💠 حدیث روز 💠
✅ شادی در دنیا و آخرت
🔻 وَ قالَامیر المومنین علی عليه السلام: ما بالُكُمْ تَفْرَحُونَ بِالْيَسِيرِ مِنَ الدُّنْيا تُدْرِكُونَهُ، وَ لا يَحْزُنُكُمُ الْكَثِيرُ مِنَ الْآخِرَةِ تُحْرَمُونَهُ؟
🔰آقا اميرالمؤمنين علی علیه السلام می فرمايند:
شما را چه شده است كه براى رسيدن به اندك چيزى از دنيا شاد مى شويد و براى محروم شدن از بسيارى از آخرت، ناراحت نمى شويد؟
📚کتاب احادیث الطلاب ص 418
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
صوت های کم حجم.zip
حجم:
44M
⭕️ درس القوانین المحکمة في الأصول المتقنة استاد احمدی
👈 جلسه شصت و پنجم تا شصت و هشتم
#صوت
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
💠 حدیث روز 💠
❇️ روزگار دو روز است
🔻 قالَ اَمِيرُالْمُؤْمِنيِنَ عَلِىٌّ عليه السلام: اَلدَّهْرُ يَوْمانِ، يَوْمٌ لَكَ وَ يَوْمٌ عَلَيْكَ، فَاِذا كانَ لَكَ فَلا تَبْطَرْ، وَ اِذا كانَ عَلَيْكَ فَلا تَحْزَنْ فَبِكِلَيْهِما سَتُخْتَبَرُ.
🔰آقا اميرالمؤمنين علی علیه السلام می فرمايند :
روزگار دو روز است، روزى به نفع توست و روزى بر ضرر تو، پس روزى كه به نفع تو است شادى بيش از حد مكن و هنگامى كه به زيان توست ناراحت مباش (صبر كن) زيرا هر دو مايه آزمايش و امتحان توست (و مى گذرد).
📚کتاب احادیث الطلاب ص 419
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
صوت های کم حجم.zip
حجم:
42.4M
⭕️ درس القوانین المحکمة في الأصول المتقنة استاد احمدی
👈 جلسه شصت و نهم تا هفتاد و دوم
#صوت
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
💠 حدیث روز 💠
💎 غفلتزدگان دنیا، حسرتزدگان آخرت
🔻امام حسن مجتبي عليهالسلام:
النّاسُ فِي دارِ سَهْوٍ وَ غَفْلَةٍ يَعْمَلُونَ وَلا يَعْلَمُونَ فَاِذا صارُوا إلى الآخِرَةِ صارُوا اِلى دارِ يَقينٍ يَعْلَمُونَ وَ لا يَعْمَلُونَ
❇️ مردم [در اين دنيا] در خانه بىخبرى و غفلت بهسر مىبرند؛ پس هر كارى را انجام مىدهند، نمىدانند [ثمرش را] و چون به خانه آخرت روند، به وادى يقين درآيند و همه چيز را بدانند و لكن نتوانند عمل سودمندى را در آنجا براى خويش انجام دهند.
📚 مصابيح الانوار، ج ۲، ص ۲۷۱
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
صوت های کم حجم.zip
حجم:
36.2M
⭕️ درس القوانین المحکمة في الأصول المتقنة استاد احمدی
👈 جلسه هفتاد و سوم تا هفتاد و ششم
#صوت
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
💠 حدیث روز 💠
❇️ زیادی مال و زیادی گفتار
🔻 وَ قالَامیر المومنین علی عليه السلام: طُوبى لِمَنْ أَنْفَقَ الْفَضْلَ مِنْ مالِهِ، وَ أَمْسَكَ الْفَضْلَ مِنْ كَلامِهِ.
🔰آقا اميرالمؤمنين علی علیه السلام می فرمايند:
خوشا به حال كسى كه زيادى اموال خود را انفاق كند و از گفتن سخنان زايد خوددارى نمايد.
📚کتاب احادیث الطلاب ص 421
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
💠 حدیث روز 💠
❇️ با کدام عمل آدمی ذلیل و کوچک میشود؟
🔻 وَ قالَ اَمِيرُالْمُؤْمِنِينَ عَلِىّ عليه السلام: أَزْرى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ، وَ رَضِىَ بِالذُّلِّ مَنْ كَشَفَ ضُرَّهُ.
🔰آقا اميرالمؤمنين علی علیه السلام می فرمايند:
كسى كه طمعكارى را شيوه خود قرار دهد خود را كوچك كرده است، و كسى كه پريشانى و گرفتارى خود را آشكار كند به ذلت و خوارى تن داده است.
📚کتاب احادیث الطلاب ص 422
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
صوت های کم حجم.zip
حجم:
45.1M
⭕️ درس القوانین المحکمة في الأصول المتقنة استاد احمدی
👈 جلسه هفتاد و هفتم تا هشتادم
#صوت
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
💠 حدیث روز 💠
❇️ در برابر نادان صبور باشید
🔻 قالَ اَمِيرُالْمُؤْمِنيِنَ عَلِىٌّ عليه السلام: لا تَفْضَحُوا اَنْفُسَكُمْ لِتَشْفُوا غَيْظَكُمْ، وَ اِنْ جَهِلَ عَلَيْكُمْ جاهِلٌ فَلْيَسَعْهُ حِلْمُكُمْ
🔰آقا امیر المومنین علی عليه السلام می فرمايند:
براى اينكه خشم خود را فرو نشانيد، خود را رسوا مسازيد، و اگر شخص نادانى به شما نادانى كرد، بردبارى و صبر شما، بايد آن را بپوشاند.
📚کتاب احادیث الطلاب ص 424
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
صوت های کم حجم.zip
حجم:
40.5M
⭕️ درس القوانین المحکمة في الأصول المتقنة استاد احمدی
👈 جلسه هشتاد و یکم تا هشتاد و چهارم
#صوت
○●○●(@doroosobohoos)●○●○
📜 وصیت مالی حضرت زهرا
🔹️بنابر گزارش مرحوم کلینی، با دو اسناد معتبر، حضرت زهرا در وصیتی مسئولیت هفت نخلستان را به امام علی واگذار کرد و افزود چنانچه امام علی از دنیا رفت، مسئوليت آن هفت نخلستان با امام حسن و سپس با امام حسین و پس از آن با بزرگترین نوه حضرت زهرا، نه بزرگترین نوه امام علی،خواهد بود. بنابر گزارش یادشده، این وصیت را امام علی مکتوب کرد و مقداد و زبیر، شاهد این وصیت مالی قرار گرفتند.
🏷قال أبو جعفر عليه السّلام ألا أقرئك وصيّة فاطمة عليها السّلام؟ قال: قلت: بلى. قال فأخرج حقّا أو سفطا فأخرج منه كتابا فقرأه بسم اللّه الرّحمن الرحيم. هذا ما أوصت به فاطمة بنت محمّد رسول اللّه صلى الله عليه و اله أوصت بحوائطها السبعة: العواف، و الدّلال، و البرقة، و الميثب، و الحسنى، و الصافية، و مال أمّ إبراهيم إلى عليّ بن أبي طالب عليه السّلام. فإن مضى عليّ فإلى الحسن. فإن مضى الحسن فإلى الحسين. فإن مضى الحسين فإلى الأكبر من ولدي دون ولدک. شهد اللّه على ذلك و المقداد بن الأسود و الزبير بن العوّام و كتب عليّ بن أبي طالب.
📚الکافی: 7، 48.
🔺️بنابر روایت دیگری که کلینی، با اسنادِ نسبتا معتبری، نقل می کند، این هفت نخلستان، اموال وقفی بوده که پیامبر، آن اموال را برای حضرت زهرا وقف کرده است. بنابر این گزارش، وقتی عباس، عموی پیامبر، مدعی این اموال می شود، امام علی شهادت می دهد که این اموال وقفی بوده و برای حضرت زهراست و عباس نمی تواند ادعای ارث بری از این هفت نخلستان داشته باشد و گویا او نیز قانع می شود. آنچه گفته شد، مبتنی است بر الفاظی که در روایت آمده و گرنه ممکن است، کسی ادعا کند مراد از وقف، نحلة و هدیه است.
🏷سألته عن الحيطان السبعة التي كانت ميراث رسول اللَّه لفاطمة فقال لا إنما كانت وقفا- و كان رسول اللَّه يأخذ إليه منها ما ينفق على أضيافه- و التابعة تلزمه فيها فلما قبض جاء العباس يخاصم فاطمة ع فيها- فشهد علي و غيره أنها وقف على فاطمة.
📚الکافی: 7، 47.
🏷جالب اینکه، در نقلی که حضرت زهرا مسئولیت این هفت نخلستان وقفی را به امام علی واگذار کرده، مقداد و زبیر در میان افراد متعددی که ممکن بود شاهد قرار بگیرند، به عنوان شاهد بر این وصیت مالی انتخاب شده اند. از یک طرف، مقدادی که جزو قریش و بنی هاشم نبوده و از جهت قبیلگی شخصیت خاصی نداشته، قرار داشت و از طرف دیگر، زبیر بن عوام که از بنی هاشم محسوب می شد و پسر عمه امام علی بود و در آینده در مقابل امام علی می ایستد، انتخاب شده بود.
🔺️گفتنی است، بنابر آنچه از سه گزارش گذشته فهمیده می شود، جریان حاکم پس از پیامبر، این هفت نخلستان وقفی یا هدیه ای را غصب نکرده و اختیارِ این هفت نخلستان در دستان حضرت زهرا بوده است.
○●○●(@doroosobohoos)●○●○