حضرت آیه الله جوادی آملی
🍀فرازی از نامه ۵۳
🍀تنها مردم ستون دینند
بيان نوراني اميرالمؤمنين(سلام الله عليه) در آن بخشنامه رسمي که براي اداره مصر به مالک اشتر مرحمت کردند، با «إِنَّ» تعبير فرمودند که «إِنَّ عِمَادَ الدِّين وَ إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّينِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِينَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّة»؛ نظام را مکتب از يک طرف و مردم از طرف ديگر اداره ميکنند. آن نظامي که بحثهاي ديني و اعتقادي و ارتباط با خدا نداشته باشد زميني است و زمينگير ميشود، اما آن نظامي که به نظامآفرين به جهانآفرين به آسمان و زمينآفرين و به خود انسانآفرين تکيه ميکند اين ميماند؛ لذا نماز به عنوان الگو در اسلام عمود دين تلقي شده است که «الصَّلَاةُ عَمُودُ الدِّينِ»، اما اين دين بايد به دست مردم احيا بشود، اگر مردم خدايي ناکرده اين دين را نشناسند و عمل نکنند دين زنده نخواهد بود؛ لذا خيمه نظام را دو ستون اداره ميکند: يکي نماز که نمونه بحثهاي اعتقادي و ديني است که فرمود: «الصَّلَاةُ عَمُودُ الدِّينِ» و يکي مردم که فرمود: «إِنَّ عِمَادَ الدِّين وَ إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّينِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِينَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّة».
درباره نماز کلمه «إنّ» نيامده که «إنّ عمود الدين الصلاة»؛ ولي درباره امت با «إنّ» تعبير کرد. فرمود: مالک! نگو ما رهبري مثل عليبنابيطالب داريم، رهبر مردم اگر علي هم باشد مادامي که مردم در صحنه نباشند آن نظام شکست ميخورد، چه اينکه شکست خورده است. رهبر خوب يک طرف قضيه است. اگر کسي به داشتنِ رهبر خوب خدايي ناکرده بخواهد اکتفا بکند، همان قصه صدر اسلام است. فرمود من يک طرف قضيه هستم، قسمت مهم اين ستون را مردم به عهده دارند. با «إنّ» تعبير کرد، يک؛ با «عماد» تعبير کرد که غنيتر و قوي تر از عمود است، دو؛ فرمود: مالک! «إِنَّ عِمَادَ الدِّين» نگفت عماد سياست، نگفت ستون اقتصاد، نگفت ستون امنيت، نگفت ستون سياست، فرمود ستون دين مردماند! فرمود: «إِنَّ عِمَادَ الدِّين وَ إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّينِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِينَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّة». آن کسانی که جنگ ده ساله ـ نه جنگ هشت ساله! دو سال جنگ داخلي داشتيم و هشت سال جنگ خارجي ـ چه ترورهاي هفتاد و دو نفر را يا انفجارهاي رياست جمهوري را يا انفجارهاي دادگاه انقلاب يا انفجار عزيزان سپاه و بسيج در کوي و برزن را تحمل کرد همين مردم بودند.
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
خطرات جنگ شناختی
در حالی که مردم ایران اسلامی خود را برای یک جشن ملی در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی آماده میکنند، دشمنان با به راه انداختن جنگ شناختی و ادراکی درصددند فعالیتهای براندازانه خود را به نتیجه برسانند. در گذشته دشمن روی جنگ روانی متمرکز بود و اکنون با گسترده شدن فعالیت مردم در شبکههای اجتماعی و افزایش دسترسی به اطلاعات، بُعد عمیقتری از جنگ به اجرا در آمده است که دارای ویژگیها و تاکتیکهای ذیل است:
1ـ در جنگ شناختی (Cognitive warfare) اعتقادات، نگرشها و رفتار نخبگان و عامه جامعه هدف قرار میگیرد. به عبارت دقیقتر، در جنگ شناختی مدیریت ادراک صورت میگیرد که ترکیبی از طرحریزی، عملیات امنیتی، پوشش و فریب و عملیات روانی است و به تغییر و دستکاری شناخت جامعه نسبت به نظام سیاسی منجر میشود.
2ـ از بین بردن سرمایههای اجتماعی و معنوی نظام که سالها با نظام همراه و همدل بودهاند، یکی از ویژگیهای این جنگ است؛ برای این منظور دشمن با مستندسازیهای پیچیده و حیلههای رسانهای زیرساختهای فکری و مذهبی نظام را زیر سؤال برده و اعتقادات گذشته مخاطبان را با تردید روبهرو میکند.
3ـ پیروزی در جنگ شناختی سبب میشود دشمن در کوتاهمدت توانایی اثرگذاری بر رفتارهای جامعه را به دست آورد و رفتارهای آنان را در امور سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی دیپلماتیک به سمت مورد نظر خود سوق دهد.
4ـ تغییر باورهای نظام اسلامی یکی از کارویژههای اصلی جنگ ادراک است که در آن باور به اسلام، باور به کارآمدی نظام اسلامی و باور به امکان تداوم نظام اسلامی هدف قرار میگیرد و حتی با روشهای پیچیده درصدد بر میآید دوستان انقلاب را نسبت به آینده ناامید و مأیوس کند!
حمله به منبع ادراک به کمک اسلحه اطلاعات اساس جنگ شناختی را تشکیل میدهد و راهکار مقابله با آن نیز دفاع از منبع ادراک با کمک اسلحه اطلاعات است؛ در چنین وضعیتی، سانسور و سکوت نمیتواند به حل مسائل و مشکلات کمک کند؛ بلکه اصل متقاعدسازی و اقناع مخاطبان را باید در دستور کار قرار دهیم. اکنون یک بار دیگر سخنان مدافعان برجام، سینهچاکان CFT و حامیان مذاکره موشکی را به منزله بهرههای جنگ شناختی مطالعه کرده و تأمل کنید چگونه مردم را علیه منافع خودشان بسیج کردند!
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
قابل حدس!
«حسین مرعشی» از وابستگان مرحوم هاشمیرفسنجانی به بهانه دومین سالگرد وی همان شبههافکنیهایی را که پیشتر از سوی فاطمه هاشمی، دختر مرحوم هاشمی و چند نفر دیگر از نزدیکان وی صورت گرفته بود، تکرار کرده و میگوید: «در مورد رحلت آقای هاشمی کسی به هیچ سندی نرسیده که این اتفاق ناگوار ناشی از یک توطئه یا یک ترور باشد، اما جامعه هم نپذیرفته که این کار طبیعی اتفاق افتاده است. بله، ایست قلبی اتفاق افتاده، اما چرا؟ چون در سن بالا وقتی ایست قلبی اتفاق میافتد ناشی از سکته نیست، نقصی هست که در برخورد با این موضوع دقت کافی صورت نگرفته است.» واقعاً سؤالبرانگیز است که چرا پس از گذشت دو سال از درگذشت آقای هاشمی، خانواده ایشان همچنان از ایست قلبی یک فرد هشتاد و چند ساله! یک مسئله عجیب و مشکوک میسازند؛ در حالی که حتی خود نیز اعتراف میکنند هیچ دلیل و مدرکی بر غیر طبیعی بودن فوت وی وجود نداشته است و البته عجیبتر از این تردیدافکنی، بیان این جملات از زبان جامعه است یا به عبارت دقیقتر شبهه ایجاد کردن برای مردم در این باره است! حال هدف نزدیکان رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت از این تردیدافکنیها چیست و چه منافع سیاسی احتمالی برای بیان چنین اظهاراتی متصور هستند، پرسشی که حدس پاسخ آن چندان دشوار نیست!
https://eitaa.com/e_beman
▼ اخبار ویژه
🌹همکاری قاهره و ریاض در قتل خاشقجی
«محمد المسعری» معارض عربستانی سندی درز شده از دیوان پادشاهی سعودی را منتشر کرده که نقش مصر در هماهنگی با تیم امنیتی سعودی برای ترور «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد در دوم اکتبر در استانبول را نشان میدهد. دیوان پادشاهی سعودی در این سند با عنوان «بسیار سرّی و نامهای سرّی» که به «عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعات مصر و مدیر دفتر «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهوری مصر ارسال کرده است، به پیشنهاد دولت مصر برای همکاری امنیتی و اطلاعاتی در پرونده قتل خاشقجی پاسخ میدهد. طبق این نامه درز شده، سه نفر از اعضای تیم ترور خاشقجی عازم قاهره شدند که شامل «ماهر المطرب» یکی از اعضای تیم حمایت از «محمدبنسلمان» ولیعهد سعودی، «صلاح الطبیقی» پزشک متخصص کالبدشکافی و سرهنگ «منصور ابا حسین» بودند. این تیم رأس ساعت 10 صبح روز جمعه 28 سپتامبر 2018 با یک هواپیمای متعلق به نیروهای هوایی پادشاهی سعودی، وارد قاهره شد. در پایان این سند، از رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر به دلیل هماهنگشدن در عملیات ترور خاشقجی، با اسم رمز «شکار گرانبها» تقدیر شده است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ خبر ویژه
امیرآبادی فراهانی، عضو هیئترئیسه مجلس گفت: رؤسای قوا هر سال در بودجه سالیانه برای کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی اعتباری را دریافت میکنند که در بودجه سال آینده ۷۰ میلیارد تومان در اختیار رئیسجمهور قرار گرفته است. گفتنی است، این رقم در سال ۹۷ هم به همین میزان بود؛ اما درباره رئیس مجلس اعتبار ۴۱ میلیاردی وی در سال جاری با کاهش 31 میلیارد تومانی در سال 98 به 10 میلیارد تومان رسیده است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ سیدکمال خرازی در دیدار با هیئتی از مؤسسه ایتالیایی امور بینالمللی(IAI) با بیان اینکه هدف ترامپ، رئیسجمهور آمریکا فقط اعمال فشار بر ایران نیست؛ بلکه تضعیف و تجزیه اروپا را دنبال میکند، تصریح کرد: منافع اروپا ایجاب میکند که گامهای عملی در قبال برجام بردارد. خرازی با تصریح اینکه تن دادن اروپا به فشارهای آمریکا در این مقطع موجب فشارهای بیشتر آمریکا بر اروپا در آینده خواهد شد، هشدار داد: شکست برجام، امنیت اروپا را تحتالشعاع قرار خواهد داد.
https://eitaa.com/e_beman
◄ گزارش جدید پایش محیط کسبوکار اتاق بازرگانی ایران در فصل پاییز نشان میدهد، وضعیت محیط کسبوکار به روند نامناسب خود ادامه داده و در پاییز 1397 شاخص ملی محیط کسبوکار به 6/49 (نمره بدترین ارزیابی 10 است) رسیده است. همانند چهار فصل گذشته، نامساعدترین مؤلفه در محیط کسبوکار از دیدگاه فعالان اقتصادی قابل پیشبینی نبودن و تغییرات قيمت مواد اوليه و محصولات بوده است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ «ناظم دباغ» نماینده منطقه کردستان عراق در تهران از اقدام آمریکا برای تحت فشار قرار دادن اربیل و بغداد به منظور همراهی با تحریمهای ضد ایرانی انتقاد کرد. این عضو حزب اتحادیه میهنی کردستان گفته است، اربیل و بغداد نباید به آمریکا باور داشته باشند و باید منافع جغرافیایی خودشان را بررسی کنند. وی تأکید کرد، به آمریکا اجازه داده نخواهد شد از خاک عراق برای حمله به ایران استفاده شود.
https://eitaa.com/e_beman
◄ عزتالله یوسفیانمولا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه قیمت واقعی دلار در کشور ۷ تا ۸ هزار تومان است، گفت: علت اصلی توقف روند کاهشی قیمت ارز، آن است که موضوع سیاست بر قیمت ارز در کشور همچنان سایه افکنده است و تا زمانی که ارز سیاسی باشد با یک سخنرانی یا یک موضعگیری شاهد این افزایش و کاهش خواهیم بود.
https://eitaa.com/e_beman
بازگشت دروغ «جنگ بزرگ»
«علی خرّم» از چهرههای نزدیک به دولت در مطلبی نوشت: «اگر مایک پمپئو موفق شود اجلاس تبلیغاتی لهستان را به اجلاس سیاسی تبدیل کند، پیشدرآمد یک ائتلاف نظامی علیه ایران تلقی میشود!» او در ادامه تصریح میکند: «با اینکه تشکیل چنین اجلاسی در لهستان با اصول حقوق بینالملل و منشور ملل متحد در تضاد و تناقض است، ولی اگر اکثریت کشورهای دعوت شونده ابراز آمادگی بر هدفی نمایند و اجماع حاصل شود، خود به یک قانون نانوشته بینالمللی تبدیل میشود که حتی توسط بقیه کشورها علیه ایران میتواند بهکار گرفته شود.» این اظهارات در حالی است که متأسفانه دروغ «جنگ بزرگ» پیش از این و در جریان برجام هم به مردم گفته شد! اما مدعیان هرگز به مردم توضیح ندادند چرا آمریکا هم پیش از برجام و هم پس از شکست آن نتوانست علیه مردم ایران دست به اسلحه ببرد؟
https://eitaa.com/e_beman
15 درصد یارانه انرژی دنیا در ایران!
محسن دلاویز، مدیرعامل سازمان بهینهسازی مصرف سوخت گفت: ما از نظر مصرف انرژی در وضعیت مطلوبی نیستیم. با ۸۰ میلیون نفر جمعیت ۴۵ میلیارد دلار یارانه انرژی میدهیم؛ این در حالی است که چین با 1/5 میلیارد نفر، ۳۸ میلیارد دلار یارانه انرژی میدهد؛ لذا عزم جدی برای مصرف بهینه ضروری است. وی افزود: این حجم عظیم یارانه انرژی در ایران ۱۵ درصد یارانه دنیا است و کشش اعتباری بودجه هم جوابگوی این میزان یارانه نیست. دلاویز گفت: ما در هر صد کیلومتر، 8 لیتر مصرف سوخت داریم؛ اما این رقم در اروپا 5/5 لیتر است و به سوی مصرف 4 لیتر حرکت میکنند.
https://eitaa.com/e_beman
🌹👇اشرافیگری، اصلیترین مسئله انقلاب اسلامی
دکتر یدالله جوانی
به کوری چشم همه دشمنان انقلاب اسلامی و ملت ایران، جمهوری اسلامی در آستانه چهل ساله شدن قرار دارد. اگر انقلاب اسلامی به تعبیر دقیق، عالمانه و واقعبینانه رهبر کبیرش، یعنی حضرت روحالله «قدسالله نفسهالزکیه»، «معجزه قرن» و «انفجار نور» بود؛ به چهل سالگی رسیدن این انقلاب هم، با عبور از همه توطئهها، فتنهها و فشارهای ممکن و متصور، یک معجزه و در زمره شگفتیهای تاریخ بشر است. تاریخ بشر در حافظه خود، چنین شگفتی و عظمتی را به ثبت نرسانیده که یک نظام دینی و ولایی، در برابر همه قدرتهای شیطانی روزگار خود، به مدت چهل سال دست به مقاومت و ایستادگی زده، با حرکتی پرشتاب و رو به جلو، زمینههای افول و زوال قدرت دشمنانش را فراهم کند.
در این چهل سال، صدق یک حقیقت دیگر که در کلام امام(ره) آمده بود، آشکار شد و آن اینکه فرمودند، من از خارج و فشارهای بیرونی نگرانی ندارم، نگرانی من از داخل است! به عبارت دیگر، از نظر رهبر کبیر انقلاب اسلامی، اگرچه آمریکا به عنوان شیطان بزرگ دشمن اصلی این انقلاب است؛ ولی مسئله اصلی نیست. بر این مبنا، باید مسئله اصلی انقلاب را در داخل کشور جستوجو کرد. مسئله اصلی انقلاب اسلامی، مانند همه انقلابهای توحیدی در تاریخ بشر و از جمله صدر اسلام، پدیدآیی اشرافیگری در جامعه اسلامی است. آری، با اطمینان خاطر میتوان گفت، اشرافیگری پدیدآمده در این چهل سال در جامعه و به ویژه در میان برخی از کارگزاران نظام اسلامی، آن خطر اصلی تهدیدکننده انقلاب است.
اکنون دشمنان انقلاب اسلامی و ملت ایران، به این واقعیت پی بردهاند و برای ایجاد فاصله بین مردم و مسئولان به شکلهای گوناگون، در حال کار و تلاش هستند. براساس این قاعده عقلانی و تجربه شده، جای تعجب نیست که:
1⃣ دشمنان و عوامل داخلی آنان، برای به قدرت رساندن افراد دارای خلق و خوی اشرافی و زندگی اشرافی تلاش بیحد و حصری داشته باشند. رفتار دشمنان برای نفوذ در سالهای گذشته و به ویژه در مقاطع انتخابات، این واقعیت را آشکار میکند.
2⃣ دشمنان و عوامل داخلی آنان به ویژه از طریق شبکه نفوذ، آلوده کردن مسئولان نظام در هر سطح و رتبهای را در دستور کار خود قرار دهند. یکی از جلوههای خطرناک این آلودگی بیسر و صدا و مهلک، سوق دادن مسئول و کارگزار در نظام اسلامی به سمت زندگی اشرافی است، حرکتی که در ظاهر، نه خلاف اخلاق است و نه مغایر قانون.
🌹🌟با کمال تأسف باید گفت، دشمن ناتوان در بسیاری از عرصههای رویارویی و مقابله با انقلاب اسلامی، در این عرصه تا حدود زیادی موفق شده است. جریان مؤمن، انقلابی و وفادار به نظام ولایی و ارزشهای اسلامی، هوشمندانه در دهه پنجم انقلاب اسلامی، باید این مسئله اصلی انقلاب را حل کند. به طور قطع با حل این مسئله، حرکت انقلاب اسلامی شتاب خواهد گرفت و به حول و قوه الهی، ملت ما مرحله ساخت دولت اسلامی را به منزله سومین مرحله از فرایند پنج مرحلهای انقلاب برای رسیدن به تمدن اسلامی و حیات طیبه، پشت سر خواهد گذاشت. مهم این است که همه دلسوزان انقلاب و کشور، به این مهم توجه کرده و بدانند که «عدالت»، شعار اصلی جمهوری اسلامی بوده و اشرافیگری مسئولان قاتل اصلی عدالت است. اکنون عدهای از مسئولان گرفتار اشرافیگری شده، اما دشمن در جنگ نرم خود، به دنبال القای این مطلب است که همه کارگزاران و مسئولان در جمهوری اسلامی، زندگی و خلق و خوی اشرافی دارند. بدیهی است، مبارزه جدی با فساد و اجرای قاعده و قانون از کجا آوردهای از یک سو و به قدرت رساندن انسانهای پاکدست، سادهزیست و کاملاً مردمی از سوی دیگر، از الزامات حل مسئله اصلی انقلاب در دهه پنجم است. با حل این مسئله، همراهی مردم با نظام بیشتر شده، جنگ اقتصادی دشمن ناکام و شکوفایی اقتصادی با تحقق اقتصاد مقاومتی محقق خواهد شد.
https://eitaa.com/e_beman
از مخاطبان معزز استدعا دارد تحلیل کاربردی فوق را با دقت مطالعه و برای دوستانتان در تمامی گروهها و کانالها ارسال نمایید
برگی از #چهل سالگی انقلاب اسلامی
🌹👇میدانداری جوانان مؤمن و انقلابی
یکی از مهمترین تحولاتی که انقلاب شکوهمند ملت ایران رقم زد، کنار زدن افراد ناتوان، خودباخته، ناکارآمد و میدان دادن به جوانان با انگیزه بود. مصطفی چمران، محمدجواد تندگویان، مهدی باکری، حسن تهرانیمقدم، حسن باقری، مجید شهریاری، ابراهیم همت، عباس کریمی، محسن رضایی، احمد کاظمی، قاسم سلیمانی، داریوش رضایینژاد، مصطفی احمدیروشن، سعید کاظمیآشتیانی و محمدباقر قالیباف تنها چند نام از هزاران هزار جوان مؤمن، متخصص، کاربلد و با اعتماد به نفس هستند که در سایه انقلاب اسلامی ایران، زعامت امام خمینی (ره) و راهبری حکیمانه حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای به میدان آمدند و از دانش هستهای و فضایی کشور تا صنعت دفاعی ایران اسلامی و سازندگی کشور را پیش بردند و در دوران دفاع مقدس آن رشادتها و ظفرها را رقم زدند و اجازه ندادند دشمن تا بن دندان مسلح حتی یک وجب از خاک مقدس ایران را از آن خود کند؛ روندی که توانست تحولی شگرف در کشور ایجاد کند و آنچه امروز بیش از همیشه در جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی مهم و ضروری به نظر میرسد، امتداد این اتفاق مبارک و امتداد میدانداری جوانان در کشور است. متأسفانه، در سالهای اخیر و به واسطه قدرت گرفتن برخی جریانها اعتماد به جوانان کمرنگتر شده است و شاهد آن هستیم که برخی افراد در برابر تغییر نسلی در مدیریت کشور و میدان دادن به جوانان مؤمن انقلابی مانع ایجاد میکنند! چنانکه رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) میفرمایند: «مشکل کنونی کشور متأسّفانه بهخاطر وجود آدمهای بعضاً بیخیال و بعضاً سهلاندیش [است] که البتّه معدودند، اقلّیّتند؛ در مقابل انبوه عظیم جمعیّت انقلابی و آگاه و بصیر کشور چیزی نیستند امّا فعّالند: مینویسند، میگویند، تکرار میکنند؛ تکرار میکنند! دشمن هم به اینها کمک میکند... علاج کار کشور عبارت است از بیداری مردم، حفظ انگیزههای ایمانی مردم، بهکار گرفتن جوانان پُرانگیزه و مؤمن و تقویت درونی کشور؛ این راه علاج است؛ این همان راهی است که تا امروز ملّت ایران رفته است.»
https://eitaa.com/e_beman
🍀برگی از #نهج_البلاغه
🍀#نامه ۵
🍀بیت المال=امانت در دست توست
🌹🌹حضرت امیرمومنان :
✅و إِنَّ عَمَلَكَ لَيْسَ لَكَ بِطُعْمَةٍ وَ لَكِنَّهُ فِي عُنُقِكَ أَمَانَةٌ وَ أَنْتَ مُسْتَرْعًي لِمَنْ فَوْقَكَ لَيْسَ لَكَ أَنْ تَفْتَاتَ فِي رَعِيَّةٍ وَ لَا تُخَاطِرَ إِلَّا بِوَثِيقَةٍ وَ ....
✅همانا پست فرمانداري براي تو وسيله آب و نان نخواهد بود، بلكه امانتي است در گردن تو،
🍀 بايد از فرمانده و امامت اطاعت كني، تو حق نداري نسبت به رعيت استبداد ورزي، و بدون دستور به كار مهمي اقدام نمايي،
🍀 در دست تو اموالي از ثروتهاي خداي بزرگ و عزيز است، و تو خزانه دار آني تا به من بسپاري،
🍀 اميدوارم براي تو بدترين زمامدار نباشم، والسلام
✅تدوین:مرتضوی نژاد
https://eitaa.com/e_beman
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹 یاد آوری نعمت #چهل سالگی انقلاب اسلامی در #سی شب با قرآن (8)
[سوره الفاتحة (1): آيه 7]
صِراطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَ لا الضَّالِّينَ (7)
(خداوندا! ما را به) راه كسانى كه آنها را مشمول نعمت خود ساختى، (هدايت كن) نه غضب شدگان و نه گمراهان!
🌹🌙امام خامنه ای در دیدار جمعی از دانشجویان استان کرمان ۱۳۸۴/۰۲/۱۹
جمهوری اسلامی - یعنی نظام مردمی، نظام مستقل، نظام مبتنی بر ارزش های اصیل، نظام مبتنی بر آزادی فکر و عدالت اجتماعی - یک هدیه ی الهی به ملت ایران است. خدای متعال این هدیه را مفت و مجانی به ملت ایران نداده است. نسل هایی تلاش کردند، نسل قبل از شما مجاهدتِ سخت و دشواری را متحمل شدند؛ خدای متعال هم وعده کرده است که برای مجاهدت پاداش قائل است. پاداش نه فقط پاداش اخروی است، بلکه در همین نشئه ی زندگی هم پاداش داده می شود؛ «کلاً نمد هؤلاء و هؤلاء من عطاء ربک»؛ هرکس تلاش کند، به نتیجه ی آن تلاش خواهد رسید.
ملت ایران تلاش کردند؛ خدای متعال هم این هدیه را به آنها داد؛ یعنی یک نظام مردمی که پایه های آن بر ضدیت با فساد و انحراف و کجروی و وابستگی نهاده شده است. این هدیه را باید نگه داشت. این طور نیست که اگر خدا به قومی نعمت داد، آن قوم خاطرجمع باشند که این نعمت برای آنها خواهد ماند.
شما در سوره ی حمد می خوانید: «صراط الّذین انعمت علیهم غیرالمغضوب علیهم و لاالضّالّین»؛ یعنی «مغضوب علیهم» و «ضالّین» هم جزو «انعمت علیهم» اند. نباید تصور شود که خدا به عده یی نعمت می دهد و عده یی را گمراه می کند و مورد غضب قرار می دهد؛ نه، «غیر المغضوب علیهم» به حسب ترکیب نحوی عربی، صفت «انعمت علیهم» است. خدا به انسان های زیادی نعمت داده است. نعمت دادشده گان دو نوع اند؛ یک عده کسانی هستند که با عمل خود، با سوء رفتار خود، با تنبلی خود، با انحراف خود و با دل سپردن و تن سپردن به هوس های زودگذرِ منحرف کننده، نعمت را بر باد دادند؛ یک عده هم کسانی هستند که نعمت را با کوشش و تلاش و شکرانه ی خود نگه داشتند. کسانی که نعمت را بر باد دادند، «مغضوب علیهم» و «ضالین» اند؛ آنهایی که نعمت را نگه داشتند، «غیرالمغضوب علیهم و لا الضّالّین» اند.
تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
▼ حرف روز
فوبیای جنگ و آمریکای ضعیف!
روزهای اخیر خط خبری و تحلیلی در مجموعه رسانهای اردوگاه نظام سلطهـ که از رسانههای آمریکا، رژیم صهیونیستی، اروپایی تا ارتجاع عربی منطقه و رسانههای همسوی آنها در داخل امتداد داردـ شروع شده که هدف اصلیاش تدارک زمینههای «جنگهراسی» در داخل است. در این سناریو تلاش میشود نشانههای «واقعنمایی» از تهدید و هجمه احتمالی آمریکا به جمهوری اسلامی ایران یکی پس از دیگری با ضریب باورپذیری تصاعدی پشت سر هم ردیف شود تا مخاطب عمومی که از سواد رسانهای و تحلیل رفتارهای دروغ آنها بهره کمی دارد، تحت تأثیر این فضا قرار بگیرد و مردم و مسئولان رفتارهایی ناسازگار با تعادل و آرامش زندگی و بازار کسبوکار بروز دهند؛ برای نمونه در اثر دامن زدن به فضای بیاعتمادی به آینده بازار و اقتصاد ایران، برخی تجار و بازاریان و دلالان سودجو درصدد انباشت و احتکار یا قاچاق و گرانفروشی اجناس و کالاهای ضروری مردم برآیند و از این طریق تعادل و ثبات جامعه به هم ریخته شود. در این باره باید توجه داشت، اولاً، این اقدام اردوگاه سلطه عملیات روانی و جنگ رسانهای جدیدی است که اتفاقاً بخش مهم و اصلی رهیافت هیبریدی(ترکیبی) آمریکا علیه ایران اسلامی را در مقطع کنونی تشکیل میدهد و دقیقاً دنبال به وجود آمدن چنین فضای احساس ناامنی روانی در جامعه ایران هستند تا زمینه ورود آنها به جدول بعدی راهبرد ترکیبی فراهم شود. ثانیاً، در عالم واقع، اساساً آمریکاییها عُرضه و توان عملیاتیسازی نمایش تهدیدهای خود را ندارند؛ چرا که به شدت درگیر خود شدهاند؛ تعطیلی بیش از یک ماهه دولت و خانهنشینی حدود 800 هزار کارمند کاخ سفید، بدهی عمومی و شرکتی بیش از 22 تریلیون دلاری، خروج مفتضحانه از سوریه و افغانستان و در مرحله بعد از منطقه استراتژیک غرب آسیا، درگیری با همپیمانان اروپایی و شرکای تجاری و از دست دادن قدرت اجماعسازی و ائتلافپردازیهای جدید تنها بخشی از ناتوانیهای آمریکا در وضعیت کنونی است که توان هر نوع اقدام و برنامهریزی جدیدی را علیه بازیگری خلاق مانند ایران از آنها میگیرد. کاری که ما در داخل باید بکنیم، این است که فریب اغواگری رسانهای و عملیات روانی آنها را نخوریم و با خدمت بیشتر و حل مشکلات مردم زمینههای داخلی طمعورزی آنها برای برنامهریزی علیه ایران را مسدود کنیم که این مهم با انسجام ایرانیها شدنی است.
https://eitaa.com/e_beman
▼ گزارش روز
🌹👇اولویت حیاتی
«محمدرضا جلاییپور» از دستگیرشدگان فتنه سال ۸۸ به تازگی طی یادداشتی با اشاره به مفهوم «به رسمیت شناختن در حوزه اجتماعی» نوشته است: «ایرانیانی که سبک زندگی و باورهای سیاسی، اجتماعی و دینیشان مورد پسند اصولگرایان، صداوسیما و بیشتر حکمرانان جمهوری اسلامی است، زیر ۳۰ درصد جمعیت امروز ایران را تشکیل میدهند!» وی درباره اوضاع اجتماعی مینویسد: «وضعیت امروز بدتر از قبل از انقلاب است»! درباره اینکه ادعای این چهره اصلاحطلب کاملاً مردود و غلط است، هیچ بحثی وجود ندارد و آنچه در متن جامعه مشاهده میشود، برگزاری با شکوه مراسمها و آیینهای مذهبی است، شکست پروژههای دینزدایی از جامعه ایران با وجود سرمایهگذاریهای هنگفت پر واضح است! درباره درصد و آمارهایی هم که چهرههایی چون جلاییپور میدهند، با توجه به سابقه درخشان آنها در آمارسازی و ادعای تقلب با وجود 11 میلیون اختلاف رأی در انتخابات ریاستجمهوری دهم تکلیف روشن است! اما آنچه در این میان نگرانکننده است و باید نسبت به آن حساس بود، القای این دروغ است که «وضعیت امروز بدتر از قبل از انقلاب است»! دروغی از جنس تقلب در انتخابات سال 88 که میتواند بخشهایی از جامعه را تحت تأثیر قرار دهد! جملهای که در کنار مدینه فاضلهسازی رسانههای نزدیک به خاندان پهلوی و... میتواند برای نسلهایی که هیچ سابقه و تجربه و ذهنیتی از آن دوران تاریک ندارند، بدبینی به انقلاب را به وجود آورد! از این رو تبیین و توصیف و توضیح دقیق دستاوردهای انقلاب اسلامی و جهشهای ایران پس از انقلاب و شرایط دوران پهلوی یک ضرورت و اولویت بسیار مهم و حیاتی است.
https://eitaa.com/e_beman
▼ اخبار ویژه
🌹👇فروش نفت در اتاق تاریک!
با وجود دو عرضه موفق نفت خام در بورس انرژی در آبان ماه و تأیید موفقیت بخش خصوصی در صادرات محمولههای نفتی خریداری شده از بورس از سوی وزیر نفت، به نظر میرسد همچنان مدیران این وزارتخانه روی خوشی به این سازوکار ضد تحریمی نشان نمیدهند. سیدعلی حسینی، مدیرعامل بورس انرژی درباره اینکه تلاش وزارت نفت برای فروش نفت در اتاق تاریک در کنار عرضه نفت در بورس انرژی چه پیامدهایی خواهد داشت، گفت: «این موضوع یکی از آفتهایی است که بورس انرژی نیز نسبت به آن معترض است. اصولاً هر اقدامی که باعث شود کنار بازار شفاف عرضه کالا، مسیر دیگری بازگشایی شود، به طور حتم کار غلطی است.» در همین راستا، به تازگی مسئولان وزارت نفت با اخذ مجوز از شورای عالی هماهنگی اقتصادی، نفت خام را با شرایطی جذابتر و قیمتی پایینتر از بازار بورس به فروش میرسانند. گفتنی است، این اقدام که از طریق مذاکره با خریداران در فضای غیرشفاف و غیر رقابتی اتاق تاریک صورت میگیرد، طبیعتاً موجب تضعیف و کساد شدن بازار بورس خواهد شد.
https://eitaa.com/e_beman
◄ اسماعیل بخشی از افراد مرتبط با گروهکهای برانداز که قصد به انحراف کشاندن اعتراضات کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه را داشت و به دروغ مدعی شده بود مورد شکنجه قرار گرفته، دستگیر شد. گفتنی است، بررسیها نشان میدهد با طراحی صورت گرفته، مقرر شده بود وی از کشور خارج شود و ادعای خود درباره شکنجه علیه نظام را در خارج از کشور ادامه دهد.
https://eitaa.com/e_beman
◄ حسین مرعشی، طی سخنانی درباره برنامه اصلاحطلبان برای انتخاباتهای آینده گفت: اگر قرار است اصلاحطلبان در مجلس و انتخابات حضور داشته باشند، باید بزرگان وارد عرصه شوند؛ ولو اینکه رد صلاحیت شوند. وی ادامه داد: ما اصلاحطلبان باید اشتباهات خود را بپذیریم. در انتخابات ۹۲ دکتر روحانی را به عنوان فردی که نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای امنیت ملی بوده است، انتخاب کردیم تا بتوانیم در جهت اصلاح امور کشور گام برداریم.[!]
https://eitaa.com/e_beman
◄ مطابق با اطلاعات اخذ شده از سازمان خصوصیسازی، از ابتدای سال 1397 تا پایان آذر ماه سال جاری، 51 مورد واگذاری انجام شده که ارزش این واگذاریها حدود 3 هزار و 900 میلیارد تومان است. 21 مورد از واگذاریهای صورت گرفته مربوط به واگذاری شرکتهای دولتی بوده و 30 مورد بعدی واگذاری مایملک دولتی اعم از زمین، عرصه و اعیان، جایگاههای سوخت، انبار، سیلو و سردخانه است.
https://eitaa.com/e_beman
◄ گودرزی، عضو کمیسیون تلفیق درباره پیشبینی بندی در لایحه بودجه ۹۸ مبنی بر مکلف شدن پزشکان در استفاده از دستگاههای کارتخوان به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی و وجود برخی فشارها برای حذف این بند گفت: آنچه درباره مالیات بر درآمد پزشکان گفته میشود، رقمی حدود هفت هزار میلیارد تومان است که متأسفانه رقمی بسیار کمتر بابت مالیات سالیانه از این بخش پرداخت میشود.
https://eitaa.com/e_beman
◄ سازنده مستند روحانی در سال ۹۲ از حکم چهار ماه حبس قطعی خود به دلیل شکایت دولت خبر داد و گفت: اگر میدانستم دولت فعلی تا این حد بیجنبه است، نطق روحانی را نمینوشتم و از این بابت پشیمانم. وی گفت: شکایت وزیر بهداشت بابت یادداشتی بود که از من در برخی پایگاهها منتشر شده بود و من پیشنهاد میکنم آن متن بار دیگر منتشر شود تا مخاطب ببیند در این ماجرا مجرمیتی احساس میکند.
https://eitaa.com/e_beman
◄ یک منبع آگاه اعلام کرد، رئیس، معاون و چهار نفر از مرتبطان شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد به دست سربازان گمنام امام زمان(عج) دستگیر شدند. شنیدهها حاکی از آن است که علت دستگیری افراد فوق، ارتشا، مشارکت در قاچاق، فروش و توزیع ۱۰ میلیون لیتر سوخت خارج از شبکه و به صورت باندی در حد کلان بوده است.
https://eitaa.com/e_beman
🌿برکناری حاکم مکه به دلیل افشاگری
مجتهد، افشاگر سعودی در پست توئیتری خود نوشت: به نظر میرسد دو اقدام «خالد فیصل» امیر منطقه مکه سبب عصبانیت محمدبنسلمان، ولیعهد عربستان شده و به همین دلیل وی دوره حاکمیت فیصل را تمدید نکرده است. وی افزود: فیصل طی یک اقدام احمقانه اخبار مربوط به ترور جمال خاشقجی را به اطلاع پادشاه عربستان میرساند؛ چرا که فکر میکرد او شخصاً وارد عمل میشود اما پادشاه پس از چند دقیقه موضوع را فراموش کرد و بنسلمان این رفتار خالد فیصل را به عنوان سوء نیت وی از یاد نبرد. وی افزود: اقدام دوم نیز سخنان خالد فیصل در برابر دوربینها درباره اوضاع نامناسب اقتصادی کشور و خروج سرمایه از عربستان بود که نشان میداد اقدامات و سیاستهای بنسلمان در زمینه سرمایهگذاری شکست خورده است.
https://eitaa.com/e_beman
🌹🌙 اختیارات معاون اول محدود شده است؟
محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی درباره نقش معاون اول رئیسجمهور در دولت روحانی اظهار داشت: باور من این است که آقای جهانگیری در دوره اول حجم مناسبی از اختیارات را از ناحیه رئیسجمهور در اختیار داشت؛ ولی در برههای رئیسجمهور تا حدودی توجه کافی را به مشورتهایی که از ناحیه معاون اول داده میشد، مبذول نداشت. وی افزود: در حال حاضر، وضعیت به صورت اول برگشته و نقش آقای جهانگیری تقریباً مشابه دوره اول است. گفتنی است، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور قصد دارد نشان دهد در دولت دوم روحانی محدود شده و مانند دولت اول اختیارات لازم را ندارد!
https://eitaa.com/e_beman