قطرات بارانی _ ۲۹۷۲
📌همراه با نظرات شما
اینطور که من متوجه شدم منظور استاد از کلمه مهمان بودن خانم اینه که هیچ چیز تو اون خونه رو مال خودش ندونه ..همه چی متعلق به همسر هست ..بچه ها هم که به همسر تعلق دارن .راستش این حس اصلا لذت بخش نیست ..واصلا با زندگی های روز مره هیچ کدوم ماها تطبیق نداره..کدوم یک از ما بانوان مهمان هستیم؟به نظرم شایدلفظ مهمان برای بانوی خونه درست نیست
📌همراه با نظرات استاد
بیان ناقص مرا لطفا اینطور برای خودتان *تبیین* و روشن کنید:
آیا برای موفقیت یک *بانوی مؤمن،* بهتر است با سر و صدا و دائما اعلام کند که: شوهر، *رئیس* خانواده است و *خودش* بی سر و صدا، بر تمام امور *ریاست* کند و افراد خانواده، *عاشقانه،* رضایت او را دنبال کنند،
یا بخواهد خودش، هم *رئیس* باشد و هم *ریاست* کند و شوهر و فرزندانش، از *ترس* و فقط در *حضور* او از او اطاعت کنند اما (مثل بسیاری از خانواده ها) هیچ *حُرمتی* برای این « زن و مادر » قائل نباشند؟
اگر عنوان *مهمان* برای *زن* نسبت به شوهرش، مناسب نیست، به نظر شما چه *عنوانی* برای او در قبال *شوهرش* مناسب تر است؟
👈واژه: #مهمان
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
قطرات بارانی _ ۲۹۷۳
📌همراه با نظرات شما
مهمان بودن خیلی سخت و عذاب آور است.
با استقلال و آزادی انسان مطابقت ندارد
📌همراه با نظرات استاد
۱ـ هزار آفرین به *تشخیص عاقلانه* شما.
۲ـ آری، *مهمان* بودن به معنی *سربار* و *طلبکار* و *بی نقش* و *بی مسئولیت* بودن، خیلی *بد* و نشانه *طفولیت* و *نابالغ* بودن انسان است.
۳ـ آری، خیلی *بد* است که در تعطیلات عید و غیره، *بخواهیم* در یک شهرستان خوش آب و هوا، بدون هیچ احساس مسئولیت و تکلیفی، *مهمان* دیگران باشیم و بخوریم و بازی کنیم و لذت ببریم و *نخواهیم* که تعطیلات ما را *مهمانان سمج* خراب کنند!!!
۴ـ قطعا *مهمان* بودن زن، نسبت به *شوهر* به معنی *سربار* بودن و *تحمل بدبختی!!؟؟* نیست.
بلکه منظور *حفظ حُرمت شوهر* و *تکریم و تجلیل* از او به عنوان *ولی نعمت* و *رازق* خانواده و *تشویق نکات مثبت* او برای اینکه همواره *عاقل* و *بااراده* و *مؤمن* و *متعهد* بماند و *تنبل و رفیق باز و عیاش نشود* ، *سیگاری و معتاد نشود* ، *تارک الصلوه نشود* ، *انحراف اخلاقی و سیاسی پیدا نکند* ، *از کار سخت خسته نشود* ، *دنیاطلب* و *اختلاسگر* و *نجومی بگیر* و *رشوه گیر* و *محتکر* و *گرانفروش* و *کم فروش* و *فاسق و منافق و خائن و فاسد نشود* و ... *نگاهش آسمانی* و *جهادگر* و *مدافع حق* شود.
👈واژه: #مهمان
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
قطرات بارانی _ ۲۹۷۴
#پرسش
اگه زن میهمان خانه همسر هست، میهمان گر چه عزیز است ولی هم چون نفس خفه کند اگر اید و بیرون نرود.با این چه کنیم؟
#پاسخ
۱ـ آیا احساس *غالب مادرها* نسبت به *فرزند* هم همینطور است؟ یا (با هر ریخت و قیافه و گفتار و رفتار و اخلاقی) دائما *فدای* او می شوند و حاضرند برایش *بمیرند* ؟
۲ـ همانطور که *تمام* بانوان از *گُلستان* لذت می برند و *چند گُل* زیبا و خوشبو را به *یک* گُل ترجیح می دهند، *تمام* مردهای عاقل و مؤمن هم، از *بانوان مؤمنی* که *نقش* خود را *خداپسندانه* و *هنرمندانه* ایفا می کنند، نه تنها *سیر* نمی شوند و نه تنها *رفتن* آنها را اصلا *نمی خواهند* بلکه از *تعدد* آنها هم استقبال می کنند!!!
۳ـ قطعا *تصور* آن فردی که این *جمله زشت* را سروده از *مهمان،* فردی *سربار* ، *فضول* ، *مزاحم* ، *مخرب اعصاب* ، *پُرخور* ، *پُرحرف* ، *پُرخواب* و .... بوده که قطعا با *هیچ بانوی مؤمنی* مطابقت ندارد.
👈واژه: #مهمان
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
قطرات بارانی _ ۲۹۷۵
📌همراه با نظرات شما
الان یادم اومد که بحث مهمان بودن زن در خانهی همسر رو از این بیان حضرت زهرا سلاماللهعلیها به امیرالمؤمنین علیه السلام برداشت کردیم :
با آن که آن بانوی یگانه خلقت نسبت به بانیان «سقیفه» به خصوص از آن دو نفر بسیار خشمگین بود؛ اما وقتی علی علیه السلام از او خواست که اجازه دهد آن دو نفر *به عیادت او* بیایند، در پاسخ چنین گفت: *«ألبیت بیتک و أنا أمتک؛ خانه، خانه توست و من هم، کنیز و مطیع تو هستم.»*
بحارالانوار ص ۱۶۲
📌همراه با نظرات استاد
أحسنت و آفرین به این *نکته زیبا* و این *یادآوری* به موقع شما. ممنونم.
👈واژه: #مهمان #بحار_الانوار
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
قطرات بارانی _ ۲۹۷۶
📌همراه با نظرات استاد
سلام و رحمت و برکات الهی بر شما أعضاء با نشاط گروه *جوانان مهدوی* و *والدین امانتدار.*
*شصت و نهمین* پذیرائی *موکب قرآنی* گروه ما این بود که:
*مخفی تر* از *سرّ* چیست؟ *فَإِنَّهُ يَعْلَمُ السِّرَّ وَ أَخْفَى* (طه/۷)
{پس قطعاً او، أسرار و مخفی تر (از آن را) می داند.}
از پاسخهای بسیار زیبا و عالمانه و امیدبخش شما بسیار بهره بردم و بسیار ممنون و متشکرم.
تمام افراد بشر ـ کوچک و بزرگ، زن و مرد، پیر و جوان ـ با *خودشان* یا با *اطرافیانشان* و یا با *خالق* خود، *رازهائی* دارند.
*محل* نگهداری *کلید* کمد یا خودرو یا منزل یا مغازه یا شرکت یا گاوصندوق ...،
و *محل* نگهداری *پول* و *سکه* و *جواهرات* و *أشیاء و مدارک* مهم ...،
و *رمز* کارت بانک و گوشی و تبلت و لپ تاپ و رایانه و ورود به حسابهای بانکی و پرونده های مهم،
و *ارتباط* غیر اخلاقی با نامحرمان، یا *روابط* سیاسی یا اقتصادی یا جاسوسی با عوامل دشمن، ....
از انواع *اسرار* و *رازهای پنهان* هر یک از افراد بشر است.
البته *سارقین* و *مراکز اطلاعاتی و أمنیتی* و *هکرها* و *مراکز ضد جاسوسی ... اگر بخواهند می توانند حتی پیچیده ترین *اسرار* بسیار مهم را هم *کشف* و *إفشاء* کنند.
اما *مخفی تر* از تمام *اسرار* و *رازهای* مهم هر فرد چیست؟ یا کدامند؟
۱ـ *زبیر،* حامی جدّی امامت و *مدافع* سر سخت أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه بود.
۲ـ *شمر،* سالها رزمنده سپاه أمیرالمؤمنین و جانباز جنگ صفین بود و شانزده بار *پیاده* به حج رفته است.
۳ـ اما *حر* بن ریاحی، سالها رزمنده چالاک معاویه و یزید و مأمور جلوگیری از حرکت کاروان امام حسین صلوات الله علیه بود.
۴ـ *زهیر* طرفدار *غاصبین خلافت* بود و أمیرالمؤمنین و امام حسن و امام حسین صلوات الله علیهم را عامل *قتل* عثمان می پنداشت، لذا در مراسم *حج* و در بازگشت از آن، از امام حسین، دوری می کرد.
۵ـ مرحوم آیه الله *منتظری،* هم *تنها* فقیهی بود که حدود دو سال، *اصل ولایت فقیه* را به عنوان *درس رسمی حوزه* تدریس و در کتابش، آن را *اثبات* کرد.
اکنون باید از *خودمان* بپرسیم که در *ذات* زبیر و شمر و حر و زهیر و منتظری و هزاران هزار *رویش* و *ریزش* دیگر، *چه زمینه ای* پنهان بود که خود آنها آن را *نفهمیدند* اما خداوند (و أولیاء الهی) آن را می دانند؟
هر سال حدود *دو ماه،* غالب *شیعیان* ـ زن و مرد، پیر و جوان ـ برای حوادث *محرّم* و *صفر* به شکلهای مختلف و اکثرا بسیار جالب و با صرف *انرژی* و *هزینه* های هنگفت، *عزاداری* و *عرض ارادت* می کنند.
اما چرا *سبک زندگی* و روابط و رفتار و اخلاق *برخی* از آنها، شبیه زندگی « کفار و مشرکین و منافقین و فاسقین و مفسدین » است؟
چرا برخی از آنها حتی ظهر عاشوراء با زنجیر خودشان را می زنند اما *نماز نمی خوانند؟*
لطفا به این *هشدار* قرآن توجه کنید:
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا؛ *لا تَتَّخِذُوا عَــدُوِّي وَ عَـــدُوَّكُمْ أَوْلِيــاءَ* ...
(اى أهل ايمان؛ دشمن من و دشمن خودتان را *کارگزار* خود نگيريد و با آنها رابطه دوستى برقرار نكنيد زیرا آنها به باورهای شما، كافرند و بدخواه رسول الهی و خود شمایند ...)
... *إِنْ كُنْتُمْ خَرَجْتُمْ جِهاداً في سَبيلي وَ ابْتِغاءَ مَرْضاتي*
(پس اگر حاضرید حتی برای من *جهاد* کنید و دنبال *رضایت* من باشید ...)
*تُسِرُّونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ!!!؟*
(پس چرا *ارتباط دوستانه* (و پناهنده شدن) به آنها را عامل *مسرت* و خوشبختی خود می پندارید!!!؟؟؟)
*وَ أَنَا أَعْلَمُ بِما أَخْفَيْتُمْ وَ ما أَعْلَنْتُمْ* ... (ممتحنه/۱)
{در حالیکه آنچه را (در ذهن و دلتان) پنهان داريد و آنچه که *وانمود* می کنید را من (که هر لحظه به شما جان می دهم بهتر از خودتان) می دانم ...}
پس همانطور که با سی تی اسکن، ام آر آی، رادیولوژی، سونوگرافی ... می توان *بیماریهای بسیار مخفی* را ـ قبل از بروز و آسیبشان ـ کشف و درمان کرد، *هر انسانی* هم *زوایای پنهان* و *کششهای نفسانی* خطرناکی دارد که باید در مناسبتها و حوادث و روابط مختلف، و با *بصیرت و شعور* آنها را *کشف* و با *مستدل و مستند* کردن *باورهایش،* خودش را درمان* و *اصلاح* کند و به *اخلاص* برساند.
از اینکه نتوانستم *خلاصه تر* از این تبیین کنم، عذرخواهی می کنم.
👈واژه: #طه_۷ #ممتحنه_۱ #سر #مخفی_تر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
قطرات بارانی _ ۲۹۷۷
با سلام.
بانوی محترمی که عضو گروه نیستند، فرموده اند:
من یک فرزند ۵ ساله دارم و ۱۰ ساله ازدواج کردم
همسر من از اول زندگی مون خیلی اخلاق تندی داره و زود عصبانی میشه و کل اعضای خانواده خودشون هم قبول دارن که خیلی بد اخلاقه و حتی مادرش هم گفتن که پسرشون اصلا اخلاق نداره و بارها با من دعوا میکرده و من میخواستم دامادش کنم که از خونه ما بیرون بره
اما مشکل اصلی ما از جایی شروع شد که ما یک زمین داشتیم که تمام دار و ندار و پس اندازمون همون زمین بود و تصمیم گرفتیم که زمینو بفروشیم و خونه بخریم اما بعد از فروش زمین خونه مناسب پیدا نمی کردیم و قیمت مسکن هم روز به روز گرون تر میشد و همسرم با وجود مخالفت من گفت نمیخوام خونه بخرم و میخوام پولهاشو تو بورس سرمایه گذاری کنم و متاسفانه تمام پولشو تو بورس گذاشت و با ریزش بورس تمام سرمایه ما از بین رفت.
حالا همسرم خیلی روش فشاره و میخواد با راههای مثل بازارهای بین المللی و ... دوباره ضررشو جبران کنه ولی متاسفانه همون اندک حقوقی هم که میگیره اونجا میذاره و اونم از دست میده اما به هیچ عنوان دست بردار نیست و کار اشتباهشو مرتبا تکرار میکنه و بیشتر ضرر میکنه.
و یک مسایله دیگر هم اینکه به تازگی متوجه شدم به صورت مخفیانه سیگار میکشه و از من مخفی میکنه چون میدونه من چقدر از سیگار متنفرم و سر هر مسائله کوچکی با من و بچم دعوا میکنه و حسابی وضع خونه آشفته میشه
و به خاطر همین کار مرتب مجبوره سرش تو گوشی باشه و به من و بچم خیلی کم توجهی میکنه و میگه اگر یک لحظه نگاه نکنم ممکنه برم تو ضرر و بعضی شبها تا صبح هم بیداره و معامله میکنه و از طرفی هم از نظر رابطه هم هیچ تمایلی نشون نمیده
من چطور میتونم به همسرم کمک کنم که از این بحران عبور کنیم در ضمن من اصلا زن پرتوقع و پرخرجی نیستم اما همسرم دوست داره بهترین زندگی رو داشته باشه و این باعث میشه بیشتر خودشو عذاب بده.
از *اعضاء محترمی* که به *برخی از پاسخ های من اعتراض دارند* تقاضا می کنم بفرمایند *چه پاسخی* برای این خانم محترم مناسب و مفید است؟
۱ـ آیا باید آن شوهر *مذمت* شود؟
۲ـ آیا پیشنهاد *طلاق* داده شود؟
۳ـ آیا باید *توانمندیهای* این خانم به ایشان *یادآوری* شود؟
۴ـ آیا باید توجه ایشان به *تربیت فرزند* جلب شود؟
یا: ...............................................................
👈واژه: #کمک_به_همسر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
قطرات بارانی _ ۲۹۷۷ با سلام. بانوی محترمی که عضو گروه نیستند، فرموده اند: من یک فرزند ۵ ساله دارم
قطرات بارانی _ ۲۹۷۸
ضمنا آن بانوی محترم فرموده اند:
... او همیشه میگه برو خونه بابات و تو زن من نیستی فقط بخاطر بچم میتونی خونه من زندگی کنی همیشه این حرف تلخو بهم میگه اما من بخاطر بچم هیچی نمیگم و نمیرم آیا این درسته که همیشه میگه برو و من بازم نمیرم و تحمل میکنم ؟؟؟
شاید گفتن این حرف درست نباشه اما من به خودکشی هم زیاد فکر میکنم اما فقط بخاطر بچم نمیتونم.
#پرسش
استاد اگر این آقا و یا کلا آقایان، دیگر همسرشان را *به هر دلیلی* نمیخواهند، آیا ماندن و اصرار ورزیدن و تحمیل خود، شایسته است؟
📌همراه با نظرات استاد
پس شما با گزینه *طلاق* موافقید؟
👈واژه: #تحمل #طلاق
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
قطرات بارانی _ ۲۹۷۸ ضمنا آن بانوی محترم فرموده اند: ... او همیشه میگه برو خونه بابات و تو زن من ن
قطرات بارانی _ ۲۹۷۹
📌همراه با نظرات استاد
سئوال مهم:
آیا من باید *مسائل* ایشان را حل کنم؟
یا *مسئله حل کردن* را به ایشان یادآوری کنم؟
ایشان باید *بیمار* تلقی شود یا *طبیب* و *درمانگر؟*
👈واژه: #بیمار #درمانگر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
قطرات بارانی _ ۲۹۵۰ #پرسش استاد عزیز آیا کتاب «حرکت» از مرحوم صفایی حائری را مناسب برای خودشناسی،
#قطرات_بارانی_۲۹۸۰
#پرسش
با توجه به پاسخ شما، علاوه بر کتاب های آقای حائری شیرازی، کتاب های آقای صفایی حائری هم برای خودشناسی، مناسب هستند، درست متوجه شدم؟
#پاسخ
بله، کتابهای مرحوم آیه الله صفائی هم بسیار پر نکته و مفید هستند اما موضوعات متنوعی را در بر می گیرند و تمام آنها در باب خودشناسی نیستند.
👈واژه: #حائری #خودشناسی
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۸۱
#پرسش
ممنونم برای پاسخ زیبا و شیواتون و خداروشکر میکنم برای وجود پربرکتتون.
.... با این همه ضعف در شناخت و خطا در انسان چگونه ما می توانیم با مباحث خودشناسی بیماری های رفتاری مخفی شده خودمان را پیدا کنیم ؟ مثل..لغو...
دیگه، قانونی هست که اگه از کسی متنفر باشیم حتما رفتاری در آن شخص وجود دارد که ما آن رفتار را در خودمان مخفی کرده ایم...؟
#پاسخ
۱ـ از لطف شما متشکرم.
۲ـ اگر بحث مبنائی و بسیار مهم *خودشناسی* را شروع کنید، *زمینه های* فوران نفسانیت و غلبه ذهنیت و غرائز و *راههای مهار آنها* حتما شناخته می شوند.
۳ـ *تشخیص لغو* (کاری که برای إصلاح دنیوی و سعادت اخروی خود من مفید نیست) برای همگان ممکن است.
۴ـ یکی از *اهداف مهم مباحثات این گروه،* همین *تمرین تفکر و تعقل* و *تقویت تشخیص* است. هر قدر درباره مسائل مطرح، بیشتر *اظهار نظر* کنید و بکوشید نظراتتان، *مستدل* و *مستند* باشد این *تفکر* و *تعقل* فعال تر و اشتباهاتش کمتر می شود.
۵ـ با کنار گود نشستن و فقط *خواندن* نظرات مختلف، این توانائی ما شکوفا نمی شود.
۶ـ قانون، *شنیدنی* نیست و آن *قانونی* را که شما *شنیده اید* من *نشنیده ام.*
۷ـ چشم و گوش *مؤمن* فقط *تسلیم کلام* خالق و سفیران اوست و خودش را با *نظرات مخلوق،* گیج و خسته نمی کند و برای تقویت تشخیص، فهم این نکته، *اولین* چیزی است که او باید *تشخیص* دهد.
👈واژه: #خودشناسی #لغو #مؤمن #اظهار_نظر #تفکر #تعقل
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۸۲
#پرسش
مادرشوهرم مدام ازم ایراد میگیره....این رفتارها روی رابطه من و همسرم تأثیر بدی گذاشته....؟
#پاسخ
سلام و رحمت الهی بر شما.
۱ـ *مؤمن* فقط بر اساس *تکلیف عقلی و شرعی* خودش عمل می کند و *واکنش دیگران،* ملاک زندگی او *نیست.*
۲ـ *احترام* و *احسان* و *معاشرت َسازنده* با والدین *سببی* باید بیشتر یا مساوی با *احترام* و *احسان* و *معاشرت سازنده* با والدین *نسبی* باشد. اینکه آنها چگونه عمل می کنند نباید در *انجام تکالیف مخلصانه* مؤمن، تأثیری داشته باشد.
۳ـ *مادر شوهر* یا *خواهر شوهر* یا هر یک از *اطرافیان* ما ممکن است گرفتار بیماری *حسادت* و *جهالت* یا هر بیماری دیگری باشند، اما *مؤمن* از ایراد و انتقاد آنها یا *خودش را اصلاح می کند* و یا برای *نداشتن آن ایرادها،* خداوند را *شکر* و با *هنر هدایت نامحسوس* خود برای *إحسان* و *إصلاح* آنها، با استمداد از خداوند، تلاش می کند و برای خودش *امتیاز* می گیرد.
۴ـ احتمال دارد آنها، *خنده* شما را نشانه *خامی* و *بی دقتی* و *بی ادبی* و *تمسخر* شما تلقی کنند. مؤمن باید از این *مواضع تهمت* دوری کند.
۵ـ در مواجهه با *ایرادگیری* دیگران، مؤدبانه *وانمود* کنید که سخن آنها را بررسی خواهید کرد و با طرح *پرسشهای هنرمندانه،* زمینه *تفکر* آنها را هم فراهم کنید.
۶ـ توصیه شده *مردها،* مشکلات کاریشان را به خانه نیاورند، رفتار احتمالا غلط دیگران هم نباید در روابط شما با *همسرتان* کمترین تأثیری داشته باشد.
۷ـ عروس و داماد، *عقلا و قانونا و شرعا* نسبت به *همسر* خود *متعهد* اند اما قطعا چنین تعهدی نسبت به دیگر اطرافیانشان، ندارند. پس تحت هیچ شرائطی، از *جهاد* همسرداری خودتان غفلت نکنید.
👈واژه: والدین_سببی_نسبی #مؤمن
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۲۹۸۳
#پرسش
چندوقتِ پیش یه مشاوره مذهبی رفتم بنده نقاشم و از کودکی عاشق نقاشی بودم و فرزندم بدون اینکه من بهش یادبدم ذاتا عاشق نقاشی...باتوجه به استعدادش دوست داشتم اونو توکار هنری هدایت کنم امامشاوره مذهبی بهم گفت نقاشی برای منو ودخترم خوب نیست و گفت ما آدمای خیال بافی هستیم ، جدیدا میخواستم کلاس نقاشی برگزارکنم که باتوجه به صحبت مشاوره استخاره گرفتم وخیلی بددراومده،آیا این استخاره یاحرف این مشاوره برای من بایدحجت باشه؟استثنائا نقاشی روکنارگذاشتم به خاطراستخاره ای که گرفتم اما با توجه به حرفهای شماکه استخاره برای هرکاری درست نیست با امیدبه شروع نقاشی.. باتوجه به اینکه همسرم هم خیلی دوست داره من توکارنقاشی......باشم
#پاسخ
۱ـ ظاهرا در اسلام *مشورت* مجاز و ضروری است اما *مشاوره،* مجاز نیست و *مذهبی* و *غیر مذهبی* ندارد و مؤمن، *تکلیف* خودش را فقط *خودش* باید *تشخیص* دهد.
۳ـ انسان عاقل و بالغ و مؤمن، به *راهنمائی* های بدون *استدلال* و غیر *مستند،* نباید إعتناء کند.
۳ـ *سوق دادن مستقیم فرزند به کار خاص،* توسط مادر، او را از *نقش* و *تکالیف اصلیش* غافل می کند، ضمن اینکه باید با *اجازه* پدر باشد.
۴ـ جمله ای که از من نقل کردید، درست نیست. *فالگیری،* خلاف عقلانیت و اختیار است و *استخاره،* هم فقط همان *دعائی* است که حضرت سید الساجدین امام زین العابدین در *دعای ۳۳* صحیفه سجادیه فرموده اند.
۵ـ *مجوز شوهر* نمی تواند شما را از *نقش* و *تکلیف الهی* خود بازدارد. پس اگر نقاشی شما (خصوصا تدریس آن به دیگران)، در *جهاد* همسرداری شما *اختلال* ایجاد کند، مدیون خواهید بود.
۶ـ *نقاشی* یا *هر کار هنری* دیگری، به عنوان یک کار *تفریحی،* برای تمام بانوان، *مجاز* و خوب و مفید است و غالب بانوان عشایری و روستائی، به آن مشغول هستند، اما *هیچ کاری* نباید مردان و زنان مؤمن را از *نقش* و *تکالیف اصلی* آنها، غافل و منحرف کند.
👈واژه: #مشورت #مشاوره #فالگیری #استخاره #تکلیف
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام
@dr_ghofrani2