هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
🪐عدالت برتر است يا جود و بخشش؟
#نهج_البلاغه
▫️العَدْلُ يَضَعُ الاُْمُورَ مَوَاضِعَهَا، وَالْجُودُ يُخْرِجُهَا مِنْ جِهَتِهَا، و الْعَدْلُ سَائِسٌ عَامٌّ، وَالْجُودُ عَارِضٌ خَاصٌّ،..
🟠عدل، هرچيزى را در جاى خود قرار مى دهد ولى جود و بخشش آن را از مسيرش فراتر مى برد عدالت، قانونى است همگانى ولى جود و بخشش جنبه خصوصى دارد بنابراين، عدل، شريف تر و برتر است
🖊در واقع امام عليه السلام به دو نكته اساسى اشاره فرموده است: نخست اين كه نتيجه عدالت اين است كه هر كسى در جامعه به حق خويش برسد و هرچيز در جاى خود باشد. روشن است كه در اين صورت تمام افراد اجتماع به تلاش و كوشش برمى خيزند تا بتوانند حق عادلانه خود را بگيرند در نتيجه جامعه در سايه عدالت، شكوفا و فعال و مترقى مى شود. اما جود و بخشش چنين نيست زيرا چيزى اضافه بر استحقاق افراد است كه البته در جاى خود بسيار خوب و شايسته است ولى اى بسا همين صفت خوب و شايسته سبب شود كه عده اى به تنبلى روى آورند و تلاش و كوشش را كم كنند و به انتظار جود و بخشش سخاوتمندان بنشينند.
سپس امام عليه السلام به نكته مهم ديگرى اشاره مى كند، مى فرمايد: عدالت امرى است فراگير كه تمام جامعه انسانى مى توانند از آن بهره مند گردند و در سايه آن به زندگى آبرومندى ادامه دهند در حالى كه جود و بخشش فراگير نيست و هميشه موضعى و محدود است و روشن است چيزى كه آثار مثبت آن همه افراد جامعه را فرامى گيرد از چيزى كه جنبه محدود دارد بهتر و اشرف و افضل است.
📘#حکمت_437
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
11.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🟤الحاح در پیشگاه الهی عامل تقرب فزونتر
⏱زمان: ۲:۳۳ حجم: ۱۰.۶ MB
🎤استاد محمدعلی انصاری
🍁🌾🍁🌾
💎کانال نهجالبلاغه💎
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
#نهج_البلاغه
💎قَدْ يَکُونُ الْيَأْسُ إِدْرَاکاً، إِذَا کَانَ الطَّمَعُ هَلاَکاً
🟠گاه نوميدى نوعى رسيدن به مقصد است در آنجا که طمع موجب هلاکت مى شود
🖊اشاره به اينکه گاه انسان، پيوسته براى رسيدن به مقصدى تلاش و کوشش مى کند و طمع دارد به آن دست يابد در حالى که خدا مى داند شر او در آن است، لذا او را مأيوس و محروم مى سازد. در اينجا گرچه ظاهراً او به هدف نرسيده ولى در واقع هدف که سلامت و حفظ منافع است براى او حاصل شده است، بنابراين هميشه نبايد يأس و نوميدى را شکست و زيان محسوب داشت بلکه در بسيارى از موارد پيروزى و موفقيت است.
📘#نامه_31
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
💎آل محمد (عليهم السلام) ارکان دين اند
#نهج_البلاغه
▫️هُمْ عَيْشُ الْعِلْمِ، وَ مَوْتُ الْجَهْلِ
🟠آنها (آل محمد) مايه حيات علم و دانش و مرگ جهل و نادانى هستند
✍امام عليه السلام در اين تعبير علم و جهل را به صورت دو موجود زنده تشبيه کرده است که آل محمّد حيات به علم مى بخشند و جهل را مى ميرانند و يا به تعبيرى ديگر روح علم اند و سبب مرگ جهل.
📘#خطبه_239
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
14.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🌗رفتار اجتماعی امام صادق علیهالسلام
⏱زمان: ۵:۱۶ حجم: ۱۳.۹ MB
🎤استاد محمدعلی #انصاری
🌷کانال نهجالبلاغه🌷
@nahjol_balagheh
●➼┅═❧═┅┅───┄
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
#شیعه #مذهب_جعفری #تاریخ
❓ چرا مذهب شیعه را مذهب جعفری می گویند؟
🔻 در دوره امامت امام صادق(علیه السلام)، آزادی بیان نسبی با توجه به شرایط ویژه انتقال حاکمیت از بنی امیه به بنی عباس، به وجود آمد و نام امام صادق(علیه السلام) به عنوان داناترین امت اسلامی بر سر زبان ها افتاد و ایشان با بهره گیری از این فرصت، به تقویت مبانی اعتقادی و پاسخ گویی به شبهات بر پایه روایات صحیح اقدام نمود و این مهم ترین علت بود برای شکل گیری فقه و اعتقاد شیعه به صورت مستقل و اصیل.
شیعه هنوز هم خود را مدیون آن حضرت و پرورده میراث علمی ایشان می داند و برای همین است که مذهب شیعه را مذهب جعفری می گویند.
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
💎خطبه اى است كه بعد از بيعت مردم با آن حضرت ايراد فرمود و در آن به تمام افرادى كه در عصر عثمان اموال بيت المال را غارت كرده هشدار مى دهد
#نهج_البلاغه
◽️وَ اللَّهِ لَوْ وَجَدْتُهُ قَدْ تُزُوِّجَ بِهِ النِّسَاءُ وَ مُلِكَ بِهِ الْإِمَاءُ لَرَدَدْتُهُ. فَإنَّ فِي الْعَدْلِ سَعَةً، وَ مَنْ ضَاقَ عَلَيْهِ الْعَدْلُ فَالْجَوْرُ عَلَيْهِ أَضْيَقُ.
🟠به خدا سوگند، بيت المال تاراج شده را هر كجا كه بيابم به صاحبان اصلى آن باز مى گردانم، گر چه با آن ازدواج كرده، يا كنيزانى خريده باشند، زيرا در عدالت گشايش براى عموم است، و آن كس كه عدالت بر او گران آيد، تحمّل ستم براى او سخت تر است.
✍سرانجام به کسانى که دستهايشان به اين اموال آلوده است و تصوّر مى کنند اين تصميم امام(عليه السلام) به زيان آنهاست اندرز مى دهد که اين کار به نفع خود آنها مى باشد; زيرا اگر کسى عدالت بر او تنگ باشد ظلم تنگتر است چرا که عدالت اموال حلال او را به او مى دهد و تنها اموال نامشروعش را مى گيرد ولى اگر تن به عدالت ندهند و رسم ظلم و جور را زنده کنند، تمام اموالشان به خطر مى افتد; هم حلالشان و هم حرامشان!
📘#خطبه_15
@nahjol_balagheh
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
233.mp3
زمان:
حجم:
1.83M
#کلیپ_صوتی
🟠فاعل و قابل
🎤حضرت آیه الله جوادی #آملی
🌷کانال نهجالبلاغه🌷
@nahjol_balagheh
┄┄┅═✧❁🔸💎🔸❁✧═┅┄
هدایت شده از نهج البلاغه 🇮🇷
#نهج_البلاغه
❄️نَحْمَدُهُ عَلَى آلاَئِهِ، کَمَا نَحْمَدُهُ عَلَى بَلاَئِهِ
🌕ما او را بر نعمت هايش ستايش مى کنيم آن گونه که بر بلاهايش»
✍اشاره به اين که بلاهاى الهى هم در واقع، نوعى نعمت است همان گونه که در بحث فلسفه آفات و بلاها ضمن مباحث توحيد و عدل بيان کرده ايم. گاه بلاها سبب بيدارى و بازگشت به سوى خدا و ترک معاصى است و گاه ظاهراً بلا است ولى در باطن، نعمت است و ما تشخيص نمى دهيم. گاه کفار گناهان است و گاهى سبب شناخت قدر نعمت هاست چرا که تا انسان نعمتى را از دست ندهد و به مصيبتى گرفتار نشود ارزش نعمت ها را نمى شناسد و گر نه خداوند حکیم على الاطلاق بى جهت کسى را گرفتار بلايى نمى کند. پس بلاى او هم رحمت است و درد او درمان.
📘#خطبه_114
@nahjol_balagheh