eitaa logo
دکتر حسین صمصامی
325 دنبال‌کننده
75 عکس
24 ویدیو
3 فایل
- استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی - نمایندۀ مردم در مجلس شورای اسلامی - عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ارتباط با ادمین : @beh_mp54 جهت ملاقات حضوری : 09128003693
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در بودجۀ سال جاری، ارز 28500 برای برخی کالاهای اساسی توسط مجلس قبل حذف شده، دولت هم با افتخار و بدون بررسی اثر آن بر معیشت مردم اجرا کرده، نتیجه شده و خواهد شد تورم. بعد دولت و مجلس به دنبال عوامل گرانی می‌گردند و می‌اندازند گردن نقدینگی و افزایش حقوق کارگر و کارمند !
در پی مصوبۀ ابتدای سال دولت مبنی بر تبدیل ارز واردات کاغذ و مواد سلولزی از 28500 (ارز ترجیحی) به 42000 تومانی (ارز نیمایی) یعنی افزایش 47% ارز، قیمت انواع دستمال و پوشک بچه در بازار 50% افزایش یافت! دنبال تورم در نقدینگی و ناترازی‌ها نگردید، ریشۀ تورم در افزایش نرخ ارز است،‌آن هم به دست دولتمردان!
از ابتدای امسال، ارز 28500 برای حبوبات، بذر، محصولات باغی زراعی، کاغذ، لاستیک کامیون، صنایع سلولزی، چاپ، نوشت افزار، صنایع خودرو، شیلات، پلیمری، تجهیزات آزمایشگاهی، مواد اولیه دارو و ... به 42000 تبدیل و قیمت آنها در بازار با افزایش 50% مواجه شده است. دولت باید سریعا جلوی افزایش نرخ ارز را بگیرد. این افزایش قیمتها و تورم ایجاد شده برخلاف فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص توجه به معیشت مردم است.
نمایندگان محترم، مردم از گرانی‌ها ناراحتند. ستاد تنظیم بازار تبدیل شده به ستاد گرانی کالاها ! در یکماه اخیر با تغییر ارز ترجیحی به نیمایی : جو، روغن موتور، لاستیک کامیون، پوشک بچه، شکر و حبوبات را بین 28 تا 50% در بازار گران کردند. دولت با گران کردن ارز باعث گرانی می‌شود و بعد دنبال ریشۀ تورم در نقدینگی می‌گردد!
با تبریک به دکتر ، امید است رئیس جمهور جدید از سیاستهای غلط گذشته (تبعیت از بازار آزاد و گران‌سازی ارز در شرایط جنگ اقتصادی) اجتناب نماید تا مشکلات معیشتی مردم تشدید نشود و گرفتار تورم‌های سنگین نشویم. بستۀ سیاست‌ ارزی و راهکار اقتصادی تهیه شده که در صورت تمایل به دولت جدید ارائه خواهد شد.
از سال گذشته تاکنون بیش از ۴۸۵ قلم کالا از شمول ارز ۲۸۵۰۰ خارج شده و این روند در سال جاری شدت گرفته است. فاجعۀ حذف ارز ۴۲۰۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۱، دوباره به شکل چراغ خاموش در حال وقوع است. این یعنی افزایش قیمت‌ها و برداشت آن از جیب اکثریت مردم به نفع اقلیت.
بعد از حذف ارز 28500 تومانی حبوبات و شکر و گران شدن 50% قیمت آنها در ابتدای امسال، برخی نمایندگان اصرار به حذف ارز 28500 برنج نیز دارند. آیا این آقایان تعهد می‌دهند قیمت برنج داخل به کیلویی بالای 150 هزار تومان نرسد؟ قطعا خیر! مجلس باید از معیشت مردم کند، نه باشد بر سفرۀ مردم. راه حمایت از برنجکاران عزیز در شرایط فعلی، حذف ارز 28500 نیست بلکه باید هزینه های تولیدشان (مانند سم، بذر و کود) کاهش یابد. همچنین خرید تضمینی توسط دولت انجام شده و واردات برنج نیز کاهش یابد. بجای گران کردن باید از راهکارهای صحیح استفاده کرد.
جناب دکتر پزشکیان، در بیانیۀ اخیر اقتصادی جنابعالی در خصوص سیاستهای ارزی، مسیر مد نظر شما به شدت در حال اجرا است. دولت فعلی هم به سرعت در حال حذف ارز 28500 و گسترش شمول ارز اشخاص است. با اصرار بر ادامۀ این مسیر، شاهد افزایش قیمت دلار و تورم افسار گسیخته و کوچکتر شدن سفره و معیشت مردم خواهیم بود.
ضمن عرض تسلیت عاشورای حسینی، خبرهایی مبنی بر حذف ارز 28500 واردات برنج به گوش می‌رسد. این اقدامات در انتهای دولت سیزدهم بوی توطئۀ اقتصادی می‌دهد چراکه قیمت برنج نیز مانند حبوبات و 485 قلم کالای دیگر 50% گران خواهد شد. به عنوان عضو کمیسیون اقتصادی با این تصمیم مخالف و پیگیری‌ لازم را انجام خواهم داد
دو سال پیش که به بهانۀ رانت و فساد ارز 4200 را حذف کردید، چقدر موفق شدید؟ اکنون در حال حذف ارز 28500 هستید، یکسال بعد دنبال حذف ارز 40 و 60 هزار تومانی نخواهید بود؟ آیا افزایش قیمتها بعد از حذف 4200 را جبران کردید؟ فکر نمی‌کنید باز ارز آزاد به بالای 100 هزار تومان جهش خواهد کرد؟ به کجا چنین شتابان؟
60.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این گزارش‌های غلط به اصطلاح کارشناسی، خیانت به مردم و نظام است که ناآگاهانه و بعضا عامدانه به سفرۀ مردم آسیب می‌زند. گفتگوی جنجالی دکتر صمصامی در رادیو گفتگو تاریخ 30 تیر 1403
نقد و بررسی کابینۀ دولت چهاردهم در گفتگو با سایت مدیران نیوز : لینک فایل صوتی : https://modiraannews.ir/sedaye/%D9%86%D9%82%D8%AF-%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D9%87%D9%85/
تحلیل ارزی.pdf
991K
در ارتباط با علت‌العلل تورم اقتصاد ما دو تحلیل وجود دارد : گروهی علت را در کسری بودجه و نقدینگی و گروه دیگر علت را در نرخ ارز می‌دانند. در نوشتار زیر به بررسی این موضوع پرداختیم. توصیه می‌کنیم مخاطبان عزیز فایل پی‌دی‌اف پیوست را به دقت مطالعه بفرمایند.
بر اساس ابلاغیۀ امروز دولت، قیمت پایۀ کود اوره از 40 به 240 هزار تومان افزایش یافت. افزایش قیمت کود به بیش از دو برابر و لطمات شدید بر بخش کشاورزی، کشاورزان و سفرۀ مردم از پیامدهای آن خواهد بود. آقای مخبر، چرا زحمات دولت را در فقدان شهید رئیسی عزیز بر باد می‌دهید؟ لطفا فورا جلوی این مصوبه را بگیرید.
متاسفانه در کنار حذف 485 قلم کالا از شمول ارز 28500 و انتقال آن به تالار دوم نیما، بانک مرکزی در حال افزایش نرخ نیمایی است، یعنی قیمت این کالاها دو بار افزایش می‌یابد؛ یکبار با تبدیل ارز از 28.5 به 40 و بار دیگر از 40 به 44 هزار تومان! پروژۀ گرانسازی قرار است تا کجا ادامه یابد و چه کسی پاسخگوست؟ از سال 1369 تاکنون به دنبال نرخ بازار آزاد، ارز رسمی را از 7 به 44000 تومان افزایش دادیم، اما اکنون نرخ آزاد 60 هزار تومان است. آیا تعهد می‌دهید اگر نرخ رسمی را به 60 رساندید، باز نرخ بازار آزاد جهش نکند؟ راستی، تغییر نرخ ارز بر سفرۀ مردم و سرمایه‌های اجتماعی انقلاب چقدر بوده؟
گرانی‌های امسال و پارسال بخاطر حذف ارز 28500 بود. فیلم مصاحبۀ امروز با سایت اقتصادی را در آدرس زیر ببینید : https://www.eghtesad100.ir/fa/tiny/news-130148
امروز که همراه دیگر نمایندگان مجلس در مراسم تنفیذ رئیس جمهور محترم شرکت کرده بودیم، رهبری حکیم بار دیگر موضوع معیشت مردم را اولویت اول دولت مطرح نمودند. ما نیز مانند گذشته عمده مطالبات و راهکارهای خود را در راستای این فرمایشات و معطوف به بهبود معیشت و سفرۀ مردم قرار خواهیم داد.
وَلا تَحسَبَنَّ الَّذينَ قُتِلوا في سَبيلِ اللَّهِ أَمواتًا ۚ بَل أَحياءٌ عِندَ رَبِّهِم يُرزَقونَ شهادت مجاهد جبهۀ مقاومت، اسماعیل هنیه را به ملت غیور فلسطین، مردم شریف ایران و تمام آزادگان جهان تسلیت عرض می‌کنیم. شهادت این مردان خدا مژده‌ای است بر آزادسازی قریب‌الوقع قدس شریف، انشاالله.
با مصوبۀ شماره 70763 مورخ 1403/5/3 مبنی بر افزایش 6 برابری قیمت اوره، بررسی های میدانی حاکی از آن است عرضۀ کود اوره در بازار آزاد کمیاب و کشاورزان را با مشکل مواجه کرده است، چراکه دلالان به طمع کسب سودهای کلان از عرضۀ این کالای مهم امتناع کرده‌اند. انتظار است دولت فورا مصوبه فوق الذکر را ابطال نماید.
در چهار ماهۀ امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تامین ارز 28500 برای واردات کالاهای اساسی مانند ذرت، دانه‌های روغنی، جو، قند، شکر، کود، سم، بذر، حبوبات، شیلات، صنایع سلولزی، شیمیایی و ... حدود 2.5 میلیارد (معادل 30%) کاهش یافته و از این رو شاهد افزایش قیمت این کالاها و کوچک شدن بوده‌ایم.
طبق صورتجلسۀ وزیران از تاریخ 1403/5/8 نرخ خوراک تعدیلی گاز واحدهای تولیدی افزایش یافته که تبعات آن گرانی محصولاتی چون روغن‌موتور، نوشیدنی‌ها، ظروف یکبارمصرف، فرش، پوشاک و ... خواهد بود. از رئیس جمهور محترم تقاضا داریم با باطل کردن نخستین مصوبۀ گران‌ساز دولت جدید، از تکرار روال غلط گذشته بپرهیزند.
40.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نطق امروز مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی : انتخاب همتی برای تصدی وزارت اقتصاد مصداق آزموده را آزمودن خطاست خواهد بود. کاهش ارزش پول ملی و ادغام بانک‌های متخلف در بانک سپه در رزومه همتی دیده می‌شود.
گفتگوی تصویری دکتر صمصامی با رسانۀ "پولبک مدیا" در خصوص هدفمندی یارانه‌ها، ارز ترجیحی و تبعات گران کردن ارز رسمی در تورم اگر فرصت داشتید کامل ببینید : https://www.aparat.com/v/qdbqzrl
عیار مجلس مشخص شد: به رغم تاکیدات مقام معظم رهبری بر دارا بودن 12 ویژگی وزرای پیشنهادی، متاسفانه با هزینه‌کرد ریاست محترم جمهور از جایگاه رهبری و بیان اینکه وزرای پیشنهادی با هماهنگی ایشان برگزیده شده‌اند، فرمایشات معظم‌له به بوتۀ فراموشی سپرده شد و بحث و بررسی‌های مجلس نیز کارایی خود را از دست داد.