌋 @doostibakhoda
@dars_akhlaq (9).mp3
958.5K
🔊 #کلیپ_صوتی
🌹حجتالاسلام والمسلمین استاد الهی
⚠️ چه کنیم تا روزیمان زیاد شود⁉️
✅پرسش و پاسخ (9)👌
#فوق_العاده
🌋 @doostibakhoda
📔 نهج البلاغه بخوانیم
⚜️#حکمت_22_نهج_البلاغه⚜️
وَ قَالَ (علیه السلام): لَنَا حَقٌّ، فَإِنْ أُعْطِينَاهُ، وَ إِلَّا رَكِبْنَا أَعْجَازَ الْإِبِلِ وَ إِنْ طَالَ السُّرَى.
(قال الرضي [رحمه الله تعالى] و هذا [القول] من لطيف الكلام و فصيحه، و معناه أنا إن لم نعط حقنا كنا أذلّاء و ذلك أن الرديف يركب عجز البعير كالعبد و الأسير و من يجري مجراهما).
🟡روش گرفتن حق (اخلاقى، سياسى):
📜و درود خدا بر او، فرمود: ما را حقّى است اگر به ما داده شود، و گر نه بر پشت شتران سوار شويم و براى گرفتن آن برانيم هر چند شب روى به طول انجامد.
(سید رضی می گوید: اين از سخنان لطيف و فصيح است، يعنى اگر حق ما را ندادند، خوار خواهيم شد و بايد بر ترك شتر سوار چون بنده بنشينيم)
🌋 @doostibakhoda
🌟 #شرح_حکمت_شماره_۲۲
👌🔆اگر حق ما را بگيرند...
📜این جمله ی حکمت آمیز،🔻 خواه مقارن ایام سقیفه گفته شده باشد یا در شوراى شش نفره عمر براى انتخاب خلیفه پس از او، اشاره به مسئله ی خلافت دارد که حق مسلّم اهل بیت و امیر مؤمنان على(علیه السلام) بود.
📜مرحوم سیّد رضى مى گوید: «این کلام از سخنان لطیف و فصیح امام است و معناى آن این است که اگر حق ما به ما داده نشود همچون افراد خوار و بى مقدار خواهیم بود و این بدان سبب است که کسى که پشت سر دیگرى سوار بر مرکب مى شود در قسمت عقب مرکب خواهد بود، همچون برده و اسیر و مانند آنها»
🔰تفسیر دیگر اینکه منظور این است اگر حق ما را به ما ندهند به زحمت و مشقت فراوان خواهیم افتاد همان گونه که شخص ردیف دوم به هنگام سوار شدن بر شتر چنین حالى را خواهد داشت.
🔰تفسیر سوم این که اگر ما به حقمان نرسیم مخالفان ما براى مدتى طولانى ما را به عقب خواهند انداخت و ما هم طبق فرموده ى پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) صبر مى کنیم و براى گرفتن حق خویش دست به شمشیر نخواهیم برد.
📌این احتمال نیز بعید نیست که هر سه تفسیر در مفهوم کلام امام جمع باشد به این معنا که، اگر ما را از حق خود محروم سازند هم ما را به خوارى مى کشانند و هم به زحمت و مشقت مى افکنند و هم مدت طولانى ما را از حقمان محروم مى دارند و به فرمان پیامبر اکرم صلّى الله علیه و آله ناچاریم صبر کنیم.
♻️❇️هر یک از این تفسیرهاى سه گانه را انتخاب کنیم اشاره به این نکته است که مخالفان ما افراد بى رحمى هستند که تنها به غصب حق ما قناعت نمى کنند، 👈بلکه اصرار دارند ما را به ذلت و زحمت بیفکنند و هرچه بیشتر رسیدن ما را به حقمان تأخیر بیندازند،
🔹 همان گونه که تاریخ این واقعیت را نشان داد که دشمنان امام هفتاد سال بر فراز تمام منابر در سراسر جهان اسلام آن حضرت را لعن مى کردند و فرزندانش را در کربلا به خاک و خون کشیدند و خاندان او را به اسارت کشاندند و آنچه از دستشان بر مى آمد از ظلم و ستم بود روا داشتند ولى آنها صبر کردند،
🔶تا این شب تاریک و سیاه و ظلمانى برطرف شود و البته باور ما این است که پایان این شب سیاه و ظلمانى همان ظهور مهدى موعود عجّل الله تعالى فرجه الشّریف خواهد بود که در آن زمان حق به صاحب حق مى رسد و جهان دگرگون مى شود و عالم دیگرى جاى این عالم ظلمانى را خواهد گرفت.
#نشر مطالب هدیه به امام زمان (عج)
🌋 @doostibakhoda
عشق یعنـی ؟.mp3
7.47M
#تلنگری 💌
ـ عشق یعنی چی؟
حالتهای یه عاشق واقعی چجوریه؟
من تا حالا واقعاً عاشق شدم یا نه؟
#استاد_شجاعی 🎤
🌋 @doostibakhoda
💜عشق و محبت ردپای
🌸خدا در زندگی ست
💜امیدوارم زندگیتون
🌸پر از ردپای خدا باشد
🌋 @doostibakhoda
هر شب با دعای هفتم صحیفه سجادیه
♦️طبق سفارش مقام معظم رهبری♦️
🌋 @doostibakhoda
💠حدیث
🔸بخشش
قیروانی نقل میکند که:
🌱امام حسن علیه السلام بخشنده و با کرامت بود و هیچ سائلی را رد نمیکرد و امیدواری را ناامید نمی گردانید...
مسند امام مجتبی ص ۱۳۴ ح ۱۸.
🌋 @doostibakhoda
❇️آیـت الله جـاودان:
🍃تنها راه تقویت اراده و همه قواے انسانے تمرین است. پس تـمرینِ اراده ڪنید. از مخالفت با هوسهاے حرام شـروع ڪنید و رفته رفته تمرینهاے سختترے را براے خود مشخّص نمایید تا نتیجتاً به اراده قــوےترے برسید.
#پند_علما
🌋 @doostibakhoda
🔸چطور از ديگران تشكر كنيم؟ قران پاسخ ميدهد
«پاداش دسته گل اهدایی»
🔸یکی از کنیزان امام حسین علیه السلام خدمت حضرت رسید،سلام کرد و دسته گلی تقدیم آن حضرت نمود. حضرت هدیه آن کنیز را پذیرفت و در مقابل به او فرمود:تو را در راه خدا آزاد کردم.
انس که ناظر این برخورد انسانی بود از آن حضرت با شگفتی پرسید:چگونه در مقابل یک دسته گل بی ارزش او را آزاد کردی؟! چون ارزش مادی یک کنیز به صدها دینار طلا می رسید.
حضرت با تبسمی حاکی از رضایت خاطر بود فرمود:خداوند اینگونه ما را ادب کرده،چون در قرآن کریم می فرماید:
وَإِذَا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا
اگر کسی به شما نیکی کرد او را نیکی و با رفتار شایسته تری پاسخ دهید.
📖سوره نساء آیه۸۶
و من فکر کردم، از هدیه این کنیز بهتر این است که در راه خدا آزادش کنم.
📚بحار جلد۴۴ صفحه۱۹۴
#نکات_قرانی
🌋 @doostibakhoda
@dars_akhlaq (10).mp3
295.3K
🔊 #کلیپ_صوتی
🌹حجتالاسلام والمسلمین استاد الهی
⚠️ تا چه زمان برای یک گناه استغفار کنم ⁉️
✅پرسش و پاسخ (10)👌
#فوق_العاده
🌋 @doostibakhoda
📔 نهج البلاغه بخوانیم
⚜️#حکمت_23_نهج_البلاغه⚜️
وَ قَالَ (علیه السلام): مَنْ أَبْطَأَ بِهِ عَمَلُهُ لَمْ يُسْرِعْ بِهِ [حَسَبُهُ] نَسَبُهُ.
🟡ضرورت عمل گرايى (اخلاقى، اجتماعى):
📜و درود خدا بر او، فرمود: كسى كه كردارش او را به جايى نرساند، افتخارات خاندانش او را به جايى نخواهد رسانيد.
🌋 @doostibakhoda
🌟 #شرح_حکمت_شماره_۲۳
👌🔆مرد عمل باش!
📜امام(علیه السلام) در این سخن پربار و حکمت آمیز 🔻به اهمیت عمل صالح و نیک در سرنوشت انسان اشاره دارد و تلویحاً کسانى را که بر نسب خود تکیه مى کنند در خطا مى شمرد و مى فرماید: «کسى که عملش او را (از پیمودن مدارج کمال) کُند سازد نَسَبش به او سرعت نخواهد بخشید»;
📜قرآن مجید و روایات اسلامى در جاى جاى خود بر فرهنگ عمل تکیه کرده است و آن را مقدم بر هر چیز مى شمرد و این آیه شریفه قرآنى که به صورت شعار براى مسلمانان در آمده شاهد این گفتار است: (إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللّهِ أَتْقاکُم).
💎درست است که نسب عالى یکى از مزایاى اجتماعى افراد محسوب مى شود ولى در واقع جنبه تشریفاتى دارد; آنچه به حقیقت و واقعیت مقرون است اعمال خود انسان است و بسیار دیده ایم افرادى که از خانواده هاى پایین بودند به سبب جد و جهد و تلاش و کوشش به مقامات عالى رسیده اند در حالى که افراد دیگرى با نسب هاى عالى بر اثر سستى و تنبلى خوار و بى مقدار شدند.
✴️امام سجاد علیه السلام مى فرماید: هنگامى که در صور دمیده شود و قیامت برپا گردد نسب ها به درد نمى خورد و کسى از آن سؤال نمى کند
💠تنها مسئله معاد و نجات یوم القیامة نیست که نسب ها در آن تأثیرى ندارد بلکه در گرو اعمال آدمى است، در دنیا نیز افرادى را مى شناسیم که از نسب هاى برجسته اى برخوردار بودند;
🔶اما بر اثر سستى و تنبلى عقب ماندند و راه به جایى نبردند و افرادى را سراغ داریم که از نظر نسب از یک خانواده به ظاهر پایین اجتماعى بودند;
👈 ولى لیاقت و کاردانى و تلاش و کوشش آنها را به مقامات بالا رساند.
⁉️در اینجا این سؤال پیش مى آید که ما در روایات اسلامى درباره فضیلت سادات و فرزندان پیامبر مطالب زیادى داریم و در نامه مالک اشتر، على(علیه السلام) به او توصیه مى کند که فرماندهان لشکرش را از خانواده هاى اصیل برگزیند (ثُمَّ الْصِقْ بِذَوِى الاْحْسابِ ...) و در دستورات مربوط به انتخاب همسر نیز آمده است که همسران خود را از خانواده هاى اصیل برگزینید و اینها نشان مى دهد که نسب و اصالت خانوادگى نیز مؤثر است.
💢پاسخ این سؤال با توجه به یک نکته روشن مى شود و آن این که منظور امام از نسب، نسب هاى تشریفاتى دنیوى است که فلان کس شاهزاده است یا پدرانش از مالکان بزرگ و ثروتمندان معروف شهر بوده اند; و اما نسب هاى معنوى که بر اساس ارزش هاى والاى اخلاقى و انسانى بنا شده به یقین مؤثر و در عین حال باز هم اصالت با عمل است و این گونه نسب ها نیز در درجات بعد قرار دارد.
✴️ به همین دلیل افرادى از خانواده هاى اصیل بوده اند، همچون فرزند نوح و جعفر کذاب که بر اثر سوء عمل به اشقیا پیوستند و برعکس افرادى از خانواده هاى فاسد بودند که بر اثر حسن عمل در صف سعدا جاى گرفتند.
#نشر مطالب هدیه به امام زمان (عج)
🌋 @doostibakhoda
تلنگری - راز طول عمر.mp3
3.76M
#تلنگری 💌
خدا به بعضی از آدما مباهات میکنه،
ساده بگیم ... پُزشون رو به ملائک میده!
اینا نه شهیدن ... نه مجاهدند ... نه خیلی عجیب و غریب!!
♨️ فقــــط ...........
#استاد_شجاعی 🎤
🌋 @doostibakhoda
✨﷽✨
🍃خدایا شکرت🙏
که به من نعمت زندگی
کردن هدیه دادی😇🌸
هدیه شما برای تشکر
از این نعمت چیه❓😊
خوب زندگی کنیم با دلی
سرشار از ایمان به خدا💖
🌋 @doostibakhoda
هر شب با دعای هفتم صحیفه سجادیه
♦️طبق سفارش مقام معظم رهبری♦️
🌋 @doostibakhoda
🍃هرصبح، یک حدیث🍃
💠 امام علی علیه السلام:
🌷خوش بينى، اندوه را مى كاهد و از افتادن در بند گناه مى رهاند
📚غررالحكم حدیث4823
🌋 @doostibakhoda
❇️آیت الله پهلوانی(ره):
✍ رفقای خود را بشناسید، پس از آن رفاقت ڪنید. مبادا با غافلین رفاقت ڪنید ڪه شما را از ڪار آخرت باز مےدارند.
#پند_علما
🌋 @doostibakhoda