#اساتید
#استاد_حشمت_پور (۱)
یکی از مهمترین نعمت هایی که خداوند بر این کمترین منت نهاده ، توفیق آشنایی با استاد محمدحسین حشمت پور و استفاده از محضر نیک ایشان است، سخن در فضائل و خصال این اندیشمند فرهیخته بسیار است ، بنده در این چند سالی که خوشه چین خرمن معرفتش بوده ام درس های فراوان آموخته و خاطرات فراوان دارم. به لطف حق مواردی را تدریجا عرض خواهم کرد.
#پاسخ
سلام علیکم
منکر گسترش روزافزون علوم نیستم اما سه مطلب را باید مد نظر داشت:
۱.ماها - به مقتضای طلبه بودن- در تمام فعالیت های علمی ای که در آینده می خواهیم انجام دهیم محور کارمان کتاب و سنت است و یک سری علوم در نحوه ی شناخت این دو موثر اند پس باید در آن ها مجتهد باشیم والا دریافت محققانه دین صورت نمی گیرد و در مسائل نوپدید هم عاجز خواهیم بود.
۲.ما دوران زندگی طلبه را به دو مرحله کلی تقسیم می کنیم: ۱.دوره تحصیل تفقه عام که در حدود ۲۰ سال طول می کشد و طلبه در طی آن در منقول و معقول به توانمندی لازم برای فهم فقیهانه ی دین دست می یابد. ۲.دوره دوم که دوره انذار و اقدامات دینی است این ممکن است در قالب تولید علم در تخصص های نوپدید باشد که شخص با صلاحیت هایی که در دوره نخست کسب کرده می تواند نظریات دینی در عرصه های جدید را کشف کند و ممکن است به صورت فعالیت تبلیغی و.... باشد که شخص قادر است تبیین صحیحی از دین برای مخاطبین ارایه کرده و در راستای تحقق اسلام و تمدن اسلامی ، به روش عالمانه و صحیح قدم بردارد.
بنابراین بسیاری از علوم جدید مثل شاخه های روان شناسی، اقتصاد ، علوم سیاسی و.... که در شناخت دین تاثیر ندارند بلکه نتیجه شناخت دین قرار می گیرند(دقت کنید) در دوره نخست تحصیل نمی شوند بلکه در دوره دوم در صورت نیاز جامعه مورد بررسی قرار می گیرند آن هم با اولویت بندی
۳.اجتهاد مدنظر ، اجتهاد متجزی است مثلا در علوم ادبی از قبیل صرف نحو و بلاغت اجتهاد مطلق لازم نیست و اجتهاد متجزی کفایت می کند به این معنا که در مسائلی که در شناخت دین تاثیر دارد باید مجتهد باشد و هکذا در اصول. و در فلسفه نیز باید قدرت اثبات یا ابطال مساله عقلیه را پیدا کند( و التفصیل فی محله)
آقای #رضا_بابایی که اخیرا در کانال از او یاد شد سحرگاه امروز به دیار باقی شتافت.فارغ از دیدگاه های این نوسنده زحمت کش حوزه علمیه قم ، مطالعه کتاب #بهتر_بنویسیم ایشان را به همه دوستان توصیه می کنم خصوصا آن ها که اهل نوشتن هستند.
#اساتید
#استاد_حشمت_پور (۲)
در یکی از روزها آقای #موسوی_گرگانی سابق الذکر در ضمن توصیه به تقوا و ورع ،داستانی از آقای حشمت پور نقل کرده و فرمودند: "آقای حشمت پور که از دوستان ما هستند[به نظرم هر دو درس ادیب نیشابوری را شرکت می کرده اند و بعد در قم درس علامه استاد حسن زاده آملی] در مسافرتی که با قطار از مشهد به قم داشتند متوجه می شوند در کوپه آنها خانمی وجود دارد [که گویا مقید به پوشش شرعی نبوده و یا مسیر طولانی سفر ،رعایت حجاب را بر ایشان دشوار می کرده و....]، آقای حشمت پور در آن سفر از شب تا صبح در راهرو قطار قدم می زنند و در کوپه نمی ماند تا زره ای و برای لحظه ای چشمشان به آن زن نیفتد."
این اولین آشنایی حقیر با استاد حشمت پور بود و هرچه بیشتر با ایشان آشنا شده و ارتباط نزدیک تر پیدا کردم درجات تقوای ایشان بیشتر بر من روشن گردید.حفظه الله من جمیع البلایا.
🛑 نشر مطالب جائز نیست.
#توصیه_ها
🔶 استاد #حیدری_فسایی می فرمود: "طلبه باید در امور معنوی یه سر و گردن از مردم عادی بالاتر باشد و الا در تلاطم مشکلات کم خواهد آورد."
🔻به نظرم یکی از مهمترین ابعاد معنویت طلبه زهد و بی میلی به مادیات و به تبع عدم تلاش برای تحصیل بیش از کفاف، است و سپس تزریق این روحیه در همسر و فرزندان.
🔻اگر طلبه در این جهت ، خودساخته نباشد عمرش به آرزوی های دور و دراز سپری خواهد شد و هیچگاه آرامش لازم برای تحصیل را پیدا نخواهد کرد و چه زیباست#شعر منسوب به #اقبال_لاهوری:
ﺩﯾﻮﺍﻧﻪ ﻭ ﺩﻟﺒﺴﺘﻪ ی ﺍﻗﺒﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
ﺳﺮﮔﺮﻡ ﺧﻮﺩﺕ،ﻋﺎﺷﻖ ﺍﺣﻮﺍﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
ﯾﮏ ﻟﺤﻈﻪ ﻧﺨﻮﺭ ﺣﺴﺮﺕ ﺁﻥ ﺭﺍ ﮐﻪ ﻧﺪﺍﺭﯼ
ﺭﺍﺿﯽ ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﭼﻨﺪ ﻗﻠﻢ ﻣﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
ﺩﻧﺒﺎﻝ ﮐﺴﯽ ﺑﺎﺵ ﮐﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺗﻮ ﺑﺎﺷﺪ
ﺍﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺍﮔﺮ ﻧﯿﺴﺖ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
ﭘﺮﻭﺍﺯ ﻗﺸﻨﮓ ﺍﺳﺖ ﻭﻟﯽ ﺑﯽ ﻏﻢ ﻭ ﻣﻨﺖ
ﻣﻨﺖ ﻧﮑﺶ ﺍﺯ ﻏﯿﺮ ﻭ ﭘﺮ ﻭ ﺑﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
ﺻﺪ ﺳﺎﻝ ﺍﮔﺮ ﺯﻧﺪﻩ ﺑﻤﺎﻧﯽ ﮔﺬﺭﺍﻧﯽ
ﭘﺲ ﺷﺎﮐﺮ ﻫﺮ ﻟﺤﻈﻪ ﻭ ﻫﺮ ﺳﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
🛑نشر مطالب جائز نیست.
98020111.mp3
6.82M
🌸🌸اَلسَّلامُ عَلي رَبيعِ الاَْنامِ، وَنَضْرَةِ الاَْيّامِ،🌸🌸
🌺🌺اللهم عجل لولیک الفرج🌺🌺
#تاثیر_ادبیات در فهم قرآن
در مساله امامت در المیزان( ج۱ ص ۲۶۷ تا ۲۷۹ که علامه امهات مساله امامت را بیان کرده اند) تاثیر ادبیات به روشنی ملاحظه می شود، در اینجا فهرست موارد آن را ذکر می کنم:
1⃣ استفاده از شعر عنتره در کشف معنای قول و کلمه ص ۲۷۰
2⃣مرجع ضمیر اتمهن و اینکه : الظاهر رجوعه الیه تعالی ص ۲۷۰
3⃣ "جاعلک" که اسم فاعل است عمل کرده و نمی توان آن را به معنی گذشته گرفت و حتما باید به معنای حال و استقبال باشد در نتیجه اماما به معنای نبیا نیست.۲۷۰
4⃣ توجه به تفسیری بودن وصف یهدون بامرنا برای ائمه.۲۷۲
5⃣ دلالت مصدر مضاف بر تحقق در : اوحینا الیهم فعل الخیرات و استفاده عصمت ص ۲۷۴
6⃣ استعاره بالکنایه در لاینال عهدی الظالمین ص ۲۷۶.