#قطرات_بارانی_۶۱۵۷
#پرسش
... صوتها رو گوش میدم یا در کلاس حضور دارم میخوام خلاصه برداری کنم ولی نمیدونم چطور ...
#پاسخ
لطفا اگر *مجرد* هستید از *کتابهای ازدواج* خلاصه برداری کنید و اگر *متأهل* هستید کتاب *فردای ازدواج* و *عشق و اختلاف* و یا *از سیادت تا وزارت* را خلاصه برداری کنید.
👈واژه: #ازدواج
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۶۱۵۸
#پرسش
استاد نشانه های دشمن خدا چیه
و اگر این دشمن خدا برادر انسان باشه چه جوری باید از مودت و دوستی بپرهیزیم؟یعنی صله رحم نکنیم یا فقط در دل دوستدارش نباشیم؟
#پاسخ
۱ـ ظاهرا *دشمن خدا* هر فردی است که اولا: *ضروریات دین* را *قبول* ندارد. ثانیا: آنها را علنا *انکار* و *تکذیب* میکند. ثالثا: *حدود الهی* و *تعالیم قرآنی* و *احکام شرعی* را رعایت نمیکند، رابعاً: با *خدا* و *أولیاء الهی* و *مقدسات* سر *جنگ* دارد و با آنها رسما و بصورت تشکیلاتی، *مبارزه* میکند.
۲ـ دشمنان خدا امروز *دولت آمریکا* و *دولت إنگلیس* و *صهیونیسم* و *داعش* و *سازمان منافقین* هستند اما *تشخیص* دشمن خدا از میان *بستگان* به این سادگی نیست و با صرف *مخالفتهای شفاهی* یا *رعایت نکردن ظاهری* و *تخلفات فردی* اجازه نداریم شخصی را *عدو الله* بپنداریم.
۳ـ ارتباط با *دشمن* نباید بصورت *مودت* باشد.
👈واژه: #مودت #دشمن
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۶۱۵۹
#پرسش
آیا ارجعی برای نفس مطمئنه منظور این است که هر گاه نفس ما به مقام رضایت رسید حتما قبل آن و بعد آن خداوند از ما راضی شده و در همان لحظه صورت این نفس به وجه الله نظر می کند؟ در صورتی که غالب ترجمه ها ارجعی را به مرگ معنا کرده اند
سوال دوم بنده راجع به ارتباط رضایت و نفس مطمئنه است....آیا مقام رضایت مختص نفس مطمئنه است ؟بعبارتی اگر مومنی دچار عدم رضایت شود علت را در نفس خود جستجو کند...
#پاسخ
سلام و رحمت الهی بر شما و دقت مؤمنانه شما.
۱ـ ظاهرا فعل *ارجعی* فقط برای نفسی است که *اطمینان* در آن *استقرار* یافته و *قطعی* و *دائمی* شده است.
۲ـ برخی از اصحاب و مجاهدین صدر اسلام و در دوران أئمه أطهار صلوات الله علیهم و در طول انقلاب، از *اطمینان* خوبی برخوردار بودند اما (مثل *کوهنوردی* که به نزدیکی *قله* رسیده اما لحظهای دچار *غفلت* و *خطا* میشود و *سقوط* میکند،) متأسفانه در مواجهه با یک *فتنه،* دچار *تزلزل* شدند و *کافر* و *جنایتکار* از دنیا رفتند.
۳ـ شاید بخاطر *تغییرات محتملی* که برای *هر انسانی* رخ میدهد، *مترجمین* و *مفسرین* این *حالت ثابت* را به *بعد* از *مرگ* تعبیر کردهاند. در حالی که *حضرت امام حسین* صلوات الله علیه در مواجه با *سختترین شرائط* در روز عاشوراء این *اطمینان قطعی* را از خودشان به نمایش گذاشتند و با *متزلزل* نشدن، آن صفت را در خودشان *اثبات* نمودند.
👈واژه: #اثبات #نفس #ارجعی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۶۱۶۰
#پرسش
استاد، در قران منظور از دوبار میراندن چیست؟
قالُوا رَبَّنا أَمَتَّنَا اثْنَتَیْنِ وَ أَحْیَیْتَنَا اثْنَتَیْنِ فَاعْتَرَفْنا بِذُنُوبِنا فَهَلْ إِلى خُرُوج مِنْ سَبِیل».
#پاسخ
*آیه ۱۱ سوره غافر* احتمالا *گذر* از مرحله *خاک* بودن برای *انسان* شدن را *مرگ اول* و *حیات اول* و *گذر* از *دنیا* برای ورود به *برزخ* و *آخرت* را *مرگ دوم* و *حیات دوم* میداند. ظاهراً *آیه ۲۸ سوره بقره* این نظر را تأئید میکند: *كُنْتُمْ أَمْواتاً فَأَحْياكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ*
👈واژه: #دنیا #آخرت #خاک
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۶۱۶۱
*دعای روز بیست و پنجم ماه مبارك رمضان:*
*"اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مُحِبّا لِأَوْلِيَائِكَ* وَ *مُعَادِيا لِأَعْدَائِكَ"*
("خدايا؛ در اين روز و ماه، مرا مشتاق کارگزارانت و دشمنِ دشمنانت قرار ده،")
نکته اول: از *ویژگیها* و *نشانههای* هر *موجود زندهای،* داشتن *جذب* و *دفع* است که هر قدر *تجلّی حیات* در آن موجود *بیشتر* باشد، حتماً *دوستی* و *دشمنی* هم در رفتار او، *نمایانتر* میشود.
نکته دوم: *تمام* افراد بشر از منظر قرآن، در *دو* جبهه *حق* و *باطل* قرار میگیرند که یکی از مشخصات بارز آنها، *اختلاف* در *دوستیها* و *دشمنیها* و *حُب* و *بُغض* آنهاست.
نکته سوم: یکی از *تعهّدات روشن شیعیان* که بارها إعلام میشود، موضعگیری *دشمنانه* و *دوستانه* آنها با *خودیها* و *بیگانگان* است: *اِنّى سِلمٌ لِمَن سالَمَکُم* وَ *حَربٌ لِمَنْ حارَبَکُم* (زیارت عاشوراء)
پس اکنون در این ماه مبارک رمضان، *یکی* از کارهائی که برای إثبات *مسلمان* و *مؤمن* و *شیعه* بودنم و برای قطعی شدن *تقرّبم* به *بارگاه الهی* باید انجام دهم اینست که *جهت* و *مواضعم* را با *أولیاء حقّ* (که مهمترین آنها، أئمه أطهار صلوات الله علیهم و نوّاب خاص و عام آنها در هر زمانند،) و با *أهل باطل* (که مهمترین آنها، طاغوتیان و مشرکین و کفّار و منافقین و مُفسدینند،) از هر نظر، *روشن* و *شفاف* کنم. زیرا *دوستی* با *أولیاء تو* تنها راه *دوستی با توست* و این *محبّت قلبی،* فقط با *دشمنی عملی* با *دشمنان تو* از هر نظر *اثبات* میشود.
پس *محبّت واقعی* و *عداوت عملی* هر فرد، باید هم زندگی او را *إصلاح* کند و هم *جهتگیری مکتبی* و *خطّ مشی کلی زندگی* او را نسبت به اطرافیانش مشخصکند.
پس *تمام* دوستیها و دشمنیها، رابطهها و قطع رابطهها، پیوستنها و گسستنها، محبّتها و دشمنیها، موافقتها و مخالفتهای *فرد مؤمن،* باید بر مبنای *انگیزه الهى* و *تعالیم مکتبی* او باشد.
مؤمن هرگز نباید مثلِ *أکثر مردم،* حُب و بُغض و دوستی و دشمنیش بر مبنای *منافع مادی* و *دنیوی* و *عقدهها* و *کینههاى فردى* و *غرور* و *ذهن آشفته* و *توقّعات خودخواهانه* او باشد.
پس من با این *دو تقاضا* باید *تولّى* و *تبرّى* خودم را *روشن* کنم و بفهمم که هر چند این *دو* به عنوان *فروع دین* معرفی میشوند، اما در واقع، *مهمترین اصول زندگی* انسانند و *نباید* در حدّ *دوست داشتن* و *دوست نداشتن* متوقّف بمانند، بلکه باید به *دوستى کردن* و *دشمنى کردن* منجر شوند.
لذا *حضرت رسول أکرم* صلی الله علیه و آله میفرمایند: *محکمترین دستگیره* در زندگی، *دوستى* و *دشمنى* در راه خدا و *تولّى با اولیاى خدا* و *بیزارى از دشمنان خدا* است.
پس خدایا؛ کمکم کن تا محبّت و *کشش قلبیم* را به *کارگزاران تو* که خود را در *حصن ولایت تو* قرار دادهاند و از *حمایت* و *هدایت تو* برخوردارند، *روزافزون* کنم تا با این *محبت مؤمنانه،* من هم از *برکات* و *نورانیت* و *هدایتِ* آنها برخوردار شوم و *عضویت* من در *جبهه حق* و *حزب الله،* قطعی شود و در زمینهسازی *ظهور آخرین حجّت تو* و *استقرار عدالت* و *أمنیت فراگیر* در *جهان،* من هم *سهیم* باشم.
*"مُسْتَــنّا بِسُنَّـــةِ خَاتَمِ أَنْبِيَائِـــكَ"*
("و مرا به راه و روش پایانبخش پيامبرانت آراسته ساز.")
خدایا؛ *سومین* تقاضای من اینست که کمکم کنی تا:
اولا: من *خاتم الأنبیاء* صلی الله علیه و آله را به عنوان *قرآن مجسم* و *مهمترین کارگزار* و *ولی* تو *بشناسم* و *بپذیرم* و بکوشم *تمام* ابعاد اخلاقی و رفتاری و آداب اجتماعی و معاشرت در خانواده و جامعه و *زندگیم* را با *گفتار* و *رفتار* ایشان، *تطبیق* دهم. چون تو فرمودی: *قُلْ: إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُوني يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ* (آلعمران/۳۱)
ثانیاً: کمکم کن تا من هم با *تبعیت کامل* از ایشان، به افتخار *معیت* با ایشان برسم و *حُب* و *بُغض* و *موضعگیری* موحدانهای داشته باشم: *مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَماءُ بَيْنَهُمْ* (فتح/۲۹)
*"يَا عَاصِـــــــمَ قُلُـــوبِ النَّبِيِّـينَ"*
{"اى نگهبان و نگهدارنده قلوب پيامبران (از هر غفلت و انحرافی)"}
👈واژه: #دعا #رمضان ۲۵
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۶۱۶۲
*دعای روز بیست و ششم ماه مبارك رمضان:*
*"اللَّهُمَّ اجْعَلْ سَعْيِي فِيهِ مَشْكُورا"*
("خدايا؛ تلاشم در این روز و ماه را مفید قرار ده.")
نکته۱: تمامِ کارگران و کارکنان *کار* میکنند اما *سعی* آنها *برابر* نیست زیرا *أنگیزه* و *دغدغه* برخی از آنها در انجام *کار* بیشتر است.
به *مجموعه دغدغهها* و *حالتِ کارکردنِ* هر فرد، *سعی* میگویند.
نکته۲: افراد در *بانکها* پول *ذخیره* میکنند و امیدوارند وقت نیاز از آن استفاده کنند، اما اگر با مراجعه به بانک ببینند حسابشان *موجودی* ندارد، عصبانی و *معترض* میشوند، اما وقتی ببینند که *چکهائی* که در حال *غفلت* و *مستی* کشیدهاند، حسابشان را خالی کرده، چارهای جز *حسرت* ندارند.
کشاورز، باغبان، صنعتگر، مخترع و مؤمن هم برای رسیدن به * نتیجه* مطلوب، *سعی* و *تلاش* میکنند اما اگر بعداً ببینند که کارشان با *آفتی* یا *اشتباهی* از بین رفته و *ثمری* ندارد و *زیانکار* شدهاند، *پشیمان* و *افسرده* شده و *زجر* میکشند.
نکته۳: *سرنوشت* انسان در قیامت، به *نحوه تلاش* او در دنیا بستگی دارد: *وَ أَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى* (نجم/۳۹) *وَ أَنَّ سَعْيَهُ سَوْفَ يُرى* (نجم/۴۰)
*مصلّین* ، *صائمین* و *خیرین* هم منتظر *پاداش* این همه *نماز* و یکماه *گرسنگی* ، *تشنگی* و *مجاهدات* خویشند، امّا خیلی *دردناک* است اگر بعداً *ببینند* که پرونده اعمالشان *خالی* است و *آتش* یا *آفتی* تمام زحماتشان را از بین برده و به هیچ *پاداشی* نرسیدهاند.
پس چون *مخاطب دعاها و نمازها، خودم هستم،* با این تقاضا که: خدایا *سعیم* را *مشکور* قرار بده، به *خودم هشدار* میدهم که:
*اولا:* باید خیلی *مراقب* باشم تا *زحماتم* را با غفلت و جهالت و گناه، *هدر* ندهم، زیرا *غیبت* یا *ظُلم* یا *تهمتِ* من، (به همسر یا افراد دیگر)(دقیقا مثل چک بانکی) *اندوخته* مرا به *حساب* آن *غیبتشونده* یا *مظلوم* و یا *متّهم* منتقل میکند.
پس خیلی باید *نگران* ظاهر و باطنم باشم زیرا مثل آن صاحبان باغ، شاید *بُخل* من، *باغم* را *بسوزاند* یا *تمام زحمات سالها تحصیل* خود را با *فراموشی* از دست بدهم: *هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرينَ أَعْمالاً؟* (۱۰۳) *الَّذينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا* .. (کهف/۱۰۴)
*ثانیا:* پزشکان هم گاهی به بیمارانشان، *پرهیز* میدهند اما یکماه گرسنگی، تشنگی و روزههای من، برای لاغر شدن یا بهبود گوارش و جوارح بدنم *نیست،* بلکه *سعی* من در این ضیافت، باید *رام کردن هوای نفسم* باشد تا در بقیه سال، *تمایلات طبیعی* و *نیازهای غریزی* مرا *اسیر* خودشان نکنند.
نکته۴: باید بدانم که *شرط قبولی* هر *سعی* و *تلاشی* در پیشگاه الهی، *آگاهانه* ، *عاقلانه* ، *مؤمنانه* ، *مخلصانه* و *مجاز* بودن آن و منزّه بودن از *ریا* ، *تکبّر* ، *توقّع* ، *منّت* و *أذیت* است: *يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لاتُبْطِلُوا صَدَقاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذى* (بقره/۲۶۴)
*"وَ ذَنْبِي فِيهِ مَغْفُورا وَ عَمَلِي فِيهِ مَقْبُولا وَ عَيْبِي فِيهِ مَسْتُورا"*
("و گناهم را مورد آمرزش قرار ده و اعمالم را بپذير و عيبم را پوشيده نگهدار.")
نکته۵: قرآن میفرماید: *تمام مردم* در *رهن* رفتار خویشند: *كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهينَةٌ* (مدثر/۳۸) لذا *حضرت رسول أکرم* صلی الله علیه و آله در آخر ماه شعبان فرمودند: با *استغفار* در این ضیافت، *خود* را از *گرو* درآورید و با *سجده آگاهانه* پشتتان را از *بار* گناه *سبک* کنید: *أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَکُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِکُمْ، فَفُکُّــــوهَا بِاسْتِغْفَارِکُمْ* وَ *ظُهُورَکُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِکُمْ فَخَفِّفُـــوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِکُمْ.*
نکته۶: در *وسط دعای ابوحمزه ثمالی،* (به خودم) میگویم: خدایا؛ *چُرت* من در *نماز* و *مناجات شبانه* بخاطر *ده تخلّف* من در روز بوده، پس اینکه شب یا سحر اصلا *بیدار نمیشوم* یا *شوق نماز* ، *روزه* و *عبادت* ندارم حتماً أثر *گناهان بزرگتر* من است.
پس در این ماه باید *خودآگاه* شوم تا *قدر سحر* را بفهمم زیرا *هر که سحر ندارد از خود خبر ندارد* و باید *استغفار* را *بفهمم* (و خود فریبی نکنم) و به آن *عمل* کنم و *سجده آگاهانه* را *بفهمم* و *عاشقانه* به آن *عمل* کنم تا به *تشهّد* و مقام *شهید* و به آن *قدر* و *اعتباری* برسم که بتوانم *خود* را از *رهن گناهانم* درآورم و *پشتم* را سبک کنم.
نکته۷: باید از خدا متشکر باشم که برای *گناهان* من *بـو* قرار نداده و إلاّ أحدی مرا تحمّل نمیکرد و از همین خدای *ستار العیوب* باید عاجزانه *بخواهم* که *عیوبم* را تا *پاکسازی* و *متحوّل* شدنم بپوشاند و برای *اجابت* دعایم باید از *افشاء عیوب دیگران* بپرهیزم.
*"يَا أَسْمَعَ السَّامِعِينَ"*
("اى شنواترين شنوايان")
چه اشتباه بزرگی است اگر بپندارم تو صدایم را نمی
شنوی
👈واژه: #دعا #رمضان ۲۶ #سعی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۶۱۶۳
*دعای روز بیست و هفتم ماه مبارك رمضان:*
*"اللَّهُمَّ؛ ارْزُقْنِي فِيهِ فَضْلَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ"*
("خدايا؛ در اين روز و ماه، فضائلِ شب قدر را روزىام فرما")
نکته۱: با اینکه هر *نماز* و *دعائی* را در *محضر الهی* بجا میآورم اما *مخاطب اصلی* آنها خودم هستم، پس ابراز این *تقاضا* باید به این معنی باشد که من، *قابلیت* و *لیاقت* لازم برای جاری شدن *تفضّلات* و *برکات لیله القدر* در خود را دارم.
نکته۲: این *چند شب باقیمانده* از این *ضیافت* با شکوه، هنوز احتمال *لیله القدر* بودن را دارند و اگر من *إحیا* را *إحیا* کنم و مظهر *سلام* و *صبح* شوم، حتماً *تفضّلات* و *تحوّلات* آن در تمام *روز* من باید *نمایان* باشد.
نکته۳: *لیل* و *لیله* هر دو *شب* اند، اما لیل، *مذکّر* و عاملِ *تاریکی* ، *پوشانندگی* ، *پشتکردن* ، *زمان خوابیدن* و *تمام شبها* لیل است: *يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهارَ* (رعد/۳) *وَ اللَّيْلِ إِذا عَسْعَسَ* (تکویر/۱۷)
ولی لیله، *مؤنّث* و *زمان بیداری* ، *ملاقات* ، *بارش نور* ، *إحیا* شدن و *لیله* فقط *یک شب* است: *وَ إِذْ واعَدْنا مُوسى أَرْبَعينَ لَيْلَةً* (بقره/۵۱)، لیله، *قدرت زایندگی* و *قدرتِ پروراندن* دارد و *محل نزول* ملائکه و *حضرت روح* علیه السلام است.
*لیله* وجودی است که *کُلِّ أمر* در *جانِ پاک او* واقع است و *انسانهای کامل* از او *ظهور* میکنند. لذا هر *مؤمن منتظری* در *لیله القدر* باید (مثل تمام ملائکه) *خود* را به *امام* خودش *عرضه* و *کسب تکلیف* کند و *تمام خواستههایش* را کنار بگذارد و فقط *اراده امام* را *بخواهد* و خود را با آن *قطب* عالم *تنظیم* کند.
پس انسان در *لیله القدر* تا خود را به *تسلیم* و *اطاعت* نرساند، هیچ *تفضّل* ، *نزول* ، *سلام* و *صبحی* در او *جاری* نمیشود و *لایق* هیچ *خیر* و *فضلی* نخواهد شد که لازمه این *تسلیم امام* شدن، *مراقبتِ دقیق* از *افکار* ، *گفتار* ، *رفتار* ، *اخلاق* و *مواضعِ* سیاسی و اجتماعی خویش است.
نکته۴: اگر *بانوان* (در قامت: مادر، خواهر، همسر، دختر) *قدر* خود را در *لیله القدر* پیدا نکنند با *تحریک حماله الحطبها،* نامردان *زمین گیر* و *شبپرست* زمانشان، *خورشیدهای عالمتابی* مثل *أمیرالمؤمنین* صلوات الله علیه را به *شهادت* میرسانند و زمین و زمان را (به خیال خود) در *ظلمت* فرو میبرند.
*"وَ صَيِّـرْ أُمُورِي فِيهِ مِنَ الْعُسْرِ إِلَى الْيُسْرِ"*
("و كارهايم را در اين روز و ماه از سختى به آسانى برگردان")
نکته۵: باید بدانم که در تمام مدت *توقفم* در *دنیا،* حتماً *سختی* با *آسانی* و *فراز* با *نشیب* همراهند و *معیت دائمی* دارند و جدا نمیشوند و هیچ گریزی از آنها نیست: *فَإِنَّ مَـعَ الْعُسْرِ يُسْراً* (إنشراح/۵)
نکته۶: برای رسیدن به *یُسر زندگی* (و آسان دیدن بندگی و لذت بردن از اطاعت عاقلانه،) علاوه بر *زیباشناسی مؤمنانه* و *زیبابینی موحّدانه،* هر نوع زیبائی در *هر چیزی* را باید *تصدیق* کنم: *فَأَمَّا مَنْ أَعْطى وَ اتَّقى* ۵ *وَ صَدَّقَ بِالْحُسْنى* ۶ *فَسَنُيَسِّرُهُ لِلْيُسْری* (لیل/۷)
اما *خودخواهی* ، *غرور نفسانی* ، *بیإعتنائی* به *تعالیم الهی* و *تکذیب زیبائی،* عامل تداوم *سختیها* (وآسان دیدن بردگی و لذت بردن از نافرمانی جاهلانه) است: *وَ أَمَّا مَنْ بَخِلَ وَ اسْتَغْنى* ۸ *وَ كَذَّبَ بِالْحُسْنى* ۹ *فَسَنُيَسِّرُهُ لِلْعُسْرى* (لیل/۱۰)
*"وَ اقْبَـلْ مَعَاذِيرِي وَ حُطَّ عَنِّيَ الذَّنْبَ وَ الْوِزْرَ"*
("و پوزشهايم را بپذير و گناه و بار گران را از شانههایم بريز")
نکته۷: یک *نشانه* درک *لیله القدر* اینست که برای: ۱ـ *خودشناسی،* ۲ـ *خداباوری،* ۳ـ *آخرتنگری* و ۴ـ *تطبیق* خود با *امامم* مشتاقانه بکوشم و در نتیجه، از *تخلّفات* خودم *پشیمان* شوم و از *نافرمانیهای گذشته* خود *عذرخواهی* کنم و برای *اصلاح* و *خودسازی* دائمی تلاش کنم.
*"يَا رَءُوفا بِعِبَادِهِ الصَّالِحِينَ"*
("اى مهربان به بندگانی که میکوشند شايسته باشند")
نکته۸: اگر *قصد* و *تلاشی* برای: ۱ـ *خودشناسی،* ۲ـ *خداباوری،* ۳ـ *آخرتنگری* و ۴ـ *تراز* و *تطبیق* تمام ابعاد زندگیم با *امامم* را ندارم وـ پیگیر *اصلاح* خودم *نیستم،* پس نباید منتظر *إجابت* این دعا باشم.
👈واژه: #دعا #رمضان ۲۷ #لیل #لیله #قدر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۶۱۶۴
#پرسش
... متاسفانه اکثر خانم های مذهبی نمیدونن مرد چه وظایفی نسبت به زنش داره و هیچ خواسته ای از همسرشون ندارن، همین میشه که اقتدار مرد رو با گذشت های بیجا میارن پایین. واقعا من نمیدونم اگر خواسته ای از همسرم نداشته باشم دارم لطف میکنم یا بدتر اقتدارشون میاد پایین ...
#پاسخ
۱ـ اگر انسان *عاقل* شود و به *بلوغ* برسد، فقط و فقط و فقط *تکلیف خودش* در زمینههای مختلف زندگی و در شرائط مختلف و با *تمام اطرافیانش* را میفهمد.
۲ـ پس انسان *بالغ* به خاطر *فقط* انجام *تکالیف الهی* خودش، اول: به والدینش (با هر نوع رفتاری) *احسان* میکند، دوم: *اسلامی* به *ازدواج* میپردازد، سوم: *فرزندآوری* میکند، چهارم: وقتی در ادارهای *استخدام* میشود (بدون توجه به وظیفه شناسی همکارانش) *فقط* به انجام *وظائف خودش* میپردازد، پنجم: *قوانین* مثلا رانندگی را به احترام *خودش* رعایت میکند، ششم: به *اصول همسایگی* با تمام همسایههایش (با هر نوع اعتقاد و رفتاری) احترام میگذارد، و ......
۳ـ پس *شناختن وظائف همسر* ضرورتی ندارد مگر اینکه بخواهید *همسرداری* را به او *تعلیم* دهید که ظاهرا از *مؤمن* چنین تکلیفی خواسته نشده است.
۴ـ البته *مادران* باید با *رفتارشان* این *وظیفهشناسی* در *هر شرائط* را به فرزندانشان (تعلیم *نه* بلکه) عملا *تدریس* کنند.
۵ـ *مؤمن* اگر *اخلاص* داشته باشد (و دهنبین نباشد) از *هیچیک* از اطرافیانش، *هیچ توقعی* ندارد و هرگز *نگران سوء استفاده* دیگران نیست. زیرا *سوء* استفاده دیگران، دامن خود آنها را خواهد گرفت و به *مؤمن مخلص* کمترین آسیبی وارد نمیشود.
۶ـ خدایا تو را شکر میکنیم که *مسلمان بودن* و *مؤمن شدن* را برای ما بسیار *آسان* قرار دادی.
👈واژه: #مؤمن #عاقل #تکلیف #اخلاص #توقع
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۶۱۶۵
#پرسش
چرا در زبان عربی وقتی واژهی رِجز داریم به صورت رُجز هم استفاده شده در قرآن؟ ... یعنی فقط ریشه ی واژه مهم هست و َ__ِ_ُ هایی که روی حروف واژه قرار میگیره معنای اون رو عوض نمیکنه؟
#پاسخ
کلمات در زبان عربی، برای روشن شدن دقیقتر *منظور* گوینده، *حرکات حروف* و *إعراب آخرشان* تغییر میکند.
پس با اینکه *شکل ظاهری* برخی از کلمات *شبیه* هم است اما به خاطر *ثلاثی مجرد* و یا *ثلاثی مزید* و یا *نوع مشتق* بودنشان، *صدا* و *حرکت* حروفشان تغییر میکند.
به همین خاطر برای خواندن *عبارتهای نماز* و *آیات قرآن* و *تلفظ درست* حروف آنها، این همه *حساسیت* صورت میگیرد.
👈واژه: #صدا #حرکت #حرکات_حروف
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۶۱۰۲ #پرسش در سوره حدید ان جا که خداوند میفرماید اهن را فرستادیم و در ان سودهایی برا
#قطرات_بارانی_۶۱۶۶
#پرسش
فرق معنا و مفهوم و مصداق چی هست؟ معنا کلی است و مصداق جزئی
#پاسخ
بله، همینطور است که فرمودید.
مثلا: وقتی میگویند: خیلی *سرد* است، منظورشان ممکن است: هوا، آب، غذا و .... و حتی *مزاج* باشد.
پس هوا و آب و غذا و مزاج، *مصادیق* واژه *سرد* هستند اما *معنای سرد* هیچکدام از اینها *نیست.*
👈واژه: #مصادیق #مصداق #معنا
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۶۱۶۷
#پرسش
استاد، برای شب قدر چه توصیه هایی می کنید ...
#پاسخ
ظاهرا *هر شبی* که خودمان را *إحیا* کنیم و *قدر خود* را در *آینه قرآن* عاقلانه *بفهمیم* و به *تکلیف* برسیم و تکالیفمان را صرفنظر از *رفتار اطرافیانمان* انجام دهیم و خودمان را به *امام* خود *عرضه* و به *اطاعت محض* از او برسیم، همان *لیله القدر* ماست.
👈واژه: #لیله_القدر #قدر #احیا
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، ایمو، روبیکا
@dr_ghofrani2