تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۸۳۳۸ #پرسش سلام علیکم و رحمه الله و برکاته 1⃣ نامه بنده از جانب من به شما بوده اما
#قطرات_بارانی_۸۳۳۹
#پاسخ
سلام و برکات الهی بر شما. از اینکه پیگیر مطلب هستید متشکرم.
۱ـ *هر حرکت، ارتباط، جریان، فعل، عمل و کاری* قطعا *دو طرف* دارد اما *جهتش، یکطرفه* است. اصلا طبق *توحید أفعالی،* همه *جهان،* جلوه *خلق* الهی است و خلقت الهی و *فیاضیت* او *یکطرفه* است و خداوند در إزاء خلقت خود چون بینیاز است چیزی دریافت نمیکند. (مثل انعکاس عکس انسان در آینه، که تداوم آن تصویر، به ادامه *حضور* ما مقابل آینه بستگی دارد.)
لطفا توجه کنید که *هر عمل* یا *فعلی* باید *عامل* و *فاعل* مستقلی داشته باشد. پس *برگشت،* عمل و فعل *جدیدی نیست،* و *انعکاس* هر صدا و فعل و کاری، در واقع *ادامه* و *برگشت* همان *رفت* صدا و فعل و عمل است و فعل و حرکت و جریان *جدیدی پدید نمیآید.*
۲ـ اولا: اینکه *ازدواج* نوعی *معامله* و بده بستان است مطلب درستی است. زن و شوهر سرمایههای مادی و جنسی خود را به *مشارکت* میگذارند. اما *وظیفهشناسی* هر کدام از آنها *اگر مؤمن* باشند (بر خلاف إلقائات موذیانه روانشناسان و مشاوران) باید *یکطرفه* و *مخلصانه* و *قربه الی الله* باشد. ثانیا: در بعضی از شهرهای ما *به غلط* جهیزیه را خانواده *دختر* تهیه میکنند (که با طلاق معمولا آن را پس میگیرند.) اما در اسلام، همه جهاز خانواده به عهده *مرد* آنست، ثالثا: زن مؤمن، *جز جهادهمسرداری* هیچ *تکلیف شرعی* و *قانونی* در قبال شوهرش ندارد. (همه یا بیشتر کارهائی که مادران نسبت به فرزندان ابراز میکنند ـ حتی شیر دادن ـ بخاطر تمایلات شخصی و *دلسوزیهای نفسانی* خود آنهاست و نه تنها *تکلیف شرعی* و *قانونی* آنها *نیست* بلکه اگر *مزاحم همسرداری* آنها باشد، چیزی در حد *حرام* است.) رابعا: زن و شوهر *مؤمن* فقط به *تکلیف* خود عمل میکنند و (مثل حضرت لوط علیه السلام و حضرت رسول أکرم صلی الله علیه و آله و امام حسن مجتبی صلوات الله علیه و حضرت امام جواد صلوات الله علیه و ....) هیچ کاری به وظیفهشناس بودن همسرشان *ندارند.* خامسا: زنان *خودسرپرست* متأسفانه در جامعه غربزده ما فراوانند اما (جز در موارد اضطراری که دختران حضرت شعیب علیه السلام اجازه درآمدزائی دارند)(یا زنان موظفند در *دفاع* شرکت کنند، اما) از منظر قرآن، *مطلوب* اینست که *رفاه* و *أمنیت* همه بانوان جامعه، توسط *پدران* یا *شوهران* یا *دولت اسلامی* تأمین شود تا آنها بتوانند *مأموریت آسمانی* خود را ایفا کنند. (خیلی جالب است که امروز غالب *مردم جهان* آنقدر که برای *زنان* و *کودکان غزه* برآشتفه شدهاند برای *مردان* غیور آن کمترین احساساتی ابراز نمیکنند!)(پس طبق شعور جهانی، *بانوان* قداستی دارند که مردان آن را *ندارند* لذا موظفند از بانوان با همه وجودشان حمایت کنند.)
لطفا بفرمائید *ترجمه* شما از عبارت *زوجتُک* چیست؟
۳ـ اولا: *اجازه* گرفتن از *مسئول* هر *مجموعهای* بالاترین درجه *شعور انسانی* است. *اجازه گرفتن* یعنی: (من چنین نیازی دارم، اما) لطفا *شما* که بر این مجموعه *اشراف* دارید بفرمائید که *این کار من* مناسب است یا خیر؟ مجازم یا خیر؟ ثانیا: به معنی *عقل و علم بیشتر نیست* بلکه به این معنی است که *من پذیرفتهام* که شما *مسئول این مجموعه* هستید. (شاید قبلا در مسافرتهای بین شهری دیده باشید که *مسئول سرویس بهداشتی* برای خود أمر و نهی داشت و مردم باید از او *اجازه* میگرفتند.)
۴ـ طبق حدیثی که نقل فرمودید: اولا: فقط به *معاونت* فرزند توصیه شده (که شاید ترجمهاش برایتان روشن نباشد.) ثانیا: این توصیه برای *پدر* است و *تکلیف قانونی و شرعی برای مادر* نیست. ثالثا: این توصیه برای اینست که خود پدر از *ابرار* و از *محسنین* و از *مؤلفین* و از *عالمان* و از *مؤدبین* باشد زیرا طبق *آیه ۳۳ سوره لقمان* هیچ پدری به خاطر فرزندش محاسبه و محاکمه و مجازات نمیشود در *دادگاههای دنیوی* هم هیچ پدری را به خاطر تخلف فرزندش محاکمه نمیکنند.
۵ـ بفرمائید آیا *مادر مکرمه* حضرت *مریم* سلام الله علیهما *کفالت* حضرت *زکریا* علیه السلام را پذیرفتند یا خیر؟ و *معنی* پذیرش کفالت آن حضرت چیست؟ با طرح کفالت آن حضرت دیگر لازم نبوده *ولایت نداشتن مادر* در امور فرزند گفته شود. (مداخله کاهنان معبد هم به خاطر دنیاطلبی و انحراف از شریعت حضرت موسی علیه السلام و نفاق و حسادت و کینه پنهان آنها نسبت به حضرت زکریا علیه السلام بود.)
۶ـ اگر بانوان *ولایت پدر* را مؤمنانه و هنرمندانه *رعایت* کنند، قطعا و حتما و همیشه، *همه مردان* با افتخار طبق *نظر بانوان* انجام وظیفه میکنند. *تکیه کلام* همه مردانی که *زنان مؤمن و فهیمی* دارند اینست: *هر چه مادرتان میگوید ...*
👈واژه: #جریان #یکطرفه #رعایت #ولایت_پدر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۳۴۰
#پرسش
با توجه به تاکید بسیار استاد بر تنها وظایف همسرداری و فرزندآوری برای بانوان، رسالت حضرت زینب در همراهی امام تا کربلا و شام و آن همه نقش آفرینی ایشان با وجود دوری از همسر و حتی صدیقه طاهره در بیان خطابهها و ... چطور توجیه میگردد.
#پاسخ
همه مردان و زنان مؤمن در *شرائط ویژه* باید از حالت *عادی* خارج شوند و باید به *مأموریتهای* مناسب زمان خود بپردازند و *حضرت زینب کبری* نیز (بعد از اینکه همسرشان، جناب عبدالله بن جعفر به فرمان *امام* باید در مکه میماندند) در سن حدود ۵۵ سالگی باید برای حفاظت از *امام زمان* و *پرستاری* از *امام بعد خود،* آنان را همراهی میفرمودند. لذا با *دو پسر رشید* خود در خدمت کاروان امام قرار گرفتند.
در همه غزوات صدر اسلام نیز *بانوان جلیل القدر* (حتی همسران رسول الله صلی الله علیه و آله) به مداوا و پرستاری از رزمندگان میپرداختند و در پشت جبهه، نقش پشتیبانی آنها را ایفا میکردند.
👈واژه: #امام #عادی #پرستاری #زینب کبری سلام الله علیها
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۳۴۱
#پرسش
*📌همراه با سوال شما*
استاد بعضی آقایون هستن که خودشون به کمال رسیدن و به همه وظایف و تکالیفشون به نحو احسن عمل میکنن (همسرداری و فرزندان و صله ارحام و ....). تجلی آیه فاستبقوالخیرات هستن! خیرات در همه امور... و به قول معروف شهید زنده!
از ابتدای ازدواج اینطوری بودن و اینو همه فک و فامیل خانمش دیدن و تو همه مسایل بیان میکنن و ربطی به خانمشون هم نداره.
رابطه نزدیکی داریم و دایم جلو چشممون هست یا خبر خوبیها و کارای خیرشون میرسه...
چطور ایشون رو با همسر خودم مقایسه نکنم؟ (من تو بدیهی ترین مسایل زندگی با مردی روبرو هستم که با هر هنر و ترفندی واردی میشم نمیخوان ارتقا پیدا کنه! و رفتارهاشون برای من باعث سختی و رنج شده. من به قول شما با اولین خواستگاری که ملاکهای اولیه رو داشتن ازدواج کردم و با کلی مشکل (حتی سر ساده ترین مسایل،) مواجهه شدم. این آقا خیلی به مرد ایده آل ذهن من نزدیک هستن و من دایم ایشون رو با همسرم مقایسه میکنم و میگم خوش به حال خانمشون)
چطور سختی خودم رو با راحتی اون خانم مقایسه نکنم؟! (میدونم نباید مقایسه کنم اما تفاوت سختی و راحتی ما از زمین تا آسمونه)
تو امتحانات خدا چطوری میشه که بعضی اوقات هر چی سختیه برا یه نفره و هر چی راحتی برا یه نفر دیگه؟! چطور آدم خودش رو مقایسه نکنه؟
امان از روزی که خدا آدم رو با یه کسی این مدلی دور و برش امتحان هم کنه.... از همه طرف واقعا کم میاره... و باید از درون و بیرون با همه توان مبارزه کنه... سخته استاد.. خیلی سخت..
👈واژه: #ازدواج #مقایسه
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۸۳۴۱ #پرسش *📌همراه با سوال شما* استاد بعضی آقایون هستن که خودشون به کمال رسیدن و ب
#قطرات_بارانی_۸۳۴۲
#پاسخ
سلام و رحمت الهی بر شما.
۱ـ در آفرینش حکیمانه الهی، *هر مخلوقی* ویژگیهای *خاص خود* را دارد به نحوی که *هیچ دو مخلوقی* مثل هم *نیستند* لذا به حکم *عقل،* هرگز و أبداً هیچ فردی نباید خود یا دیگران را با افراد دیگر *مقایسه* کند.
۲ـ از مهمترین روشهای *عداوت* و بدخواهی *شیاطین* با بشر همین است که آنها را با هر بهانهای به *ظاهربینی* و *سطحینگری* و به دنبال آنها به *مقایسه* میکشاند و به راحتی آنها را *میسوزاند* و از مسیر حق محروم میکند. (و خودش کیف میکند.)
۳ـ شما از *همه لحظات* و از *همه فراز و نشیبهای زندگی* و مهمتر از آنها *از درون* آن فرد مورد نظرتان قطعا خبر ندارید و نمیدانید *گذشته* او چگونه بوده و والدین و همسر و اطرافیان او *چه سختیهائی کشیدهاند* تا چنین محصولی را به جامعه عرضه کنند.
۴ـ نکته مهمتر اینکه *زندگی هر فرد محصول عمل خود اوست* پس داشتن *شوهر خوب* هیچ مشکلی را برای *زن او* حل نمیکند. لذا *زنان غافل یا خائن* برخی أز أنبیاء و أولیاء الهی صلوات الله علیهم، هیچ *خیری* از آن شوهران نمونه خود نبردند.
۵ـ ضمنا شما از *آینده* و *آخرت* ایشان هم کمترین خبری ندارید. پس وقتی گفته میشود *شراب نجس و حرام است* لطفا آن را *آزمایش* نکنید و وقتی عقل و علم به شما میگویند: *مقایسه* نکنید، آن را هم در ذهن خود *آزمایش* نکنید. درست همانطور که اگر میلیاردها به شما پول نقد میدادند که *روزه* خود را بشکنید، آن را *نمیپذیرفتید.*
۶ـ بانوی محترم؛ ظاهرا در زمان *عقد ازدواج* به شما نگفتهاند که شما: *مرجع* ، *استاد فلسفه* ، *معلم اخلاق* ، *حاکم شرع* و *مادر* این آقا *نیستید* بلکه *فقط* و *فقط* باید *هم سر* ایشان باشید تا با آراستگی و شیرینزبانی و چهره خندان و جذابیتهای فراوان و *هنر دلربائی* خود او را فقط *مجذوب خود* کنید تا *زمینه آرامش عقلانی* و *نشاط ایمانی* ایشان فراهم شود، *همین.*
۷ـ پس لطفا دست از معلم بازی بردارید و برای موفقیت در این *مأموریت الهی* فقط و فقط به *جذابتر شدن خود بپردازید* و با *هنر هدایت نامحسوس* خود نه تنها *ذهن* او بلکه *قلب* او را هم *تصرف* کنید که اگر او عاشق شما بشود عاشق باورهای شما هم میشود.
👈واژه: #هر_مخلوقی #عقل #مقایسه #قلب #تصرف
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۳۴۳
#پرسش
استاد این متن (یک دقیقه با وحی ۸) خیلی مرا به فکر برد وامیدوارم بتوانم بهره اش را ببرم اما برام ابهامی ایجاد کرد بنده به خاطر شرایطی جسمی که برام پیش آمده وناتوان شده ام پدر ومادرم مهمان منزلمان شدند تا بتوانند کمک حالم باشند وفوق العاده روحیه دست دل بازی واز خود گذشتگی در کمک به بنده دارند البته این روحیه شاکله ای ایست نه مخصوص فرزندشان ومتاسفانه به خاطر متفاوت بودن شاکله همسرم گاهی رنجیده خاطر شده ام در رعایت آداب مهمانداری وسپاسگذاری از والدینم مجبورم تذکراتی به همسر بدهم تا ابرازی از خود نشان دهد. آیا این کار را هم نباید کرد؟ چطور میتوان شاکله نامناسب کسی را تغییر داد تا این در کنارهم بودن ایجاد ناراحتی ودلشکستگی نکند البته همسرم خوش قلب هست ولی آدابی را نیاموخته که در خانواده ما جزو اصول وادب هست ودوست دارم به ایشان کمک کنم ولی با توجه به متن شما نمیدانم باید او را اصلاح کرد یا نه وظیفه ام چیست که هم همسر را یاری کنم هم والدینم دلخور نشوند؟
#پاسخ
*تعهد اصلی* شما *جهادهمسرداری* و *پشتیبانی* از همسر است. ضمنا *شما* و *والدین* شما *مهمان* جناب شوهر هستید پس لطفا بجای *معلم بازی* بکوشید *خوب همسرداری* کنید و با *تشویق نکات مثبت* همسر محترمتان و با *هنر هدایت نامحسوس* خود بطور *غیر مستقیم* خانواده را به *خیر* هدایت کنید.
👈واژه: #جهاد_همسرداری #خیر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۸۳۴۱ #پرسش *📌همراه با سوال شما* استاد بعضی آقایون هستن که خودشون به کمال رسیدن و ب
#قطرات_بارانی_۸۳۴۴
📌همراه با نظرات شما
راست میگه واقعا سخته
📌همراه با نظرات شما
بله خیلی مشکله
باید در اون جایگاه بود بعد قضاوت کرد
📌همراه با نظرات استاد
با سلام به همه. لطفا *مرگ* را در *کمین* خود باور کنیم و از *قضاوت* دیگران بپرهیزیم و فقط به *محاسبه خودمان* بپردازیم.
👈واژه: #مرگ #کمین #قضاوت
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۳۴۵
#پرسش
... ازدواج قسمته ...
#پاسخ
افراد تحت تأثیر روانشناسی و اشاعره چنین ذهنیتی دارند و *غفلت و تنبلی و جهالت* خود را (آگاهانه یا ناآگانه) به *خدا* و *قسمت* نسبت میدهند. اما از منظر عقل و قرآن، انسان در *همه أعمال خود قطعاً مختار است* و *هیچ عاملی از درون و بیرون* او را به کاری *مجبور* نمیکند.
👈واژه: #ازدواج #قسمت #مجبور
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۳۴۶
#پرسش
استاد شما میفرمایید باید زمینه تعقل اطرافیان رو فراهم کنیم و مسئول مستقیم تربیت فرزند نیستیم درسته؟
پسر من ۸ سالشه و از موضوعات مختلف براش سوال ایجاد میشه
مثلا از ازدواج صحبت میکنه که چجوری باید همسر پیدا کنم
یا اینکه کسی که شهید میشه بدون بابا چجوری زندگی میکنن
یا میپرسه اصلا زندگی یعنی چی
یا در مورد ائمه میپرسه که صحبتهای اونها از زمانهای قدیم چجوری به ماها رسیده
من فکر میکنم ذهن شلوغی داره میخام باهاش نهج البلاغه رو بخونم یعنی باهم بخونیم فکر خوبیه یا نه؟ چه پیشنهادی میدین؟
#پاسخ
*همه* فرزندان بشر طبق نظام حکیمانه الهی برای *رشد معرفتی* و *گویائی* و برای *بالغ* و *عاقل* شدنشان بسیار *کنجکاو* و *پرسشگرند* اما *والدین* (حتی اگر استاد و معلم و فقیه و مجتهد باشند) اجازه ندارند *نقش معلم* را *بازی* کنند و در دوران کودکی (که باید فقط محسوسات ادراک شوند) هرگز نباید با آنها از *معقولات* سخن بگویند. نهج البلاغه هم برای سطوح خیلی بالاتر است و به *مقدمات زیادی* نیازمند است. پس لطفا با *دلسوزیهای نفسانی* خود، فرزندتان را از معنویات *دلزده* نکنید.
👈واژه: #دلزده #همه
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۳۴۷
#پرسش
۲ـ پس برای اینکه بتوانیم *صدای هدایتگر خداوند* و *الهام* خالقمان را *بشنویم* باید بکوشیم فرق *ندای عقل مطمئنه* با *وسوسه نفس اماره* را با *تمرین* تشخیص دهیم.چه جورتمرینی؟
میشه یه مقداربیشترتوضیح بدید
#پاسخ
لطفا سن و تحصیلات و جنسیت و تجرد یا تأهل خود را بفرمائید.
👈واژه: #الهام #تمرین
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
تسبیح۲ (کانال دکتر غفرانی)
#قطرات_بارانی_۸۳۲۰ #پرسش آیا آیه های قرآن که مثلا درموردعذاب وهلاک کردن هستند صدرصد برداشت عذاب
#قطرات_بارانی_۸۳۴۸
#پرسش
استاد لطفا بفرمایید آیا شما هم با مفسرین هم نظرید؟!
#پاسخ
اگر *ظاهر* قرآن *حجّت* نباشد هرگز به *باطن* آن راه پیدا نمیشود. اما باید توجه کنیم که مخاطبین قرآن (به اندازه وسعشان) *موظف* به: *تفکر* و *تعقل* و *تأمل* و *تفقه* و *تدبر* در همین *ظاهر* قرآن هستند.
👈واژه: #ظاهر #قرآن #تدبر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۳۴۹
#پرسش
برداشت خودم در ارتباط با ناراحتی های گاه به گاه زندگی این است که این یک آتش است (فارق از گشتن به دنبال مقصر ) که خودم مسبب آن و برپایی جهنم در درونم شده ام ولی نمیدانم با علم به این موضوع چرا در ارتباط با مسائل عقیدتی و مذهبی دچار غفلت از این نکته میشوم 😔
#پاسخ
*تنها* راه *درمان* غفلت *دائم الذکر* بودن است. اینکه با هر بهانهای خود را *در محضر خالق و مالک و رازق و ارباب* خود ببینیم.
*شمرده* بجا آوردن *نماز* و *دقت* در مفاهیم و حرکات نماز و *دقت* در *ترجمه* دعاها و *گفتگوهای کوتاه قرآنی* میان دو نماز با *همسر* یا *أهل خانواده* در *ذاکر* شدن انسان بسیار مفیدند.
👈واژه: #درمان #غفلت #ذاکر
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2
#قطرات_بارانی_۸۳۵۰
#پرسش
اگر ما ، اجر و پاداش بیشتری از خدا بخواهیم، باید مشکلات و سختی ها ، فقر و ابتلائات و ...را، انتخاب کنیم؟
#پاسخ
*عوامل افزایش أجر و مزد* انسان از *منظر قرآن* عبارتند از:
۱ـ *حسنات.* (نیت زیبا + صورت عمل زیبا)
۲ـ *صدقات.* (گفتار عاقلانه و رفتار صادقانه)
۳ـ *قرض دادن.* (فداکاریهای اقتصادی و اجتماعی موحدانه)
إِنْ تَكُ *حَسَنَةً يُضاعِفْها* وَ يُؤْتِ مِنْ لَدُنْهُ أَجْراً عَظيماً (نساء/۴۰)
إِنَّ *الْمُصَّدِّقينَ وَ الْمُصَّدِّقاتِ* وَ *أَقْرَضُوا اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً يُضاعَفُ لَهُمْ* وَ لَهُمْ أَجْرٌ كَريمٌ (حدید/۱۸)
قطعا هر قدر *سطح* انسان در ریاضی، فیزیک، شیمی، پزشکی، مهندسی، خیاطی، فقه، فلسفه، .... *بالاتر* میرود، *مسائل* و *إبتلائات* او نیز *بیشتر* میشوند.
👈واژه: #حسنات #ابتلائات
🔻 ما را می توانید در رسانه های زیر دنبال کنید:
ایتا، بله، سروش، واتساب، تلگرام، سایت، اینستاگرام، روبیکا، ایمو
@dr_ghofrani2