اقتصاد مظفری:
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
در کتاب مظفرنامه چنین حکایت شده که در ایران گوشت از قرار هر کیلو دو ریال بوده ،روزی قصابی های تهران سر از خود گوشت را یک ریال گران کردند.
مردم چون چنین دیدند عصبانی شدند و به خیابانها ریخته و بر علیه قصاب ها شعاردادند!
این خبر به گوش مظفرشاه رسید و اعضاء دولت برای آرام کردن مردم از او کمک خواستند! سلطان صاحب قران فکری کرد و گفت: بروید و به قصاب ها بگویید گوشت را دو ریال گران تر از آنچه خود گران کرده اند به مردم بفروشند! یعنی هر کیلو گوشت شد از قراری پنج ریال!
مردم چون دیدند قیمت گوشت بالاتر رفته این بار به خیابانها ریخته و این بار مغازه ها را به آتش کشیدند
هیئت دولت نزد قبله عالم رفتند و به عرض همایونی رساندند که تدبیر شاه شاهان کارساز نشد و مردم این کردند و آن نمودند! این دفعه مظفرالدین شاه گفت: حالا بروید و یک ریال گوشت را ارزانتر کنید! یعنی هر کیلو گوشت شد چهار ریال! و مردم هم پس از آن چون دیدند گوشت یک ریال ارزانتر شده برای سلامتی شاه دست به دعا شدند و در خیابان ها نماز شکرانه خواندند!
به این اقتصاد مظفری گفته میشود.
📚https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
شهید سلیمانی:
هر كس به مدارمغناطيسی علی بن ابی طالب(ع) نزدیکتر شد، اين مدار براو اثرمیگذارد، او کمیل بن زیاد می شود، او ابوذرغفاری می شود،اوسلمان پاک می شود.
عید غدیرخم مبارک.
ارادتمند:
دکتر مهدی منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
دوکلمه آموزش اقتصاد شماره یک:
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
نرخهای تسعیر ارز
الف چرا نرخ های تسعیر ارز تغییر می کنند.
نرخ تسعیر یا تبدیل ارز قیمتی است که یک ارز را می توان با ارز دیگری مبادله کرد (یعنی برای خرید یک یورو چند سن ژاپن لازم است). بطور نظری نرخ های تبدیل ارز باید در سطحی باشند که برابری قدرت خرید ارز (PPP ) را نشان دهد. این نکته بدان معناست که هزینه پرداختی برای انتخاب کالا یا خدمات (مانند یک قرص نان یا یک کیلو وات برق) باید در کشورهای مختلف یکسان باشد. بنابراین اگر سطح قیمتی یک کشور به دلیل تورم افزایش یابد، ارزآن باید به منظور بازده قیمت توان خرید کاهش یابد. برای مثال اگر تورم در ایالت متحده افزایش یابد، نرخ تبدیل دلار باید به گونه ای کاهش یابد که دلارهای بیشتری برای خرید همان محصولات در کشورهای دیگر دریافت شود.
در حقیقت قیمت توان خرید، کارکردی عملی ندارد زیرا نرخ های تسعیر ارز می توانند به دلیل احتکار ارز - خرید ارز به امید کسب سود هنگفت در آینده -- دستخوش تغییراتی شوند. مؤسسات مالی، شرکتها و افراد ثروتمند ارز خریداری کرده، و اگر ارزش نرخ ارز افزایش پیدا کند، به دنبال نرخ بهره بالاتر با درآمد سرمایه کوتاه مدت می باشند این استدلال به معنای آنست که نرخهای تسعیر ارز به دلیل احتكار ارز تغییر می کنند نه به دلیل قیمت قدرت خرید. بیش از ۹۵ درصد از معاملات ارز در دنیا صرفاً به دلیل . مسائل احتکاری می باشند نه در ارتباط با مسائل تجاری بانک ها و معامله کنندگان ارز سود قابل توجهی را از محل شکاف بین قیمت های خرید و فروش ارز بدست می آورند
ب نرخ های ثابت و شناور
به مدت ۲۵ سال پس از جنگ جهانی دوم، سطح بیشتر ارزهای اصلی توسط دولت ها تعیین می شد. سطح این ارزها نسبت به دلار آمریکا تثبیت یا تعیین می شد (مثلا از سال ۶۷- ۱۹۴۶، یک پوند انگلیس ارزشی معادل 80/2 دلار آمریکا داشت) و در ایالات متحده تضمین کرد که آنها می توانند یک اونس ارزش دلار آمریکا نیز نسبت به طلا تثبیت می شد. یک دلار آمریکا ارزشی معادل ۳۵ اونس طلا داشت، و بانک ذخایر فدرال در ایالات متحده تضمین کرد که آنها می توانند یک اونس طلا را به مبلغ ۳۵ دلار معاوضه کنند. به این سیستم، قابلیت تبدیل طلا گفته می شد. در صورت توافق صندوق بین المللی پول، امکان تعدیل این نرخ های ثابت برای تسعیر ارز وجود داشت. تثبیت قیمت ها به ازای دلار در سال ۱۹۷۱ خاتمه یافت، زیرا به دنبال وقوع تورم در ایالات متحده، بانک ذخایر فدرال طلای کافی جهت تضمین ارز آمریکا در اختیار نداشت داشت.
از اوایل دهه ۷۰ میلادی، سیستم نرخ های شناور تسعیر ارز در بیشتر کشورهای غربی ایجاد گردیده است؛ یعنی اینکه نرخهای تسعیر ارز بوسیله افراد خریدار و فروشنده ارزها در بازارهای ارز خارجی تعیین می شوند. نرخ تبدیل ارز شناور و آزاد به معنای آنست که این نرخ توسط نیروهای بازاری – سطح عرضه و تقاضا – تعیین می گردند. اگر خریداران بیشتری نسبت به فروشندگان برای خرید ارز وجود داشته باشند، قیمت تسعیر ارز افزایش خواهد یافت؛ اما اگر تعداد فروشندگان بیشتر باشد، نرخ تسعیر ارز دچار افت خواهد شد.
از زمان معرفی ارز مشترک در سال ۲۰۰۲، نرخ های شناور تسعیر ارز در میان بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر مشکل ساز نبود. اما نوسان نرخ یورو در برابر دلار آمریکا، ین ژاپن و دیگر ارزها همچنان ادامه دارد.
ج مداخله دولت
گاهی اوقات دولت ها و بانک های مرکزی سعی دارند تا ارزش ارز خود را تغییر دهند. آنها با استفاده از ذخایر ارز خا رجی در بازارهای ارز مداخله کرده تا ارزهای خود را خریداری نموده - به منظور افزایش ارزش آن - و یا جهت کاهش ارزش، آن را می فروشند. به نرخهای حاصل از این فرایند، نرخ های کنترل شده شناور تسعیر ارز می گویند. اما دلالان بورس بطور کلی پول بسیار بیشتری نسبت به پول دولت در ذخایر ارز خارجی دارند، از اینرو بانک های مرکزی یا دولت ها صرفأ قدرت محدودی برای تاثیرگذاری بر نرخ های تسعیر ارز دارند
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
◀️تورم چیست؟
✏ پدرم پنج هزار تومان سال88 بهم داد تا سیب زمینی بخرم، در راه گمش کردم و تا مدتها فکر میکردم کجا افتاده... اخیرا بین صندلی ماشین پیداش کردم. جالب بود وقتی فهمیدم اون موقع 25 کیلو سیب زمینی بهم میدادن و حالا 4 کیلو !؟ پدرم اون سال مالیات حقوق ازش کسر شده بود و اسکناس هم تغییر نکرده بود، پس چه اتفاق افتاده, چه بلایی سر پولهای ما میاید...
✏ تورم یا Inflation یعنی افزایش قیمت همه کالاها و خدمات. تورم بدلیل کاهش عرضه محصولات(کالا و خدمات) ویا افزایش عرضه پول پدید می آید. در زمان جنگ جهانی اول در آلمان یک روزنامه به قیمت 0.3 مارک طی دوسال بعد یعنی در ژانویه 1921 به 70 میلیون مارک رسید. این اتفاق در کشورهای دیگر همچون مجارستان نیز روی داد و اخیرا نیز ونزولا و ایران درگیر آن هستند.
✏ وقتی دولت ها به انتشار بیش از حد پول اقدام کنند، میزان عرضه پول افزایش و تقاضا برای خرید بالا می رود و کالاها و خدمات در مدت کوتاهی گران یا بعبارتی قیمت واقعی خود را پیدا می کنند. فرض کنید بانک مرکزی میزان پول نزد مردم را دو برابر کند, بمرور سطح قیمتها دوبرابر می شود, دستمزدها دوبرابر می شود ولی تولید، اشتغال، قدرت خرید و تمایل به سرمایه گذاری بیشتر نمی شود. این پدیده را خنثا بودن پول در اقتصاد می نامیم و اولین اثر آن ایجاد تورم و اثرات روانی در اقتصاد و جامعه می باشد.
✏ وظیفه بانک های مرکزی تا حدودی شبیه موسسه استاندارد است یعنی به مردم اطمینان دهند که پول در دسترس آنها قابل اعتماد است بطوریکه سه ویژگی پول یعنی (وسیله مبادله, وسیله سنجش و وسیله حفظ ارزش) را داراست. لیکن تورم باعث می شود هر سه این موارد خدشه دار شود طوریکه مردم بجای پول رایج از ارز دیگر کشورها (دلاریزه شدن) یا معاوضه با طلا و کالا (پول کالایی) استفاده نمایند تا ارزش پول خود را حفظ نمایند.
✏ وقتی دولتها بخواهند اقدامات عمرانی کنند مثل ساخت مسکن ارزان یا نیروگاه یا برای سالمندان و معلولین خدمات رفاهی ایجاد کنند یا حقوق جاری کامندان خود را پرداخت کنند باید منابع کافی از مالیات یا فروش اوراق مشارکت داشته باشند ، با این وجود دولتها می توانند فقط با چاپ پول هزینه ها را پرداخت کنند که در این حالت (مالیات تورمی) شکل می گیرد
✏ مالیات تورمی - مالیاتی فریبکارانه است زیرا از تمامی پولهای نقدی که مردم بصورت اسکناس یا در حساب های بانکی دارند اخذ می شود. اعم از اینکه قبلا مالیات پرداخت کرده باشند یا نه، هرروز و بصورت مخفی و پیوسته ارزش پول آنها کم می شود . در این بین صاحبان دارایی های غیر نقدی کمتر آسیب می بینند زیرا ارزش اموال آنها با کمی تاخیر به قیمت محاسبه می شود ولی افراد ضعیف و متوسط بیشترین آسیب را خواهند دید.
✏ راهکار: دولتها می توانند از چهار روش اقدام به کنترل تورم نمایند:
1- مدیریت صحیح هزینه های جاری: بطور مثال در ایران 80میلیون نفری بیش از 3 میلیون کارمند دولت وجود دارد درحالی که در ژاپن 145 میلیونی کمتر از 350 هزار کارمند وجود دارد
2-عملیات بازار باز(فروش اوراق مشارکت به مردم جهت توسعه های عمرانی و سرمایه گذاری های کلان در حوزه های دارای مزیت رقابتی بجای چاپ پول)
3- تغییر نرخ ذخیره قانونی (تعدیل ضریب فزاینده با کنترل بانکها و موسسات مالی در دادن وام متناسب با منابع واقعی خود)
4- اصلاح نرخ بهره واقعی پول بجای تعیین دستوری نرخ سود بانکها
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
📌قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ امروز شنبه ۱۷ تیر
🔹در معاملات امروز (شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۲) مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۱ هزار و ۲۵۹ تومان و نرخ حواله دلار نیز به ۳۷ هزار و ۵۰۹ تومان رسیده است.
🔹قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران به ۴۵ هزار و ۲۲۷ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۴۱ هزار و ۱۱۶ تومان رسیده است.
🔻نرخ دلار در صرافیهای مجاز
🔹مشاهدات میدانی از بازار ارز نشان میدهد که نرخ خرید دلار در صرافیهای مجاز ۴۰ هزار ۸۵۰ تومان و نرخ فروش آن ۴۱ هزار و ۲۵۰ تومان است.
🔹نرخ خرید یورو نیز در این صرافیها ۴۴ هزار و ۷۰۰ تومان و نرخ فروش آن نیز ۴۵ هزار و ۱۵۰ تومان است.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
📌جزئیات عضویت رسمی ایران در شانگهای/ آیا فرصت طلایی؟
🔹️امکان تجارت مستقیم و پایدار با کشورهای عضو، ایجاد اعتماد همه اعضا جهت تعامل همهجانبه، تقویت اثرگذاری در بازار بینالمللی نفت و گاز، کاهش هزینه حملونقل در صادرات و واردات، سرعت بخشیدن به روند حذف دلار از معاملات، مشارکت سازنده در حلوفصل مناقشات منطقهای و افزایش همکاری در زمینههای مختلف از قبیل انرژی و توریسم از جمله فواید عضویت ایران در شانگهای است.
🔹️بخش عمدهای از حل معضلات اقتصادی نظیر بیکاری، تورم و از طرفی رشد تولید و ثبات اقتصادی در پرتو همکاری با کشورهای سازمان شانگهای محقق خواهد شد.
🔹️باتوجه به وضعیت روابط اقتصادی و سیاسی ایران با غرب، اتخاذ رویکرد شرق محور و حضور رسمی در سازمان شانگهای یک فرصت طلایی برای کشور ما محسوب میشود.
🔹️با کاهش هزینه حملو نقل در صادرات و واردات و تعدیل تعرفههای گمرگی، تحولی شگرف در مبادلات تجارت بین المللی ایران در چشم انداز پنج ساله رقم خواهد خورد.
منبع: رسانه مرجع بانک مرکزی (ایبنا)
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊مشاري العفاسی؛ شیخ اهلسنت که یکی از محبوبترین قاریان حال حاضر است و در یوتیوب ۲۲ میلیون فالوور دارد، در آستانه #عید_غدیر این نماهنگ را در کمال تعجب در مدح امیرالمؤمنین(علیهالسلام) منتشر کرده است..
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
📌قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ امروز یکشنبه ۱۸ تیر
🔹در معاملات امروز (یکشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۲) مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۱ هزار و ۲۵۸ تومان و نرخ حواله دلار نیز به ۳۷ هزار و ۵۰۸ تومان رسیده است.
🔹قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران به ۴۵ هزار و ۲۵۴ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۴۱ هزار و ۱۴۰ تومان رسیده است.
🔻نرخ دلار در صرافیهای مجاز
🔹مشاهدات میدانی از بازار ارز نشان میدهد که نرخ خرید دلار در صرافیهای مجاز ۴۰ هزار ۸۵۰ تومان و نرخ فروش آن ۴۱ هزار و ۲۷۰ تومان است.
🔹نرخ خرید یورو نیز در این صرافیها ۴۴ هزار و ۷۷۰ تومان و نرخ فروش آن نیز ۴۵ هزار و ۲۰۰ تومان است.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
در دی ماه سال نود و پنج مصاحبه ای با خبرنگار یارخراسانی داشتم آن روز پیش بینی روزهای سخت نرخ ارز را برای دولت بعدی کرده بودم... خیلی ها به من خندیدند و گفتند دانشگاه های تهران بی سواد هم تحویل میدهد یکیش هم تو!!! مگر می شود نرخ ارز جهش چند برابری داشته باشد...بحران کدام است؟ مع الوصف آن روز بنده پیشنهاد ستاد بحران نرخ ارز دادم و البته چند تا خبرگزاری دیگر نظیر دانا و طوس هم منتشر کردند... و هیچ!
استاد ما دکتر احمد توکلی می گفتند بحران به شرایطی میگویند که در مدت کوتاهی قیمت ارز بین 25 تا 50 درصد افزایش یابد. این پدیده وقتی دوران بحران طولانی می شود، خطیرتر می گردد.
سیاست تثبیت در ایران زمان جنگ و در سال 1374 پس از بحران ارزی اعمال شد و کشور را از بلایا دور کرد. در زمان آقای هاشمی همین سیاست نرخ تورم 49.5 درصدی را طی یک سال به 23 درصد فرو کاست. به یاد دارم در جلسات بسیار طولانز محضر مبارک دکتر توکلی تاکید داشتند که بحران ارزی کشورهای مختلف من جمله مالزی را بررسی ویژه کنم و ماهاتیرمحمد نرخ پول ملی مالزی را برای 5 سال ثابت نگه داشت و خروج سرمایه را کنترل کرد. و سریعتر از همگنانش از بحران رست....
اکنون هم می گویم نااطمینانی نرخ ارز معلول تصمیمات سیاسی و سایه شوم سیاست بر اقتصاد است... خواهشاً سیاست مداران در زمینه اقتصاد و نرخ ارز سکوت اختیار نمایند....حداقل مدتی کوتاه سخن نگویند...
بخدا اقتصاد ارزی ما مدتی نیازمند سیاست تثبیت است...
شعری منتسب به یغما ی جندقی از شعرای غزلسرای سده سیزدهم ایران در عهد محمد شاه قاجار که مناسب احوال کنون ماست:
ما خراب غم و غمخانه ز می آباد است
ناصح از باده سخن کن که نصیحت باد است
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من
آنچه البته به جائی نرسد فریاد است
ارادتمند
دکتر مهدی منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کلیپ مرتبط با چهار سال پیش است
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
📌قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ امروز دوشنبه ۱۹ تیر
🔹در معاملات امروز (دوشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۲) مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۱ هزار و ۲۵۸ تومان و نرخ حواله دلار نیز به ۳۷ هزار و ۵۰۷ تومان رسیده است.
🔹قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران به ۴۵ هزار و ۱۸۳ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۴۱ هزار و ۷۶ تومان رسیده است.
🔻نرخ دلار در صرافیهای مجاز
🔹مشاهدات میدانی از بازار ارز نشان میدهد که نرخ خرید دلار در صرافیهای مجاز ۴۰ هزار ۸۴۰ تومان و نرخ فروش آن ۴۱ هزار و ۲۵۰ تومان است.
🔹نرخ خرید یورو نیز در این صرافیها ۴۴ هزار و ۷۵۰ تومان و نرخ فروش آن نیز ۴۵ هزار و ۲۰۰ تومان است.
مرجع: ایبنا
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
رانت و رانتخواری به زبان ساده
رانتجویی یا رانتخواری را میتوان بررسی روشهای «کسب ثروت» بدون مشارکت در «خلق ثروت» دانست. همواره در طول تاریخ مشاهده شده است که عدهای در تلاش هستند ثروت خلق شده توسط ديگران یا متعلق به بیتالمال را به تملك خود درآورند به جای اينكه خودشان خلق ثروت كنند.
اگر در دوران قبل از دولتهای مدرن، اين نوع تملك با ظلم و تعدی به حقوق دیگران انجام میشد در دوران جديد، بوروكراسی رانتساز، اين نوع انتقال ثروت را به صورت مسالمتآميز انجام میدهد.
در جوامع توسعه يافته، فرصتهای رانتی را با سالمسازی مقررات تا حدود زيادی از بين بردهاند اما در جوامع توسعه نيافته، توزيع اين فرصتهای پولساز كاملا در اختيار بوروكراسی است و البته هر از چندی، بوروكراتی مثل «خاوري» لو میرود اما اين فقط، قسمت پيدای كوه يخی است كه قسمت بسيار بزرگتر آن از نظرها پنهان است.
ديويد ريكاردو در اوايل قرن نوزدهم از اولین نوع رانت رونمایی كرد كه ناشی از ضرورت ايجاد شده برای افزايش توليد كشاورزی به دليل افزايش جمعيت بود. درجه حاصلخيزی زمين های مختلف يكسان نيست و میتوان از زمين درجه يك، درجه دو و درجه سه سخن گفت كه هزينه توليد يك واحد محصول در زمين درجه دو از زمين درجه يك بيشتر و در زمين درجه سه از هر دو بيشتر است.
اگر قيمت محصول به دليل افزايش تقاضای ناشی از افزايش جمعيت به حدی افزايش يابد كه كشت در زمين درجه دو هم توجيه يابد صاحب زمين درجه يك، مازاد درآمدی نسبت به صاحب زمين درجه دو خواهد داشت كه ناشي از نابرابری هزينه توليد در اين دو زمين است و میتوان از اين مازاد به عنوان «رانت» نام برد. اگر افزايش قيمت محصول باز هم ادامه يابد تا زمين درجه سه هم برای كشت داراي توجيه اقتصادی شود در اين صورت صاحب زمين درجه دو هم دارای رانت خواهد شد و البته رانت صاحب زمين درجه يك هم افزايش خواهد یافت.
رانتی كه ريكاردو از آن نام برد يك رانت طبيعی است و شايد گريزی از آن نباشد اما مشكل، رانت دستساز بوروكراسی است كه تحت پوشش نيتهای خيرخواهانه انجام میشود اما خروجی اصلی در بسياری از موارد، آن كار ديگر است!
شما میتوانيد به جاي عامل توليد زمين، سرمايه ريالی يا سرمايه ارزی يا مجوزهای مختلف برای فعالیت اقتصادی را در نظر بگيريد. اگر فردي سرمايه ريالی خود را با نرخ سود ٦ درصد از بوروكراسی بگيرد و فرد دومی با نرخ سود ١٢ درصد و فرد سومی با نرخ سود مثلا ٢٥ درصد كار كند مفهومش اين است كه قيمتها به حدی بالاست كه توليد فرد سوم توجيه اقتصادی دارد اما بوروكراسي دو نفر اول و دوم را صاحب صلاحیت دريافت رانت تشخيص داده است! (تمرين: معيارهای اعلامی و واقعی صلاحیت را تحقیق کنید).
در مورد سرمايه ارزی هم كسی كه دلار ۴۲۰۰ تومانی دريافت خواهد کرد نسبت به كسی كه نخواهد توانست سرمايه ارزی خود را با این نرخ تهیه کند ( و مجبور خواهد شد فعالیت خود را تعطیل کرده یا دلار آزاد تهیه کند) همین وضعیت حاکم خواهد بود. همچنین كسی كه مجوز كسب و كار خاصی را با روابط (نه ضوابط) از بوروكراسی گرفته نسبت به كسی كه همان مجوز را از صاحب رابطه ديگری با قیمت گزاف خریده یا اجاره كرده صاحب رانت است.
تمرين دوم: اين فهرست را تكميل كنيد!
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
هدایت شده از دکتر مهدی منصوری بیدکانی🎤
◀️بهترین کشورهای جهان برای آغاز یک کسب و کار کدامند؟
✏️کشورها در اروپای مرکزی و شمالی رتبههای بالای فهرست بهترین مکانهای جهان برای آغاز یک کسب و کار را در اختیار دارند اما یک کشور آمریکای مرکزی در صدر این فهرست قرار دارد.
✏️۹ کشوری که در صدر این فهرست قرار دارند عبارتند از:
۱- پاناما
۲- لوکزامبورگ
۳- سوئیس
۴- دانمارک
۵- فنلاند
۶- سوئد
۷- کانادا
۸- نیوزیلند
۹- نروژ
🥰کانال آموزش اقتصاد دکتر منصوری بیدکانی
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
📌قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ امروز سهشنبه ۲۰ تیر
🔹هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۱ هزار و ۲۵۷ تومان و نرخ حواله دلار نیز به ۳۷ هزار و ۵۰۷ تومان رسیده است.
🔹قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران به ۴۵ هزار و ۳۴۹ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۴۱ هزار و ۲۲۷ تومان رسیده است.
🔹اسکناس درهم امارات ۱۱ هزار و ۲۳۴ تومان ارزشگذاری شده و نرخ حواله درهم نیز ۱۰ هزار و ۲۱۳ تومان است.
🔻نرخ دلار در صرافیهای مجاز
🔹️مشاهدات میدانی خبرنگار ایبِنا از بازار ارز نشان میدهد که نرخ خرید دلار در صرافیهای مجاز ۴۰ هزار ۸۴۰ تومان و نرخ فروش آن ۴۱ هزار و ۲۵۰ تومان است.
🔹️نرخ خرید یورو نیز در این صرافیها ۴۴ هزار و ۸۹۰ تومان و نرخ فروش آن نیز ۴۵ هزار و ۳۰۰ تومان
منبع: ایبنا
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
◀️ دامپینگ چیست؟!
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
✏️دامپینگ در بازرگانی بینالمللی به معنی صادرات کالا با قیمت پایینتر از قیمت بازار داخلی و هزینه نهایی آن کالا است.
✏️دامپینگ همچنین به معنی شکستن قیمت توسط یک یا چند عرضهکننده نسبت به قیمت عرفی در بازار داخلی هم میشود.
✏️صادرکننده یا عرضهکننده بر اساس این سیاست در کوتاهمدت زیان میبیند اما بعد از مدتی با بیرون کردن رقبا از بازار میتواند بهعنوان فروشنده انحصاری، قیمت را تا حدی بالا ببرد که سود بهدستآمده، زیانهای گذشته را جبران کند.
سوال : آيا در بازار شهرکرد براي كالايي پديده دامپينگ رخ داده است؟!
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
جریان نفوذ اقتصادی بعد از انقلاب چگونه شکل گرفت؟ /همچنان رد پای سیاست های تعدیل در بانک مرکزی به چشم می خورد/مفسده جریان نفوذ اگر کاری تر از تحریم نباشد کم رنگ تر نیست! - رادار اقتصاد
https://www.radareghtesad.ir/news/30134/%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%81%D9%88%D8%B0-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B9%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%B4%DA%A9%D9%84-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA-%D9%87%D9%85%DA%86%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%AF-%D9%BE%D8%A7%DB%8C
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صحبت های چند سال پیش در خصوص هشدار در نگاه غیرراهبردی به گاز و آذربایجان
#مهدی_منصوری_بیدکانی
منصوری بیدکانی در یادداشت اختصاصی برای کانال ایتا:
جدیدا آقای رئیسی، رئیس جمهور کشورمان سفری به آفریقا داشته اند که از چند جنبه می تواند موثر و مفید باشد و حتی زمینهساز تسهیل ورود ایران به بریکس هم باشد. در جایی خواندم ورود ایران به سرزمین فرصت ها که دقیقا هم درست است ! که قبل از ما چین به خوبی این نکته را درک کرده بود
هر چند در یکسال گذشته آمار صادرات ایران به قاره آفریقا دو برابر شده اما سهم ما از واردات چند هزار میلیارد دلاری کشورهای آفریقایی کمتراز یک درصد است.
این قاره با اینکه حدود ۱۷% جمعیت دنیا ۶۵% زمینهای قابل کشت جهان را دارد یعنی یک فرصت بی نظیر جهت کشاورزی فرا سرزمینی در ایران بحق های ذخایر طلا و کبالت هم پیش کش.
در میان اخبار، اظهار نظری کاربردی هم از دکتر رضایی میرقائد خواندم که به اعتقاد بنده میتواند یک شروع خوب برای توسعه همکاری های راهبردی باشد تاسیس بانک مشترک ایران و آفریقا یعنی بانکی که میتواند حساب های دوجانبه داشته باشد؛ یعنی از جانب کشورها در کشور مقابل سرمایه ای تخصیص یابد تا بازرگانان طرفین بدون وابستگی به دلار و یورو با ارزهای رایج خود کشورها تجارت داشته باشند.
https://eitaa.com/dr_mansourieconomic
🔻