🔰جدال توئیتری در پاسخ به یک شبهه
🌧سیدمحمدعلی ابطحی، روحانی و سیاستمدار اصلاحطلب در توئیتر با بازنشر یک شبهه نوشت: «روزی که امام جمعهای میگفت دلیل قطع نزولات آسمانی وضعیت بد حجاب است، فکر اینجا را نمیکرد که در اوج کمحجابی و بیحجابی در امسال چنین برف کمنظیری بیاید. خرافه را به نام دین ترویج نکنید.» جلیل محبی، روحانی و کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در نقد این شبهه نوشت: «اینکه نزول نعمت و بلا به رعایت حقالله و حقالناس مربوط است از مسلمات قرآن و احادیث است. اما تشخیص اینکه چه کار خیر و چه گناهی از جانب کسانی موجب نعمت و بلا شده کار ماها نیست. کسی چه میداند این نعمتی که در حال بارش است شاید اثر دعای پیرزنی یا صدقه گناهکاری باشد. سیاست هم بلایی شده؛ اگر بگویی دروغگویی مسئولان موجب میشود باران نبارد همه کف میزنند ولی اگر بگویی گناه مردم موجب شده همه اخم میکنند. در حالی که هر دو از احادیث معتبر است.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰خودتحقیری نکنید
🗞روزنامه هممیهن دیروز تیتر زده است: آلمان بحران سوخت را مدیریت کرد ولی ما نه! جهت اطلاع مسئولان این نشریه و همکاران محترم، آلمان برای تأمین نیازی انرژی خود علاوه بر راهاندازی مجدد نیروگاههای هستهای قدیمی و برداشت زغالسنگ از معادن که با اعتراضات روبهرو شده واردات زغالسنگ رو هم افزایش داده بطوری که میزان وارداتش از کلمبیا بیش از 2/5 برابر شده است. با این حال مجله جهانی اقتصاد 4 روز پیش درباره بحران سوخت در آلمان مینویسد: «برلین و مناطق شرقی آن به دلیل توقف جریان نفت روسیه به اروپا از اول ژانویه با کمبود بنزین و قیمت بالای سوخت مواجه هستند.» زمستان سخت این است نه اُفت فشار چند ساعته به خاطر یخبندانی گذرا. حال سؤال پدید میآید که این خودتحقیری است؟ سفارش و رپورتاژ سفارت آلمان در ایران به این روزنامهها و سایتهاست. وارونهنمایی با هدف تزریق ناامیدی است؟ دروغپردازی با هدف تخریب دولت است؟ تطهیر ضعفهای دولت روحانی و میراث شوم تضعیف تولید گاز در ایران است؟
http://Eitaa.com/e_beman
🔰آمارهای اشتباه از رئیس راهور
📍رئیس پلیس راهور کشور در یکی از مصاحبههای اخیر خود که در فضای مجازی وایرال گردید بیان داشته است: «تصادفات عراق 3/5 برابر ایران است اما کشتههای تصادفات عراقیها نصف ایرانیها است و این موضوع تنها بهدلیل خودروهای ایمن است!» اما حقیقت چیست و واقعیت آمارهای ملی و بینالمللی در این رابطه چه میگوید؟ طبق نقشه رتبهبندی بهداشت جهانی، کشور عراق در رتبه 37 شاخص تلفات رانندگی و ایران در رتبه 66 این شاخص میباشد. طبق آمار این سازمان، میزان تلفات انسانی تصادفات رانندگی ثبت شده در کشور عراق، عدد 10726 نفر بوده و این رقم در کشور ایران 17803 نفر میباشد. نرخ تلفات عراق 7/32 و ایران نیز 5/36 میباشد. این اعداد با این وجود است که طبق نقل مشهور رسانهها، عمده تصادفات و طبعا تلفات ناشی از آن در کشور عراق ثبت نمیگردد.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰بازاری که از دست رفت
♦️در حالی سال گذشته حدود 60 میلیون دلار صادرات دارو داشتهایم که این رقم در سال 1397، حدود 180 میلیون دلار بوده است. یعنی طی سه سال رقم صادرات دارویی کشور به یک سوم کاهش یافته است. صادرات داروهای ایرانی در این سالها هیچگاه نتوانسته به تراز مثبت و یا حتی صفر برسد و امروز به میزان 40 تا 50 میلیون دلار رسیده که این میزان صادرات در مقابل یک میلیارد دلار واردات دارو، هیچ است. بازار دارویی کشورهای افعانستان، سوریه، پاکستان و دیگر کشورهای همسایه از دست تولیدکنندگان ایرانی خارج شده و ترکیه توانسته این بازار را به تصرف خود درآورد. عراق سالیانه 5 میلیارد دلار دارو وارد میکند که سهم ایران از این تجارت 5 میلیون دلار است. میزان صادرات دارو از ایران به روسیه، 7/5 میلیون دلار بوده که رقم قابل قبولی نیست.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰نه به دیکتاتور گفتنت و نه به شاهپرست شدنت!
📍حمید فرخنژاد بازیگر فراری روز گذشته با انتشار تصویری از رضا پهلوی در اینستاگرامش از سلطنت پهلویها اعلام حمایت کرد و از مخاطبانش خواست تا او را دنبال کنند. این اقدام فرخنژاد اگرچه مورد استقبال سلطنتطلبها قرار گرفت، اما بسیاری از کاربران به آن واکنش نشان دادند. کاربران با یادآوری حرفهایی که فرخنژاد در مورد دیکتاتوری بیان کرده بود، این سؤال را مطرح کردند که پدر و پدربزرگ رضا پهلوی در کدام انتخابات شرکت کردند و رأی آوردند که او بخواهد در ایران دموکراسی برقرار کند؟ جالب این است که شهرام همایون از حامیان سلطنت پهلوی چندی پیش و پس از گفتوگوی فرخنژاد با شبکه تلویزیونی اینترنشنال وابسته به عربستان سعودی، حمله تندی به وی کرد و گفت: «فرخنژاد پول گرفته است».
http://Eitaa.com/e_beman
🌐 بسته خبری
♟️تعطیلیهای عجیب و غریب مدارس/
آلودگی هوا، سرمای زیاد و بیسابقه، بارش برف و باران سنگین و شدید، اغتشاشات، گرد و غبار، بازیهای تیم ملی در جام جهانی و اتفاقاتی نظیر اینها همه دلایلی بوده است که باعث شده در همین حدود 4 ماه از آغاز سال تحصیلی جدید، حدودا 38 روز مدارس روال عادی داشتهاند. کمتر روزی را در کشور داشته باشیم که مدرسهای در یکی از شهرها یا در بسیاری از شهرها تعطیل نبوده باشد و این یعنی یک ضربهکاری دیگر بر پیکره نحیف نظام آموزش کشور در این بلبشوی آموزش بعد از کرونا و بیعدالتیهای آموزشی که روزبهروز در حال بیشتر شدن است.
♟️ هذیانگویی بیبی/
نتانیاهو در مراسم تودیع رئیس جدید ستاد کل نیروهای مسلح تهران را عامل 90 درصد مشکلات خاورمیانه خواند و گفت: «منتظر نخواهیم ماند تا شمشیر بر گردن ما فرود آید.» به نظر میرسد که نتانیاهو به دلیل چالشهای اجتماعی و سیاسی رو به رشد هفتههای نخست کابینه جدیدش و برای تحتالشعاع قرار دادن چالشهای دولت جدید خود و انحراف در افکار عمومیداخلی سرزمینهای اشغالی، سیاست تشدید ایرانهراسی و ایرانستیزی را تداوم بخشیده و تشدید خواهد کرد.
♟️ نتیجه معکوس ترور شهید سلیمانی/
غیث العبیدی کارشناس و تحلیلگر یاسی عراقی به مناسبت شهادت فرماندهان بزرگ پیروزی، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، به خبرگزاری تسنیم گفت: ایالات متحده و ترامپ از ترور سردار سلیمانی اهدافی را دنبال میکردند؛ اما در دستیابی به کلیه این اهداف ناکام ماندند. این نویسنده عراقی: «اگر هدف پیروزی ترامپ در انتخابات بود که ناکام ماند! اگر هدف، کاهش نفوذ ایران در عراق و منطقه بود که این ترور، نتیجه عکس داد.»
♟️ حس عجیب یک استندآپ کمدین/
اجرای جالب داوود استندآپ کمدین افغانستانی در آمریکا مورد توجه رسانهها قرار گرفته است. او با طنزی تلخ از جنایات آمریکا علیه کشورش و 50 کشور دیگر جهان میگوید. این کمدین در بخشی از استندآپ خود گفت: «حس عجیبیه که تو کشوری زندگی کنی که وطنت رو بمبارون کرده! البته به غیر از افغانستانیها، عراقیها و سوریها و البته 50 کشور دیگه که وقت ندارم اسماشونو بگم احتمالا حس منو داشته باشن!»
♟️ تاریخ دردش میگیرد/
پدرش سه بار ازدواج کرد تا یک پسر به دنیا بیاید، چون فقط پسر شایسته ادامه حکومت و سلسله سلطنت بود. همسر اولش فوزیه دختر به دنیا آورد و مورد بی مهری قرار گرفت و درحالی که هرزگی محمدرضا پهلوی را میدید چارهای جز جدایی نداشت. تاریخ دردش میگیرد وقتی امروز سلطنتطلبان شعار «زن و آزادی» سر میدهند.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰حرف روز
🔻فعاليت معطوف به انتخابات
پس از سه ماه التهابات و اغتشاشات، اخباری از فعالیت احزاب و گروههای سیاسی منتشر میشود که حکایت از آغاز فعالیتهای سیاسی معطوف به انتخابات اسفندماه 1402 دارد. در هفتههای پایانی سال آینده عمر مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تقریبا به پایان میرسد و انتخابات برای تشکیل مجالس جدید، با حضور مردم برگزار خواهد شد و به همین خاطر است که بازیگران میدان رقابت سیاسی خود را برای آن مسابقه بزرگ آماده میکنند. هرچند برای ورود مبسوط و همهجانبه برای بررسی ابعاد انتخابات آتی هنوز فرصت بسیار است، اما به واسطه همین تحرکات ابتدایی میتوان به چند نکته به طور توأمان توجه نمود:
1️⃣ هر حرکتی که شور و نشاط سیاسی را در چارچوب مصالح کشور تقویت نماید، اقدام مطلوبی است که باید به استقبال آن رفت. انتخابات از جمله جلوههای مشارکت سیاسی است که میتواند بخشی از انتظارات و تقاضاهای جامعه را سامان بخشیده و از طریق صندوق رأی آن را بازنمایی کند. از سویی به نوعی «نه» به جریانی است که «براندازی» را در توهمات کودکانه خود دنبال میکنند، لذاست که تحرکات انتخاباتی فینفسه اقدامی مثبت است که میتوان آن را به فال نیک گرفت.
2️⃣ نکته دیگر توجه به این حقیقت است که برای مواجهه صحیح و واقعبینانه با جامعه باید آن را متکثر دید. سلائق و علائق مختلف موجب شده تا همه انتخابهای ما یکسان نباشد، لذا برای آنکه اکثریت جامعه در عرصه انتخابات فعال گردند، باید دایره انتخابها به گونهای متنوع و متفاوت و جذاب گردد که سلائق مختلف انتخابی را برای خود بیابند.
روی دیگر این سکه آن است که احزاب و گروههای سیاسی در هر نظام حکمرانی، با هدف تحقق و پیشبرد اهداف جامعه فعالیت میکنند. این احزاب بازیگرانی هستند که تلاش دارند تا زمینههای پیشرفت را مبتنی بر ایدههایی که برای اداره کشور ارائه میکنند دنبال نمایند. در این میان هر نسخه و ایدهای برای حرکت جامعه باید مبتنی بر میثاقی باشد که جامعه به آن اعتبار بخشیده است و آن میثاق ملی قانون اساسی است که فصلالخطاب همه مناقشات و تفاوت دیدگاههاست. لذا احزاب سیاسی و منسوبان به آنها باید پایبندی خود را به قانون اساسی کشور اظهار کرده و برنامههای خود را در چارچوب آن طرحریزی نمایند. طبیعی است که دایره تنوع و تکثر در چارچوب این قانون تعریف خواهد شد و آنهایی که تعلقی ذهنی و التزامی عملی به آن نداشته باشند، دیگر در عرصه انتخابات نمیتوانند عرض اندام کنند! ساختن کشور نیازمند نقشآفرینی مثبت مردم و نخبگان جامعه است، که انتخابات میتواند تجلی این نقشآفرینی باشد!
✍️ #مهدی_سعیدی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰گزارش روز
⚰️اعدام اولین جاسوس انگلیسی
قوه قضائیه علیرضا اکبری را به اتهام افساد فیالارض و اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی انگلیس محکوم و حکم اعدام را برای او صادر و اجراء کرد. همین مسئله باعث واکنش عجیب مقامات غرب شد.
♦️گزاره خبری:
1️⃣ «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران به اعدام «علیرضا اکبری» جاسوس انگلیس واکنش نشان داد و نوشت: «از اعدام علیرضا اکبری، شهروند ایرانیانگلیسی وحشت کردم. بازداشتهای ناعادلانه جمهوری اسلامی، اعترافهای اجباری، محاکمههای ساختگی و اعدامها با انگیزههای سیاسی باید پایان یابد».
2️⃣ وزیر خارجه انگلیس در واکنش به اعدام علیرضا اکبری مدعی شد: «ایران یک تبعه انگلیس را اعدام کرد. این اقدام باید به قویترین شکل ممکن محکوم شود. این اقدام بدون پاسخ نخواهد ماند.» و «جیمز کلورلی» در ادامه مدعی شد: «انگلیس دادستان کل ایران را تحریم کرد. تحریم امروز او نشاندهنده انزجار ما از اعدام علیرضا اکبری است. دادستان کل، هسته اصلی استفاده ایران از مجازات اعدام است و ما رژیم را مسئول نقض وحشتناک حقوق بشر میدانیم.»
3️⃣ «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان در پیامی توئیتری این اقدام را «غیرانسانی» نامید و مدعی شد: اعدام علیرضا اکبری یکی دیگر از اقدامات غیرانسانی رژیم ایران است. ما در کنار دوستان انگلیسی خود ایستادهایم و به هماهنگی نزدیک اقدامات خود علیه ایران و حمایت از مردم ایران ادامه خواهیم داد!
♦️گزارههای تحلیلی:
1️⃣ علیرضا اکبری در ازای دریافت دستمزد به مبالغ 1/805/000 یورو، 265/000 پوند انگلیس و 50/000 دلار آمریکا به نفع کشور انگلیس جاسوسی کرد. ارتباطات با سرویس جاسوسی MI6 و تعداد ملاقاتهای وسیع با افسران اطلاعاتی دشمن در کشورهای مختلف و مدت طولانی جاسوسی، مصداق جنایت گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور است.
2️⃣ اقدامات غرب در این پرونده نشاندهنده ارزش محکوم، اهمیت دسترسیهای او و اعتماد دشمن به وی بوده است. اهمیت مسئله به اندازهای است که تاکنون آمریکا در سطح معاون وزیر خارجه، آلمان و فرانسه در سطح وزیر خارجه و بریتانیا نیز در سطح نخستوزیر و وزیر خارجه به این مسئله واکنش نشان دادهاند.
3️⃣ اکبری اولین جاسوس انگلوساکسونها در ایران بود که اعدام شد. همین امر انگلیسیها را پریشان کرده چون تبعات این شکست، برای لندن بسیار بزرگ است. حال ایران با دستگیری و اعدام این جاسوس بزرگ، توان بالای اطلاعاتی خود را به رخ روباه پیر کشیده است.
◀️نکته پایانی؛ این اقدام نشان از عزم راسخ ایران برای ورق زدن سریع تحولات جدید دارد. نبرد اطلاعاتی ایران با غرب با قدرتنمایی و برتری عیان ایران ادامه دارد. موضوعی که ترس روباه پیر را با مظلومنماییهای خاص خودش در بیبیسی نشان میدهد.
✍️ #فرهاد_کوچکزاده
http://Eitaa.com/e_beman
هدایت شده از تشکیلات مومنانه
♨️ یکصدو سی و یکمین جلسه گفتگوی زنده تصویری گروه بصیرتی اهل البصر:
🌏سخنران :
استاد گرامی جناب آقای رجبعلی بازیاد
کارشناس مسائل سیاسی
موضوع : تحلیل چرایی اعتراضات اخیر از منظر آمار واصلاحات اقتصادی دولت سیزدهم
زمان: سه شنبه ۲۷ دی ساعت ۲۰:۳۰
🎥پخش لایو جلسه در کانال اهل البصر روبیکا:
https://rubika.ir/ahlolbasar
#روشنگری | #ثامن
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🔰 آیا میدانید مذهبیِ بدونِ مبارزه، ظالم است؟
[سوره التوبة (9): آيه 19]
أَ جَعَلْتُمْ سِقايَةَ الْحاجِّ وَ عِمارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ كَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ وَ جاهَدَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ لا يَسْتَوُونَ عِنْدَ اللَّهِ وَ اللَّهُ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ (19)
آيا آبرسانى به حاجيان و تعمير مسجد الحرام را همانند (عملِ) كسى قرار دادهايد كه به خدا و روز قيامت ايمان آورده و در راه خدا جهاد كرده است؟ اين دو نزد خداوند يكسان نيست و خداوند گروه ستمگر را هدايت نمىكند.
✅رحیم پور ازغدی:
قرآن ميفرمايد، كسانى كه به اسم كارهاى مذهبى، سرگرم معيشت حجاج و آب دادن و تزيين مسجد الحرام و هيئت راه انداختن و آش نذرى دادن هستند، كه كارهاى خوبى هم هست، آيا فكر كردهاند اين كارها مساوى است با جهاد در راه خدا؟
امام خمينى در بياناتش به اين دسته افراد ميفرمايد، خداوند در قرآن جواب شماها را داده كه دنبال يك مذهب بىخطريد، مذهب منهاى جهاد و فداكارى، مذهب منهاى مقاومت!
امام (ره) ميفرمايد، قرآن ، سرگرمى به معيشت حجاج، آب دادن به آنها و عمارت و تزيين مسجدالحرام و غفلت از ايمان به خدا و روز جزاء و فرار از مبارزه و كنارهگيرى از جهاد فى سبيل الله را عين ظلم ميداند
و ميگويد كسانى كه زندگى مذهبىشان اينگونه است، ظالمند!
أَجَعَلْتُمْ سِقایَةَ الْحاجِّ وَ عِمارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ کَمَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَ الْیَوْمِ الآْخِرِ وَ جاهَدَ فی سَبیلِ اللّهِ لا یَسْتَوُونَ عِنْدَ اللّهِ وَ اللّهُ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الظّالِمینَ
ايمان به خداى تعالى و روز جزاء، انسان را به جهاد فى سبيل الله و قيام براى حق و عدل، سوق ميدهد و خداوند قومى را كه اهل مبارزه نباشند، هدايت نميكند و ميفرمايد آنها ظالمند.
آنهايى كه مجاهده و مبارزه ميكنند در راه خدا، مساوى نيستند با كسانى كه ميگويند دين از سياست جدا است و بجاى مبارزه با ظلم به حاجىها آب ميدهند، بجايش مسجد ميسازند، هيئت را آب و جارو ميكنند، قند و چايى به عزادارها ميدهند و...
خدا اين دو دسته را مساوى نميداند و ميگويد دسته دوم ظالمند، يعنى مذهبىهاى بدون جهاد و دور از سياست.
امام (ره) ميفرمايد، پيامبر اسلام در تمام ساعات زندگانىاش با كفار ظلم پيشه به جنگ پرداخت و از كمى عِدّه و عُدّه نناليد و پيامبران اديان الهى در عين حالى كه در يك دستشان، كتابهاى آسمانى براى هدايت مردم بود، در دست ديگرشان سلاح بود.
ابراهيم خليل با يك دست صُحف را داشت و با دست دگر تبر براى شكستن بتها، موسى كليم الله، با يك دست تورات را داشت و با دست دگر عصا، كدام عصا؟ عصايى كه اژدها بود و فرعونيان را به خاك مذلت نشاند،
و پيامبر بزرگ اسلام با يك دست قرآن را داشت براى هدايت بشر و با دست دگر شمشير براى سركوب خائنان و آنان كه قابل هدايت نبودند و توطئه ميكردند.
اينها فلسفه دين است از نگاه امام.
كسان ديگرى، دين را دارند جور ديگرى معنا ميكنند، دين را فقط لبخند با ظالم تفسير ميكنند.
اسلام ميگويد لبخند با مردم، اخم با ظالم،
اما اينها ميگويند لبخند به همه، ولو به قيمت اخم به محرومان و مردم مظلوم!
◀️همين الان هم كسانى مرتباً امام امام ميگويند ولى درست خلاف حرفهاى ايشان را ميزنند و معتقدند ميشود معنوى باشى و مسجد آباد كنى و هيئت راه بياندازى وليكن اهل لبخند به ظالم هم باشى، با آمريكا، با ابوسفيان با ابوجهل با ابولهب، در ديدگاه اينها ابولهب با حمزه مساوى است! به هر دو بايد لبخند زد.
✍️#رجبعلی_بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
🔰بازیگران تطهیر آلسعود
🔻انتقال 200 میلیون یورویی رونالدو به النصر، گرفتن میزبانی الکلاسیکو و سوپر کاپهای اسپانیا و ایتالیا در چند سال گذشته بیش از پیش باعث شده تا به جنون سعودیها با صحنهگردانی بنسلمان در عرصه ورزش پی ببریم. بمب فوتبالی آلسعود با پیشنهاد 900 میلیون دلاری همچنان ادامه دارد. پروژه بزرگ اینبار روی مسی بهترین بازیکن دنیا و قهرمان جام جهانی 2022 است. با نگاه به ریختوپاشهای عجیب بنسلمان در چند سال گذشته مشخص است که پسر شاه مأموریتی بلندمدت برای عربستان دارد. مأموریتی برای تطهیر چهره زشت آلسعود بهعنوان یک کشور با دموکراسی و آزادی از طریق تریبون ورزش با هزینههای نجومی از جیب مردم عربستان. اقدامی که به نظر میرسد بیشتر برای ظاهرسازی است تا تغییرات گسترده در کشوری که حتی یک انتخابات هم در آن برگزار نمیشود و همه چیز بر اساس تصمیمات شاهزادههای سعودی است. البته این تمام ماجرا نیست؛ شاهزاده عربستانی در زمینه خرید باشگاه نیوکاسل، حق پخش مسابقات مشهور گلف «گلف لایو» و کشاندن کشتیگیران سرشناس به عربستان و برگزاری مسابقات مشهور کشتیکج یا WWE و خرید بازیهای کامپیوتری در ورزش، چهره متفاوتی را به دنیا مخابره کند.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰ضرب شست حماس به صهیونیستها
🟢حماس برای نخستین بار سندی از اسارت منگیستو منتشر کرد. در فیلمی که از اسیر اسرائیلی منتشر شده او میگوید: من آورا منگیستو پس از سالهای طولانی تا کی در اینجا اسیر خواهم بود؟ حماس در ابتدای این ویدئو نوشته: «گردانهای قسام همیشه بر شکستهای مفتضحانه آویو کوخاوی تأکید داشتند. او یک دروغگو و متوهم است.» حماس پس از نفوذ دو اسرائیلی به غزه، به نامهای آورا منگیستو و هشام السید، آنها را به ترتیب از سپتامبر 2014 و آوریل 2015 در بازداشت دارد. از سرنوشت جمعه ابوگانیمه سومین شهروند اسرائیلی نیز که در ژوئیه 2016 وارد غزه شد اطلاعی در دست نیست. هنوز مشخص نیست که او توسط حماس دستگیر شده یا برای پیوستن به حماس وارد غزه شده است. این فیلم میتواند تأثیر منفی بر جامعه اسرائیل بگذارد که این روزها با یک دولت راست افراطی مواجه است.
http://Eitaa.com/e_beman
🔰واکنشها به یک اعدام
♻️صالح الازرق مجری سرشناس شبکه الحوار تونس در واکنش به اعدام مبلغان دینی در عربستان گفت: میگویند عربستان سرزمین حرمین است، خدا به داد این سرزمین برسد؛ دادستانی عربستان خواستار اعدام «عوض القرنی» از مبلغان دینی به دلیل داشتن حساب توئیتری و فعالیت در واتساپ شده است! اتهاماتی که انسان را به خنده میاندازد! عطاالله مهاجرانی هم در واکنش به سکوت مولوی عبدالحمید که در این روزها واکنشهای جنجالی داشت نوشت: «جناب مولوی عبدالحمید دوست گرامی و قدیمی. السلام علیکم و رحمت الله با تأسف شیخ عوض القرنی عالم دینی متمیز و نویسنده و منتقد مخلص در عربستان سعودی به جرم انتقاد به اعدام محکوم شده است شایسته است که برای ممانعت از اعدام عالم دینی اهل سنت و جماعت جنابعالی سخنی بگویید حسبنا الله»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰دعوای دیکتاتورها
📍رضا پهلوی در مصاحبه با شبکه منوتو، در پاسخ به سؤال خبرنگار این شبکه درباره سازمان مجاهدین خلق گفت: من براساس اصول دموکراسی میپرسم که آیا رهبران این سازمان آمادگی دیالوگ باز و شفاف دارند؟ در همین سؤال اول کلی گرفتاری برایشان پیش میآید. وی در ادامه گفت: من مشکل میتوانم باور کنم این سازمان ادعای دموکراسی و برابری کند ولی در خود آن سازمان زنان یک طرف و مردان یک طرف بنشینند و حجاب داشته باشند. این اظهارات رضا پهلوی واکنش سخنگوی این گروه تروریستی را در پی داشت و او نیز پهلوی را به دیکتاتور بودن متهم کرد. وی، رضا پهلوی را «بچه شاه دیکتاتور و دستنشانده» خوانده و اظهارات وی را لاف در غربت درباره دموکراسی و حقوق بشر دانست و گفته: تو را چه به دموکراسی؟
http://Eitaa.com/e_beman
🌐 بسته خبری
🔻بزرگترین مانع اشغال منطقه/
سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله در مراسم توزیع «جایزه جهانی شهید سلیمانی برای ادبیات مقاومت» گفت: حاج قاسم سلیمانی شهیدی فرامکانی است، او شهید لبنان، عراق یا سوریه نیست بلکه شهید تمام دنیاست. او فرماندهای بزرگ و اساسی در نبردی بود که مانع اشغال منطقه ما توسط آمریکا شد. مهمترین مؤلفه در حاج قاسم سلیمانی قدرت معنوی ایشان بود که به همکارانش روحیه میداد و ترس جایی در قلبش نداشت. امام خامنهای فرمودند: «امروز شهید سلیمانی دشمنان را بیش از سردار قاسم سلیمانی میترساند.»
🔻 خودتحقیرها کجا هستند؟/
ژاپن این روزها درگیر شدیدترین پیک کروناست اما آمارها نشان میدهد که این کشور 612 میلیون دز واکسن به مردمش تزریق کرده است. 91 درصد دز سوم! 82 درصد دز چهارم و حتی ۵۶ درصد هم دز پنجم رو زدن! همهاش هم واکسنهای اصل آمریکایی و انگلیسی! حالا سؤال مردم ژاپن این است؛ چرا باز درگیر کرونا هستیم؟ این سؤال شاید بهترین سؤال برای برخی سلبریتیهای خودتحقیری است که برای تزریق فایزر و... چه قیل و قالی که راه نینداختند.
🔻 میخواهیم ولی میترسیم/
نشریه انگلیسی فایننشالتایمز نوشته: تصمیم شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی بعید است که قریبالوقوع باشد؛ وزارت خارجه انگلیس، نگران اقدام تلافیجویانه تهران علیه اتباع دوتابعیتی انگلیس و ایران است؛ همچنین این اقدام، هرگونه امیدهای آینده در خصوصتلاشهای دیپلماتیک برای نجات توافق هستهای با ایران را پیچیده خواهد کرد.
🔻 باکو، حیات خلوت رژیم صهیونیستی/
سفیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد: در سال 2022، پنجاه هزار گردشگر صهیونیستی از جمهوری آذربایجان بازدید کردهاند، همچنین قرار است از سال آینده هر هفته 8 پرواز مستقیم به اسرائیل و بلعکس انجام شود. متأسفانه سالهاست که جمهوری آذربایجان در زیر سایه غفلت مسئولان مربوطه به جولانگاه صهیونیستها تبدیل شده است.
🔻 خودرو و بالگرد روسی در ایران/
لویتین دستیار ویژه پوتین در دیدار با مخبر بر آمادگی روسیه برای مشارکت با ایران برای تأمین محصولات غذایی و کالاهای اساسی برای کشورهای منطقه تأکید کرد و از آمادگی شرکتهای روسی برای تولید مشترک خودرو، بالگرد و تجهیزات کشاورزی خبر داد.
🔻 راهی برای ارتباط با ایران/
وزیر خارجه سعودی اعلام کرد: «گفتوگو بهترین راه برای حل اختلافات در منطقه است. مسیرهایی برای توافق با ایران وجود دارد. با ایران تماس داشتهایم و در تلاشیم راهی برای گفتوگو ایجاد کنیم.»
🔻 نماز جماعت یزیدی/
فیلمی از نماز جماعت مجاهدین خلق در فضای مجازی بازتاب بسیاری داشت. کاربری در کنایه به این نماز جماعت نوشت: «یاد نماز لشکر یزید افتادم وضوی نمازشون رو هم با خون 17 هزار ایرانی گرفتند.»
http://Eitaa.com/e_beman
🔰حرف روز
🟢بودجه، شعار سال و منویات رهبری
لایحه بودجه سال 1402 در سایه تحلیلهای مختلف از جداول و تبصرهها تحویل مجلس داده شد. به نظر میرسد رسالت بزرگی که اکنون بر دوش نمایندگان گذاشته شده است میتواند جهتگیری اقتصادی و رفاهی مردم را در سال آینده تعیین کند.
در این بین آنچه باید مورد توجه وکلای ملت باشد این است که شرایط کشور اقتضا میکند تا سند دخل و خرج سال بعد با در نظر گرفتن جنگ اقتصادی و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی بررسی و تصویب گردد و در عین حال دغدغههای رهبری بر مبنای شعارهای در نظر گرفته شده برای سالها که علمی و دقیق هستند مورد توجه قرار گیرد. از این نگاه جا دارد تا اصلیترین تکلیف و چشمانداز نمایندگان در تصویب بودجه سال آینده، شعار امسال یعنی «تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین» باشد. با نگاهی علمی نیز پرواضح است که از مهمترین راههای برونرفت از چالش اقتصادی فعلی در کشور، ایجاد اشتغال برای تولید و رفاه بیشتر و دانشبنیان کردن بنگاههای اقتصادی است. از این جهت نمایندگان باید ترتیبات لازم را برای تحقق این مهم، در بودجه آینده لحاظ کنند.
اما این همه ماجرا نیست. نگرانیهای سکاندار انقلاب در حوزه سند دخل و خرج دولت بسیار گسترده و وسیع میباشد. یکی از این دغدغهها اصلاح ساختار بودجه است که در چارچوب کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و افزایش تکیه بودجه به درآمدهای پایدار از طریق اصلاح نظام مالیاتی و مولدسازی درآمدهای دولت و مدیریت هزینههای آن تحقق مییابد و نمایندگان محترم باید در نظر داشته باشند که این مسائل به عنوان اصلاحات ساختاری در بودجه لحاظ گردد تا کسری بودجه که منشأ بسیاری از مشکلات است، مدیریت شود.
موضوع بعدی که رهبری در دیدارهای گوناگون با نمایندگان مجلس و دولتیها طرح نمودهاند، اولویتبندی مخارج بر اساس ضرورتهای توسعه در کشور، ایجاد شفافیت در نظام بودجهریزی و جلوگیری از اعمال سلیقه نمایندگان و دستهای منفعتطلبان و نیز ممانعت از تشکیل تسهیلات تکلیفی غیر منطقی بر نهادهای مالی میباشد. رهبر انقلاب با نگاه ژرف و عمیقی که متناسب با اقتصاد اسلامی به مسائل این چنینی دارد، قناعت، صرفهجویی و بهرهوری را از مهمترین راهکارهای رفع کسری بودجه کشور عنوان نمودهاند.
به هر حال اگرچه ترکیب غیر اقتصادی کمیسیون تلفیق جای نگرانی دارد، ولیکن امید است مجلسیها با مشاوره با متخصصین امر، سندی در جهت بهبود رفاه مردم تصویب کنند.
✍️ #علی_محمدی
http://Eitaa.com/e_beman
🔰گزارش روز
🇮🇶 سوء محاسبه عراق
رقابت جام کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس که به میزبانی عراق در حال برگزاری است، با حاشیهای کهنه و «فرافکنی» ناصوابی به نام استفاده عمدی از واژه مجعول خلیج «عربی» همراه است که از همان روزهای نخست، اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران را در پی داشته است. مسئله قابل تأمل که در این میان وجود دارد، استفاده مقتدی صدر و همچنین محمد شیاعالسودانی نخستوزیر عراق از این واژه مجعول و چاپ تمبر با این عنوان است که واکنش جمهوری اسلامی ایران را در پی داشته و در کانون توجه قرار گرفته است.
♟️گزارههای تحلیلی:
در خصوص مسئله به وجود آمده دو نکته قابل تأمل وجود دارد: اول اینکه، اصطلاحات جغرافیایی که به مناطق مختلفی اطلاق میشود، جزو اصطلاحات و واژگانی هستند که به ندرت دستخوش تغییر میشوند مگر اینکه فلسفه، عوامل و بسترهای پیدایش تاریخی و تمدنی آنها از بین برود. حتی حقوق و معاهدات بینالمللی هم نمیتوانند اصطلاحات تاریخی را تغییر دهند. ضمن اینکه احاطه یک یا چند کشور به یک منطقه یا آبراه یا دریا، دلیلی بر هویتبخشی زبانی و نژادی و قومی به آن منطقه نیست. احاطه ایران به دریای عمان هرگز باعث تبدیل نام دریای عمان به دریای ایران نگردیده، یا احاطه هندیها به دریای عرب به تغییر نام این دریا به دریای هند منجر نشده است. یا اندونزی، اقیانوس هند را به اقیانوس اندونزی تغییر نداده است. خلیجفارس نیز این قائده مستثنا نیست و احاطه شش کشور عربی به آن هرگز باعث تغییر نام تاریخی و چندین هزار ساله آن نمیشود.
دوم اینکه، برخی کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس، گاهاً در صدد استفاده و کاربرد آشکار عنوان مجعول خلیج «عربی» هستند، به خاطر خصومت و کینهای که این کشورها از جمهوری اسلامی، تمدن بزرگ ایرانی و اقتدار و توانمندیهای منحصربفرد ایران در منطقه دارند، یک امر طبیعی بوده و در واقع بخش اجتنابناپذیری از ماهیت خصومت و رقابتشان با ایران به شمار میرود. حتی ممکن است در این زمینه شرکای عربی ایران در منطقه را هم برای اتخاذ چنین رفتارها و گفتارهایی هم تحت فشار قرار دهند. ولی در نقطه مقابل، این مسئله از کشورهای دوست پذیرفتنی نیست. حداقل این انتظار از طرف عراقی وجود دارد که در خصوص «ارزش و جایگاه راهبردی» جمهوری اسلامی در منطقه و «نقش استراتژیک» ایران در تحولات خارجی و داخلی این کشور، به دلایل مختلفی اعم از القائات و ترجیحات بازیگران خارجی، دچار «سوءنگری» نشود. وضعیت کنونی امنیت و ثبات عراق، بیش و پیش از هر عامل دیگری مدیون حمایتهای بیدریغ جمهوری اسلامی ایران از این کشور است. زمانی که داعش با یک نیروی حداقلی و چند هزار نفری در کمترین زمان ممکن تا دروازههای بغداد رسیده بود، به غیر از جمهوری اسلامی ایران هیچ کشوری حتی کشورهای عربی حاضر به دفاع از امنیت، تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و جان و مال عراقیها در مقابل تروریستهای داعش نبودند.
👈نکته راهبردی؛ مسئله اصلی این نیست که در مواجهه با خلیجفارس و واژه مجعول دیگر، روایت صحیح کدام است و عراق باید در کدام سمت قرار بگیرد. بلکه مسئله توجه عراق به حساسیتهای ایران است. جمهوری اسلامی مهمترین متحد عراق در سختیهاست. کمکهای مستشاری، اطلاعاتی، فنی و سیاسی ایران «نقش بنیادین» در جلوگیری از سقوط دولت عراق، نابودی داعش، اعاده یکپارچگی سرزمینی و احیای حاکمیت ملی این کشور داشته است. قائدتا کشوری که از روابط ممتاز و نقش استراتژیک در عبور عراق از بحران داخلی برخوردار است، در عین حال عراق نیز به خوبی خطوط قرمز و حساسیتهای سیاست خارجی ایران را میشناسد، به هر دلیلی درست نیست در زمین دولتهای متخاصم و رقیب بازی کند.
✍️ #حمید_خوشآیند
http://Eitaa.com/e_beman
روزمان را با قرآن آغاز کنیم
موانع جهاد تبیین
قالَ رَبِّ إِنِّي دَعَوْتُ قَوْمِي لَيْلًا وَ نَهاراً «5» فَلَمْ يَزِدْهُمْ دُعائِي إِلَّا فِراراً «6» وَ إِنِّي كُلَّما دَعَوْتُهُمْ لِتَغْفِرَ لَهُمْ جَعَلُوا أَصابِعَهُمْ فِي آذانِهِمْ وَ اسْتَغْشَوْا ثِيابَهُمْ وَ أَصَرُّوا وَ اسْتَكْبَرُوا اسْتِكْباراً «7» ثُمَّ إِنِّي دَعَوْتُهُمْ جِهاراً «8» ثُمَّ إِنِّي أَعْلَنْتُ لَهُمْ وَ أَسْرَرْتُ لَهُمْ إِسْراراً «9»
(نوح) گفت: پروردگارا همانا من قوم خود را شب و روز دعوت كردم. ولى دعوت من جز بر فرار آنان نيفزود. و البتّه هرگاه كه آنان را دعوت كردم تا (ايمان آورند و) تو آنان را بيامرزى، انگشتانشان را در گوشهايشان نهادند و لباسهايشان را بر سر كشيدند و (بر طغيان خود) اصرار كردند و سخت تكبر ورزيدند. آنگاه من آنان را با صداى بلند دعوت كردم. سپس گاهى به طور آشكار و گاهى در نهان (با آنان سخن) گفتم
چرا جهاد تبیین اثر نمیکند
1⃣لجاجت
به مرحلهاى مىرسد كه لجوج
الف- نه گوش مىدهد: «جَعَلُوا أَصابِعَهُمْ فِي آذانِهِمْ»،
ب- نه نگاه مىكند،«وَ اسْتَغْشَوْا ثِيابَهُمْ»،
ج- نه از كار خود دست برمىدارد «وَ أَصَرُّوا»
د- و نه كوتاه مىآيد. «وَ اسْتَكْبَرُوا اسْتِكْباراً»
2⃣فرار از حق
فرار قوم نوح: «فَلَمْ يَزِدْهُمْ دُعائِي إِلَّا فِراراً»
فرار قوم پيامبر: «إِنْ يُرِيدُونَ إِلَّا فِراراً»
3⃣گوش ندادن به حرف حق
كفّار زمان نوح انگشت در گوش مىنهادند تا نشنوند. «جَعَلُوا أَصابِعَهُمْ فِي آذانِهِمْ»
✍#بازیاد_رجبعلی
http://Eitaa.com/e_beman
#فجر۴۴
🌴تفاوت نگاه ژرف امام خمینی ره و نگاه دیپلمات بازرگان
🔹روز ۳۰ مهر ۵۷ بازرگان با خمینی در ویلایی در حومه پاریس دیدار کرد، جایی که خمینی به تازگی بعد از چهارده سال، تبعید در عراق، به آنجا رفته بود. آنها در باره راهبرد انقلاب بحث کردند.
🔹هدف بازرگان آن بود که خمینی را قانع کند که اپوزسیون باید پیشنهاد شاه برای برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه در تابستان آتی را قبول کند، بازرگان استدلال می کرد که جنبش با این پشتوانه حقوقی و تریبون مردمی، در ادامه میتواند، به شکلی روشمند قدرت اجرایی را به چنگ آورد. او این روش را "نقشه گام به گام" مینامید.
🔹گوش خمینی به این حرف ها بدهکار نبود. او اصرار می ورزید که انقلاب به زودی به پیروزی تمام عیار خواهد رسید. بازرگان اعتراض کرد که آمریکایی ها چنین اجازه ای نخواهند داد
خمینی پاسخ داد: "چون ما حرف حق می زنیم آمریکا مخالفت نخواهد داشت"
بازرگان کوشید تاشیوه کار دنیا را برای خمینی توضیح دهد. "دنیای سیاست و محیط بین المللی حوزه علمیه نجف و قم نیست که با استدلال و حق در صدد اقناع طرف بیایند. ما هزار مشکل و موضوع خواهیم داشت و آنها نیرنگ و نقشه ها جور خواهند کرد کافی نیست که حرفمان حق باشد. تا آنها تسلیم شوند."
🔹بازرگان می دید که راه به جایی نمی برد خمینی مثل اینکه قضایا را حل شده و انجام شده دانسته و گفتند: "شاه که رفت و به ایران آمدم مردم نمایندگان مجلس و بعد دولت را انتخاب خواهند کرد" بازرگان حیران و مبهوت بود: " از خونسردی و بی اعتنایی ایشان به مسائل بدیهی سیاست و مدیریت ماتم برد."
در عین حال به یاد می آورد که " ساده نگری و سکینه و اطمینان ایشان به موفقیت نزدیک مرا به تعجب و تحسین انداخت"
بازرگان به رهبری خمینی گردن گذاشت و برنامه گام به گام خود را کنار گذاشت.
(انقلاب تصور ناپذیر در ایران، چارلز کرزمن، ص ۵۵)
#انقلاب۵۷
#امام_خمینی
#فجر۴۴
✍ #موسی_سلیمانی
http://Eitaa.com/e_beman