sobhani.mp3
13.74M
🔸زمزم احکام - رادیومعارف
🎙پاسخ به سؤالات شرعی، توسط آیت الله العظمی سبحانی
دیماه- 1401 ش
-
حضرت آیتالله سبحانی تصریح کرد: ما می خواهیم با دنیا رابطه داشته باشیم ولی ارتباط با کشورهای دشمن که بدنبال ضربه زدن هستند فایده ای ندارد.
حضرت آیتالله العظمی سبحانی امروز در دیدار با احمد وحیدی وزیر کشور که در بیت ایشان در قم برگزار شد، با بیان این که از همان دوره آیت الله هاشمی رفسنجانی با سیاست کاهش جمعیت مخالف بودم و در این مورد در آن دوران نیز مصاحبههایی داشته ام، گفتند: تاکنون جامعه ای بخاطر ازدیاد نسل، نابود یا گرفتار فقر نشده است، بلکه فقر و نداری جوامع از عوامل خارجی ناشی می شود.
ایشان با تاکید بر خطرناک بودن طرح غربالگری جمعیت، افزودند: اسم این طرح خوب است، اما ذات آن تهدیدکننده است و جمعیت سالم را نیز از بین می برد.
این مرجع تقلید با اشاره به آیه ای از سوره مبارکه ممتحنه بیان کرد: برخی از کشورهای دنیا با کشور ما دشمنی و عداوت دارند و برخی دیگر ندارند و باید نحوه ارتباط با آنها بر اساس شکل تعامل آنها با ما تنظیم شود.
ما می خواهیم با دنیا رابطه داشته باشیم ولی ارتباط با کشورهای دشمن که بدنبال ضربه زدن هستند فایده ای ندارد
إنّا لله وإنّا اليه راجعون
با کمال تأسف. ارتحال بانوی مجلّله و مؤمنه؛
حاجیه خانم مخترع (از خاندان مجتهدی تبریزی) متعلقه حضرت آیت الله العظمی جعفر سبحانی - دام ظله- را به اطلاع می رساند.
مراسم تشییع:
روز یکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۱۰ صبح، از مسجد امام حسن عسکری علیه السلام به سمت حرم مطهر حضرت معصومه -سلام الله علیها- .
مجلس ختم، همان روز پس از نماز مغرب و عشاء در دفتر حضرت آیتالله العظمی سبحانی دام ظله، واقع در میدان شهداء، ابتدای خیابان صفائیه.
*مجلس ختم بانوان:*
عصر همان روز (یکشنبه) ساعت 3 واقع در حسینیه شهداء، در خیابان صفائیه
@e_sobhani
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
حضور مبارک آیه الله آقای حاج شیخ جعفر سبحانی دامتبرکاته
درگذشت همسر گرامی آنجناب را تسلیت عرض میکنم و تسلّای جنابعالی و دیگر بازماندگان و رحمت الهی برای آن مرحومه را از خداوند متعال مسألت می نمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱ بهمن ۱۴۰۱-
◾️لینک: پیام های تسلیت مراجع، علما و شخصیت ها
-
پیام آیت الله العظمی سبحانی به بزرگداشت 29 سالگرد رحلت آیت الله قائمی و دیگر علمای آبادان _روز چهارشنبه پنجم بهمن
بسمه تعالی
آيت الله قائمي عالمي مجاهد و فداكار
سرزمين خوزستان، سرزمين زرخيز و عالم پرور است. و از اواخر نخستین قرن اسلامی گرایش عظیمی به اهلبیت (ع) در اهالی این سرزمین پدید آمد. تا آنجا که امام صادق ع به حاکم اهواز به نام نجاشی که از ارادتمندان حضرت بود درباره مظلومی نامهای نوشت و درباره او توصیه فرمود.
کتابهای رجالی و بیوگرافی گروه زیادی از شیعیان این سرزمین را به عنوان راویان احادیث و نویسندگان کتب حدیثی و علمی نام میبرد که اگر در این مورد تتبع فراگیری صورت گیرد کتاب ارزشمندی در چند جلد تدوین میشود.
در نیمههای قرن سیزدهم اسلامی که غربیان در صدد تسخیر زخایر شرق و بالاخص ایران عزیز درآمدند، در سال 1301 ق نخستین چاه نفت در مسجد سلیمان به ثمر رسید و میدان کار برای کارگران و مهندسان پدید آمد، گروه زیادی از شهرستانهای ایران و عراق و غیره پا به این سرزمین نهاده به صورت نیروی کار درآمدند. و از طرف دیگر مدیران شرکت نفت که همگی خارجی و انگلیسی بودند منطقه را تحت نظر داشته و به نوعی زمام کار به دست گرفتند و سلطه آنان چه در دوران قاجار و چه در دوران نظام پیشین نمایان، و شهرستان آبادان، ثقل مرکزی حکومت آنان بود.
در چنین شرایط که منطقه از جمعیت موج میزد و ملیتهای مختلف خودنمایی مینمودند. پس از 25 شهریور 1320 تودهای خودفروخته و جمعی از پیروان احمد کسروی در منطقه جولان داده و تبلیغات فراوانی مینمودند.
در چنین شرایط حساس مرحوم آیت الله العظمی اصفهانی1 به درخواست مردم ولایتمدار آبادان آیتالله قائمی را که از شخصیت والای وی در تدبیر امور آگاه بود به عنوان نماینده خود در آبادان معرفی نمود، و به حق این مرد عالم مجاهد و فداکار در این مدت تا آغاز جنگ تحمیلی آنچه در توان داشت در حفظ مرزهای تشیع و مبارزه با گروههای منحرف اعم از مادی و کسروی و بابی و بهائی از پا ننشست، و آنان هر چه خواستند که با حیله و تزویر این شخصیت منطقه را ترک کند، کاری از پیش نبردند.
وی در این مدت بیش از دهها حسینیه و مسجد در شهر آبادان و اطراف آن ساخت. و مدرسه علمیهای برای طلاب و مبلغان نیز ترتیب داد. و در سرما و گرما غالباً در شهر حضور داشت و از زهد و پیراستگی و بی اعتنایی به دنیا و اعتماد به خدای متعال کاملا برخوردار بود و از این جهت در دل مردم جای گرفت و خوشرفتاری او سبب شد که همه ائمه جمعه و جماعات از عرب و عجم پذیرای نظر او باشند، حتی در مجموع خوزستان به عنوان عالم شاخص و مدبر شناخته شد. مرحوم آیت الله سید علی بهبهانی به وی علاقه خاص داشت و هر موقع به یکی از شهرستانهای خوزستان سفر میکرد از او استقبال میشد.
نفوذ وی در مردم به حدی بود که حکومت وقت کاملاً از او حساب میبرد. او برای یتیمان و بی نوایان مرکز خاصی ساخت و برای دختران مدرسه نمونه ایجاد نمود و پیوسته به مناسبتهای مختلف از وعاظ معروف ایران دعوت میکرد تا روحیه جدیدی در مردم ایجاد کنند.
این مرد بزرگ تا بعد از شروع جنگ تحمیلی تا مدتی آبادان را ترک نگفت ولی پس از شدت گرفتن جنگ، دیگر نتوانست به اقامت خود ادامه دهد و ناچار به زادگاهش اصفهان منتقل شد. پس از مدتی دعوت حق را لبیک گفت. جنازه او با کمال احترام به قم منتقل گردید و در کنار حرم بی بی معصومه (س) به خاک سپرده شد. باید بگوییم مرگ او مرگ فردی نبود، بلکه مرگ جمعی بود به قول گوینده:
از شمار دو چشم یک تن کم وز شمار خرد هزاران بیش
عاش سعیدا و مات سعیدا
قم _ مؤسسه امام صادق علیه السلام
جعفر سبحانی
بهمن 1401
بسم اللّه الرحمن الرّحیم
بدینوسـیله از همه عزیزان و بزرگواران، مراجع عظام، اساتید و فضلای حوزه علمیه و سائر شخصیت ها و عموم برادران گرامی که در مراسم تشییع و مجلس ترحیم مرحومه مغفوره خانواده اینجانب شرکت و یا از طریق ارسال نامه و پیام تسلیت، اظهار همدردی نموده و مایه ی تسـلّی و کاهش آلام روحی بازماندگان شده اند سپاسـگزاری می شود.
برای ادای احترام و تشکر لازم بود که از نزدیک عرض ادب نموده و مراتب سپاس، به جا آورده شود ولی به خاطر شرائط خاص از طریق همین پیام مراتب اخلاص، ارادت و تشـکر خود را مجدداً تقدیم همگان نموده و صحّت و تاییدات همگان را از حضرت باری تعالی مسئلت دارم.
قم - جعفر سبحانی
7- بهمن1401
بسمه تعالی
راهپیمایی ۲۲بهمن ماه، مظهر وحدت ملی و اتفاق کلمه است و موجب یاس دشمنان و بدخواهان میباشد، بنابر این شایسته است همگان در این امر شرکت کنند.
جعفر سبحانی ۲۲ بهمن ۱۴۰۱
آغاز دوره کوتاه مدت نقد وهابیت
موسسه امام صادق ع
مرکز تخصصی علم کلام
کارگروه نقد وهابیت
Ayatollah Sobhani 6.mp3
9M
🔸زمزم احکام - رادیومعارف
🎙پاسخ به سؤالات شرعی، توسط آیت الله العظمی سبحانی
بهمن- 1401 ش
takfir1444.pdf
141.3K
نقد آیت الله العظمی سبحانی بر کتاب حقیقة التکفیر
-